Jump to content

Finale Francuska - USA 10.08. 21:30

ko je veći miljenik Fortune i sudija? 18 members have voted

1. 1. Osvajač zlatne olimpijske medalje je?

• Domaćini pravi
    • Domaćean team

This poll is closed to new votes

Poll closed on 08/10/24 at 19:30

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

2 minutes ago, spaceploitator said:

pa da al ko odredjuje sta je "saban", sta mu je definicija?? o tome se radi, ne postoji vrhovno neko telo koje ce da kaze e ovo je "saban" i to vazi u svim kulturama. ne postoje univerzalne vrednosti na tom nivou

Pa ne znam, u Indiji prde tokom jela i posle jela i to im je znak da je dobra klopa. Da li ćeš da se složiš da je manje-više univerzalna vrednost da prdenje za stolom dok se jede nije okej?

• Replies 397
  • Views 15.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Gasol podelio medalje i sad bi naduvao 0,5 promila bez problema .

• Ja sad vraćala bez komentatora da čujem šta je Aleksa rekao Gasolu i šeiku. 🤣 “Muchas gracias, Pau, muchas gracias!” i  “Thank you very much, my friend!” 🤣

Posted Images

1 minute ago, Mindaugas Žukauskas said:

Onda ukini i trash talk jbg, i to je šabanski. Igrači da se obraćaju jedni drugima akademskim govorom. Mnogo smo osetljivi jbg. Ako igračima na terenu ne smeta, i lepo se izgrle na kraju tekme, ne znam zašto to toliko vređa prosečnog Predraga pored malog ekrana.

A sta nemas pravo da prozivas nekog trashtalkera, jer je to deo njegove "kulture"?

Mnogo ste osetljivi na prozivke i kritiku..

ne, ti slobodno prozivaj, a ja samo kazem da prozivka promasuje temu. flex, trash talk itd je njima najobicnija stvar koja ne znaci sta ti mislis da znaci. da bi skontao kulturu, moras da skontas njen jezik, a ti si ga pogresno protumacio

1 minute ago, Mindaugas Žukauskas said:

Onda ukini i trash talk jbg, i to je šabanski. Igrači da se obraćaju jedni drugima akademskim govorom. Mnogo smo osetljivi jbg. Ako igračima na terenu ne smeta, i lepo se izgrle na kraju tekme, ne znam zašto to toliko vređa prosečnog Predraga pored malog ekrana.

Treš tok je sastavni deo košarke. Što je problem da je mnogima neprekidno loženje iritantno?

1 minute ago, spaceploitator said:

a da posto su to velelepne OI (koje recimo dozvoljavaju izraelskim sportistima, uklj onog lika koji je pre par meseci bio u Gazi i ucestvovao u genocidu a sad osvojio medalju) onda treba svi da se sagnemo i postujemo te neke satro univerzalne "vrednosti" ? prazna prica

To su dve potpuno odvojene stvari, ovde je reč o nekoj globalnoj sceni. Veruj mi da ja prvi nisam u pristojnity fazonu, štaviše, ali prosto, ta bacačica kugle mi je prosto odavala utisak teške šabanke i to je to. Što reče Kovalski, prosto komentarišemo ono što je njemu, meni ili nekom trećem šabanisanje. Tebi nije i to je okej, meni jeste i to je okej.

Joj trebalo je da ih dobijemo :cryhappy:

Onda ne bi ova diskusija flex vs no flex bila suvišna.

4 minutes ago, copkillah said:

Pa ne znam, u Indiji prde tokom jela i posle jela i to im je znak da je dobra klopa. Da li ćeš da se složiš da je manje-više univerzalna vrednost da prdenje za stolom dok se jede nije okej?

pa necu jer ocigledno nije univerzalna kad je njima ok. ne postoji manje-vise univerzalan, postoji ili 100%, ili 0%

prdenje na forumu je npr skroz ok evo upraznjavamo ga svi a neki bas pojacano

Već sam pisao o tome, ali ja kad gledam okršaj znojavih sportista očekujem i nekakve primitivne, iskonske, da ne kažem životinjske reakcije, jer radi jak adrenalin koji ponekad i preuzme mozak. To je jedan od razloga zašto i pratim sport. Sigurno ne pratim sport da bih lovio ko od igrača čita Tolstoja i ko bi preveo baku preko ulice. Naravno da u sportu ima ekstremnih slučajeva šabanisanja, i to nije zgoreg prokomentarisati, ali ovo o čemu se ovde priča je jako benigno.

