Lord Protector Posted August 26 Posted August 26 (edited) 10 minutes ago, Svemir Zeka said: I kad se navuče na kurve i koks, samo cap, srčka To od koksa, za par godina. Od kurvi se ne umire tako lako. Edited August 26 by Lord Protector
Heaviside Posted August 26 Posted August 26 11 hours ago, cedo said: zato ti i zivis u austriji (cini mi se) a ja u makedoniji (balkanu) ... ne vidim cemu nerazumevanje ... skrsim taj vintage longines (ako je vise od jednog) bez da trepnem kao sto bacim salvetu umesto tanjira u grckoj kafani kao vrsta se nismo pomerili, kao sakupljaci poceli, kao sakupljaci cemo i skoncati ae bre liče, ti znaš zašto ja živim gde živim nisi ništa razumeo, tu upravo piše da je spaljivanje para sebi za gušt sasvim u redu i da je zatucano biti ubeđen da postoji neko univerzalno rangiranje na kome je tvoj gušt gotivniji od gušta drugih ljudi 3 2
Svemir Zeka Posted August 26 Posted August 26 12 minutes ago, Lord Protector said: To od koksa, za par godina. Od kurvi se ne umire tako lako. Mislila sam na kombinaciju, sve đuture 1
cedo Posted August 26 Posted August 26 6 minutes ago, Heaviside said: ae bre liče, ti znaš zašto ja živim gde živim nisi ništa razumeo, tu upravo piše da je spaljivanje para sebi za gušt sasvim u redu i da je zatucano biti ubeđen da postoji neko univerzalno rangiranje na kome je tvoj gušt gotivniji od gušta drugih ljudi samo sam se osvrnuo na nerazumevanje i na sakupljanje zivi i trosi gde kako hoces
Shan Jan Posted August 26 Posted August 26 14 minutes ago, Svemir Zeka said: Mislila sam na kombinaciju, sve đuture Ne mogu da nadjem originalan clanak ali podseti me na onu pricu o liku koji je hteo da se rokne i kao ajd da imam last time fun, uzeo kredit od banke za sve pare, otisao u Meksiko i proveo nedelju dana na koksu, kockajuci se, u sobi sa nekoliko kurvi po ceo dan svaki dan... Shvatio da zivot nije tako los i odlucio da se vrati https://www.rallypoint.com/shared-links/guy-goes-to-mexico-to-kill-himself-spends-week-doing-coke-and-banging-hookers-decides-to-keep?loc=similar_rside&pos=3&type=qrc 1 1
Vapad Posted August 26 Posted August 26 Bogatstvo, bez obzira na pare ili bilo koje druge faktore, je kada ne moraš ništa a možeš šta god poželiš bilo kad. Ako nema trvenja u moranju/možnosti onda je ta osoba bogata. Ja baš želim da dugo ne moram ništa a mogu sve, i nešto mi ne ide. Ono što je dobro, ok - ne baš dobro, u ovome je da ima takvu začkoljicu da je jako jako malo zapravo baš zaista bogatih (teži nuli), jer ljudi ne mogu lako da ispune ova dva jednostavna zahteva. U tom okviru, kod (nas) sa finansijskih periferija pare često rešavaju barem možnost svari, pa ljudi koji moraju da rade da bi bilo šta u životu mogli kao prvi stepenik gledaju to, ako imam puno para mogu ono a ne moram ovo, ali vrzino je kolo u pitanju, a kad ubaciš zdravlje - pa moraš da piješ lekove i primaš terapije a ne možeš da roniš ili planinariš, dobiješ jednu užasnost običnog postojanja - nema bogatih ljudi. Kupi sat, biće ti lakše.
