adam Posted August 31 Posted August 31 1 hour ago, Sammael said: U većini slučajeva, javljaju se nove potrebe ili kupuješ vreme sebi. Npr. da imam 10x veću platu, nikada ne bih više putovao ekonomskom klasom nego biznis ili privatnim avionom. Ne bi me više video nijedan šalter nego bih imao asistenta za te stvari. Itd. to! ne bi me vise ni jedan red video i spavao bih u avionima - il bih leskario gledajuci filmove. 1
JozoMujica Posted August 31 Posted August 31 2 hours ago, Shan Jan said: Sta mislis da bi ti 10 puta vise para donelo sto nemas sa platom koja ti vec vise nego dovoljno pokriva sve potrebe? Možeš da pomažeš drugima, deset puta više. 4
Popular Post Heaviside Posted August 31 Popular Post Posted August 31 (edited) Imate li vi potomke i pretke? Sa 10x više para bi deci bilo za harvarde umesto nečeg za klasu lošijeg i roditeljima mojim i ženinim za najbolje lekare i longevity stručnjake sveta. Deci bi ostalo za laganiji start posle školovanja nego što će ovako. Roditeljima bi bilo za asistente, vozače i ostale usluge koje olakšavaju starost, kao i za jednu ekstra nekretninu bliže meni gde su bolji lekari pošto neće da se presele full time. Znači, sve najveće brige, kako će moji da se nose sa poznim godinama i kako će deca da prođu u životu tj. kako ja tu mogu pomognem bi se poprilično smanjile. I u svoje zdravlje i fitnes bih uložio više i finasijski i vremenski jer bih sebi kupio to vreme. Uzeo bih i nama komotniju nekretninu, nije ni da se sad guramo, ali za četvoro plus česte posete sa noćenjem plus home office treba mnogo para zaključati u tu jednu nekretninu ako se ima tih 6-7 soba bez da donose prihod, tako da smo napravili određene kompromise da bi ostalo više za investicije. U životu više ne bih platio račun, odmeravao šta gde i kada da kupim (ne računam investicije), sam pravio kućni budžet, bavio se kućnim poslovima i popravkama, putovao ekonomijem, vozio duže relacije ili kraće ako mi se ne vozi, gledao utakmice, koncerte i predstave sa bilo čega osim najboljih mesta. Putovao bih češće i udobnije i uzimao bih VIP ture da se ne jebavam po gužvama i da dobijem kvalitnije, personalizovano vođenje po mestima o kojim nešto da naučim. Ne znam da li pitanje podrazumeva da sam u obavezi da moram da nastavim da radim do 65+, ako nije, svakako bih kroz max 5 godina sa 10x većim primanjima imao dovoljno investirano da ne moram da radim ništa drugo osim da se brinem o investicijama, a ne mora ni to. Mislim, ono, kod mene bi bila jebeno velika razlika iskreno. Edited August 31 by Heaviside 11 1
Svemir Zeka Posted August 31 Posted August 31 Meni bi od svega bilo dovoljna da mogu da plaćam čišćenje kuće Enormno bogatstvo koje bih u nekom SF imala koristila bih da đogu dnevno da spavam 13-14 sati Kupila bih kuću u Ivančićima da mogu da idem u Čevljanoviće u koridu. Otkupila bih svoju bivšu zemlju u Nišićima i tamo napravila štalu s nekoliko krava da sama pravim kajmak. Tamo se taman i spava po 14 sati jer nema zvukova. Memi iz Crne rijeke bih obezbedila zapregu VIP klase kad dođe da mi pomaže po polju. Ostatke dana bih provodila s Anesom, filozofirajući o propasti Juge. Povremeno bih otišla u Sarajvo da se bahatim u Azelu na Ferhadiji, i na ćevape. Eto ja bih to Biće i nastavak 2
Venom Posted September 1 Posted September 1 Da imam 10x više para , igrao bih loto 10x više. Nikad nije dosta. 1 1
slepa živana Posted September 1 Posted September 1 kad bi imala 10x više para, jel to znači da bi mi minus u banci bio 10x veći ili 10x manji? 1
