radisa Posted August 23 Posted August 23 (edited) 16 minutes ago, x500 said: Definisi obogati, recimo red velicine vrednosti/prihoda? 5 minutes ago, Sestre Bronte said: tu je problem, ja ne verujem ni u vrednost kako je danas definisana, a da počnem o tome, debelo bih izoftopičario temu Ova dav citata me potakla da otvorim ovu temu, jer sam se setio, prošle godine u nekom društvu se potegla priča, kako bi definisali ko je bogat... I to jeste zanimljiva stvar... Tad sam definisao, "kao neko ko ne mora da živi od sopstvenog rada", ali, posle duže rasprave nisam ni sam bio siguran da je to dobro definisano, jer smo se posle zapleli u priču šta je rad... Genernlno, kako biste definisali, ko je bogat čovek? Edited August 23 by radisa
Popular Post Leia Posted August 23 Popular Post Posted August 23 Onaj ko ne mora da radi ono sto nece 20
makaronee Posted August 23 Posted August 23 Zaljubljen čovek - bogat čovek. Spoiler Daje ono što nema, onom kome to nije potrebno.
Mel Posted August 23 Posted August 23 Onaj ko ima puno imovine. Svakako ne kao neki iz moje familije koji ne zive od svog rada jer su 100% invalidi npr.
Tihajeza Posted August 23 Posted August 23 Materijalno bogat? Onaj ko uopšte ne mora da razmišlja o novcu dok ga troši. Dok sam u maxiju, gledam cene po rafovima, na pijaci pitam babe pošto ti paradajz, dok planiram more, gledam danima pošto je gde, dok kupujem odeću, plaćam komunalije. Pa i kad ne pitaš ništa, uđe ti nekako u automatizam, znaš u koje restorane ne ulaziš, koje izloge ni me gledaš... Setim se onog dokumentarca sa Majklom Džeksonom kad ide u kupovinu u neku radnju umetnina, tipa Ming vaze od 2m visine, zlatne statue, nameštaj od afričkih drveća i on ide polako, priča, i onako uzgred prodavcu "Spakuj mi 3 one, 5 onih tamo, 10 od onih tamo" Pustite što je MJ u pitanju i šta je njega sve morilo, volela bih da proživim malo sa tom nonšalancijom dok trošim novac. 7
Popular Post dunja Posted August 23 Popular Post Posted August 23 (edited) 14 minutes ago, Mel said: Onaj ko ima puno imovine. imam 4 hektara obradive zemlje u pomoravlju, možda ima neki potencijalni rudnik ispod, nisam pametna (ispratiću se sama sa topika) Edited August 23 by Quince 1 15
SNARC Posted August 23 Posted August 23 Materijalno bogat je onaj ko od pasivnih prihoda moze sebi da priusti materijalne stvari koje su najvecem delu obicnog puka neprijemcive..i samim tim, ne mora da razmislja o troskovima, balansima, budzetu i cenama. Obicno bogat sam ja sto imam Ukija seronju. 2
Mel Posted August 23 Posted August 23 Just now, nisam ja said: samo onaj koji je svestan svoje bezznačajnosti. "U zivotu je najbitnije biti nebitan"
Miki_belavista Posted August 23 Posted August 23 23 minutes ago, makaronee said: Zaljubljen čovek - bogat čovek. Reveal hidden contents Daje ono što nema, onom kome to nije potrebno. jos bolje u bar dve lepe zene. 1
cedo Posted August 23 Posted August 23 ako je samo o novcu rec, bogat je onaj ciji prihodi podmiruju rashode, a pri tom ima sve sto zeli 4
nisam ja Posted August 23 Posted August 23 od svih vlasništva najvrednije je ono nad svojim vremenom. 8 1
Sara Posted August 23 Posted August 23 Uvek sam potajno zelela da posedujem elegantnu opustenost onih koji su odrastali u bogatstvu. 4
le petit nicolas Posted August 23 Posted August 23 (edited) @nisam ja da, ali sta ces samo s vremenom? da sedis, samo dišeš i bivas svestan protoka vremena? ipak treba neka materijalna baza, a sve je sadrzano u leinom: da ne radim ono što ne želim. @Sara odrasla sam u dobrostojećosti (korisnik resursa dve porodice, da ne detaljisem). ne mislim da je to bilo dobro za mene, na duze staze, jer sam zbog "opustenosti" nekoliko puta izgubila znacajne novce. oni nisu vazni sami po sebi, nego su mi mogli omoguciti vise racionalne opustenosti na duze vreme. poz Edited August 23 by le petit nicolas
Recommended Posts