Jump to content
IGNORED

Najbolje petorke Evropljana - fantasy topic

MiddleClass

Recommended Posts

Posted
32 minutes ago, pbg12345 said:

uvek mi je kod ovih izbora dealnih petorki, ekipa, top 10 najjaci momenat bio sto vecina ubaci igrace iz poskednjih30-35godina i onda dodaju jednog, retko kad dvojicu iz svih onih decenija pre

da im se ukaze cast :D 

Realno, 

Daneu

Petrovic

Bodiroga

Kukoc 

Jokic

• +1 1
Posted
21 minutes ago, uini said:

takođe, koliko god da se košarka danas razlikuje od one koja se igrala 80ih, 90ih i početkom 2iljaditih, još je veća razlika u poređenju te košarke sa onom iz 70ih ili ranije.

to je baš različito.

Ali mislim da bi Radivoj Korać i danas bio ono što je bio tada. Prosto, takvi igrači, takvi talenti bi u bilo kojoj generaciji bili to što jesu.

Košarka jeste drugačija, ali Vilt bi i danas dominirao u NBA ligi, jer bi sa svim svojim umećem i talentom bio prilagođen aktuelnim zahtevima i potrebama košarke.

Zato smatram da je nepošteno porediti igrače iz različitih generacija, jer to jedino možeš da uradiš ako bi sve njih postavio u iste uslove, a to je nemoguće.

• +1 3
Posted

Korac je imao 193 i igrao cetvorku.

Mislim, ono, rispekt ako bi mogao, ali ono, nesto ne verujem.

Pre ce biti da je tada razlika izmedju nas i profi igraca bila ogromna, zato Vilt moze i danas, a Zucko...

Posted
2 minutes ago, Hele said:

Korac je imao 193 i igrao cetvorku.

Mislim, ono, rispekt ako bi mogao, ali ono, nesto ne verujem.

Pre ce biti da je tada razlika izmedju nas i profi igraca bila ogromna, zato Vilt moze i danas, a Zucko...

Ali prilagodio bi se, u tome je poenta. Možda ne bi igrao četvorku, ali bi bio veliki igrač u bilo kojoj eri.

Šekularac bi i danas bio jedan od najboljih driblera na svetu npr.

Posted
5 minutes ago, copkillah said:

Ali mislim da bi Radivoj Korać i danas bio ono što je bio tada. Prosto, takvi igrači, takvi talenti bi u bilo kojoj generaciji bili to što jesu.

Košarka jeste drugačija, ali Vilt bi i danas dominirao u NBA ligi, jer bi sa svim svojim umećem i talentom bio prilagođen aktuelnim zahtevima i potrebama košarke.

Zato smatram da je nepošteno porediti igrače iz različitih generacija, jer to jedino možeš da uradiš ako bi sve njih postavio u iste uslove, a to je nemoguće.

Vrhunski igrac je to postao pre svega zbog svojij radnih navika i mentalne snage. Razlika u odnosu na vremena od pre 50-60-70 godina je sto je onda bilo vrlo malo takvih, koji su bukvalno single-handedly vukli svoje ekipe. Vremenom je kvantitet doveo do toga da se poveca broj kvalitetnih igraca..

• +1 1
Posted
1 minute ago, copkillah said:

Ali prilagodio bi se, u tome je poenta. Možda ne bi igrao četvorku, ali bi bio veliki igrač u bilo kojoj eri.

Šekularac bi i danas bio jedan od najboljih driblera na svetu npr.

To nije ultimativna istina, to pravilo pocinje da vazi od trenutka kada je taj sport dostigao jedan nivo.

Ako ti i ja sutra izmislimo neki sport koji ce biti bas popularan za 50 godina, ali ti i ja osvojimo sve na pocetku, ne znaci da bi mogli da igramo u svakoj eri.

Nisam bas siguran za Koraca i tu eru, vec neki Cosic je druga prica, ali on je deset godina mladji.

Posted
Just now, Jimmy Kowalski said:

Vrhunski igrac je to postao pre svega zbog svojij radnih navika i mentalne snage. Razlika u odnosu na vremena od pre 50-60-70 godina je sto je onda bilo vrlo malo takvih, koji su bukvalno single-handedly vukli svoje ekipe. Vremenom je kvantitet doveo do toga da se poveca broj kvalitetnih igraca..

