August 14, 2024Aug 14 Summer McIntosh - briljantno Leon Marchand - dosad neviđen kombo fly-prsno. majstorski Simone Biles i Rebeca Andrade - predivno je bilo Maddison Levi - nažalost nije osvojila medalju, ali definitivno 1 od top10 sportista koji su za mene obeležili ove Igre. Sydney McLaughlin - mašina. mislim da će oboriti i WR na 400 koji stoji već 40 godina i glavonje verovatno razmišljaju da ga sudskim putem nekako ponište, ali zbog ove ribe neće biti potrebe da to rade. Gabby Thomas - najbolji atleta na celim olimpijskim igrama. diplomirala neurobiologiju i epidemiologiju na Harvardu. kada nije na treningu onda volontira u bolnici i leči ljude koji nisu osigurani. 10/10 izgled. i najšarmantnije i najsimpatičnije čeljade na planeti. ja sam zaljubljen još od Tokija. i još mnogo drugih. Alfred mi je predivna. Trči skroz drugačije od Gabby. Gabby je gracioznost odvrnuta na max, a Alfred je POWER. predivno! Kad te neko pita šta je to power, pokažeš mu njenu trku iz finala 100 bratunga Stona je pokupio simpatije. ono, čisto da budale ne zaborave ko je ubedljivo najjači. Tebogo i ostale iz Bocvane pratim od kad su se pojavili na svetskom za mlade. njih četvorica u proseku imaju 20-21 godinu i samo jedan je bio i u bronzanoj štafeti iz Tokija, a i taj ima max 24-25 godina. Volim kad Afrika delje. Hall i onaj finiš na 400 su nešto stvarno specijalno. Poslednjijh 100 je išao 11.59 što je brutalno. npr Van Niekerk kad je obarao WR išao je nekoliko stotinki preko 12.00 Tih poslednjih 100 metara je jedna od najtežih stvari u sportu, generalno. Telo tu počinje da koketira sa uključivanjem odbrambenih mehanizma u cilju da se izbegne smrt. Isključuju se sistemi jedan po jedan i tih poslednjih 100 ljudi trče gluvi i slepi, a bol je jedini signal koji dopire do mozga. Ono kad onaj veslač što su ga naši doveli iz Rusije pregori i samo odjednom prestane da vesla, to je to pa još puta pedeset. Ili kad Femke Bol pada i raspizdi nosom i čelepenkom po stazi, ona je tu bukvalno ugašena. Hall je u tih poslednjih 100 išao neverovatno. muških 100 finale je najbolja trka u istoriji trkanja. prelepe Igre. još davno sam gledao kako su oni to sve zamislili i svi ti renderi su mi izgledali interesantno i super, ali u realnosti je sve izgledalo još bolje. kad na surfingu prikazuju okean i prelepo ostrvo a onda u jednom trenutku iz vode iskoči kit, pa drumske trke u biciklizmu, pa ono kad sa konjima preskaču prepone, mačevanje, beach volley itd itd
August 19, 2024Aug 19 Vizuelno, u kombinaciji sa bliskom nam satnicom i vremenskom zonom - verovatno najbolje igre ikad. Sva borilišta su bila fenomenalna, neka od njih nezaboravna, sve puno ljudi, atmosfera takva da ti je drago što si živ i što si svedok, makar i 1.800 km udaljen od dogadjaja. Dodatni plus je što je Srbija bila faktor u dva segmenta, koja su svakako medju najvećim na OI. Uživao sam u svemu.