Heaviside Posted August 27 Posted August 27 3 minutes ago, Filozof manijak said: ček, jel to sad pričamo o kastingu za erotski film? o svemu osim o kopi pejstovanju sa stackoverflow 1
dunja Posted August 27 Posted August 27 7 minutes ago, Mel said: bukvalno to je meni palo na pamet, pochesmo o bogatstvu, a predjosmo na intervjue za posao... Strashno mrzim to prijavljivanje, pisanje aplikacija, trazenje oglasa... ma ko to voli, recept za indukovanje anksioznosti, čak i kod ljudi koji istoriju iste nemaju velika je životna privilegija imati ekonomsku stabilnost a ne morati se jebati sa prijavama za posao, oglasima, intervjuima, evaluacijama, drkadžijama na poslu, bilo da su iznad, ispod ili pored tebe, i dalje redom. 2 4
Roger Sanchez Posted August 27 Posted August 27 3 hours ago, Zli Gli said: Jer sam tako u mogucnosti. Odi u centar Vaduza usput, ima kebabara u samom centru, ko da si u Duisburgu 1
Svemir Zeka Posted August 27 Posted August 27 (edited) 37 minutes ago, Heaviside said: True that, mada je i lepo osećaj kad baneš sa ulice i tamo ti neki ljudi koji prvi pit vidiš ponude neke lepe pare zato što si lep i zgodan I zato što nešto umeš i znaš. A drugo, ko je pričao o pretvaranju za intervju? Na razgovore za posao de ide u normalnom svetu, srećom pa smo mi iznad toga Edited August 27 by Svemir Zeka
Heaviside Posted August 27 Posted August 27 8 minutes ago, Svemir Zeka said: I zato što nešto umeš i znaš. To odmah na ulazu proveravaju 1
x500 Posted August 27 Posted August 27 Moja poslednja dva posla su nasla mene Poslodavac je mene kontaktirao i kao crnogorac kad muva devojku - djevojko, ja se tebe dopadam, a ti mene? Kada imam intervju za potencijalne clanove mog time jedna od najznacajnih stvari u razgovoru je hobi - kako covek provodi slobodno vreme. Na primer, praksa i relativno mali uzorak su pokazali da dzogeri imaju problem da rade u timu. Oni su soleri i ekstremno su fokusarani na svoj cilj. Ljudi iz borilackih sportova su izuzetno mentalno snazni i lakse nalaze resenje problema. Basketasi i fuzbaleri imaju dobar osecaj za tim i da "pokriju" manjkavosti clanova time. Opet ponavljam, ovo su zakljuci na malom uzorku. Druga vazna stvar je moja procena da li je covek svadljiv i da li ima potrebu da me ubedi kad sam nesto potvridio. Ovo drugo mi posebno smeta. Situacija kada nesto pricamo i ja se slozim sa necijim stavom. A onda nastavi da me ubedjuje da je taj stav, koji sam vec potvrdio, ispravan. Sta ocekuje, da potvrdim 100 puta, ili da promenim misljenje i odustanem od potvrde?! Zato na razgovoru cesto (uvek) isprovociram takvu situaciju, cisto da vidim da li i kako reaguju. Spoiler Primer nesto kao ovo - idemo kolima iz BG do NS. Idem na zapad do Rume, pa preko Fruske gore za NS. - bolje je da idemo direktno za NS preko Beske. - da, ti si upravu. Ok! - bolje je preko Beske, krace, bolji put, ... - alo, slozio sam se i rekao OK. Sta 'oces sad od mene vise! 2
Leia Posted August 27 Posted August 27 (edited) 8 minutes ago, x500 said: Sta ocekuje, da potvrdim 100 puta, ili da promenim misljenje i odustanem od potvrde?! Small talk se to zove, mrzim i ja hvala na pitanju Naročito ova podvrsta kojoj je cilj da se razveze o tome kako je neko pametan, a i ti jer se s njim slažeš, serdar vojvoda loop Edited August 27 by Leia 3 1
Svemir Zeka Posted August 27 Posted August 27 49 minutes ago, Quince said: ma ko to voli, recept za indukovanje anksioznosti, čak i kod ljudi koji istoriju iste nemaju velika je životna privilegija imati ekonomsku stabilnost a ne morati se jebati sa prijavama za posao, oglasima, intervjuima, evaluacijama, drkadžijama na poslu, bilo da su iznad, ispod ili pored tebe, i dalje redom. Ја мислим да је најнормалнији пословни пут да кренеш од тога, разговора за посао, а не преко знам те-знаш ме славјаносербског првог принципа у послу 1
