Jump to content
IGNORED

Kako bi definisali, ko je bogat čovek?

radisa

Recommended Posts

Posted

švajcarc pravi, nosi on running

Posted
1 hour ago, Sammael said:

U većini slučajeva, javljaju se nove potrebe ili kupuješ vreme sebi.

Npr. da imam 10x veću platu, nikada ne bih više putovao ekonomskom klasom nego biznis ili privatnim avionom. Ne bi me više video nijedan šalter nego bih imao asistenta za te stvari. Itd.

to! ne bi me vise ni jedan red video i spavao bih u avionima - il bih leskario gledajuci filmove.

• +1 1
Posted
2 hours ago, Shan Jan said:

Sta mislis da bi ti 10 puta vise para donelo sto nemas sa platom koja ti vec vise nego dovoljno pokriva sve potrebe?

Možeš da pomažeš drugima, deset puta više.

• +1 4
Posted

Meni bi od svega bilo dovoljna da mogu da plaćam čišćenje kuće

Enormno bogatstvo koje bih u nekom SF imala koristila bih da đogu dnevno da spavam 13-14 sati

Kupila bih kuću u Ivančićima da mogu da idem u Čevljanoviće u koridu. Otkupila bih svoju bivšu zemlju u Nišićima i tamo napravila štalu s nekoliko krava da sama pravim kajmak. Tamo se taman i spava po 14 sati jer nema zvukova. Memi iz Crne rijeke bih obezbedila zapregu VIP klase kad dođe da mi pomaže po polju. Ostatke dana bih provodila s Anesom, filozofirajući o propasti Juge. Povremeno bih otišla u Sarajvo da se bahatim u Azelu na Ferhadiji, i na ćevape. 

Eto ja bih to

Biće i nastavak

• +1 2
Posted

Da imam 10x više para , igrao bih loto 10x više.

Nikad nije dosta.

• +1 1
  • Haha 1
Posted

kad bi imala 10x više para, jel to znači da bi mi minus u banci bio 10x veći ili 10x manji?

• Haha 1
Posted

Provalio sam da moja pozicija single lika u najproduktivnijim godinama nije relevantna za mnoge ovde :D 

Vise se odnosilo na to da postoje sustinski problemi koji nas muce koji su veci od od toga sta moze vise para da nam kupi (posle neke cifre koja pokriva ozbiljne potrebe a ne ovo vise slobodnog vremena, sloboda od rada, bolja hedonisticka iskustva, veca sansa da pozitivno uticemo na svet itd..).

Takodje, ovo sto je nabroja @Heaviside meni ne zvuci kao sustinska promena, vise kao prebacivanje iz ekonomske u biznis klasu. I dalje letis istim avionom ka istoj destinaciji, samo malo udobnije. Kad budemo umirali niko se nece secati kako je leteo biznis klasom vec sa kim je leteo i u kom pravcu. 

• +1 1
Posted
Just now, Shan Jan said:

Kad budemo umirali niko se nece secati kako je leteo biznis klasom vec sa kim je leteo i u kom pravcu. 

:cryhappy:

• +1 1
  • Wub 1
  • Haha 1
Posted

Ja se uvek radujem letu ekonomskom klasom. mozda i zato sto sam niska, pa nemam te probleme sa nogama.

• Haha 3
Posted
Just now, Mel said:

Ja se uvek radujem letu ekonomskom klasom. mozda i zato sto sam niska, pa nemam te probleme sa nogama.

I ja se uvek radujem jer me smeste pored dve osobe od koje ce bar jedna biti zanimljiva da je mucim small talkom ceo let :lolol:

Noge nisu problem al iz nekog razloga sirina sedista jeste.

• Haha 2
Posted

Kakav crni small talk. Savet starijeg - ako nije izgledan neki sexić ispod ćebenceta u biz klasi ili after hours u Marrottu u Hong Kongu..... Ne cimaj se sa small talks.

• Haha 2
Posted
4 hours ago, Shan Jan said:

Provalio sam da moja pozicija single lika u najproduktivnijim godinama nije relevantna za mnoge ovde :D 

Vise se odnosilo na to da postoje sustinski problemi koji nas muce koji su veci od od toga sta moze vise para da nam kupi (posle neke cifre koja pokriva ozbiljne potrebe a ne ovo vise slobodnog vremena, sloboda od rada, bolja hedonisticka iskustva, veca sansa da pozitivno uticemo na svet itd..).

Takodje, ovo sto je nabroja @Heaviside meni ne zvuci kao sustinska promena, vise kao prebacivanje iz ekonomske u biznis klasu. I dalje letis istim avionom ka istoj destinaciji, samo malo udobnije. Kad budemo umirali niko se nece secati kako je leteo biznis klasom vec sa kim je leteo i u kom pravcu. 

Biznis klasa kao biznis klasa nije suštinska promena, ali ono pre toga vezano za decu i roditelje jeste itekako suštinska jer skida veliki teret sa ramena. A i mogućnost izbora da nakon 5-10 godina, što bi u tvom i mom slučaju bilo 50 - 100 veoma dobrih godišnjih plata i pratećih investicija, budeš finasijski potpuno nezavistan i da zbog para ne moraš više ništa da radiš je takođe suštinska promena. Izlazak iz radničke klase. Ne kažem da je to univerzalna vrednost kojoj bi svi trebalo da teže, ali jeste suštinska promena.  

• +1 1
Posted
6 hours ago, Shan Jan said:

I ja se uvek radujem jer me smeste pored dve osobe od koje ce bar jedna biti zanimljiva da je mucim small talkom ceo let :lolol:

Noge nisu problem al iz nekog razloga sirina sedista jeste.

Joj. Bukvalno nikad ne želim da na letu pričam s bilo kim, preferirao bih da mi se ni kabinsko osoblje ne obraća a kamoli random putnik do mene. 

• +1 5
  • Haha 2
Posted (edited)

Jednom sam u avionu sedeo izmedju dvoje ljudi s hijabima 

Ni da se smejem ni da se tresem 

Edited by Ratamahatta
  • Haha 4