10 hours ago10 hr sta bi tek bilo da sam taj post kvotovaojbg amose, do juce je bila teorija "namerno sjebali dalas sa trejdom, da bi lakse utopili fransizu u las vegas"jutros vec "evo nastavlja se, poklonise dalasu kupera"sad jbg, nema veze sto su potpuno oprecne te dve tvrdnjene znam, ja nesto i ne zalim za sarlotom, vasingtonom i slicnimasta su oni dali ligi, odnosno meni kao gledaocu poslednjih decenija pa da budem razocaran sto za tankovanje nisu nagradjeni verovatnim buducim superstarom? Edited 10 hours ago10 hr by pbg12345
10 hours ago10 hr 18 minutes ago, Jesper23 said: ali nakon Popovih Spursa i onog protoka lopte, ova iso sranja su negledljiva. a ne znam, meni je danasnja kosarka daleko kompleksnija od izolacija iz druge polovine 90ih i prvih7-8 godina 2iljaditihpostoje izolacije za najboljeg igraca na isteku napada, to je i u evropi tako alise igra sa puno kretanja ljudi/loptenije ono, glavni igrac kuva a ostali posmatraju iz najboljih coskova i uglova kraja terenadobar je ovo basket, meni smeta jedino sto je kriterijum tailor made od duela do duela ili cak od tekme do tekme
10 hours ago10 hr 1 minute ago, uini said:a ne znam, meni je danasnja kosarka daleko kompleksnija od izolacija iz druge polovine 90ih i prvih7-8 godina 2iljaditihpostoje izolacije za najboljeg igraca na isteku napada, to je i u evropi tako alise igra sa puno kretanja ljudi/loptenije ono, glavni igrac kuva a ostali posmatraju iz najboljih coskova i uglova kraja terenadobar je ovo basket, meni smeta jedino sto je kriterijum tailor made od duela do duela ili cak od tekme do tekmeSve je to subjektivno, meni pak djeluje da danas ima dosta više izolacija. I neki šutevi koji su ranije bili za šamara danas su prihvatljivi. Sama činjenica da se ubrzao ritam i podigao broj poena po meni nije nužno dobra, manje se cijeni lopta i posjed, zateže se za tri čim se pređe polovina. Sad se ta mantra prebacila i na PO, razumijem da je to u regularnoj sezoni. Za kriterijum se slažem, ponekad sude faul za pokled, a na drugoj strani sikirica sa leđa je takođe običan faul.
9 hours ago9 hr 11 minutes ago, pbg12345 said:jbg amose, do juce je bila teorija "namerno sjebali dalas sa trejdom, da bi lakse utopili fransizu u las vegas"jutros vec "evo nastavlja se, poklonise dalasu kupera"sad jbg, nema veze sto su potpuno oprecne te dve tvrdnjeBila je priča, sad je ova druga koja deluje verovatnije, prosto jer je taj trejd za Luku bio toliko umobolan, po svim parametrima, da ljudi traže nekošarkaške razloge kojim bi rezonovali to, pošto košarkaških nema. 1.8% šanse je imao Dalas za ovog pika. Slažem se sa Amosom i suptilnim guranjem nekih ekipa ka vrhu. Indiana mi trenutno deluje zajebano ko kratko ćebe, imaju rotaciju od 10 igrača i igraju svoj tempo iz regularnog dela sezone, što se ne dešava u plejofu, gaze Klivlenda rutinski. No, Indiana - Oklahoma bi bilo jedno finale lige koje bi slabo ko gledao, za rejtinge je mnogo bolje malo napumpati Njujork i Minesotu. Sranje je to, ali viđeno je već sto puta.Fila je dobila svoj pik u top 6, tako da OKC ostaje kratkih rukava.
