Jump to content

FK Partizan 2024/2025 - A New Hope

Featured Replies

što je najgore moje pitanje nije patkometrijsko nego ozbiljno. jer ne znam da li je nešto menjano od pravila ali udaranje igrača bez lopte je crveni bilo odvajkada, ako nije onda nije faul.

36 minutes ago, Ted said:

preteruješ

u situaciji u kojoj se klub nalazi, lepo je jedino to što u derbijima ne dolazi, u rezultatskom smislu, do pokazivanja objektivne razlike u kvalitetu. na ulazimo sada u to zašto je došlo do te razlike, ali tako je

bilo je ono iskliznuće sa Stanojem, kad su nam zabili 4 komada na JNA, a i sam Stanoje je bio u nekim stanjima svesti koja odstupaju od normale

kakva je budućnost uopšte na zavisi od trenera......to je valjda svima jasno

tebi je valjda jasno da će ovaj bezmudaš i sutra u kval za ligu konfekcija isto postupiti, kakav god da mu tim dovedu, ponoviće savu majmuna iz meča za prolaz grupe le protivu az-a, misliš da je njemu jasno da pfc u 90% slučajeva kada pokuša da se brani prolazi kao danas, kad već nemamo iskustva i disciplinu potrebnu za bunkerisanje onda je samoubistvo to i pokušavati i lišiti se ofanzivnih igrača koji možda mogu da nešto urade iz neke kontre

• on u izjavi posle meča krivi lošu sreću kod penala i drugog gola, dakle smatra da je super postavio tekmu, jednostavno ne kapira da kada pola sata ne izlaziš iz svojih 16m ovakve situacije moraju da se dogode

• Author
3 hours ago, gone fishing said:

tebi je valjda jasno da će ovaj bezmudaš i sutra u kval za ligu konfekcija isto postupiti, kakav god da mu tim dovedu, ponoviće savu majmuna iz meča za prolaz grupe le protivu az-a, misliš da je njemu jasno da pfc u 90% slučajeva kada pokuša da se brani prolazi kao danas, kad već nemamo iskustva i disciplinu potrebnu za bunkerisanje onda je samoubistvo to i pokušavati i lišiti se ofanzivnih igrača koji možda mogu da nešto urade iz neke kontre

• on u izjavi posle meča krivi lošu sreću kod penala i drugog gola, dakle smatra da je super postavio tekmu, jednostavno ne kapira da kada pola sata ne izlaziš iz svojih 16m ovakve situacije moraju da se dogode

realno, nije loše postavio tekmu. pokušavaš ono što možeš, a ne ono što ne možeš.

nema sumnje da bi ih mi napali, ali kako bih ti rekao, kad bi imali sučim. utakmica je bila rezultatski nebitna, oni su prvi, mi teško možemo sa drugog mesta, nije bilo razloga da se nešto kalkuliše specijalno.

sasvim je izvesno bilo da će se tekma odvijati tako što ćemo mi biti u poziciji da se branimo dobar deo vremena, zato što je bilo izvesno da će oni da napadnu, pošto imaju sa čim i u mogućnosti su. nekakav benefit od ove nebitne takme oni su mogli da imaju samo ako bi nas nakatali, ono 5-0, 6-1 itsl. to se nije desilo.

u tom smislu, teže je bilo Blagojeviću da pripremi tekmu i da proba da nađe način da izađemo iz iste dostojanstveno i da zapretimo na način na koji možemo. zato i moja ocena da nije ovde bilo nikakvih groznih kikseva i taktičkih promašaja.

pored toga, deplasirano je da se u modernom fudbalu prebrajaju odbrambeni i ofanzivni igrači i da se samo na osnovu toga izvlači bilo kakav zaključak. svi igrači imaju funkciju i fazi odbrane i u fazi napada, osim ako nemaš u timu neku ultra-mega-giga planetarnu zvezdu, što mi svakako nemamo, niti ćemo imati ikada. za kontre može sasvim dobro da posluži i bek (npr. Roganović), koga će napred da izbaci štoper ili zadnji vezni, preciznom loptom, kao što loptu sa gol linije može da izbija i centarfor u fazi odbrane ili da gradi nekoga kod kornera.

Edited by Ted

17 minutes ago, Ted said:

svi igrači imaju funkciju i fazi odbrane i u fazi napada

Excuse Me Wow GIF by Mashable

Мене највише нервира тај наратив (а доста пута сам га чуо ових дана) да је дерби небитан. Можда је у најбуквалнијем резултатском смислу мање битан јер не може ништа да промени на табели, али то је дерби јеботе, не може бити небитан све и да је 50 бодова разлике. Ретке су овакве ситуације да је један клуб толико доминантан и нема никакве сумње да код њих и те како влада незадовољство што су у ситуацији када је разлика у квалитету (и свему пропрарном) највећа у новијој историји, од два дербија на Маракани, један одиграли 3:3 а други добили на гузове. Ја знам колико бих био незадовољан да је ситуација неким чудом обрнута.

