Jump to content
IGNORED

FK Partizan 2024/2025 - A New Hope

Ted

Recommended Posts

Posted

Fudbalska marka u zemlji koja se delila i podelila. Poseban, drugačiji, uporan, vredan, radan, perfekcionist u svemu čega se dohvati, neverovatno zanimljiv. Slavljen u igračkim i funkcionerskim vodama. Zlatko Zahović.

Nadaleko poznat i van prostora kojima je najviše pripadao (Slovenija, reprezentativac 80 puta, prvotimac beogradskog Partizana), zarađivao u Portugaliji (Gimaraeš,Porto, Benfika), Grčkoj (Olimpijakos) i  Španiji (Valensija, igrao u finalu Lige šampiona i, na penale, izgubio od Bajerna), uvek rado, rado viđen gost.

Otud je, uz svu preporuku, koju je pred nos nametnula njegova izuzetna karijera, u ovdašnnjim medijima zaokružen kao glavni kandidat za mesto novog sportskog direktora u „novom“ klubu iz Humske 1, premda, aktuelna, privremena uprava Partizana ističe da zasad nema potrebe da se bavi tom problematikom („tu su Peđa Mijatović i Danko Lazović“).

Najpre ono što je najaktuelnije: Dogodile su se tektonske promene na crno-belom delu Topčiderskog brda, smenjeni su dojučerašnji čelnici, Vi ste, gospodine Zahoviću, odmah, zbog ranijih, sjajnih rezultata sa Mariborom  i dva plasmana u Ligu šampiona, pali na pamet srpskoj sedmoj sili, možda i zidovi na Partizanovom stadionu imaju uši, ko zna?

Krajem proteklog vikenda ste, kratko, za slovenačku „Ekipu“ izjavili kako je bespredmetno komentarisati, ali i da je čast što vas mediji vide kao jednog od kandidata?

„Šta je bitnije od svega? Partizanov voz krenuo je sa stanice! To je vest nad vestima, ohrabrujuća  za pristalice velikog kluba… Desetine, ma, stotine ljudi iz raznih krajeva Evrope me zvalo, interesuju se, drago im je, dižemo se, oseća se dobra atmosfera, preko noći je uplovila pozitivna energija, uspravićemo se, ne sumnjam, bićemo zadovoljni. Kad? Za sve je potrebno strpljenje. I vreme. Sa takvim kredibilnim i imenima u rukovodećem aparatu, svaki potez je lakši, dakle, izvodljiv. Peđa i Danko uz predsednika Ljajića, garant  da će se Partizan vratiti na stare, dobre staze. Svima je, verujem, jasno da tek sad, posle početne euforije i tapšanja po ramenima, sledi posao, slede veliki izazovi, čini mi se da je kompletna ekipa več pokrenuta, navijači su na svojim mestima, gledao sam utakmicu protiv Čukaričkog, klub se probudio.“

„A, što se mog eventualnog, u medijima pominjanog angažmana tiče, dopuniću ono što sam ranije rekao: nisam pričao ni sa kim iz novopostavljenog rukovodstva, niko me nije zvao, prema tome: nema osnova za neko širenje priče po tom pitanju.“

Okarakterisani ste kao jedan od najzagriženijih simpatizera Partizana, sposobni da zajedno sa pominjanim imenima donesete preokret u fudbalskoj sekciji, sve za boljitak Partizana?

„Ljubav, ljubav, ljubav… Da, volim Partizan, ne moram stalno da ponavljam, zna se da ga volim, mnogi ga vole i ne busaju se u grudi, što je ispravno. Nastavak vaše konstatacije ne bih komentarisao, red je samo da se zahvalim na lepim rečima.“

Lepo je bilo i kada je predsednik  Rasim Ljajić ubedio Peđu Mijatovića da sarađuju na oporavku Partizana?