9 hours ago9 hr 1 minute ago, Jesper23 said:Sve je to subjektivno, meni pak djeluje da danas ima dosta više izolacija. I neki šutevi koji su ranije bili za šamara danas su prihvatljivi. Sama činjenica da se ubrzao ritam i podigao broj poena po meni nije nužno dobra, manje se cijeni lopta i posjed, zateže se za tri čim se pređe polovina. Sad se ta mantra prebacila i na PO, razumijem da je to u regularnoj sezoni. Za kriterijum se slažem, ponekad sude faul za pokled, a na drugoj strani sikirica sa leđa je takođe običan faul.količina izolacija i odabir šuteva nemaju baš puno toga zajedničkog. odnosno, jedno ne uslovljava drugo, imo.danas su neki šutevi poželjni, koje pre 15 godina, tj pre curryja niko nije smeo da uzmešto se izolacija tiče, izgleda da ih mere tek od 2016e, što je ova aktuelna, analitička košarka, pa ne pomaže nešto na temu trendova između dekada ali ako skroluješ tekst, pošto ne mogu da pejstujem sliku, videćeš da je logično porast izolacija u plejofu, jer se igraju čvršće i bolje pripremljene odbrane ali da tokom ovih 10 godina nema nekog drastičnog porasta ili smanjenja izolacija kada se gleda samo reg sezona ili samo plejof. mada je u plejofu nešto odlepilo oko 2018ehttps://www.sportico.com/feature/nba-playoffs-postseason-stats-analytics-data-viz-1234848952/
9 hours ago9 hr 21 minutes ago, pbg12345 said:jbg amose, do juce je bila teorija "namerno sjebali dalas sa trejdom, da bi lakse utopili fransizu u las vegas"jutros vec "evo nastavlja se, poklonise dalasu kupera"sad jbg, nema veze sto su potpuno oprecne te dve tvrdnjeSvakako je bilo čudno svima, ovo za prodaju franšize je bila primarna teorija zato što većina nije verovala da će ovako blatantno™ da nameštaju. Doduše, ludi Simmons je rekao još tada da treba staviti pare na to. Ima on ceo spisak nameštanja lutrije sa Zajonom, ADem, Kajrijem 2011. godine, itd. Jbg, ne volim nepravdu. Naročito ovu tržišnu. Mogu samo da zamislim kako je danas navijačima timova koji su celu sezonu gledali tankovanje. Edited 9 hours ago9 hr by Amos
9 hours ago9 hr 11 minutes ago, goofs said:No, Indiana - Oklahoma bi bilo jedno finale lige koje bi slabo ko gledao, za rejtinge je mnogo bolje malo napumpati Njujork i Minesotu. Sranje je to, ali viđeno je već sto puta.a čekaj, ti sugerišeš da će liga sad da sapliće pacerse u duelu sa knicksima, koji btw, delju aktuelnog šampiona, pa im treba da ih guraju protiv indijane?svaka njima čast za ovu poslednju tekmu, gde su cavsi bili praktično kompletni, minus ajde možda mitchell ali ta ekipa je i u prošlom i u ovom plejofu, konstantno igrala protiv povredama obogaljenih protivnika.nije njihov problem ali nije ni kao da njihov uspeh potiče isključivo od dobre igre.
9 hours ago9 hr 6 minutes ago, uini said:količina izolacija i odabir šuteva nemaju baš puno toga zajedničkog. odnosno, jedno ne uslovljava drugo, imo.danas su neki šutevi poželjni, koje pre 15 godina, tj pre curryja niko nije smeo da uzmešto se izolacija tiče, izgleda da ih mere tek od 2016e, što je ova aktuelna, analitička košarka, pa ne pomaže nešto na temu trendova između dekada ali ako skroluješ tekst, pošto ne mogu da pejstujem sliku, videćeš da je logično porast izolacija u plejofu, jer se igraju čvršće i bolje pripremljene odbrane ali da tokom ovih 10 godina nema nekog drastičnog porasta ili smanjenja izolacija kada se gleda samo reg sezona ili samo plejof. mada je u plejofu nešto odlepilo oko 2018eU suštini ovi podaci potvrđuju ono što pišemo, samo nisam baš znao da se broj posjeda i ritam utakmice u padu u poslednjih par godina. To me raduje, ova epoha 30 copycat Warriorsa je zaista sjebala košarku, djeluje mi da i dalje ima te zaostavštine, ali da ima i ekipa drugačije orjentacije. Ali i pored toga vidimo da je porastao broj šuteva za 3 poena, gledam Boston protiv Niksa i Tejtum ima čist ulaz i bira trojku, a prije toga je promašio čist šut iz ugla. To je po meni uvijek za roditeljsku pa makar bio i Kari lično, a sad je to postalo prihvatljivo.Mala moja greška, vezao sam ISO sa selekcijom šuta, veći problem imam sa ovim drugim parametrom. A mislim da je to ubrzanje ritma dovelo do toga da i sidekicksi dobiju veću porciju šuteva, sa druge strane i intenzitet odbrane je opao, udvajanja su postala legit tako da sve češće imamo čovjeka koji je sam kao duh.I ta udvajanja, direktna udvajanja sa prve linije dodavanja su mi totalni nonsens, ono ajmo da izbijemo loptu iz ruku Luki, Antu itd... Sad uopšte ne čekaju, čim ovaj pređe na pola ide udvajanje koje se razbija lagano. Edited 9 hours ago9 hr by Jesper23