Shan Jan Posted September 1 Posted September 1 Provalio sam da moja pozicija single lika u najproduktivnijim godinama nije relevantna za mnoge ovde Vise se odnosilo na to da postoje sustinski problemi koji nas muce koji su veci od od toga sta moze vise para da nam kupi (posle neke cifre koja pokriva ozbiljne potrebe a ne ovo vise slobodnog vremena, sloboda od rada, bolja hedonisticka iskustva, veca sansa da pozitivno uticemo na svet itd..). Takodje, ovo sto je nabroja @Heaviside meni ne zvuci kao sustinska promena, vise kao prebacivanje iz ekonomske u biznis klasu. I dalje letis istim avionom ka istoj destinaciji, samo malo udobnije. Kad budemo umirali niko se nece secati kako je leteo biznis klasom vec sa kim je leteo i u kom pravcu. 1
Milošica Posted September 1 Posted September 1 Just now, Shan Jan said: Kad budemo umirali niko se nece secati kako je leteo biznis klasom vec sa kim je leteo i u kom pravcu. 1 1 1
Mel Posted September 1 Posted September 1 Ja se uvek radujem letu ekonomskom klasom. mozda i zato sto sam niska, pa nemam te probleme sa nogama. 3
Shan Jan Posted September 1 Posted September 1 Just now, Mel said: Ja se uvek radujem letu ekonomskom klasom. mozda i zato sto sam niska, pa nemam te probleme sa nogama. I ja se uvek radujem jer me smeste pored dve osobe od koje ce bar jedna biti zanimljiva da je mucim small talkom ceo let Noge nisu problem al iz nekog razloga sirina sedista jeste. 2
Eleniko Posted September 1 Posted September 1 Kakav crni small talk. Savet starijeg - ako nije izgledan neki sexić ispod ćebenceta u biz klasi ili after hours u Marrottu u Hong Kongu..... Ne cimaj se sa small talks. 2
Heaviside Posted September 1 Posted September 1 4 hours ago, Shan Jan said: Provalio sam da moja pozicija single lika u najproduktivnijim godinama nije relevantna za mnoge ovde Vise se odnosilo na to da postoje sustinski problemi koji nas muce koji su veci od od toga sta moze vise para da nam kupi (posle neke cifre koja pokriva ozbiljne potrebe a ne ovo vise slobodnog vremena, sloboda od rada, bolja hedonisticka iskustva, veca sansa da pozitivno uticemo na svet itd..). Takodje, ovo sto je nabroja @Heaviside meni ne zvuci kao sustinska promena, vise kao prebacivanje iz ekonomske u biznis klasu. I dalje letis istim avionom ka istoj destinaciji, samo malo udobnije. Kad budemo umirali niko se nece secati kako je leteo biznis klasom vec sa kim je leteo i u kom pravcu. Biznis klasa kao biznis klasa nije suštinska promena, ali ono pre toga vezano za decu i roditelje jeste itekako suštinska jer skida veliki teret sa ramena. A i mogućnost izbora da nakon 5-10 godina, što bi u tvom i mom slučaju bilo 50 - 100 veoma dobrih godišnjih plata i pratećih investicija, budeš finasijski potpuno nezavistan i da zbog para ne moraš više ništa da radiš je takođe suštinska promena. Izlazak iz radničke klase. Ne kažem da je to univerzalna vrednost kojoj bi svi trebalo da teže, ali jeste suštinska promena. 1
Sammael Posted September 1 Posted September 1 6 hours ago, Shan Jan said: I ja se uvek radujem jer me smeste pored dve osobe od koje ce bar jedna biti zanimljiva da je mucim small talkom ceo let Noge nisu problem al iz nekog razloga sirina sedista jeste. Joj. Bukvalno nikad ne želim da na letu pričam s bilo kim, preferirao bih da mi se ni kabinsko osoblje ne obraća a kamoli random putnik do mene. 5 2
Ratamahatta Posted September 1 Posted September 1 (edited) Jednom sam u avionu sedeo izmedju dvoje ljudi s hijabima Ni da se smejem ni da se tresem Edited September 1 by Ratamahatta 4
Recommended Posts