Jump to content
IGNORED

Kako bi definisali, ko je bogat čovek?

radisa

Recommended Posts

Posted

@Mel ja sam prešla iz NVO u prosvetu, s beskonačnom količinom neautoritativnosti. Ubrzo sam morala da menjam majndset i ponašanje :D

Ponekad pomislim da to uopšte nije tako loše, pogledaš društvo sa svih strana.

• +1 1
Posted
5 minutes ago, Svemir Zeka said:

s beskonačnom količinom neautoritativnosti.

Ovo sam ti ja. S druge strane, jedna moja sestra od ujaka koja mi je prilichno slichna, svakako mnogo vishe od recimo moje sestre, je oduvek radila u prosveti i bash se formatirala da nadje pristup chak mislim da joj je enerija bolja. Prosto ako neces da budesh neka 'krpa' u shkoli, valjda morash da usvojish neku energiju i stav.

Posted

na koliko grama sira ima pomenutih 32 grama proteina

Posted

au, prevariše nam zlog glog, ova naša kopija fete ima 50% više proteina od ovog

• Haha 1
Posted

Čovek od dva metra je visok čovek iako ima i viših.

• +1 1
Posted

ovo je čovek od 175 cm

Posted

Možda, ali ovo je sveži sir. Može da bude i recimo rikota sa 7%, mislim da ovakav sir ima najčešće bliže 10. Ali u pravu si da je marketing, hrana bogata proteinima je tražena roba ovih dana i sad to lepe gde god stignu. Kao pre desetak godina da nema gluten.

• +1 1
Posted
1 hour ago, Zli Gli said:

i gledam hemijske olovke od mnogo stotina franaka i osecam se vrlo bogato, a vi kako 'te?

IMG-20240830-WA0010.jpg

Odoh danas da gledam skupe satove :srdoc:

• Haha 1
Posted
37 minutes ago, Venom said:

Možda, ali ovo je sveži sir. Može da bude i recimo rikota sa 7%, mislim da ovakav sir ima najčešće bliže 10. Ali u pravu si da je marketing, hrana bogata proteinima je tražena roba ovih dana i sad to lepe gde god stignu. Kao pre desetak godina da nema gluten.

Da, kao oni protein bars koji su puni secera i ugljenih hidrata. Ono jes da imaju i protein ali je misleading. 

• +1 1
Posted
On 23. 8. 2024. at 20:10, radisa said:

Ova dav citata me potakla  da otvorim ovu temu, jer sam se setio, prošle godine u nekom društvu se potegla priča, kako bi definisali ko je bogat...

I to jeste zanimljiva stvar...

Tad sam definisao, "kao neko ko ne mora da živi od sopstvenog rada", ali, posle duže rasprave nisam ni sam bio siguran da je to dobro definisano, jer smo se posle zapleli u priču šta je rad...

Genernlno, kako biste definisali, ko je bogat čovek?

Jedan bogatas, rece: "Ja spavam u krevetu, ti spavas u krevetu. Ja idem u MacDonalds, ti ides u MacDonalds i Taco Bell. Kako se razlikujemo?".

On ima private mlaznjak kada mu se prohte. Na zemlji, maltene su isto i on i bilo ko ko ima posao.