April 29Apr 29 Author nije isto kada se mlad igrač uvodi u sistem i kada se uvodi u haos. kada bi npr. Simić, Ugrešić i Jovanović ulazili u sistem, to bi značilo da okolo njih postoji posložen tim, koj ima nekakvu igru i rutine/automatizme u koje oni treba da se uklope. recimo, kada bi Simić ulazio u odbambenu liniju koja ima stoprea i dva dobra beka, njemu bi posao bio mnogo lakši jer bi mogao da se pouzda u kolege pored sebe za korekciju, savet u toku utakmice, pomoć. samim tim bi mogao da igra manje stegnuto i da se brže uklopi. to je ona čuvena floskula o spoju mladosti i iskustva, koja jeste ogavna i isprana, ali u suštini znači upravo to što sam rekao i ima svrhu da taj period tranzicije iz prospekta u prvi tim prođe bez velikih posledica i po rezultat kluba i po samopouzdanje mladog igrača.ovo što mi imamo u igračkom kadru i klubu jesu posledice haosa i višegodišnje devastacije. odnosno nema nikakvog sistema u koji se ulazi, a tek dolaskom ovog Blagoja počelo je da se nazire nešto što bi mogli da nazovemo game plan. stariji igrači, čast izuzecima, ne mogu da budu neki oslonac mlađima, pošto su i sami ili nesnađeni ili nemaju dovoljno kvaliteta ni da svoje zadatke obave kako treba, a kamoli da se bave tutorstvom nekog mlađeg igrača. to je mogao da radi Krstajić npr, ili Bata Mirković svojevremeno.stoga bi klinac ovde morao da bude prospekt kalibra za vrh liga petice, da bi samostalno doneo vidan napredak u igri ili da bi nosio igru, napad/odbranu, isključivo sopstvenim kvalitetom i rešenjima. Ugrešić bi morao da bude Belingem od pre par godina, a Simić Kubarsi npr, što neko reče. a jasno je i kada bi se takav prospekt pojavio, da bi posle jedne polusezone odlepršao u nekom lepom transferu na zapad.
April 29Apr 29 @twistedТи то пратиш више вероватно али делује да постоји одређени помак у односу на омладинску школу, да се посвећује више пажње просто. Знам да су средили доста ствари по питању инфраструктуре, смештајног простора за клинце, да су инсистирали са новим техничким спонзором (што ће бити Капа) да и све млађе категорије буде покривене истим дресовима, што очито није био случај до сада.. Ево и ово што си ти поменуо делује охрабрујуће.Требаће времена да се то све врати на потребан ниво након година занемаривања али бар иде у позитивном смеру рекло би се. Edited April 29Apr 29 by johan nagel тупо
April 29Apr 29 22 hours ago, johan nagel said:Много си негативан, то је оно што имамо јбг шта да се ради. А и то што имамо није ни близу толико лоше.uh, bojim se da zapravo jeste toliko lose, tj. da smo zbog katastrofalnih rezultata u poslednjih 10ak godina znacajno spustili kriterijume, pa se prihvataju klinci koji do pre 15ak godina ne bi mogli da pridju klubu. (obaska dovodjenje "gotovih" "igraca" profila raznih mujakica, jurcevica, filipovica, gohova i slicnih.)elem, referentna tacka su mi klinci i talenat koji je imala recimo savina generacija i nesto mladji (tomic, nadj, cira, ajde i ilic) ili omladinci koje smo prethodno dovodili sa strane - cava, panta, beli stevanovic. vecina od njih nije bila svetska klasa, al' je svako od tih igraca je imao nesto, neki potpis, nesto sto ga je cinilo TALENTOM. to mi je najveci problem ovde - nema "T" od toga ni kod jednog od ovih klinaca koji su sada tu. pritom, nije da sam ih poredio sa nedostiznim. mi takvih igraca nemamo od zileta i milenkovica recimo, a pre toga jovetica koliko me secanje sluzi. pa 1 uros djurdjevic je vrhunski napadac u poredjenju s ovim cime raspolazemo - ako nista drugo, imao je voljni momenat, prosto vidis kad je na terenu da ga neces lako dobiti. ja nista od toga kod ovih klinaca ne vidim - ovo je uzasno tanko i mi, kao klub, od ove generacije koja se sada gura apsolutno nista necemo moci da dobijemo - niti rezultate, niti neki novac od potencijalnih prodaja.ovaj rebuild sistema je tek poceo i trebace bar 5 godina da da ikakve rezultate, do tada je jedino resenje - lova. moramo da kupujemo sa strane jer ovo cime trenutno raspolozemo nema nikakav potencijal.
