August 12, 2024Aug 12 Ove OI ču pamtiti po Sifan Hasan i nevervatne tri medalje na dugim prugama. Po totalnom posrnuću Jamajke u atletici, sprintu naročito, i samo jednoj zlatnoj medalji u bacanju diska. Pamtiću po neverovatnom broju svetskih rekora. Po streličarstvu i Koreancima koji su nepobedivi već decenijama. Po nesrećnoj povredi Angeline Topić Po oduzimanju bronze Rumunskoj gimnastičarki i dodeli iste Amerikanki, da bi 5 dana kasnije promenili odluku i vratili bronzu Rumunki, jedan veliki WTF. Po otvaranju i zatvaranju OI Sve naše medalje se uvek posebno pamte.
August 12, 2024Aug 12 4 hours ago, borris_ said: Mozes se zaliti na "namjsteno izvlacenje" (ostajem pri svom ali ok) ali za ovo drugo (Roman sto se borila sa 20kg laksom protivnicom) nisi u pravu. Svaka ekipa sama izabere svog borca i protiv koga ce da se bori. Na primjer korejanci su protiv Rinera poslali borca od -80kg jer su svog teskasa ranije poslli na francuza (-90kg) u zelji da pobjedi (izgubio je). U Tokiju u finalu francuskinja Agbegnenou se isto tako borila protiv teze protivnice (obadvije oi sampionke) i dobila je borbu. Ne žalim se na to već na činjenicu da su nakon što je Diko izgubila (što je kapiram bio šok svima) krenule malo nategnute sudijske odluke, mečevi u kojima je golden score trajao po sedam osam minuta a gdje se neki Francuzi nisu baš proslavili aktivnošću i slično, da su bili u pitanju neki drugi takmičari sijevali bi shido samo tako. Vrlo vrlo kontroverzan meč je bilo to timsko finale, sa sve žrijebom na kraju.
August 12, 2024Aug 12 treba istaci i da je Uzbekistan imao 5 zlatnih medalja u umetnickom klizanju na letnjim igrama, formerly known as boxing. U 5 od 7 muskih kategorija su uzeli zlato. Plus su izgubili 2x u 1/4 finalu. U isto vreme, zene im kanda lose klizaju, te tu nisu uzeli medalju. Kineskinje mnogo bolje klizu, u 5 od 6 kategorija uzele su 3 zlata i 2 srebro, a u preostaloj kategoriji je Tajpeh uzeo zlato. Ovakve dominacije jedne drzave nisu bile jos od kada su Teofilo Stevenson i drugari imali automatski plasman u finale.
August 12, 2024Aug 12 1 hour ago, Arkadija said: Ove OI ču pamtiti po Sifan Hasan i nevervatne tri medalje na dugim prugama. Po totalnom posrnuću Jamajke u atletici, sprintu naročito, i samo jednoj zlatnoj medalji u bacanju diska. I s tim diskom je sjebo našeg Čeha.
August 12, 2024Aug 12 8 hours ago, freakns said: treba istaci i da je Uzbekistan imao 5 zlatnih medalja u umetnickom klizanju na letnjim igrama, formerly known as boxing. U 5 od 7 muskih kategorija su uzeli zlato. Plus su izgubili 2x u 1/4 finalu. U isto vreme, zene im kanda lose klizaju, te tu nisu uzeli medalju. Kineskinje mnogo bolje klizu, u 5 od 6 kategorija uzele su 3 zlata i 2 srebro, a u preostaloj kategoriji je Tajpeh uzeo zlato. Ovakve dominacije jedne drzave nisu bile jos od kada su Teofilo Stevenson i drugari imali automatski plasman u finale. Imaju dosta svojih ljudi u IBA koja je razvlascena na ovom turniru ali to ne znači da nemaju svoje ljude u sudijskoj organizaciji. Ipak, ono što sam je gledao je impresivno. Nije bilo nikakvog navlacenja. Uzbeci i generalno kavkaski narodi imaju gomilu vrhunskih profi boksera, mma boraca... A i vole svoju zemlju. Ovaj Jalolov je profi bokser gdje nokautira sve redom, ali mu nije bio problem da se cima kroz kvalifikacije i na kraju uzme zlato. Ozbiljna glava.
August 12, 2024Aug 12 Author Da uzbekanci su bas rasturili u boksu. Bez ikakvog navlacenja. Imaju tradiciju u borilackim sportovima ali sigurno ulazu velike pare u boks.
August 12, 2024Aug 12 17 hours ago, James Marshall said: Takođe, možda sam jedini ali u nekom trenutku su mi na nos izašle fore sa Dikečom, onim chad turskim strijelcem. Počeli su da ih rade na kilo, bez ikakvog konteksta. Čitao sam negde da su se u Erdoganovi botovi u nekom trenutku uključili u akciju ne bi li dodatno promovisali Türkiye, tad je verovatno i postalo cringe.
August 12, 2024Aug 12 Ubedljivo ali ubedljivo najjači utisak ovih igara mi je brejkdens (fuck it, mislim da neće biti na sledećim OI, ali nisam sigurna za one 2032) i ona delulu osoba Rachael Gunn iliti Raygun… ja sam danima u toj priči i ovome nema kraja (a i ako ima, nadam se da je tužan). Još ne mogu da se opasuljim kako je ono uopšte moguće, ne mogu da odlučim da li su Australijanci najveći trolovi i kraljine ili najjadnija nacija na planeti. Onaj lik iz Pakistana što je osvojio prvu individualnu zlatnu medalju za Pakistan, i oborio olimpijski rekord u bacanju koplja, dočekali su ga kao Muhameda lično, i sad ga razvoze levo-desno po državi, cika vriska i haos kao u najboljim danima Majkl Džeksona ili Bitlsa… Nenormalan spisak nagrada koje je ona smol legendica Yulo dobio za dva zlata u gimnastici u kombinaciji sa saznanjem da ga je pre neki dan rođena keva orobila jer je valjda na Filipinima najnormalnija stvar da sinovi dele bankovni račun sa mamom, NE ZNAM. Ovaj cirkus oko oduzimanja pa vraćanja bronzane medalje Rumuniji, koji btw nije gotov jer sad su se i Amerikanci žalili, mašu nekim dokazima, Horejšijo Kejnuju, this is not over, itd. A da, bilo je lepo i kad je publika zviždala onom silovatelju/pedofilu iz Holandije. Ipak je Holandija najjadnija. Pamtiću ove igre i po Ceremoniji otvaranja: Umetnost Gaslightinga 101. Jedva čekam sledeće.
August 13, 2024Aug 13 I milijardu dolara koje su spickali da ociste Senu da bi se ljudi opet potrovali u njoj. Sta rade toj reci?
August 13, 2024Aug 13 Author I te pare nisu trosene iz fonda za OI, projekat je samo ubrzan radi OI. U cemu je problem ako neko zeli da ocisti rijeku? Edited August 13, 2024Aug 13 by borris_
August 13, 2024Aug 13 nije problem nego sto se to radi zbog igara, posle se sve nastavlja po starom. nije im smetala zagadjena pre igara, nece ni posle
August 13, 2024Aug 13 Author Nije tacno, Sena i Marna ce od ovih igara biti otvorene za kupanje (to je obecanje i grada pariza i okolnih gradova). Ciscenje Sene je pocelo od kad je Chirac bio gradonacelnik. Edited August 13, 2024Aug 13 by borris_