„Peđa? Najveće ime Partizana. Ponos. Direktor u Evropi, direktor slavnog Reala. Nismo ni svesni koga smo dobili, stigao je autoritet, s njim i optimizam. Na radost Partizana. Peđa je institucija, Željko Obradović je institucija. Divno. Bravo!“

Obradović u „igri“, dugo ste vezani za košarkaše Partizana, godinama, s prijateljima iz rodnog Maribora, dolazite u Beograd da bodrite crno-bele, u startu ste putovali privatnim automobilima, zatim se preselili u kombi taksi?

„Odustao sam od kombija i vratio se svom četvorotočkašu, promenilo se vreme, sad su članovi moje porodice u ulozi saputnika, kupio sam pet sezonskih karata, sedimo i navijamo u prvom redu iznad klupe gostiju, odgledali smo oba ovosezonska meča u Evroligi, sa narednog, trećeg, izostajemo, čeka nas put u Poljsku, idemo kod sina Luke, koji tamo igra fudbal i uskoro, 15. novembra slavi 29. rođendan. Posle toga, sve po starom, napred Partizan.“

• Wub 2
Posted

CSKA stiže u Beograd na „revanš“ Partizanu

„Sve je dogovoreno, samo termin da se precizira“, kaže Marko Nikolić

Letos je bio Partizan gost CSKA na turniru u Moskvi, a na proleće će CSKA biti gost Partizana u Beogradu!

vest je dobila potvrdu i to sa najpouzdanije adrese – iz tabora CSKA. Šef struke Marko Nikolić će svoju „armiju“ dovesti u prestonicu Srbije, na „revanš“ bratskom klubu, najverovatnije u martu sledeće godine.

„Sve je dogovoreno, samo je ostalo termin da se precizira. Nije bilo dovoljno vremena da utakmicu „udenemo“ u novembarsku pauzu, ali je mart zgodan termin. Da to bude sportski revanš za ono letos, kada je bilo prelepo“, rekao je Nikolić.

Dodao je da mu je bio prelep osećaj kada su crno-beli bili gosti „armejaca“ minulog leta.

„Partizanovu utakmicu sa CSKA gledalo je oko 28.000 navijača. Tim je proveo prvu fazu priprema u Moskvi, igrao je i sa Dinamom, a samo od učešća na Bratskom kupu dobio je oko 100.000 evra“, istakao je Nikolić.

Utakmicu u martu imaće i još jednu simboličku notu: pre tačno 20 godina, u trećem mesecu 2005. godine, Partizan i CSKA su igrali dvomeč u osmini finala Lige UEFA, kako se tada zvala Liga Evrope. Posle 1:1 i fantastične utakmice na JNA, Moskovljani su revanš, koji se igrao u Krasnodaru, dobili sa 2:0, prošli dalje i kasnije osvojili trofej. Tada je na golu CSKA bio golobradi Igor Akinfejev, koji i dalje čuva mrežu „armejaca“.

Posted

Znači vazura mu je dao masnu platu kada ga je doveo u Partizan. Savo Milošević će biti poslednja vazurina iskra u Partizanu:

Mere štednje u Partizanu: Mijatović, Lazović i Milošević za stolom, traži se kompromis za platu trenera

Sprovođenje mera štednje u Partizanu neće zaobići nikoga, sem, kako je rekao prvi čovek Privremene komisije Rasim Ljajić, one sa najmanjim platama, dok će svi ostali, pogotovo u sportskom sektoru, morati da se pomire sa umanjenjem zarada kako bi se budžet umanjio za 2.000.000 evra već ove zime. Tim povodom članovi radne grupe će tokom tekuće sedmice obaviti razgovor i sa Savom Miloševićem kako bi pronašli kompromis i zamolili za trenera za ustupak umanjenja zarade makar do kraja tekuće takmičarske sezone, dok se klub koliko-toliko ne stabilizuje.

Metode možda jesu nepopularne, ali su nužne, neophodne u trenutku u kome je svaki evro u Humskoj veoma važan na putu ozdravljenja. Tim pre što je Partizan nedavno već imao značajan trošak, ali je uspeo, zahvaljujući asistenciji države, da prođe prvi monitoring UEFA u sezoni i ostane konkurentan za licencu u evropskim takmičenjima.

