Jump to content
IGNORED

Kako bi definisali, ko je bogat čovek?

radisa

Recommended Posts

Posted

priznajem samo neverending ćup sa zlatom.

• Haha 1
Posted (edited)
6 minutes ago, mackenzie said:

Bogastvo je kad imaš ženu pored sebe, zemlju pored planinskog vrela, šljivik mali za rakiju i kućicu malu na kraj sela.

ti to zamalo o meni?

mislim, kuburim za vodu .da mi je vrelo, ih.

Edited by đorđe geprat
  • Haha 1
  • Hvala 1
Posted

• +1 1
  • Wub 2
Posted
21 minutes ago, braca said:

Ja sam iz nekog filma pokupio foru koja mi se dopala : bogat si kad imaš "fuck you" money.

Princip je da si dovoljno bogat da niko ne može da te natera na bilo šta, u svakoj situaciji možeš nekome da kažeš "fuck you".

Svidja mi se ideja radi slobode koju pruža, voleo bih da mogu da je isprobam, ali se bojim da čovek koji duže vremena živi tim životom s vremenom postaje nepodnošljiv, arogantan, blaziran... Možda može da se ublaži/ograniči ako se baviš drugima, humanitarnim radom, spašavanjem maca i kuca...

"fuck you" je definicija slobode

• +1 1
Posted
48 minutes ago, braca said:

Ja sam iz nekog filma pokupio foru koja mi se dopala : bogat si kad imaš "fuck you" money.

Giga chad 

• +1 3
  • Wub 1
  • Haha 1
Posted

mladom meni je bio mecena u firmi jedan naš čovek u nemačkoj

najbolji opis mentaliteta tog vremešnog gospodina (tada oko 80) koji je menjao jaguara jednom godišnje je njegov opis te aktivnosti

odem ja tamo, doplatim, ali ja sam stariji čovek, uvek tražim da mi oni limitiraju brzinu, nisam više ja za ta ludiranja, kažem ja njima molim vas lepo, ne sme da ide brže od 240

Sećam se da sam odgovorio nešto u stilu, da, dobro je kada je čovek realan

to mi je često i kriterijum da li nekoga doživljavam kao bogatog - koliko je dislociran od realnosti sirotinje raje

• Wub 1
Posted (edited)
38 minutes ago, Sestre Bronte said:

to mi je često i kriterijum da li nekoga doživljavam kao bogatog - koliko je dislociran od realnosti sirotinje raje

edit: apropo dislociranosri, pade mi na pamet onaj Shabaz lik sa instagrama, koji se proslavio rugajući se bogatunima na internetu

Edited by Quince
  • Wub 4
  • Haha 1
Posted

Bogatstvo, osim nekog apsolutnog bogatstva gde si bogat uvek i svuda, je relativno, isto kao i siromaštvo. Što može da se vidi lepo po Indonežanima koji su došli da voze buseve u Beogradu. Menjaju ljude kojima nije bilo dovoljno, nisu bili zadovoljni i otišli su napolje, a oni su došli da ih zamene i zadovoljni su. Ja kad sam se preselio u Nemačku nije mi bilo jasno zašto se iko žali na bilo šta, ali nije tako, videti pod Srbi i Indonežani.

U suštini svodi se na to gde si na društvenoj lestvici i u tom smislu je donekle stanje duha. 

U nekom objektivnom smislu, gotovo svi ljudi u razvijenom svetu su bogati. Topla voda recimo ne postoji svuda. Ali pošto ne mogu svi da si priušte sve što i neki drugi u njihovoj okolini, onda se osećaju siromašno.

• +1 3
Posted
4 hours ago, Sara said:

Uvek sam potajno zelela da posedujem elegantnu opustenost onih koji su odrastali u bogatstvu.

nema toga,toje samo privid,i oni se boje.

• +1 1
Posted
37 minutes ago, Nikodije said:

Ok, pomoglo je i to što sam nasledio stan.

Ojha :Jova:

• Haha 1
Posted

Ne znam šta je bogat čovek....a slabo me i zanima. Ako se radi o parama. To svakako nikad neću biti, pa mi nije u sferi interesovanja. 

Trenutno bih volela da mogu da kupim sat koji mi se sviđa, eto da mogu to da kupim tek tako, bila bih bogata