April 29Apr 29 Незахвалан је посао процењивати потенцијал младих играча, то је игра у којој знају да се опеку и врсни скаути и познаваоци фудбала. Има разних примера из прошлости где је неко јео лопту и изгледао као да ће да буде светска класа па је нестао са мапе, а има и доста примера момака који наизглед нису били велики таленти па су направили озбиљне каријере. Доста је ту непредвидивих фактора у игри.Ко је помислио када је гледао нпр Влаховића као голобрадог клинца у оно мало утакмица што је играо да ће да догура до ових висина. Или ко је очекивао да Филип Стевановић готово нестане са фудбалске мапе након што је показао озбиљан потенцијал који је препознао и Манчестер Сити и платио га 8 или 9 милиона евра колико беше. Или ево можда је добар пример Вељко Бирманчевић. Сећам се његовог дебија против Офке на Врачару (јер сам био на текми), жгољави клинац, види се да има неки потенцијал али танко је то у том тренутку, видиш да није спреман за сениорски фудбал. Након тога мислим да није одиграо више ни минут за Партизан, поклонили смо га Чукаричком и на крају испаде сасвим коректан играч, у овом нашем тренутном тиму би био Нејмар лично.Помињали смо овде малог Мирчетића, доста сличан пример Бирманчевићу.Тако да мислим да је прегрубо рећи да ови клинци сад немају никакав потенцијал, далеко је од тога. Свакако нема поенте да се враћамо у доба Чаве и Ћире и поредимо их с њима, ово су нека друга времена просто. Звезда јесте преузела примат и у млађима категоријама али мислим да уз озбиљан приступ можемо да ухватимо корак а талентоване деце ће увек бити.
April 29Apr 29 uh, vlahovica sam zaboravio - za to malo vremena sto je bio kod nas se videlo da uz vanserijsku levicu ima i taj neki drajv i da ce uspeti.kakav crni fica stevanovic i kakav potencijal?! pa to su videli samo placeni burek novinari (i vrv sada vec bivsi skaut man-c koga su vrv navukli na neku koks foru lokalni "menadzeri") - decko je bio nemacpojma od prve sekunde kada se pojavio, uz sve uzasan karakter - pa taj mali se sa 18 godina, bez apsolutno ikakvog pokrica, medjusobno napusavao s ljudima sa zapada na jna - sta dalje da pricamo?!da ponovim, upravo o tome i jeste stvar - da, da sam i sam gledao par hajlajta i golova stevanovica mozda bih i pomislio da nesto vredi, ali posto sam bio primoran da tog malog tupadziju gledam utakmicu za utakmicu pa skoro godinu dana, naravno da sam stekao kompletnu sliku gde moze cela ta prica jedino da vodi. dakle, mali je bio projekat nekog lokalnog krimosa u kombinaciji s nekim iz uprave, maksimalno je proteziran + su placani svi novinari da ga hajpuju, a jedino cega cu se secati u vezi doticnog je apsolutni rispekt za sjebavanje jedne od vrv najvecih skauting sluzbi na svetu - treba biti opasan maher njih zajebati. taj transfer nam je vrv srusio i ono malo kredibiliteta sto smo imali oko proizvoda omladinske skole - mi sada nemamo sanse da prodamo bilo koga od ovih klinaca ma za peti deo tog transfera.
April 29Apr 29 Author B92.netPartizan našao pojačanje u Rusiji - Srpski fudbal - F...FK Partizan zainteresovan je da u svoje redove dovede Slovenca Mitju Križana.
April 30Apr 30 On 29. 4. 2025. at 13:03, johan nagel said:@twistedТи то пратиш више вероватно али делује да постоји одређени помак у односу на омладинску школу, да се посвећује више пажње просто. Знам да су средили доста ствари по питању инфраструктуре, смештајног простора за клинце, да су инсистирали са новим техничким спонзором (што ће бити Капа) да и све млађе категорије буде покривене истим дресовима, што очито није био случај до сада.. Ево и ово што си ти поменуо делује охрабрујуће.Требаће времена да се то све врати на потребан ниво након година занемаривања али бар иде у позитивном смеру рекло би се.ovako... imali smo treninge bez reflektora. pa smo imali treninge bez struje na stadionu uopšte. pre godinu i po imali smo utakmice jednom u nekad. svaki korak sa tog dna je jasan korak napred. deca podno južne tribine su dobila konačno dresove, selekciji je plaćen prevoz, vode im lekara na turnire, dobili su garnituru dresova. 2015 i 2016 su talentovane generacije i mislim da posebnu pažnju njima daju. treneri su jednako posvećeni kao i ranije.varga kad je došao, možda bih bio slobodan da kažem da je malo utegao stvari.
April 30Apr 30 https://infoera.rs/2025/04/28/zlatibor-kup-2025-pokazao-snagu-sporta-zajednistva-i-mladih/ovo je 2016 i moj klipan na slici