Jump to content
IGNORED

Kako bi definisali, ko je bogat čovek?

radisa

Recommended Posts

Posted
6 minutes ago, nisam ja said:

od svih vlasništva najvrednije je ono nad svojim vremenom. 

a i to vreme treba da si omogucis. kako ces ako nemas dovoljno para. pare zaradjujes znanjem. a trosis u skladu sa potrebama i zeljama. zelje su deo karaktera

i sta je sad tu od pocrtanog najvrednije vlasnistvo. a zivis sa nekim i imas familiju i nekada? je vrlo tesko ziveti ti kako hoces

ima tako mnogo varijabli koje uticu na to koliko ce covek imati vremena

• +1 1
Posted (edited)

@Sara eh, i ti, bas. :D

francusko je, mislim, zanimljivije za biti. :tongue:

poz

Edited by le petit nicolas
Posted
5 minutes ago, le petit nicolas said:

@nisam ja da, ali sta ces samo s vremenom? da sedis, samo dišeš i bivas svestan protoka vremena?

ipak treba neka baza, a sve je sadrzano u leinom: da ne radim ono što ne želim.

poruka je ista ako čitaš pravilno. 

Posted

izvini, nisam tako razumela, nego doslovno.

poz

• Vojvodo,serdare 1
Posted
6 minutes ago, le petit nicolas said:

@nisam ja da, ali sta ces samo s vremenom? da sedis, samo dišeš i bivas svestan protoka vremena?

ipak treba neka materijalna baza, a sve je sadrzano u leinom: da ne radim ono što ne želim.

@Sara odrasla sam u dobrostojećosti (korisnik resursa dve porodice, da ne detaljisem). ne mislim da je to bilo dobro za mene, na duze staze, jer sam zbog "opustenosti" nekoliko puta izgubila znacajne novce. oni nisu vazni sami po sebi, nego su mi mogli omoguciti vise racionalne opustenosti na duze vreme.

poz

a nije bas. ja ne radim ono sto sam oduvek zeleo (ili bolje reci, radim ono sto sam oduvek odbijao, iako mi je i to skola omogucavala) . i ne osecam se lose, naprotiv,  gotovo 100% zivim kako hocu.

Posted

1 britanski fotograf po imenu Alastair Philip Wiper, otkrio je i fotografisao podzemnu kucu, atomsko skloniste, povrsine cirka 1,400 m2, takozvanu Doomsday House...

Izgradjenu ispod - Las Vegasa...

U kojoj su ziveli, od izgradnje 1978, do smrti, 1983, bogati investitor Jerry Henderson i zena mu...

Bogatotm...

Atomsko-Skloniste-Las-Vegas-001.jpg

Atomsko-Skloniste-Las-Vegas-002.jpg

Atomsko-Skloniste-Las-Vegas-003.jpg

Atomsko-Skloniste-Las-Vegas-004.jpg

Atomsko-Skloniste-Las-Vegas-005.jpg

Atomsko-Skloniste-Las-Vegas-006.jpg

Atomsko-Skloniste-Las-Vegas-007.jpg

• Haha 2
Posted

bas mi nije jasno sto su ziveli tu, ako su vec mogli da si priuste stosta

balans je kljucna rec za bogatstvo

Posted

Opcija da bez ikakvog pritiska izaberes nacin i okruzenje u kom ces provesti zivot je isto bogatstvo. 

• +1 1
Posted

@radisa jebo te ovaj topik :D: sve dok od doktora, iz laboratorije iznosis onaj listing bez ijednog posivelogtm reda, jebe ti se za pare i ostala bogatstva, bice svega, a i da ne bude, jaka stvar...

Samo da je glava na ramenu... :) 

• +1 1
Posted

lepo je rekao aligrudić u "sjećaš li se doli bel", prvo materijalna baza, pa duhovna nadgradnja

Posted

šta ćemo sa bogatstvom/siromaštvom duha?

Posted
1 minute ago, namenski said:

@radisa jebo te ovaj topik :D: sve dok od doktora, iz laboratorije iznosis onaj listing bez ijednog posivelogtm reda, jebe ti se za pare i ostala bogatstva, bice svega, a i da ne bude, jaka stvar...

Jedno ne iskljuchuje drugo. Gledam sad u UKju, neko najnize bogatstvo je ako zaradjujes/raspolazes sa vise od 150 hiljada funti godisnje, sto se prihoda tiche.

Odatle pochinje, a gde se zavrshava...

Posted
20 minutes ago, cedo said:

a nije bas. ja ne radim ono sto sam oduvek zeleo (ili bolje reci, radim ono sto sam oduvek odbijao, iako mi je i to skola omogucavala) . i ne osecam se lose, naprotiv,  gotovo 100% zivim kako hocu.

drago mi je, ali nije nase osecanje tema topika.

poz

Posted
Just now, đorđe geprat said:

šta ćemo sa bogatstvom/siromaštvom duha?

Jede li se to, maze na 'leba?

Posted
1 minute ago, namenski said:

Znas kako, to je rekla i moja zena na toj veceri koju pominjem u prvom postu...:)

I to jeste tako...

No pitanje jeste o materijalnom bogatstvu, jer mnogi ljudi vide to na razlicite nacine...

I siromasniji vide drugacije od bogatih, obrazovani od neobrazovanih, ljudi koji imaju privatne firme od onih koj su direktori u drzavnim...

Pitao sam par prijatelja, kroz neku pricu i svi su imali drugacije odgovore...

Meni je u stvari zanimljivo videti kako se to pitanje percipira... Jer eno, na onom SFRJ topiku, neki su imali bogate pretke... Pa mene zanima kako oni vide da su bili bogati...

• +1 3