Што се саме текме тиче, људи овде (у Србији) фудбал и даље посматрају из перспективе малог Перице и ту нема помоћи. Чим се повучеш то значи да си пичка, ништа противник, ништа његов квалитет, способност да те притисне, да се наметне, то је све секундарно, ти си једини који се пита на терену јелте и повукао си се = пичкурина. То што нам везни ред чине два клинца са укупно пет и по утакмица у сениорском фудбалу, што нам је клупа у рангу Младости из Лучана, без иједног крила али зато са по два лева и десна бека, то је све небитно, одакле ти право да вршиш дефанзивне измене при вођству од 1:0 на гостујућем терену, десет минута пре краја утакмице, то је неопростив грех.

Да се разумемо ни мени се те последње измене нису претерано допале, какав сад покојни Шеховић као пети бек а имаш бар Стјепановића ако си већ проценио да из одређеног разлога није моменат за Натха, али ипак ћу се држати тога да ја крајње површно познајем фудбал а човек крај аут линије је ако ништа друго професионалац и сваки дан је са њима и у стању је да процени боље од мене ко од њих колико и шта може да пружи у одређеном тренутку.

Meni se ne svidja to jajaranje sa sehovicem i zivkovicem. Ne znam koja je ideja bila, ali ako si pustio malog ugresica da igra i nije se usrao, pusti ga do kraja. I kalulu ubica cigana, cisto sumnjam da nije mogao da izdrzi do kraja... Glupa prica

Nije glupa prica, vec izdajnicka. 1 je Savo!

A ovo nesrecno govno, zajedno sa rahmetli Mijatom, vezuje mazge, ovce, i ostalu stoku gde mu Pickousti kaze.

Gadi mi se ovaj izdajnicki, bezmudi Partizan!

trener nije kriv NIŠTA

partizanovi igrači su same sebe pobedili

1) igranje rukom u šesnaestercu, zaboga, korak dalje od loše sreće

2) gol kroz noge jovanoviću, stožeru ekipe, najsigurnijem golmanu od stojketa, kapitenu? još 10 puta da mu šutnu, on bi svih 10 odbranio. loša sreća i raskorak kapitena.

trener je sve skockao kako treba, igrači su dozvolili zvezdi da iskoristi trenutak dekoncentracije.

Edited by twisted

pričamo o treneru koji u 81 min u igru uvodi otpisani dvojac bekova živkovića i šehovića, kojima je ovo bila tek 2 tekma od početka sezone, a na klupi ima tatka, koji je sigurno imao snage za preostalih 15 min i mladog alilovića kome je davao šansu na 8 prolećnih mečeva

• dalje ako si već sklonio takija iz tima, jer ne želi da potpiše reprogram dugova, zašto nisi dao šansu jovanoviću, koji je isto godište, kao milošević koji se za mesec dana vraća u švabiju, koga si uzeo iz omladinskog tima, ne ti razigravaš tuđeg igrača čiji je doprinos juče težio 0...

• a ako dozvoliš protivniku da igra viktorije, pre ili kasnije će neki odbitak završiti u tvom golu, ako je golman pod stalnim pritiskom mora napraviti grešku, to je prosto teorija velikih brojeva happy što bi rekao crni bik...

• Author
9 hours ago, johan nagel said:

Мене највише нервира тај наратив (а доста пута сам га чуо ових дана) да је дерби небитан. Можда је у најбуквалнијем резултатском смислу мање битан јер не може ништа да промени на табели, али то је дерби јеботе, не може бити небитан све и да је 50 бодова разлике. Ретке су овакве ситуације да је један клуб толико доминантан и нема никакве сумње да код њих и те како влада незадовољство што су у ситуацији када је разлика у квалитету (и свему пропрарном) највећа у новијој историји, од два дербија на Маракани, један одиграли 3:3 а други добили на гузове. Ја знам колико бих био незадовољан да је ситуација неким чудом обрнута.

vidi, podjednako može da bude nervirajući i narativ da je svaki podjednako bitan. zapravo ne nervirajući, već klišeiziran, kao izjave da je lopta okrugla, da svi graju fudbal danas itsl.

radi se o prostoj činjenici da motivacija ne može da bude ista u bitno različitim okolnostima. to je tako bez obzira ako mi pričamo da nije. to utiče na čoveka hteo on ili ne. primera radi, ako imaš neki test i dođe profesor i kaže ovo je radi provere znanja, nema ocenjivanja, to je bitno različita situacija od one kada je test prijemni, kvalifikacioni, uslov za nešto. tvoj stav će automatski biti drugačiji, hteo ti to ili ne. oduzimanje bilo kakvog realnog pritiska iz jednačine menja situaciju, hteli mi to ili ne.