Nikodije Posted August 26 Posted August 26 Da imam milijarde i dalje bih bio klošar, samo bih se uništavao koksom umesto jeftinim pivom i pljeskavacama. Tako da je dobro što nisam. Imam taman dovoljno da dostojanstveno pandrkem od srčanog udara za 10-15 godina. 3 1
Mil@n Posted August 26 Posted August 26 48 minutes ago, Shan Jan said: I alkohol i koks i kurve su iskustvo, i bahacenje skupim stvarima i skupim provodima je iskustvo, sve je iskustvo. Mozda nam zvuci da smo bolji od drugih kad kazemo da trosimo pare na putovanje i upoznavanje sveta umesto na fensi sat ali realno sve je to jedan veliki hedonizam. Najbolje sto mozemo je da prepoznamo kada to radimo zbog okoline, dokazivanja i nekih kompleksa a ne svog zadovoljstva pa da se zaustavimo u toj konkretnoj stvari i fokusiramo na ono sto zaista daje uzitak. Inace cak sam jedno pola godine isao skoro svaki dan da se kockam, da iskusim i to. Mogu reci da definitivno nemam zicu za kockara, dobro pivo me vise radilo. Nije mi uopšte bio cilj da poredim bilo šta, niti da merim ko je bolji od koga, svako ima svoj način na koji želi da živi život i troši pare. Nije sve to jedan veliki hedonizam, tj postoje jasne distinkcije u štetnosti i jasne posledice i jednog i drugog i bilo kog načina načina života. To je naravno takođe stvar izbora, pa ko je spreman na određene rizike, što zdravstvene što potencijalno zavisničke, samo napred. Lično polazim od toga da je život ipak prvo i osnovno neprocenjivo bogatstvo koje nam je svima podareno, pa gledam da ga tako i vrednujem.
Jeremija Posted August 26 Posted August 26 Nisam neki veliki materijalista, ali ta komponenta ipak mnogo znači, ne toliko zbog potencijalnih bahaćenja, već pre svega što neki svakodnevni problemi to prestaju da budu, pa vas više nije mnogo briga kakve su cene u radnji, u restoranu, koliki su računi, šta ćete da radite ako se nešto pokvari, kada ćete, gde ćete i da li ćete da letujete i slično, a to nije mala stvar. Tako da bih rekao da pare same po sebi ne donose neku veliku sreću, ali da nedostatak može biti izvor raznoraznih nesreća... 8
Mil@n Posted August 26 Posted August 26 Just now, Jeremija said: Nisam neki veliki materijalista, ali ta komponenta ipak mnogo znači, ne toliko zbog potencijalnih bahaćenja, već pre svega što neki svakodnevni problemi to prestaju da budu, pa vas više nije mnogo briga kakve su cene u radnji, u restoranu, koliki su računi, šta ćete da radite ako se nešto pokvari, kada ćete, gde ćete i da li ćete da letujete i slično, a to nije mala stvar. Tako da bih rekao da pare same po sebi ne donose neku veliku sreću, ali da nedostatak može biti izvor raznoraznih nesreća... Ma naravno, pare su preduslov za mnogo, mnogo toga ako ne i sve osim samog zdravlja a u vukojebini kao što je ova naša - i za samo zdravlje kada treba da se obezbedi kvalitetna medicinska usluga, da se pogura red u bolnici za operaciju, i sl. Te priče "pare mi ne znače puno" su priče za malu decu. Ne znače ni meni pare kao takve, ali kao sredstvo za sve ono što volim da radim i na šta da trošim - da.
Filozof manijak Posted August 26 Posted August 26 8 minutes ago, Mil@n said: Lično polazim od toga da je život ipak prvo i osnovno neprocenjivo bogatstvo koje nam je svima podareno, pa gledam da ga tako i vrednujem. Grešiš. život je patnja 3
Mil@n Posted August 26 Posted August 26 Just now, Filozof manijak said: Grešiš. život je patnja Možda tvoj, moj je uživanje najvećim delom.
Milošica Posted August 26 Posted August 26 Filozof je stari kontraš, ali ovo ti je baš ružno. On je pričao opšte, ti udaraš ad hominem.
Nikodije Posted August 26 Posted August 26 13 minutes ago, Nikodije said: Da imam milijarde i dalje bih bio klošar, samo bih se uništavao koksom umesto jeftinim pivom i pljeskavacama. Tako da je dobro što nisam. Imam taman dovoljno da dostojanstveno pandrkem od srčanog udara za 10-15 godina. Zapravo najveće bogatstvo je kada imaš onoliko koliki su ti kapaciteti i mogućnosti. Za mene ne bi bilo dobro da imam manje ili više nego što imam, ergo bogat sam čovek. 1
Recommended Posts