Jump to content
IGNORED

Kako bi definisali, ko je bogat čovek?

radisa

Recommended Posts

Posted
57 minutes ago, Shan Jan said:

da preveliko provodjenje vremena na odmoru

nisu to odmori, nego putovanja.

which reminds me: samo bogati ljudi mogu biti putnici, oni koji to nisu zauvek su puki turisti. :fantom:

• +1 4
Posted
9 minutes ago, pt 2.0 said:

samo bogati ljudi snobovi mogu biti putnici, oni koji to nisu zauvek su puki turisti. :fantom:

turisti se dele na turiste koji znaju da su turisti i one koji vole da zamišljaju da to nisu.

• +1 1
  • Haha 2
Posted
1 hour ago, Shan Jan said:

Pre bih bio za rad koji te ispunjava, ostavlja slobodno vreme i nema mnogo stresa (npr. rad u skoli, kad bi se bolje placao) plus normalan odmor. 

samo za one koji izistinski vole svoj posap, i tu pare ne igraju ulogu

1 hour ago, Кристофер Лумумбо said:

btw, pitao sam ga sto nikad ne ide u hrvatsku, kaze hladno mi more :D

moj covek

• +1 2
Posted
4 hours ago, Shan Jan said:

Nisam kupovao, bio sam relativno kratko (5 godina). Sto i nije los izbor jer je trziste nekretnina konstantno u padu tamo zadnjih 10 godina. Imam clanove familije koji jesu kupovali i necu reci da su izgubili pare ali definitivno nisu dobili koliko su ocekivali, posebno kad se uzme u obzir mucenje sa vracanjem kredita i uopste sve losijim uslovima za zivot i rad za strance. 

@Кристофер Лумумбо to sto ti pricas zvuci super ali ja sam nekog misljenja da preveliko provodjenje vremena na odmoru smanjuje vrednost istog. Pre bih bio za rad koji te ispunjava, ostavlja slobodno vreme i nema mnogo stresa (npr. rad u skoli, kad bi se bolje placao) plus normalan odmor. 

IMG_20240824_232627.jpg

• Haha 3
Posted
20 hours ago, mire said:

uvek sam se pitao, pa kad je nekim likovima dosta?

Imala sam taj razgovor svojevremeno sa kolegom. Oboje dobili povisiscu, on prodao auto i dokupio za bolji sa novim kreditom, i krenuo da forsira devojku da prodaju stan od 70 kvm i kupe novi bolji veci. Na posao dosao sa novim autom i parkirao na ulazu cak i ja sam morala da se sapletem o to i aknoledzujem ga.

S druge strane ja samo napunila konto. Rashodi mi bukvalno ostali identichni. To sam planirala da koristim kad nekad uzmemo kredit za stan zaneko ucesce, moj rezon je bio da se sto manje zaduzim a od ovoga sto vise.

Posted

Moja bliska rodbina s kevine strane su milijunasi u ojrima, znaci izborili se ljudi posteno od devedesetih na ovamo, vredni radni i sve to ali zato svi popucali sa zdravljem, to se piju silni lekovi za pritisak i kojesta, ovih dvoje najstarijih se razveli sa 70 godina, ovaj rodjak moje godiste par puta na ivici razvoda, poceo jako da kocka, druzi se s nekim dedama biznismenima i izgleda i sam nekako matorije nego sto jeste, ova najmladja krhka sa zivcima, udala se u Svicarsku pa se vratila jer nije mogla da izdrzi pritisak zivota u nekom elitnom naselju i onda vodi svoju gradjevinsku firmu u Beogradu, drama na sve strane... 

Kako neki ljudi numeju da zive a bogati ko djavo, pakao :sad:

• Tužno 1
Posted
23 minutes ago, Zli Gli said:

Moja bliska rodbina s kevine strane su milijunasi u ojrima, znaci izborili se ljudi posteno od devedesetih na ovamo, vredni radni i sve to ali zato svi popucali sa zdravljem, to se piju silni lekovi za pritisak i kojesta, ovih dvoje najstarijih se razveli sa 70 godina, ovaj rodjak moje godiste par puta na ivici razvoda, poceo jako da kocka, druzi se s nekim dedama biznismenima i izgleda i sam nekako matorije nego sto jeste, ova najmladja krhka sa zivcima, udala se u Svicarsku pa se vratila jer nije mogla da izdrzi pritisak zivota u nekom elitnom naselju i onda vodi svoju gradjevinsku firmu u Beogradu, drama na sve strane... 

MV5BNGI5Nzc2YmYtMzBkZi00YWQwLTkxMDItMTU1

• Haha 6
Posted (edited)
34 minutes ago, Zli Gli said:

Pa naravno da će da se razvode kad su milijunaši, sirotinja to sebi ne može da priušti

A pritisak, jbg

Edited by Svemir Zeka
Posted (edited)
On 23.8.2024. at 18:55, Svemir Zeka said:

Trenutno bih volela da mogu da kupim sat koji mi se sviđa, eto da mogu to da kupim tek tako, bila bih bogata

Veoma da. Pri tom ne znam čak ni koliko tačno košta taj glupi sat, malo mi frka da pošaljem upit, a bogatog čoveka bi bolelo uvo, samo bi rekao "uzimam, pakuj". :mellow:

Edited by Patty Lee
  • Wub 1
Posted

to sto vam bogatstvo zavisi od kupovine sata

samo ukazuje da ste siromasni

sto naravno nije nista lose

ali je cinjenica

• +1 1
Posted
9 minutes ago, Eleniko said:

to sto vam bogatstvo zavisi od kupovine sata

samo ukazuje da ste siromasni

sto naravno nije nista lose

ali je cinjenica

Zavisi koliko košta sat. Ima satova koji koštaju stotine hiljada, čak i neki milioner bi razmislio pre kupovine. 

Posted

to je besmisleno. sat je nevažna stvar u sistemu vrednosti, to sto je vestacki tu pozicionirana je stvar koju treba odbaciti.

• +1 5
Posted
7 minutes ago, Eleniko said:

to je besmisleno. sat je nevažna stvar u sistemu vrednosti, to sto je vestacki tu pozicionirana je stvar koju treba odbaciti.

@Heaviside vidi ovo

Inače slažem se sa gazimirom ovde, samo lud čovek bi za sat dao preko 100 jura, al izvoli, pozornica je tvoja.

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1