1 minute ago, spaceploitator said:

ne, ti slobodno prozivaj, a ja samo kazem da prozivka promasuje temu. flex, trash talk itd je njima najobicnija stvar koja ne znaci sta ti mislis da znaci. da bi skontao kulturu, moras da skontas njen jezik, a ti si ga pogresno protumacio

I sad ja tebe u tvom stilu da pitam ko odredjuje da li je prozivka promasena? Ovo je forum, ljudi iznose misljenja. Sta vas briga sto se proziva Lebron ili bilo ko drugi, pa ste stali u odbranu njihove kulture? Besmislena su objasnjavanja kako je to njihova kultura. Mozes misliti, kultura sabanisanja. Neka je njima to normalno i ok. Ja cu okarakterisati kao sabanisanje i gotovo.

5 minutes ago, spaceploitator said:

pa necu jer ocigledno nije univerzalna kad je njima ok. ne postoji manje-vise univerzalan, postoji ili 100%, ili 0%

prdenje na forumu je npr skroz ok evo upraznjavamo ga svi a neki bas pojacano

čekaj, ako imamo skoro 200 zemalja na svetu i od toga je prdenje za stolom tokom jela u 190+ nepristojno, ti nećeš reći da je to manje-više univerzalno nepristojno?

edit: i mani se semantike, vrlo je jasno o čemu pričam

Edited by copkillah

nije fora sto se proziva lebron, i mene nervira zbog mnogo stvari, nego su mi bas jadna ta hegemonska misljenja gde se na neke ljude sa druge strane planete, sa totalno drugom istorijom, kulturom, rasnim iskustvom lepe neke etikete napravljene i iskucane ovde. najprostije receno, ne znas o cemu pricas i jos gore ni ne trudis se da skontas kolko ti je ograniceno misljenje

Ma možda i jeste šabanski, kako god, ali meni se sviđa.

Kao što volim Novakovo "jači si kurac bre"  upućeno Endiju, i kao što Endi van terena nema problem s tim.

Edited by Milošica

Obe strane su ovde u pravu 😀

Kad Lebron dobije faul da ga niko nije pipno, a onda pokazuje ono kao jak je, da li je to šabanski? Naravno da jeste... 

5 minutes ago, copkillah said:

čekaj, ako imamo skoro 200 zemalja na svetu i od toga je prdenje za stolom tokom jela u 190+ nepristojno, ti nećeš reći da je to manje-više univerzalno nepristojno?

edit: i mani se semantike, vrlo je jasno o čemu pričam

lol kako da se manem semantike, pa sto prdimo onda ovde uopste? precizno sam izabrao rec "univerzalno" (a ne neke donekle slicne reci, tipa generalno, objektivno itd) jer znaci sta znaci. ti mozes da pomeras stative kao sto i jesi do sada u svojim postovima na ovu temu, ali precizno, kategoricki pricati o ovakvim stvarima je neophodno

necu vise da smaram na kosarkaskoj temi, jasno je sta sam hteo da kazem

Pa normalno. Ili kad je onaj klinac "spuštao slušalicu" na kraju meča, pa ga Novak sprdao na isti način kad ga je razbio. Meni je u tim detaljima lepota sporta. Sigurno bih manje uživao da dva Aristotela ukrste koplja.

Nekom je šabanisanje i ono što Bogdan kopira Karmelov potez, ili kad neko od naših digne 3 prsta. Malo bi šta ostalo od sporta da nije "šabanisanje" kad bi baš išli u sitna crevca i objektivno.

Background Picker
Customize Layout