6 hours ago6 hr 59 minutes ago, pbg12345 said:sta bi tek bilo da sam taj post kvotovaojbg amose, do juce je bila teorija "namerno sjebali dalas sa trejdom, da bi lakse utopili fransizu u las vegas"jutros vec "evo nastavlja se, poklonise dalasu kupera"sad jbg, nema veze sto su potpuno oprecne te dve tvrdnjene znam, ja nesto i ne zalim za sarlotom, vasingtonom i slicnimasta su oni dali ligi, odnosno meni kao gledaocu poslednjih decenija pa da budem razocaran sto za tankovanje nisu nagradjeni verovatnim buducim superstarom?Da al šta ako petljanje lige utiče na to da imaju manje da "daju"? Recimo Šarlot (koji je imao 14% šanse nasuprot 1.8% Dalasa) sa ovom mladom osovinom plus Flag bi (konačno !) bio siguran plejof učesnik godinama unapred.Kapiram je liga dobro to izračunala glede keša, al mislim da ovakve stvari na duže staze zapravo utiču na pad rejtinga. Previše ima favorizovanja na svim mogućim nivoima, a ljudi većinom hoće da gledaju fer takmičenje. Dobro navijači Lejkersa ne, oni nisy ljudy....
6 hours ago6 hr @pbg12345 moram priznati da mi sve te Simmonsove teorije o nameštanju deluju kao čisto balansiranje od strane lige da pojedini klubovi baš vidno ne potonu. Kajri kao nadomeštenje Lebronovog odlaska. AD da bi New Orleans sačuvao tim. Zajon kao zamena za ADa kad su ovoga isplanirali za Lejkerse, itd.Iskreno me boli uvo za klubove i vlasnike, koji su samo mašine za obrt para i industriju zabave, ali ako su već postavili neki sistem i ustanovili svoja pravila onda nek se bar njih drže. Ne žalim ja Šarlot ili Vašington, koje bi verovatno svaki prosečni srpski bakalin bolje vodio, ali videli smo kako Lejkerski izgledaju kad nemaju top talenat i nije bilo nimalo zabavno. Kako napreduju karijere Ingrama i Lonzoa deluje da bi verovatno i nastavili da budu u nivou raznih Šarlota i Vašingtona. Posle odlaska Lebrona čekao ih je potpuni potop i godine rebuilda.Sve ostalo se slažem. Bilo kakvo bavljenje domaćim sportom i njegovim izletima u evro takmičenja sam batalio pre desetak godina, a Luka i Kuzma su mi standup komičari. Edited 6 hours ago6 hr by Amos
6 hours ago6 hr 7 minutes ago, Amos said:@pbg12345 moram priznati da mi sve te Simmonsove teorije o nameštanju deluju kao čisto balansiranje od strane lige da pojedini klubovi baš vidno ne potonu. Kajri kao nadomeštenje Lebronovog odlaska. AD da bi New Orleans sačuvao tim. Zajon kao zamena za ADa kad su ovoga isplanirali za Lejkerse, itd.Iskreno me boli uvo za klubove i vlasnike, koji su samo mašine za obrt para i industriju zabave, ali ako su već postavili neki sistem i ustanovili svoja pravila onda nek se bar njih drže. Ne žalim ja Šarlot ili Vašington, koje bi verovatno svaki prosečni srpski bakalin bolje vodio, ali videli smo kako Lejkerski izgledaju kad nemaju top talenat i nije bilo nimalo zabavno. Kako napreduju karijere Ingrama i Lonzoa deluje da bi verovatno i nastavili da budu u nivou raznih Šarlota i Vašingtona. Posle odlaska Lebrona čekao ih je potpuni potop i godine rebuilda.Sve ostalo se slažem. Bilo kakvo bavljenje domaćim sportom i njegovim izletima u evro takmičenja sam batalio pre desetak godina, a Luka i Kuzma su mi standup komičari.pa cek, kako se to onda uklapa sa onim delom da "nisu dali" pik sarlotu i vasingtonu koju su upravo sinonim za potonuce i koji su imali daleko najvece sanse (uz jutu) za pik?ne kazem da nisi u pravu, nego nisam dovoljno upoznat sa tim (nisam sluisao simonsa &co na tu tematiku), a ovako na prvu mi ima ove ocigledne logicke rupelejkersi apsolutno jesu u nekoj meri privilegovani i sigurno je suludi doncicev trejd najlakse objasniti (i) u tom kljucu opet, ono sto se nekako cesto izgubi, lejkersi su jedna od dve najuspesnije fransize i jos najvaznije dolaze sa ogromnom trzista i prosto imaju drugaciju osnovu za rast kad su i u najvecem kanalu od ne znam nekog sarlota, sakramenta, denvera itd
6 hours ago6 hr 2 minutes ago, pbg12345 said:pa cek, kako se to onda uklapa sa onim delom da "nisu dali" pik sarlotu i vasingtonu koju su upravo sinonim za potonuce i koji su imali daleko najvece sanse (uz jutu) za pik?Zato što Šarlot i Vašington nisu oštećeni kao Dalas sa Lukinim odlaskom. Jednostavno su nesposobni. Juta je već malo drugačija jer je tamo Ainge.Hoću da kažem kako nije u pitanju klasična teorija zavere kao kad se kod nas o tome priča, da se neko napravi pobednikom, već je "balancing act" od strane lige kako bi stavili sebe u što bolju poziciju što se tiče isplativosti i popularnosti.