Posted

„Nemojte da skandirate i zašto spominjete bilo koga. Hajde da se bavimo onim što rešava problem Partizana. Neće Vučić imati štete, ali Partizan ima štetu. Nemojte da skandirate nikome. Skoncentrišemo da uradimo stvar koja je sada preko potrebna“, rekao je Ljajić.

Sledeci put jos glasnije..

• +1 1
  • -1 1
Posted

@Midžeta ne hvališ se da si i ti bila na stadionu u subotu? 

1.partizan-milka.jpg

Posted
50 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Sledeci put jos glasnije..

Ja verujem ivanu ivanovicu on kaze da nista slicno nije skandirano

Posted (edited)

skandirano je, bio sam na istoku, mislim da je jedino sa istoka skandirano. doduše vrlo kratko je to trajalo. ja lično nisam skandirao, niti ću dok sam na stadionu, pošto ću biti češće ubuduće. da sam bio na političkom skupu, ne bih imao takvu zadršku

Ljajić je poptuno u pravu za ovo što kaže, sviđalo se to nekome ili ne

Edited by Ted
  • +1 1
Posted
1 hour ago, Ted said:

skandirano je, bio sam na istoku, mislim da je jedino sa istoka skandirano. doduše vrlo kratko je to trajalo

ne nasedaj bre na te maderaške spinove vučićevića i ivanovića

čulo se sasvim jasno i u tv prenosu

• +1 1
  • Haha 1
Posted

samo kažem šta sam ja čuo.....skandiralo se na istoku, bilo je kratko. nemam pojma šta su rekli Vučićević i Ivanović, pročitao sam Ljajić šta je rekao

skandiralo se i......Otkaz za Bilju, hoćemo otkaz za Bilju.....a bilo je i Vazura, Vazura puši kurac Vazura

Vesna Čović je izostala, Bogu hvala.......likovi do mene, kada je vinjak preuzeo kontrolu, skandirali su......spopadaj, spopadaj, VČ spopadaj, al to njih četvorica, petorica. to je bilo kad se skandiralo napadaj, napadaj, Partizane napadaj

Posted

Скандирало се у неколико наврата озбиљно, отприлике када год је југ позивао исток, плус кад они скандирају нпр ‘Партизан шампион’ исток се укључи са вчћ пдр, дакле стандардан репертоар.

Posted (edited)

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/srbija-super-liga/cukaricki-pustio-partizanu-menicu-od-350-000-evra-za-kovaca/

posle jadnog saopštenja ide i puštanje menice. :rolleyes:

Matijašević se posebno naljutio jer je njegov klub dobio samo osam karata za ložu stadiona Partizana, uz opravdanje da je bilo puno visokih zvanica, posebno ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije.

Zbog toga je samo par dana kasnije "uzvratio" tako što je pustio menicu na 350.000 evra koliko je Partizan dužan Čukaričkom na ime obeštećenja za letošnji transfer Stefana Kovača.

Edited by Kreator
  • Haha 1
Posted (edited)

Prošlo je mesec dana kako se Savo Milošević vratio u Partizan, uz to i tri meča. Zabeležene su tri pobede, pa je i trener crno-belih jasno mogao da uvidi na koga može da računa i dalje, a kome bi klub iz Humske trebalo da se zahvali.

Pominjao je Milošević sedam imena igrača čiji kvaliteti nisu za Superligu Srbije, a u prethodna tri susreta, koliko je Partizan odigrao pod dirigentskom palicom Miloševića, neka imena se jasno ističu.

Rekao je da nikoga neće precrtati, već da to igrači jedino sami sebi mogu da urade nedovoljnim zalaganjem, ili manjkom kvaliteta. Prvi na spisku bio je Jung Džun Goh. Korejski internacionalac nije pružao partije ni blizu vredne pohvala od kako je došao u Humsku, pa se postavlja pitanje odgovornosti onih koji su ga doveli za obeštećenje od preko milion evra.

