Jump to content
IGNORED

Kako bi definisali, ko je bogat čovek?

radisa

Recommended Posts

Posted (edited)

Ja bih bio bogat kad bi mi dan trajao jedno 50 sati. Sve ostalo je sviranje u kožnu frulu. A i tad bih se verovatno ubogaljio da mi fali još koji sat da postignem sve što hoću

Edited by Desmond Bojčinski
  • Haha 1
Posted

dakle, ne mogu biti zarobljen :smartass:

• Haha 2
Posted

Naravno da imovina zarobljava, na sve moguce nacine. 

Al' ipak donosi neku iluziju mira/spokoja

Moze u sustini da se sublimira u jednoj recenici sve... Bogat je onaj ko jedva ceka da se probudi, siroma je ko jedva ceka da zaspi. 

• +1 4
Posted
1 minute ago, Ratamahatta said:

Naravno da imovina zarobljava, na sve moguce nacine. 

Al' ipak donosi neku iluziju mira/spokoja

Moze u sustini da se sublimira u jednoj recenici sve... Bogat je onaj ko jedva ceka da se probudi, siroma je ko jedva ceka da zaspi. 

I borimo se sve vreme za nekakve iluzije. Nekad je dovoljna rec da nas probudi a nekada treba nesto jace al uvek zelimo da se ubacimo u to sto smo smislili, jovo nanovo. Nama se nas svet kosi sa ostalim koliko god da se trudimo posto smo svi svetovi za sebe i sav svet staje sa nama. Moze i bogat da zeli sto pre da zaspi, da ustane za bazen dok nije sunce, siroma da ceka da ustane da postigne koliko moze dok ima enerdzaje. 

• +1 1
Posted
12 minutes ago, mire said:

dakle, ne mogu biti zarobljen :smartass:

ja ne bih imao nista protiv da me zarobi ta kinta, da se i ja malo napatim.

a na temu - mislim isto sto i @Leia samo malo drugacije formulisem. bogat je onaj ko nema budilnik. jebogakogaizmisli.

• +1 1
  • Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Pola od navedenog mora da se obezbedi kad imaš da hraniš neka usta, pa i ne razmišljaš o tome. Prosto moraš

Čak i taj mentalni deo, ne možeš da dozvoliš sebi da se slomiš. Jbg al tako je.

• +1 5
Posted
13 minutes ago, Nikodije said:

+1000

Materijalno bogatstvo zarobljava, duhovnost, ljubav i med donose slobodu.

Хахаха, нисам тај, само пишем ћирилицом...

Добро и држим слику Матије Бећковића  на телефону 

Posted

Pričao mi jedan prijatelj upravo o tome kako sa više para rastu i potrebe.

Njegova kćerka priznat lekar u jednoj bolnici na Beverli Hilsu, ima retku priviligiju da u jednom  L. A. pešači 15 minuta do posla, ima neku stančugu u blizini te bolnice u kojoj radi. Zet isto priznat lekar u istoj bolnici. Jedno dete.

Ovom prijatelju se ne sviđa njihov život.

Kaže - robovi svog posla, a kako rastu primanja tako mora bolji auto, bolji stan, ekskluzivnija letovanja i zimovanja, dete mora u bolju školu i sve u tom stilu.

• +1 2
Posted

uvek sam se pitao, pa kad je nekim likovima dosta?

• +1 1
Posted (edited)

To je pravilo, uzlazna pokretljivost iz jedne u drugu klasu. Svi se nogama odupiru da idu na dole, velika većina teži ka naviše. Tamo još u prvoj polovini 20.veka je pričano o tome da je najfrustriranija niža srednja klasa, koja se najviše trudi da pređe u višu srednju. Da je tu najjača motivacija. Mislim da važi i danas.

Edited by Svemir Zeka
  • +1 4