6 hours ago6 hr 15 minutes ago, spaceploitator said:Da al šta ako petljanje lige utiče na to da imaju manje da "daju"? Recimo Šarlot (koji je imao 14% šanse nasuprot 1.8% Dalasa) sa ovom mladom osovinom plus Flag bi (konačno !) bio siguran plejof učesnik godinama unapred.Kapiram je liga dobro to izračunala glede keša, al mislim da ovakve stvari na duže staze zapravo utiču na pad rejtinga. Previše ima favorizovanja na svim mogućim nivoima, a ljudi većinom hoće da gledaju fer takmičenje. Dobro navijači Lejkersa ne, oni nisy ljudy....ne mogu decidno da tvrdim da nema navlacenja, generalno u nba, ne mislim konkretno na (ovaj) draftzapravo, pre sam sklon tvrdnji da ga sigurno i jasno ima, pomenuti lejkersi su valjda najocigledniji primerali mi se takdoje cini da toga ima daleko manje nego sto se pokusava prikazatiozbiljan je problem, globalni, ne samo u vezi sa kosarkom i nba taj gubitak poverenja u sve i svakogu ovom svetu postistine, gde vise nista nije kao sto jeste, gde cinjenice nemaju nikakvu ulogu bice samo vise i vise togaa opet, to je narocito izrazeno ovde kod nas, pa kad se tome jos doda pre svega politicki pogled na ameriku koji kreira i utice i na sve ove druge sfere, dobijemo gomilu morona poput pomenutih luke i kuzme
6 hours ago6 hr 27 minutes ago, goofs said:Samo ako bude bilo potrebe, možda su Niksi jači i sami isplivaju iz tog duela. No kažem, Indiana je dosta zajebanija nego što smo mislili pre početka plejofa, nekako ispod radara prolaze jer nisu bili ful dominantni kao Klivlend i OKC, nit imaju neke superstarove, sa Haliburtonom se pola lige zajebavalo cele godine.I tad protiv Seltiksa proše godine, bila je metla, ali je brat bratu Indiana tu dve utakmice prosula više nego ih je Boston pobedio.ja ne znam odakle ta logika da knickse hoce da pogura liga, valjda zato sto su iz njojorka i famozna frozen envelope teorija.knickse su mogli 100x da poguraju ovako ili onako pa nista od toga.opet kazem za pacerse, vec drugu sezonu igraju plejof iskljucivo protiv obogaljenih ekipa; igraju dobro, tj iznad ocekivanja ali eto, bas bih voleo da knicksi dobiju jos jednom boston, pa da obe ekipe kompletne odigraju seriju.haliburton prosle godine nosio chokd reggie miller majicu a knicksi bez prve 5orke. seljak iz kukuruza.
6 hours ago6 hr 1 minute ago, Amos said:Zato što Šarlot i Vašington nisu oštećeni kao Dalas sa Lukinim odlaskom. Jednostavno su nesposobni. Juta je već malo drugačija jer je tamo Ainge.Hoću da kažem kako nije u pitanju klasična teorija zavere kao kad se kod nas o tome priča, da se neko napravi pobednikom, već je "balancing act" od strane lige kako bi stavili sebe u što bolju poziciju što se tiče isplativosti i popularnosti.nije ti bas neki argument jbg il balansiraju ili ne, sumnjam da ako balansiraju gledaju kako je tim dosao do dnaprilicno sam siguran da je za ligu najpozeljnije da ima "istorijske duele" , dva ili vise timova koji se iz sezone u sezonu kolju za titulu/finaleali jbg, toga ni od korova, maltene svake godine ne samo drugi sampion, nego i finalistiili, najdirektnije, dva mala trzista, dve fransize bez ili sa jako malo uspeha, nagetsi i kingsi (dakle po svemu u istoj kategoriji i ako se "balansura" za ocekivati bio bilo da imaju isti ili slican tretman), nama iz ovih krajeva itekako zanimljivinagetsi nakon decenija i decenija neuspeha dolaze ne samo do prvog finala, vec i titule i to (ponavljam se, ali je bitno u kontekstu) vodjeni medijski najnezanimljivjom pojavom 41 draft izborom nikolom jokicem i ostaju u vrhu, a opsti je utisak da ih od dominacije deli pametniji menadzmentsa druge strane kingsi, prave mali iskorak, ali nedovoljan za ista ozbiljnije, tek toliko da prekinu onu valjda istorijski niz bez PO i po svemu sudeci na duze se vracaju van samog POda ne dodajem i ne idem u detalje, kako su jedni prosli protiv lejkersa sa dve superzvezde i kakvi su komentari bili na to i kako su drugi prosli (a razlicito su prolazili) protiv istih lejkersa sa opet dve superzvezde, gde je jedan bukvalno "ikona" lige poslednjih 60 godina ili koliko dugo vec igrapoenta je, jbg, na prvom mestu i to ubedljivo je kako se radi u samim klubovima, a tek daleko iza eventualno "nivelisanje" ili bilo kakvo mesanje lige Edited 5 hours ago5 hr by pbg12345
