6 hours ago6 hr 21 minutes ago, spaceploitator said:na tu visinu ima smisla da si nabucan jer svejedno neces preci 85 kila, i tu negde lezi optimalna kombina mase i brzine. mozda nisi primetio :D ali nemas sprintere od 210cm jer to vec garantuje preveliku masu, a nase noge takve kakve su imaju limit koliko mogu da nose a da zadrze eksplozivnost. evo i ekstremi tipa zajona se stalno povredjujueto kuki je uporedive gradje, zar nije i on bio primetno manje startan u nba posto je nabacio 15ak kg?bogoljub isto tako tromije izgleda na ovom snimku nego u megi. moguce da je ovo neka medju-faza, da je sada u postupku nabacivanja mase a onda ide klesanje, ne znam kako tacno taj proces ide kod profi kosarkasa.Ne rade košarkaši bulk - cut cikluse, to je bilderski metod. Ono što može biti je da izlazi iz ciklusa u kome je mnogo radio na snazi pa mu treba malo vremena da povrati hitrost i agilnost. Tzv. teške noge. Možda je previše jeo pa je dobio i malo sala i previše hipertrofije. Možda samo deluje da je tromiji jer su mu protivnici brži i pokrentiji nego do sada. Možda je i do psihe, malo uzdržan zbog treme. Verovatno je više od jednog u faktora u igri. Nema sprintera od 2.10 ne zbog mase nego zato što toliki ljudi imaju slabije motoričke sposobnosti. Delom zbog toga što su nam tela takva da tolika visina podrazumeva nižu relativnu snagu, smanjenu pokretljivost usled dužine udova, otežano (održavanje ravnoteže itd. a delom zbog toga što je broj tolikih ljudi mali. Kukoč je možda usporio i zbog godina, možda je nabacio i malo sala, a rekao bih da ima puno i do toga što se takmičio sa znatno atletičnijim igračima, tada je razlika bila gigantska, pa je izgledalo da je sporiji. Mislim, nema šta da se filozofira o svrsishodnosti treninga snage za košarkaše kada danas ne postoji košarkaški program na svetu koji ne podrazumeva ozbiljan rad u teretani, a igrači su nikad brži.
4 hours ago4 hr valja imati u vidu da je kukoc u nba stigao pre 30 godinaaco je za drazena pricao da je nakon nabijanja mase bio frustriran jer je bio spor u odnosu na saigrace na treninguonda kad se na leto vratio kuci, shvatio da je solidno sporiji i u odnosu na igrace protiv kojih je igrao celi zivotpromenio ishranu i trening i brzo se vratio na staroali opet kazem, to je neko drugo vremedanas je sve to na daleko visem nivou
3 hours ago3 hr 5 hours ago, Hele said:Uz dva Jovića, Petruševa i Vukčevića, bilo bi i super da naprave peticu od njega, imamo previše mladih, talentovanih četvorki.U kojoj varijanti je Filip Jovic cetvorka, on nema sut za tu poziciju a ni neku preteranu tehniku, decko je skracena petica. Od igraca iz mladjih selekcija se treba moliti da neko od Dimitrijevica,Backa,Pavlovica uspe da se progura i napravi dobru karijeru. I ovaj Mikic iz U20 izgleda zanimljivo ali je skracen, ima ispod 210cm. Imamo takodje dosta perspektivnih cetvorki u godistima 2006 i nize ali ne bas mnogo centara. Edited 3 hours ago3 hr by Micko8
3 hours ago3 hr 2 hours ago, spaceploitator said:na tu visinu ima smisla da si nabucan jer svejedno neces preci 85 kila, i tu negde lezi optimalna kombina mase i brzine. mozda nisi primetio :D ali nemas sprintere od 210cm jer to vec garantuje preveliku masu, a nase noge takve kakve su imaju limit koliko mogu da nose a da zadrze eksplozivnost. evo i ekstremi tipa zajona se stalno povredjujueto kuki je uporedive gradje, zar nije i on bio primetno manje startan u nba posto je nabacio 15ak kg?bogoljub isto tako tromije izgleda na ovom snimku nego u megi. moguce da je ovo neka medju-faza, da je sada u postupku nabacivanja mase a onda ide klesanje, ne znam kako tacno taj proces ide kod profi kosarkasa.Ne mogu u sitna crevca, ne poznajem dovoljno sport na tom nivou. Ali mi deluje nelogično da bi mišići nekog usporili, eksplozivnost, brzina kretanja, pa i skočnost nisu mogući bez snage. Nisam rekao da sa 210 treba da bude sprinter, nego da nema mnogo sprintera koji nisu vidljivi "teški". E sad moguće da je momak procenio da će ga neko pobrkati sa Pokuševskim, pa je po svaku cenu hteo da bude veći, to stvarno ne znam.
3 hours ago3 hr 4 hours ago, Milošica said:Meni deluje da mu se dobrano smanjio raspon.Svakako ne bi bio prvi kome se to desi.Bogoljub Markovic Measurements at 6’10 1/2 barefoot, with a 6’11 1/2 wingspan and 9’2 standing reach.Barem mu nije negativan kao kod Olynika koji je napravio ok NBA karijeru Edited 3 hours ago3 hr by Micko8