x500 Posted August 27 Posted August 27 5 minutes ago, Svemir Zeka said: Ја мислим да је најнормалнији пословни пут да кренеш од тога, разговора за посао, а не преко знам те-знаш ме славјаносербског првог принципа у послу Reality check. Mlad covek treba da nauci kako da se "proda", kako da ubedi nekoga da je bas on/ona/ono najbolji za to tu poziciju. Spoiler Moje starije dete trazilo profesionalnu praksu. 3 meseca i 10ak razgovora. I nasao je jednog poslodavca, pocinje 1.X Ali, isto tako je odlucio da radi master iz necega sto je trzistu potrebnije i naravno sto njega interesuje Tj kako bolje moze da se "proda" na trzistu, kako moze da postane vrednija "roba". 2
dunja Posted August 27 Posted August 27 (edited) 15 minutes ago, Svemir Zeka said: Ја мислим да је најнормалнији пословни пут да кренеш од тога, разговора за посао, а не преко знам те-знаш ме славјаносербског првог принципа у послу jasno, s tim što se moj post odnosio na životne sceniarije u kojima traženje (novog) posla postaje sam za sebe full-time posao, koji je pritom i izvor velikog stresa, pa odatle onda razni drugi izvori (gotovo konstantnog) stresa na samom poslu, na koje ne možeš uvek da utičeš, u zavisnosti od toga kome se kako zalomi edit: poenta je da je privilegija kada čovek ne mora kroz to da prolazi, bar iz mog nekog ugla Edited August 27 by Quince 1 1
Shan Jan Posted August 27 Posted August 27 Ako trazis posao dugo to samo znaci da te konstantno odbijaju. To utice na samopouzdanje, na stranu finansijski aspekt. Svakako ne treba davati otkaz pre nego nadjes drugi posao. 1
mire Posted August 27 Posted August 27 1 minute ago, Shan Jan said: Ako trazis posao dugo to samo znaci da te konstantno odbijaju. To utice na samopouzdanje, na stranu finansijski aspekt. Svakako ne treba davati otkaz pre nego nadjes drugi posao. što reče jedan moj drugar "u poslu moraš biti majmun" 1
x500 Posted August 27 Posted August 27 6 minutes ago, Quince said: jasno, s tim što se moj post odnosio na životne sceniarije u kojima traženje (novog) posla postaje sam za sebe full-time posao, koji je pritom i izvor velikog stresa, pa odatle onda razni drugi izvori (gotovo konstantnog) stresa na samom poslu, na koje ne možeš uvek da utičeš, u zavisnosti od toga kome se kako zalomi edit: poenta je da je privilegija kada čovek ne mora kroz to da prolazi, bar iz mog nekog ugla Ima nesto u ljudima sto ih tera da idu napred, i tu novac nije presudan. Pogledaj recimo Trampa, koji je govedo, sta njemu treba da se opet kakdiduje - pare, moc ... Evo ti mozda jos bolji primer Meg W. Bila je na visokim pozicijma u "normalnim" firmama i bila je milionerka. Postala je CEO eBay i razvila firmu, postala milijarderka. Posle je preuzela HP/HPE. Mali crtica - 4.7.2017 je imala sastanak (video poziv) u 4 ujutro sa direktorima jedne firme u Evropi. Umesto da spava i da se spremi za porodicni rostilj, ona je morala da ustane od sabajle da i da se njaka. Sada je ambasadorka u Keniji. Umesto da uziva u suncu Kalifornije ona mora za potrbe drzave da malo sa gladi, a malo vise i da stiska, jajca lokalnih politicara. 1
dunja Posted August 27 Posted August 27 2 minutes ago, Shan Jan said: Ako trazis posao dugo to samo znaci da te konstantno odbijaju. To utice na samopouzdanje, na stranu finansijski aspekt. Svakako ne treba davati otkaz pre nego nadjes drugi posao. To ume da zavisi od branše u kojoj si, na kom se tržištu rada tačno krećeš, na koje si kompromise spreman - sve to pre nego što se otvori pitanje toga kakve su ti kvalifikacije za posao u pitanju.
Svemir Zeka Posted August 27 Posted August 27 (edited) 25 minutes ago, Quince said: jasno, s tim što se moj post odnosio na životne sceniarije u kojima traženje (novog) posla postaje sam za sebe full-time posao, koji je pritom i izvor velikog stresa, pa odatle onda razni drugi izvori (gotovo konstantnog) stresa na samom poslu, na koje ne možeš uvek da utičeš, u zavisnosti od toga kome se kako zalomi edit: poenta je da je privilegija kada čovek ne mora kroz to da prolazi, bar iz mog nekog ugla Slažem se. Jeste, ali ako imaš motivaciju, još ti je veća satisfakcija kad si tako primljen. Ja sam promenila 8 poslova, samo sam na prvi, nekvalifikovan, upala preko veze. Kad su mi nudili da se učlanim u DS pa radim uz Tadića (mama bila u stranci), odbila sam. Možda bih sad, da sam prijvatila, bila "bogat čovek" koji ne nosi sat i ne ide na razgovore Edited August 27 by Svemir Zeka 3
Recommended Posts