duda Posted August 23 Posted August 23 (edited) U seriji kozbi šou (on je koliko se sećam bio ginekolog a žena mu advokat ),jedno dete kome su u školi drugari rekli da je njegova porodica bogata dolazi i pita oca "tata, da li smo mi bogati" ? Tata (Bil kozbi) kaže : " ne, nismo, mi radimo za svoj novac, a bogati su oni čiji novac radi za njih". To bi se valjda odnosilo na ono strogo materijalno. Ako pričamo van te kategorije, nebo je granica, koliko ljudi, toliko valjda i kriterijuma. Edited August 23 by duda 2
omiljeni Posted August 23 Posted August 23 2 minutes ago, duda said: U seriji kozbi šou (on je koliko se sećam bio ginekolog a žena mu advokat ),jedno dete kome su u školi drugari rekli da je njegova porodica bogata dokazi i pita oca "tata, da li smo mi bogati" ? Tata (Bil kozbi) kaže : " ne, nismo, mi radimo za svoj novac, a bogati su oni čiji novac radi za njih". To bi se valjda odnosilo na ono strogo materijalno. Ako pričamo van te kategorije, nebo je granica, koliko ljudi, toliko valjda i kriterijuma. I'm not an investor. People always tell me, "You should have your money working for you." I've decided I'll do the work, I'm gonna let the money relax. You know what I mean? Because you send your money out there working for you, a lot of times, it gets fired. You go back there, "What happened? I had my money, it was here, it was working for me. -- Yeah, I remember your money. Showing up late, taking time off... We had to let him go." 1 1
x500 Posted August 23 Posted August 23 (edited) @namenski vezano za nalaz is labaratorije - sve je to lepo ali ko mi garantuje da su to moji rezultati @radisa mislim da imamo nekoliko kategorija materijalnog stanja, ali sve to zavisi od okruzenja i zelja pojedinca. Prvi stadijum - samofinansiranje To je situacija kada covek bez problema moze da finansira svoj zivot. Dakle, ono sto zaradi mi izdrzi do "sledeceg prvog u mesecu" i da mu pretekne 10% sa nedajboze. Drugi stadijum - jastuk Ako nema kredita za osnovnu nekretninu, tj. ima gde da zivi i ustedjevinu koja moze da mu pokrije godinu dana normalnog zivota. Treci stadijum - bubreg u loju Jastuk + ima pasivni prihod, recimo: renta/arenda, dividende, ..., koji je bisini 80 do 100% regularnog prihoda. Dobrostojeci covek je "bubreg u loju" sa 200% pasivnog prihoda. Sve ostalo, iznad toga, bogatasi. Sve ovo gore je zasnovano na tome da covek radi za platu koja je u skladu sa obtazovanjem, iskustvom ... I da moze da zadovolji svoje potrebe/zelje svojom platom. Znam coveka, porodicu, koja sa 1500 eur mesecno plate je u stadijumu "jastuk". Ali znam coveka, radi u IT, sa dobrom platom (4500 eur) koji jedva dobaci do stadijuma "samofinansiranje", zato sto trosi pare na (po meni) gluposti. Edited August 23 by x500 6
namenski Posted August 23 Posted August 23 (edited) 4 minutes ago, x500 said: @namenski vezano za nalaz is labaratorije - sve je to lepo ali ko mi garantuje da su to moji rezultati Uvek je moguce da komunistitm nesto zajebu, podvale... 'Ajde brzo, daj neki primer, al' da bude sa Dedinja... Edit: ili, jos bolje, nemoj da seres ... Edited August 23 by namenski
Stela Posted August 23 Posted August 23 (edited) Ako je tema materijalno bogatstvo, to je vezano za potrebe, samim tim i rashode. Kome treba 6 skupih automobila i 4 stana, nece se smatrati bogatim dok ih nema . Vazno je biti pazljiv u tome sta zelis, koliko nesrecnih je koji nemaju ono sto im ne treba... Ko ima puno i sam je to stvorio, tesko da ce reci - meni je ovo dosta, nego gleda da multiplicira. Na temu nematerijalnog, bogat si kad si slobodan. I kad zdravlje nas i bliznjih zeza, odnosi sa bliskim ljudima se krune, posao postane nesnosan - to su zivotne faze, cesto ne mozemo takve stvari da sprecimo, svi zbog necega patimo...Bogat si kad zivis u skladu sa sobom, sopstvenim vrednostima i vidis smisao, uprkos svim sranjima. Edited August 23 by Stela 4 1
namenski Posted August 23 Posted August 23 3 minutes ago, Stela said: Kome treba 6 skupih automobila i 4 stana, nece se smatrati bogatim dok ih nema... Да цитирам 1 свог комшију: на све то што си набројала и 3-4 приватна авиона, па и много више, нико не може 3х дневно да руча, 3х да доручкује, 3х да вечера...