„To je moja odluka na osnovu onoga što vidim na terenu. Više puta sam rekao igračima, nisam tu da bilo koga precrtam, ja sam i prethodnu upravu pitao na koga ne računam, rekli su računam na sve. Okej, onda su oni tu da sami sebe precrtaju. Svako od njih ima šansu da sebe dokaže ili da sebe precrta. Ko hoće i mođe taj je tu“, govorio je Milošević o napadaču Partizana pred duel sa Čukaričkim.

Natan De Medina je još prošle sezone pokazao da je daleko od ozbiljnog, takmičarskog fudbala. Igor Duljaj, kasnije i Albert Nađ kritikovali su Belgijanca za nedostatak želje za napredovanjem i požrtvovanosti, a Aleksandar Stanojević mu je (iz nekog razloga) pružio sijaset prilika u Evropi početkom sezone. Ispostavilo se kao potpuni fijasko.

De Medina je izopšten iz protokola u prethodnih šest mečeva, pa je vrlo jasno da je njegova neslavna i dosta komična epizoda u Partizanu završena.

Milan Lazarević došao je iz Vojvodine kao rešenje za povređenog Marka Živkovića, međutim, malo toga je pokazao. Pamtiće se njegov promašaj protiv Genta u Beogradu, a to je do sada bio „hajlajt“ njegovog boravka u Humskoj. Milošević mu do sada nije dao nijedan minut, pa je njegova budućnost upitna.

Zašto je klub iz Humske doveo Marka Kerkeza, još uvek nije poznato. Levi bek koji je u poslednjem danu letnjeg prelaznog roka došao iz Spartaka nije bio nijednom u protokolu od kako je potpisao za Partizan. Dovoljno o tome koliko će i u budućnosti igrati. Zašto je doveden, to bi morali da odgovore ljudi koji više nisu na pozicijama u Humskoj.

Kandidaturu za odlazak iz Partizana sve više ističe Nihad Mujakić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je od starta sezone u prvoj postavi, međutim, usled mnogo kikseva koje je imao u prethodna tri meseca, Milošević je morao da stavi Kervina Arijagu na poziciju centralnog beka, igrača koji to nije. Kako pojedini mediji u Mujakićevoj domovini tvrde, mogao bi da napusti Partizan već u januaru.

Minute nije dobio ni Mateja Stjepanović od dolaska Sava Miloševića, međutim, rano je govoriti da će se Partizan tek tako otarasiti pulena iz već ruinirane škole. Kandidaturu ističu i Vukašin Đurđević i Aleksandar Šćekić koji su odigrali vrlo malo i nezapaženo, međutim, za pomenutu dvojicu još ima vremena za konačni sud.

SK

Edited by Kreator
Posted (edited)
43 minutes ago, Kreator said:

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/srbija-super-liga/cukaricki-pustio-partizanu-menicu-od-350-000-evra-za-kovaca/

posle jadnog saopštenja ide i puštanje menice. :rolleyes:

Matijašević se posebno naljutio jer je njegov klub dobio samo osam karata za ložu stadiona Partizana, uz opravdanje da je bilo puno visokih zvanica, posebno ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije.

Zbog toga je samo par dana kasnije "uzvratio" tako što je pustio menicu na 350.000 evra koliko je Partizan dužan Čukaričkom na ime obeštećenja za letošnji transfer Stefana Kovača.

pa dobro, dužni smo ko Grčka, nije nikakva tajna. formalno-pravno verovatno je ovlašćen da pusti tu menicu. očekivati razumevanje je previše

naravno, na stranu pravni aspekt, takvo ponašanje se pamti i uzvraća se istom merom razumevanja u nekim budućim situacijama. pošto je život čudo i situacija se izmeni u tren oka

što se tiče karata za ložu, šta ja znam. osam karata je verovatno dovoljno da uđu svi ljudi u Srbiji koji navijaju za Čukarički. mada ja mislim da bi poneko mesto i ostalo prazno

Edited by Ted
  • +1 3
Posted

Sve su to stare filijale i bivsi igraci, nema tu nista novo. Platicemo sad na mostu, pa se vidimo na cupriji