August 12, 2024Aug 12 Just now, spaceploitator said: nije fora sto se proziva lebron, i mene nervira zbog mnogo stvari, nego su mi bas jadna ta hegemonska misljenja gde se na neke ljude sa druge strane planete, sa totalno drugom istorijom, kulturom, rasnim iskustvom lepe neke etikete napravljene i iskucane ovde. najprostije receno, ne znas o cemu pricas i jos gore ni ne trudis se da skontas kolko ti je ograniceno misljenje Najobičnija navijačka pristrasnost. Da je LBJ uhvaćen kako psuje Bogdanu sve ono što je ovaj njemu psovao, bio bi taman đilkoš i smrda koliko je ovaj ispao totalni car. O toleranciji na ponašanje npr. Đokovića ili Žoca da ne govorimo. Šta toleranciji, to se brani do poslednjeg slova.
August 12, 2024Aug 12 Novozelandjanska haka mi nije sabanisanje jer je rec o uigranoj akciji i folkloru i imam solidan respekt prema tome..mada me malo smara kad u tome ucestvuju belci. Ovo sto rade afroamerikanci u vecini sportova..a ciljamo igrace kosarkaske reprezentacije..to je prosto sabanisanje. Imali smo priliku da gledamo i igrace u basketu, nisu bili ni blizu toga. Noa Lajls je arogantni saban i odlican atleticar..vecina ostalih clanova te selekcije nisu arogantni sabani. My two cents.
August 12, 2024Aug 12 1 minute ago, spaceploitator said: lol kako da se manem semantike, pa sto prdimo onda ovde uopste? precizno sam izabrao rec "univerzalno" (a ne neke donekle slicne reci, tipa generalno, objektivno itd) jer znaci sta znaci. ti mozes da pomeras stative kao sto i jesi do sada u svojim postovima na ovu temu, ali precizno, kategoricki pricati o ovakvim stvarima je neophodno necu vise da smaram na kosarkaskoj temi, jasno je sta sam hteo da kazem Mislim da će svako razumeti šta znači "manje-više univerzalno". Evo, da ti pomognem, iako to ne važi za neka plemena iz Papua Nove Gvineje, manje-više univerzalan je stav da je pogrešno jesti ljudska bića. Kapiraš sad koliko je ti je besmisleno ono hvatanje za semantiku.
August 12, 2024Aug 12 Meni je najšabanskije od svega ono napadno prekrštavanje (?) Alekse Avramovića, praćeno bacakanjima na svaki manji kontakt i pevanjem naci pesama nakon 1 piva (ali dobro, to je već van terena i stvar je kulture, pameti i minimalnog nivoa civilizacije). Tako da - različiti ljudi i različiti stavovi, uglovi i načini posmatranja. Edited August 12, 2024Aug 12 by Ivo Petović
August 12, 2024Aug 12 5 minutes ago, copkillah said: Kapiraš sad koliko je ti je besmisleno ono hvatanje za semantiku. ne nego ti ne kapiras znacaj kategorickog razmisljanja. manje-vise univerzalno ne postoji, ne znaci nista, jer je polazisno znacenje da je nesto sto je univerzalno zajedničko svima, bez izuzetka. to je upravo sustina. mozes reci generalno recimo, ili tako nesto, ali to nema puno znacaja ovde, jer opet ce biti ljudi, kultura, zemalja gde to nece biti tako Edited August 12, 2024Aug 12 by spaceploitator
August 12, 2024Aug 12 Kod Lebrona je problem ceo njegov paket, ta isforsirana priča kako je on GOAT pored živog Džordana. Čak i ta njegova arogancija je isforsirana, on je košarkaški Kristijano Ronaldo. Da, jedan od najboljih svih vremena, ali nikako u priči za THE najboljeg svih vremena. Isforsirana, jer je arogancija nekim ljudima tolerisana, nije toliko štrčala od njihovog karaktera, npr dobar primer su naravno Džordan ili Kantona u fudbalu.
August 12, 2024Aug 12 Just now, spaceploitator said: ne nego ti ne kapiras znacaj kategorickog razmisljanja. manje-vise univerzalno ne postoji, ne znaci nista, jer je polazisno znacenje da je nesto sto je univerzalno zajedničko svima, bez izuzetka. to je upravo sustina. mozes reci generalno recimo, ili tako nesto, ali to nema puno znacaja ovde, jer opet ce biti ljudi, kultura, zemalja gde to nece biti tako. sigurno si jako popularan na žurkama
August 12, 2024Aug 12 Meni je, ako se već priča o tome, najšabanskije ponašanje bilo od Noaha Lylesa (iako ga jako gotivim zbog one izjave o NBA) kad je prilično arogantno pričao kako će ih sve rasturiti na 200 metara. Mada volim i takve likove, i to mi zna biti simpatično. Međutim Tebogo je iskoristio te izjave i razvalio ga što na stazi, što na konferenciji posle trke. I tako se ućutkivaju lajavci. Svaki fleks nosi opasnost da ti protivnik uzvrati duplo jače, i da ispadneš duplo smešniji.
August 12, 2024Aug 12 Evo konacno smo oslobodili forum da mogu ljudi normalno da pisu sta im je sabansko ponasanje, bez da im neko objasnjava da ne razumeju tudju kulturu. Moja misija je uspela..
August 12, 2024Aug 12 volim sto Milosica forsira ovaj narativ, iako ne znam bas da li se slazem. ali mora neko
August 12, 2024Aug 12 48 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Pa nek im je to kultura, serem im se u tu kulturu. Da li su nasi sportisti ili drugi, ko se ponasa kao saban, dobice kritiku kako zasluzuje.. I meni je šabanski, akcenat mi je bao na tome da nema veze sa nepoštovanjem konkretnog protivnika. Jednostavno su šabani uvek.
August 12, 2024Aug 12 Dobro Lebron zakucava. Obzirom na godine. Poceo i da asistira vise (Joka uticaj). Plus ono 'puvanje' i sirenje posle dobrog poteza. Simpa skroz. Skoro kao Bogijevo-Melovsko salutiranje posle trice.
August 12, 2024Aug 12 Samo ga jebe što je jedan od fizički najjačih igrača ikada a u isto vreme jedna od najvećih floperskih pičkica ikad. Definicija šabana.