ovde je dobar primer kkp recimo. čim je nestao pritisak (ne možemo u top 10) igrači su odigrali odličnu tekmu protiv Reala. nisu je dobili, ali su je realno odigrali dobro i dosta bolje nego šest, sedam prethodnih. to je recimo tim koji ima problem sa pritiskom i ne može da ga izdrži. zato je i rezultat takav kakav je, iako je po objektivnom kvalietetu moglo i više. isti su igrači, isti stručni štab, protivnik je vrlo jak, ali samo oduzmeš pritisak iz priče i eto promene. razlika od fudbala domaćeg je u tome što u EL postoji taj pritisak konstantno i skoro svaka je bitna, osim eto poslednje kolo ako izgubiš teorijsku šansu, ili ako si neki bedak poput Albe pa je nikad nisi ni imao.

što se tiče derbija, dobro je da je tako, pošto se u varijanti postojanja nekakvog pritiska sa obe strane, vrlo verovatno ne bi dobro proveli zbog objektivne razlike u kvalitetu, nemogućnosti da igramo u visokom intenzitetu kao oni i da ih ispratimo tu. recimo kao na jesenjem derbiju kad smo izgubili ubedljivo kući. nama zapravo odgovaraju sada ovi derbiji niskog intenziteta, jer za visok nismo opremljeni. za nas je dobro što je derbi bio više revijalnog nego takmičarskog karaktera. naprosto, derbi nije neka pojava izolovana od spoljnog sveta koja se odvija na isti način bez obzira na kontekst. takve su verovatno neke prirodne pojave, ali ne i društvene, poput derbija.

možda sam izraz nije dobar/precizan. nije bitan i nebitan, nego niskog ili viskokog intenziteta.

Edited by Ted

Није сваки подједнако битан али дерби је дерби једноставно, не може да буде небитан. Који тренер не жели да се прослави неком историјском победом од типа 5:0, па то је нешто што се памти деценијама. Ми још увек опевавамо Матеју Кежмана након 25 година, не зато што је дао 20 голова Сартиду, Банатском Двору или Борцу из Чачка, већ зато што је изрешетао цигане у дербијима. Дијару такође, или они некаквог Пјановића нпр.

Океј ја то посматрам из угла навијача (који је одрастао у духу тог ривалитета и пропустио можда пет дербија у последњих 20 година) али битан је свакако и тренерима и играчима, посебно домаћим логично.

Тако да не прихватам да је било који дерби небитан бре mad

Слажем се за интензитет и притисак да може да варира, више се осврћем на општи наратив креиран у јавности око (не)битности дербија.

Што се тиче поменутог ваљања и опструкције игре то је нешто чега се гадим невиђено, увек ме је иритирало када драмимо што то ради Јавор на Јна а онда ми то исто урадимо на некој европској текми рецимо али заиста верујем да то није била никаква стратегија јуче, пре ће бити да је комбинација умора и стварних грчева појединих неспремних играча и изолованих покушаја да се ипак мало предахне, одмори и украде који секунд пред крај утакмице.

Edited by johan nagel

59 minutes ago, johan nagel said:

Није сваки подједнако битан али дерби је дерби једноставно, не може да буде небитан. Који тренер не жели да се прослави неком историјском победом од типа 5:0, па то је нешто што се памти деценијама. Ми још увек опевавамо Матеју Кежмана након 25 година, не зато што је дао 20 голова Сартиду, Банатском Двору или Борцу из Чачка, већ зато што је изрешетао цигане у дербијима. Дијару такође, или они некаквог Пјановића нпр.

baš lepo primećeno, samo je pitanje koliko se toga prenelo na nove generacije igrača.

ja sam gledao sve utakmice FKCZ u beogradu od 1975 do 1991 i mnogo toga na gostovanjima, uključujući i uspon na tron evropskog i svetskog šampiona.

ali dva gola koja su apsolutno najbitniji koje sam video svojim očima su derbiji kada je piksi dao go iz kornera i onaj sa pola terena, koji je poništen (za mene nije)

mislim da kad budem umirao da će mi u glavi ići film sa severa JNA (stariji forumaši se sećaju da sam pisao kako sam bio obučen, sve pamtim, onoliko su me zajebavali), tih 10 sekundi dok piksi hvata zalet, pokazuje rukama bori cvetkoviću i biniću da uđu što dublje u peterac jer je znao da će da gađa go, taj tren tišine u neverici da lopta ulazi u mrežu i talasi od radosti u mom delu severa ka zapadu.

jebiga, za to se i živi i umire...

stvarno ne pamtim da smo se mi ikada baš ovoliko valjali i dramili u derbijima a imali smo itekako loše periode, pre vučića naravno vesala2

Edited by Eleniko

Šta reći

https://meridiansport.rs/fudbal/savo-milosevic-iran-ostavka/