August 12, 2024Aug 12 Plus je to grupno finale u džudou u nekom momentu počelo da liči na oružanu pljačku, kad su Francuzi došli u situaciju da gube 3-1 a pritom je Roman Diko imala protivnicu cirka 20 kila lakšu i izgubila. Vrlo gorak ukus mi je ostao gledajući taj meč, sa sve "kompjuterskim žrijebom" koji se vrtio tamo negdje iz neke sobe u kojoj sjedi neki kompjuteraš™. Ali dobro, domaćini, Riner, blablabla, lijepa je i romantična priča ovako ko nije gledao.
August 12, 2024Aug 12 17-godišnji Japanac Rikuto Tamai koji je umalo Kinezima pokvario plan o svih 8 zlatnih medalja u skokovima u vodu, u poslednjoj disciplini platforma 10 m. Prve četiri serije je bio potpuno ravnopravan sa Kinezom aktuelnim olimpijskim prvakom, ni ovome uopšte nije bilo svejedno. Nažalost, odlučila je ogromna greška u 5 seriji. Tad je izgubio zlato, a i bilo koja medalja mu je visila o koncu. Uzvratio je najboljim skokom i najvećom ocenom čitavog takmičenja, bolje od bilo čega što su i Kinezi uradili. Time je lagano uzeo srebro, inače prva medalja ikad za Japan u ovom sportu.
August 12, 2024Aug 12 Što se naših tiče, ako izuzmemo košarkaše i Đokovića, prva asocijacija na Pariz '24 će mi uvek biti Majdov i satanisti.
August 12, 2024Aug 12 To može u najbizar momente OI, kao onaj domaćin što je palamarom sjebo sebi rezultat u skoku s motkom.
August 12, 2024Aug 12 Takođe, možda sam jedini ali u nekom trenutku su mi na nos izašle fore sa Dikečom, onim chad turskim strijelcem. Počeli su da ih rade na kilo, bez ikakvog konteksta.
August 12, 2024Aug 12 Zlato i srebro za Bocvanu i establiranje zemlje kao ozbiljne trkacke nacije Povreda Topicke Dominacija kosarkasa (mislim da to koliko su bili veseli posle borbe za trece mesto je samo dokaz da veruju da na sledecem takmicenju mogu da pobede bilo koga) Idiotluk takmicenje brejkdensa i skejtborda - nadam se da je ovo pocetak kraja kreativnog tumacenja sta je olimpijski sport Filmska prica o finalistima u rvanju u 130kg kategoriji Vrhunsko takmicenje u zenskoj gimnastici i Brazilke iz favele I naravno Dikec koji je postao mim
August 12, 2024Aug 12 Author 4 hours ago, James Marshall said: Plus je to grupno finale u džudou u nekom momentu počelo da liči na oružanu pljačku, kad su Francuzi došli u situaciju da gube 3-1 a pritom je Roman Diko imala protivnicu cirka 20 kila lakšu i izgubila. Vrlo gorak ukus mi je ostao gledajući taj meč, sa sve "kompjuterskim žrijebom" koji se vrtio tamo negdje iz neke sobe u kojoj sjedi neki kompjuteraš™. Ali dobro, domaćini, Riner, blablabla, lijepa je i romantična priča ovako ko nije gledao. Mozes se zaliti na "namjsteno izvlacenje" (ostajem pri svom ali ok) ali za ovo drugo (Roman sto se borila sa 20kg laksom protivnicom) nisi u pravu. Svaka ekipa sama izabere svog borca i protiv koga ce da se bori. Na primjer korejanci su protiv Rinera poslali borca od -80kg jer su svog teskasa ranije poslli na francuza (-90kg) u zelji da pobjedi (izgubio je). U Tokiju u finalu francuskinja Agbegnenou se isto tako borila protiv teze protivnice (obadvije oi sampionke) i dobila je borbu.
August 12, 2024Aug 12 bas smo juce Grandi i ja raspravljali o ovome. za mene, ovo je slika Olimpijski igara. momenat kada Remco uzima drugo zlato. i to nije zbog rezultata, iako dobiti i drum i hronometar je nenormalan podvig. vec sama slika, kada pogledas, pomislis e ovo je Olimpijski pobednik. a bilo je mnogo klasicnih prica... nasi vaterpolisti su jedna. Italija u odbojci koja se vraca u 1/4 finalu sa 0-2 i 21-24 da bi zavrsili OI kao cetvrti. Italijanka trkacica na 5K zauzima fantasticno 4. mesto pored svih afrikanki... da bi se vratila na 10 u uzela srebro. to je meni jedan od higlightsa. Sifan Hassan. Leon Marchand, Sarah Sjostrom... licni utisak ce naravno ostati to polufinale sa Amerima i sigurno najbolja kosarkaska utakmica u istoriji igara.
August 12, 2024Aug 12 Sve ovo sto je pobrojano u prethodnim postovima samo cini da mi olimpijada vec sad jako nedostaje. Prethodne dve nedelje pracenja raznih disciplina sa klincem koji se inficirao olimpijadom. Okruzenje u kom su se desavala nadmetanja su fascinantna, kraj trka u biciklizmu, macevanje u Grand Palais, konjicki sport u Versaju... Pariz je meni najbolja olimpijada koju sam pratio (poceo sam sa LA 1984). Sigurno da je bilo propusta, ali je to sve pokriveno utiskom koji je sa grad stvarao. Ko ce docekati 2028...
August 12, 2024Aug 12 Author Ja nastavljam sa mojima 😀 BMX trka, finale. Troje dugova ucestvuju, medju favoritima su. Kada su prva dvojica presla cilj, okrecu se da vide da li je i njihov drug osvojio medalju. Ovaj sto komentarise i place na kraju je isto tako njihov drug. Pocenje ludo radovanje sa publikom. https://youtu.be/tQj9nljoCvU?si=yFP9LlaUtRYESigK
August 12, 2024Aug 12 34 minutes ago, freakns said: bas smo juce Grandi i ja raspravljali o ovome. za mene, ovo je slika Olimpijski igara. momenat kada Remco uzima drugo zlato. i to nije zbog rezultata, iako dobiti i drum i hronometar je nenormalan podvig. vec sama slika, kada pogledas, pomislis e ovo je Olimpijski pobednik. Šteta što linija cilja nije bila malo dalje da se u krupnom kadru vidi cela kula u pozadini.
August 12, 2024Aug 12 Popular Post meni je kao, na žalost, samo tv gledatelju apsolutni hit ove olimpijade streaming na max aplikaciji. po prvi put sam u prilici da odgledam svaki sport koji me interesuje. naravno i mogućnost da vidim neko od epskih nadmetanja koje sam propustio. neslušanje straje, albijanića & co. nema cene samo po sebi verujem da će ovo iz fundamentatm promeniti način na koji ćemo u budućnosti gledati ovakve događaje konjička takmičenja u versajskom parku i mačevanje/tekvondo u grand palasu su nešto apsolutno nenadmašno i svaki sekund takmičenja koji sam gledao sa ovih borilišta je bio spektakularan sve u svemu ove oi su mi na trenutak probudile žar koji sam imao kada sam ih kao klinac pratio možda i najbolje igre do sada od onih kojih se sećam