x500 Posted August 23 Posted August 23 20 minutes ago, namenski said: daj neki primer Moj brat je tesko bolestan i bolnici su mu uradili analizu krvi gde su sve vrednosti bile u granicama normale. Posle 2 dana su ponovili analizu koja je, najverovatnije, pokazala prave rezultate i koji su bili slicni prethodnim rezultatima. Postavlja se vrlo vazno pitanje, koje nije za ovu temu, ko i kako kontrolise labaratorije u Srbiji i koliko su verodostojni rezultati njihovih analiza? Ostatak Vaseg posta govori o Vama :( 2
Popular Post duda Posted August 23 Popular Post Posted August 23 Ja sam počela da razmišljam o tome da je bogat čovek onaj koji uveče legne i prespava mirno do jutra. Na dušeku, singl, duplom, na kamenu, u vili, baraci, jahti, barki, gdegod. 9 1 1
namenski Posted August 23 Posted August 23 3 minutes ago, x500 said: Moj brat je tesko bolestan i bolnici su mu uradili analizu krvi gde su sve vrednosti bile u granicama normale. Posle 2 dana su ponovili analizu koja je, najverovatnije, pokazala prave rezultate i koji su bili slicni prethodnim rezultatima. Postavlja se vrlo vazno pitanje, koje nije za ovu temu, ko i kako kontrolise labaratorije u Srbiji i koliko su verodostojni rezultati njihovih analiza? Ostatak Vaseg posta govori o Vama :( Znas kako: sve sam bio skoro siguran da barem necu da te optuzim jos i za glupost: moja napomena o znacaju dobrihtm laboratorijskih nalaza imala je metaforickotm ilikakoseveckaze znacenje koja sumnjam da iko nije razumeo. Osim tebe iz znanih mi razloga. Isto kaoi poziv na navodjenje primera. Zao mi je, iskreno, zbog tvog brata, ali tema o pouzdanosti laboratorija u Srbiji nije za ovaj topik, ma koliko znacajna bila... A govorenje o meni - prepusti meni...
braca Posted August 23 Posted August 23 Ja sam iz nekog filma pokupio foru koja mi se dopala : bogat si kad imaš "fuck you" money. Princip je da si dovoljno bogat da niko ne može da te natera na bilo šta, u svakoj situaciji možeš nekome da kažeš "fuck you". Svidja mi se ideja radi slobode koju pruža, voleo bih da mogu da je isprobam, ali se bojim da čovek koji duže vremena živi tim životom s vremenom postaje nepodnošljiv, arogantan, blaziran... Možda može da se ublaži/ograniči ako se baviš drugima, humanitarnim radom, spašavanjem maca i kuca... 5
mackenzie Posted August 23 Posted August 23 Bogastvo je kad imaš ženu pored sebe, zemlju pored planinskog vrela, šljivik mali za rakiju i kućicu malu na kraj sela. 1
Mel Posted August 23 Posted August 23 Dobro ali vi ste sve rashirili - zdravlje je bogatstvo, mladost je bogatstvo, vreme je bogatstvo, porodica je bogatstvo (i to kakvo) itd itd. Ja sam stvarno razumela da je pitanje otprilike na nivou gde si siromasan, pa onda neka sredina radni narod koji nije siromasan ali svakako nije bogat, i onda gde pocinje bogatstvo... Ima i jedna druga rech - dobrostojeci - to mi je ono - dobra primanja. Bogat bi mi bilo da u svakom trenutku mozes a ne moras da radis bas nista a odrzis neki makar jacha srednja klasa stil zivota. 1
dunja Posted August 23 Posted August 23 4 minutes ago, braca said: Ja sam iz nekog filma pokupio foru koja mi se dopala : bogat si kad imaš "fuck you" money. Princip je da si dovoljno bogat da niko ne može da te natera na bilo šta, u svakoj situaciji možeš nekome da kažeš "fuck you". 3 1
Recommended Posts