13 hours ago13 hr sinoc najbolja tekma u letnjoj ligi za sada, 14 poena. deluje mi presporo za ovaj nivo. u najboljem slucaju stretch 5 sa klupe
13 hours ago13 hr 38 minutes ago, spaceploitator said:sinoc najbolja tekma u letnjoj ligi za sada, 14 poena.deluje mi presporo za ovaj nivo. u najboljem slucaju stretch 5 sa klupeUz dva Jovića, Petruševa i Vukčevića, bilo bi i super da naprave peticu od njega, imamo previše mladih, talentovanih četvorki.
12 hours ago12 hr 57 minutes ago, uini said:nisam cuo za not pefi markovica :/ jel iz mege?milvoki ga izabrao sredinom druge runde, posto je dobio onu nagradu za najperspektivnijeg igraca aba lige. jak talenat, visok iq, dobri fundamenti, svasta ume. ali plasim se anahrono telo i fizika, cim je iole nabacio masu cini mi se dosta usporio. da mu je bolje telo plafon bi mu bio pau gasol koji je isto od vestog krila zavrsio na 5, ovako nisam siguran da ima mesta tamo sem kao stretch 5 ako se poklope kockice. drugo neko poredjenje bi bio bjelica, ali nema njegovu agilnost, bjeli je pred kraj karijere igrao dobru 1 na 1 odbranu na tatumu u finalu lige, bogi je brzinu dve sporiji Edited 12 hours ago12 hr by spaceploitator
12 hours ago12 hr Ovi tamo u Amerikama em se mere u patikama sa đonom od 10 cm, em još dodatno fejkuju rezultate.Svi su neki kepeci, ko god naš ode tamo, izgleda kao džin.Ovaj Marković izgleda kao da ima 215 cm pored njih i kao da je petica. Ovde kod nas izgledao normalno. Edited 12 hours ago12 hr by Hele
12 hours ago12 hr meni upada u oci kako svi ovi nasi mladi umeju da daju pas, pa i preko celog terenaotkrivam toplu vodu, ali zaista je velika razlika u shvatanju igre ovih nasih elitnih talenata u odnosu na ove random prosecne rubne nba amerikance
11 hours ago11 hr upravo je to sto znaju da citaju igru i reaguju bio kljucan faktor da uopste dodju do tih visina. da nemaju to ne bi tamo ni zavrsili, jer niko od njih nije elitan suter ili defanzivac ili nesto trece. u poslednjih 10-15 godina samo je bogdan otisao preko kao prangijas (pa tek onda kao sekundarni kreator), svima ostalima je u + koloni pre svega ostalog pisalo strong fundamentals i bbiq. na kraju krajeva, to nam i jeste skola kosarke
11 hours ago11 hr 41 minutes ago, Hele said:Ovi tamo u Amerikama em se mere u patikama sa đonom od 10 cm, em još dodatno fejkuju rezultate.Svi su neki kepeci, ko god naš ode tamo, izgleda kao džin.Ovaj Marković izgleda kao da ima 215 cm pored njih i kao da je petica. Ovde kod nas izgledao normalno.lazu i oni sa visinom, a lazu i nasi kukaju okc navijaci kako je zalizani zesce slagao kad je slao topov raspon ruku
11 hours ago11 hr Meni deluje da mu se dobrano smanjio raspon.Svakako ne bi bio prvi kome se to desi. Edited 11 hours ago11 hr by Milošica
11 hours ago11 hr Ne vidim što bi neko bio sporiji ako doda masu, osim ako dodavanje mase nije sinonim za krkanje. Sprinteri sigurno prutovi od ljudi.
10 hours ago10 hr Teoretski može da se izgubi na brzini ako se poveća masa trenirajući ciljano za hipertrofiju, ali košarkaši ne treniraju kao bilderi već rade na sirovoj snazi i eksplozivnosti (strength i power) dok je povećanje mišićne mase uglavnom samo nuspojava. Brzina i skočnost će samo da se povećaju ako se radi po košarkaškom programu. Ono što se ponekad dešava je da se izgubi na okretnosti ako je transformacija drastična. Više mišića i snage rezultira čvršćim telom većih gabarita pa određena vrsta akrobatike postaje teža, ali to je trade-off koji će svaki košarkaš sa znanjem koje danas imamo prihvatiti.
10 hours ago10 hr 59 minutes ago, Venom said:Sprinteri sigurno prutovi od ljudi.na tu visinu ima smisla da si nabucan jer svejedno neces preci 85 kila, i tu negde lezi optimalna kombina mase i brzine. mozda nisi primetio :D ali nemas sprintere od 210cm jer to vec garantuje preveliku masu, a nase noge takve kakve su imaju limit koliko mogu da nose a da zadrze eksplozivnost. evo i ekstremi tipa zajona se stalno povredjujueto kuki je uporedive gradje, zar nije i on bio primetno manje startan u nba posto je nabacio 15ak kg?bogoljub isto tako tromije izgleda na ovom snimku nego u megi. moguce da je ovo neka medju-faza, da je sada u postupku nabacivanja mase a onda ide klesanje, ne znam kako tacno taj proces ide kod profi kosarkasa. Edited 10 hours ago10 hr by spaceploitator