Filozof manijak Posted August 26 Posted August 26 @Mil@n Što bi rekla presveta Konstrakta "..moja život zabava je bolja od tvoje..." Sačekaj da se približi kraj, pa se onda samozavaravaj Spoiler hint: Priča o bogatom Krezu i Solonu Atinjaninu
Mil@n Posted August 26 Posted August 26 3 minutes ago, Milošica said: Filozof je stari kontraš, ali ovo ti je baš ružno. On je pričao opšte, ti udaraš ad hominem. Ma kakav ad hominem, rekao sam možda u smislu - ne znam, možda tvoj pa zato tako govoriš. Znam ja filozofa, i verujem da mu je mnogo bolje nego što hoće da prizna... 2
Кристофер Лумумбо Posted August 26 Posted August 26 1 hour ago, Lord Protector said: Postoji velika razlika između old money vs skorojevića. Ja sam u Beogradu upoznao kao mlad par ljudi, sada su već pokojnici, koji su bili deo pre ww2 bogataške elite. Ti ljudi su pre svega znali vrednost onoga što poseduju, i kupovali su to sebi jer vole sebe i svoja interesovanja, a ne da ostave utisak pred drugima. Kad smo već kod satova, jedan od tih ljudi, tečin otac, mi je kao klincu pokazao svoj Phillipe Patek sat i pola sata mi pricao o istorijatu brenda, gde ga je kupio, koliko vredi, zasto vredi... bez ikakve prepotentnosti, kao nastavnik uceniku. Toga vise nema... Joooj, vusrat cu se. Imam prijatelje koji danima mogu pricati o istorijatu brenda, plus su skorojevici, pametni ljudi koji su unovcipi svoje znanje i rad. 1 2
Mr.Mxyzptlk Posted August 26 Posted August 26 vecina ovde napisanog bi pala u vodu dok trepnes pri plati od recimo 50k/m, ne moramo da idemo dalje 1
Mel Posted August 26 Posted August 26 2 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: vecina ovde napisanog bi pala u vodu dok trepnes pri plati od recimo 50k/m, ne moramo da idemo dalje u kom smislu?
pt 2.0 Posted August 26 Posted August 26 (edited) 14 hours ago, Nikodije said: Pa ja ne bih ni 10, nemam sat. Ja se bez sata osećam kao gola, da ne kažem šugava. Za satove se vezujem kao nekad za patent olovku Spoiler (nisam mogla da sednem da učim bez nje… pritom sam nekom nezgodom sela na tu patentatu i polomila je po sredini, što sam rešila umotavanjem u šareni dečji hanzaplast koji sam posle redovno menjala), što znači da ih nemam mnogo (a nisu ni skupi jer ionako jedan volim najviše pa su ostali uzaludni. Mislim da imam 4-5-6 satova, od toga jedan letnji i jedan onaj govnobraon plavi svoč koji uvek iznova kupujem jer volim, tri poklonjena, i jedan koji zapravo jedino i nosim. Znači - sat uvek. Spoiler Edited August 26 by pt 2.0 4 2
pt 2.0 Posted August 26 Posted August 26 1 minute ago, Filozof manijak said: A što na desnoj ruci sat? Zato što mi je tako zgodno.
pbg12345 Posted August 26 Posted August 26 @pt 2.0sirotinjo nemas para cak ni za bilo kakav ispravan sat koji pokazuje tacno vreme 3
Filozof manijak Posted August 26 Posted August 26 1 minute ago, pt 2.0 said: Zato što mi je tako zgodno. Levoruka si?
pt 2.0 Posted August 26 Posted August 26 (edited) 2 minutes ago, pbg12345 said: @pt 2.0sirotinjo nemas para cak ni za bilo kakav ispravan sat koji pokazuje tacno vreme Sirotilja, al putujem kroz vreme, pa ti vidi… (tad sam počela da kucam post, al uleteli telefonski pozivi i tako…) @Filozof manijak Ambidekster sam. Edited August 26 by pt 2.0 1
Heaviside Posted August 26 Posted August 26 1 hour ago, Lord Protector said: Postoji velika razlika između old money vs skorojevića. Ja sam u Beogradu upoznao kao mlad par ljudi, sada su već pokojnici, koji su bili deo pre ww2 bogataške elite. Ti ljudi su pre svega znali vrednost onoga što poseduju, i kupovali su to sebi jer vole sebe i svoja interesovanja, a ne da ostave utisak pred drugima. Kad smo već kod satova, jedan od tih ljudi, tečin otac, mi je kao klincu pokazao svoj Phillipe Patek sat i pola sata mi pricao o istorijatu brenda, gde ga je kupio, koliko vredi, zasto vredi... bez ikakve prepotentnosti, kao nastavnik uceniku. Toga vise nema... Naravno da ima, nije old money izumreo sa tih par ljudi koje si ti poznavao. Tu je, živ i zdrav, ima ga po celoj Evropi. I naravno da nisu svi ljudi koji su sami zaradili svoje pare ili nasledili pare zarađene posle ww2 skorojevići u pežorativnom smislu koji ne znaju šta i zbog čega kupuju. I opet naravno da je pridavanje nekog mističnog značaja tome što je neka porodica zgrabila velike pare pre ww2 umesto posle njega proseravanje puno predrasuda. 1
Eleniko Posted August 26 Posted August 26 zivo me zanima kako taj europski old money cuva vrednost svojih para. evo ova moja sića ode ukurac od korone do danas....
Recommended Posts