5 hours ago5 hr Just now, pbg12345 said:nije ti bas neki argument :)jbg il balansiraju ili ne, sumnjam da ako balansiraju gledaju kako je tim dosao do dnaprilicno sam siguran da je za ligu najpozeljnije da ima "istorijske duele" , dva ili vise timova koji se iz sezone u sezonu kolju za titulu/finaleali jbg, toga ni od korova, maltene svake godine ne samo drugi sampion, nego i finalistiili, najdirektnije, dva mla trzista, dve fransize bez ili sa jako malo uspeha, nagetsi i kingsi, nama iz ovih krajeva itekako zanimljivinagetsi nakon decenija i decenija neuspeha dolaze ne samo do prvog finala, vec i titule i to (ponavljam se, ali je bitno u kontekstu) vodjeni medijski najnezanimljivjom pojavom 41 draft izborom nikolom jokicem i ostaju u vrhu, a opsti je utisak da ih od dominaceije deli pametniji menadzmentsa druge strane kingis, prave mali iskorak, ali nedovoljan za ista ozbiljnije, tek toliko da prekinu onu valjda istorijski niz bez PO i po svemu sudeci na duze se vracaju van samog POda ne dodajem i ne idem u detalje, kako su jedni prosli protiv lejkersa sa dve superzvezde i kakvi su komentari bili na to i kako su drugi prosli (a razlicito su prolazili) protiv istih lejkersa sa opet dve superzvezde, gde je jedan bukvalno "ikona" lige poslednjih 60 godina ili koliko dugo vec igrapoenta je, jbg, na prvom mestu i to ubedljivo je kako se radi u samim klubovima, a tek daleko iza eventualno "nivelisanje" ili bilo kakvo mesanje ligeMislim da je u NBA mnogo više idolizacije pojedinih igrača nego timova kao pre. Zato nema rivalstava kao Lejkersi - Boston, a imaš u svakom gradu navijače koji će pratiti Lebrona ili Vestbruka gde god igrao. Zato mislim da više vole promovisanje pojedinca u novu zvezdu i gradjenje rivalstava na bazi tog igrača. Tipa, lupam, Lebron protiv Bostona ili Lebron vs. Kari. Sad je malo zapelo jer nema novog Lebrona, a ima par pretendenata. Rekao bih da se liga ne meša klubovima kako će da vode posao, ako GM hoće da bude glup neće ga oni sprečavati. Ako GM insistira baš da pokloni Jrue Holidaya glavnom konkurentu (ili Haliburtona da bi zadržao Foxa, a onda daš Foxa dve godine kasnije) - neće Silver zbog toga gubiti san. Njegovo je da vozi brod u pravcu najveće isplativosti umesto gomile pijanih milijardera. Zato se timovi mnogo i ne žale na ovakve stvari, samo navijači.Timove kao Denver i Sakramento je, ako ja to dobro razumem, urnisao ovaj novi CBA. Oni su svi bili u stanju da naprave neku dobru osnovu, Denver i Milvoki su uboli u superstara ali da bi zadržao kakav takav tim moraš da podeliš max ugovore jer ti neće pasti sa neba Lebron ili AD. Tako da, nek se gazde timova žale tati što su im ruke vezane ili nek plate kecelje.
5 hours ago5 hr 24 minutes ago, pbg12345 said:ne mogu decidno da tvrdim da nema navlacenja, generalno u nba, ne mislim konkretno na (ovaj) draftzapravo, pre sam sklon tvrdnjozbiljan je problem, globalni, ne samo u vezi sa kosarkom i nba taj gubitak poverenja u sve i svakogPre ce biti ozbiljan problem sto u svetu potpuno dominira kapital te nista sem profita nije bitno (videti i pod nba liga) ZBOG CEGA ljudi gube poverenje u sve i svja al dobro
5 hours ago5 hr sve je to liga dobro proračunala i zato guraju knickse. ali kad se meškolje kinder jajašca onda pick za ziona daju u jebani nawlins jer...što da ne, trebala im zamena za davisa!taj simmons teška legenda. mixer sa temua. meni njih dvojica skroz isti, ko jaje jajetu, samo je simmons izgleda dosta luđi.
5 hours ago5 hr 7 minutes ago, Milošica said:@omiljeniKakav ti je Kuper Fleg?Samo da ga ne prognozira svake godine za MVPa kao Zajona i biće odličan.
5 hours ago5 hr 16 minutes ago, Milošica said:@omiljeniKakav ti je Kuper Fleg?jako dobar. gleda sam ga dosta na sport klubu i bio sam veliki fan. smorio sam se kad smo ispali nako, bio sam u fazonu da ko onaj iz serije kupim boš blender i ono kestenje i nek ide sve u...morali su to dobiti. jbg, zajebao nas je dosta i trener što nije više ubacivao onog sa dugom kosom što je došao sa syracuse.