9 hours ago9 hr 6 minutes ago, Amos said:Svakako je bilo čudno svima, ovo za prodaju franšize je bila primarna teorija zato što većina nije verovala da će ovako blatantno™ da nameštaju. Doduše, ludi Simmons je rekao još tada da treba staviti pare na to. Ima on ceo spisak nameštanja lutrije sa Zajonom, ADem, Kajrijem 2011. godine, itd. Jbg, ne volim nepravdu. Naročito ovu tržišnu. Mogu samo da zamislim kako je danas navijačima timova koji su celu sezonu gledali tankovanje,nisam pratio to simonsovo, ali mi u startu deluje prilicno busno jer nemamo 1, 2,5 timova za koje se namesta nego koliko? sve?msm, zajona je draftovala fransiza koja je i pre i posle bila ili na dnu ili se dovlacila do POjebemu misa ako ih guraju (pa narocito ako to jos traje od obrvinog drafta), valjda bi ih progurali makar do nekog pristojnog nivoadrugo u poslednjih 6 godina imamo 6 razlicitih sampiona, a najblize nekakvoj dominaciji je verovatno denver, odnosno bio bi da imaju iole krsten menadzmentnagetsi su valjda poslednja fransiza koju bi gurali, trziste nikakvoplus, glavni igrac, trostruki mvp je lik iz sredine drugog kruga drafta, koji je susta suprotnost svemu onome sto "trziste" trazitakodje ne volim nepravdu, narocito trzisnu, ako ima ikakve potrebe to i naglasavatisamo moj problem je druge vrste i prizanjem da mi to u odredjenoj meri utice na percepcijukoliko znam ti ne pratis evropsku kosarku, ja pratim narocito regionalnuod budzeta klubova, preko medijske zastupljenosti, direktnog i indirektnog proteziranja i na kraju nadirektnijeg sudijskog uticaja na utakmice je neuporedivo sa nba, uopste sa americkom kosarkomnaravno da to sto je negde daleko losije, ne znaci da se ne sme i ne treba kritikovati i ono drugo, u ovom slucaju nba, ali je paradoksalno i potpuno imbecilno kad to rade isti oni koji ne vide sve to x puta izrazenije u regionalnoj/evropskoj kosarci (naravno u onim slucajevima kad im ne ide u prilog)odnosno, jasno mi je da ti nisi taj lik, al od ovog tvog, do gomile morona poput luke i kuzme, samo potpuno nepismenih u svakom smislu, a narocito kosarkaski, koji ce zatrpati topik najimbecilnijim teorijma zavere je kratak putjebote, bilo je potrebno da neko pomene izgled majke brauna iz denvera, da bi narednih dana bili zasuti komentarima (uglavnom na tragu 14 godisnjaka koji su picku videli samo na ekranu) i fotgorafijama te maltene 60 godisnje zenena nba topiku, od mahom 40+ godisnjakane borim se ja za nekakvu "cistocu foruma" ili u konkretnom slucaju ovog topika, samo zelim da budemo bazicno normalni Edited 9 hours ago9 hr by pbg12345
9 hours ago9 hr 20 minutes ago, uini said:a čekaj, ti sugerišeš da će liga sad da sapliće pacerse u duelu sa knicksima, koji btw, delju aktuelnog šampiona, pa im treba da ih guraju protiv indijane?svaka njima čast za ovu poslednju tekmu, gde su cavsi bili praktično kompletni, minus ajde možda mitchell ali ta ekipa je i u prošlom i u ovom plejofu, konstantno igrala protiv povredama obogaljenih protivnika.nije njihov problem ali nije ni kao da njihov uspeh potiče isključivo od dobre igre.Samo ako bude bilo potrebe, možda su Niksi jači i sami isplivaju iz tog duela. No kažem, Indiana je dosta zajebanija nego što smo mislili pre početka plejofa, nekako ispod radara prolaze jer nisu bili ful dominantni kao Klivlend i OKC, nit imaju neke superstarove, sa Haliburtonom se pola lige zajebavalo cele godine.I tad protiv Seltiksa proše godine, bila je metla, ali je brat bratu Indiana tu dve utakmice prosula više nego ih je Boston pobedio.
9 hours ago9 hr U narednih 30 godina, svaki tim dobije po jednu od prvih 30 pozicija na draftu i cao zdravo. Nikakve lutrije, nikakva tankovanja. Za drugu rundu isto.
9 hours ago9 hr Jel to Denver, ako ih usere da prodju OKC, kao sto nece, ima prednost domaceg terena sve do kraja, odnosno protiv Minesote i Indijane?