Baš tako.

I da se razumemo, kada igrača izvadiš iz konteksta, recimo uzmeš Kristijana Ronalda sa njegovim fizikalijama i baciš ga u fudbal '50ih, on bi tamo izgledao kao vanzemaljac, stiče se utisak da bi na svakoj utakmici davao po tri gola. Ali ne možeš tako da gledaš stvari.

• +1 1
Posted

Kića, dva Dražena, Dirk i Sabonis.

U 15 upadaju još: Galis, Ćosa, Rađa, Gasol, Bodiroga, Saša&Saša, Peja, Parker i Kukoč.

Drevan kao što i jesam, sve sam ih gledao uživo. Aktivne igrače ne računam.

• +1 2
Posted
4 minutes ago, Hele said:

To nije ultimativna istina, to pravilo pocinje da vazi od trenutka kada je taj sport dostigao jedan nivo.

Ako ti i ja sutra izmislimo neki sport koji ce biti bas popularan za 50 godina, ali ti i ja osvojimo sve na pocetku, ne znaci da bi mogli da igramo u svakoj eri.

Nisam bas siguran za Koraca i tu eru, vec neki Cosic je druga prica, ali on je deset godina mladji.

Korać je, koliko sam čitao, imao neviđeni mentalitet i vrhunski šut. Ne znam, možda bi bio srpski Stef Kari, možda bi bio nivo Bogdana Bogdanovića, možda ne bi dobacio toliko, ali ja sam ubeđen da bi i dalje bio veliki igrač, jer to je generacijski talenat. Košarka tada nije baš bila ono što je danas, to se slažem, ali on je bio ipak malo više od vrhunskog igrača, čini mi se, a to bi prošlo dobro u bilo kojoj eri.

Posted

Korać bi bio 205 visok za početak. Suština je da bi svi oni danas bili bolji igrači. Onog autenitičnog Vilta, pa čak i Rasela da posadiš da brane trougao, ne bi znali šta ih snašlo.

Ipak, svaka priča bez zacementiranog Janisa je neozbiljna.

Posted
15 minutes ago, copkillah said:

Baš tako.

I da se razumemo, kada igrača izvadiš iz konteksta, recimo uzmeš Kristijana Ronalda sa njegovim fizikalijama i baciš ga u fudbal '50ih, on bi tamo izgledao kao vanzemaljac, stiče se utisak da bi na svakoj utakmici davao po tri gola. Ali ne možeš tako da gledaš stvari.

Ubaciš ga u 90te i Sakić mu završi karijeru kao što je i originalnom :fantom:

• Haha 1
Posted (edited)
34 minutes ago, copkillah said:

što bi rekli drevni ameri, you're preaching to the choir

ja sam apsolutno tog mišljenja.

da praja ili kića imaju isti režim treninga & oporavka, instrukcije u logici igre, načinu ishrane i opremi u kojoj igraju, sve sa mogućnošću da na izvol'te vide sve i svaku tekmu na svakom kutku planete - ne da bi bili jednako dobri, nego bi bili solidno bolji

najsmešnije mi je kada neko kaže "ali xy nije šutirao trice ili ih je loše šutirao" .. to samo govori o nerazumevanju konteksta i prioriteta. a najbolji se uvek prilagode, bez obzira na to da li bi bili najbolji u tim npr tricama ili bi našli način da budu najbolji bez da im je to forte

edit ali se ja lično trudim da stavim samo igrače koje sam gledao, pa makar to bilo i samo na zalasku karijere, kao kod praje

Edited by uini
  • +1 2
Posted

70ih se košarka igrala u starkama, alo

• Hvala 1
Posted
1 minute ago, goofs said:

70ih se košarka igrala u starkama, alo

jebote, ja često to pomislim, bilo za basket ili fucu

zamisli da staviš današnje zvezde u tu opremu, i generalno ceo kontekst, sve sa kriterijumom suđenja. pa to bi bilo tarme smešno, bar neko vreme