August 9, 2024Aug 9 Kad se zavrsila utakmica, u nekom trenutku sebicno sam pomislio "valjda sada nece Francuzi da ih dobiju i da svi zaborave na nas". Ali sada - go go Wemby! Cak mozda vise navijam za njih nego za nas u tekmi za bronzu, toliko kiptim od ljubomore i besa. Bas bi mogli da ostanu bez zlata.
August 9, 2024Aug 9 Popular Post 6 hours ago, Budja said: Pokusavam da razumem sta se desilo, i da neko kosarkaski to objasni, a ima vas koji to mozete, ali bice analiza sutra. Da je usla barem jedna trojka, e da nije bilo faula Jokica nisu kosarkaske analize. nema tu neke duboke basket-filozofije: u datom kontekstu, gde je vazan faktor 4x faula jokica, iskoristili su bukvalno svaki napad za povratak u egal, i to su im napadi trajali 10ak-14 sekundi. curry, lebron i durant sa minijaturom nisu iznenadjenje ali embiid definitivno jeste za mene, pogotovo sto je izabrao standardno glupe njegove suteve sa midrangea, u ekipi gde je otprilike svako sa parketa bolje resenje od njega za takvu egzekuciju. odbranu su podigli na solidan nivo, bili smo primorani da vrtimo otprilike jednu akciju (koju pozdravljam btw, jos sam tokom one nesrece protiv italije vristao o tome, pre dve godine) - visoki pik vase i jokica a odatle se trazi sansa da jokic krene na obruc za faul-kos ili da pronadje slobodnog na trici zbog skupljene odbrane na njemu. ovo je vazno da bi se razumelo koliko su nam bile limitirane napadacke opcije na kraju i zasto je vasa bio u igri a ne avram; jedini pokusaj da se vasa odmori u prenosu preko bogdana, se zavrsio prestupom preko polovine. 5 hours ago, kud u maglu Simoviću said: sve ću prihvatiti sa mirom kada budem saznao zašto vasilije, a ne zapaljeni aleksa jbt sve je bilo na max-u i aleksa i ognjen, pa i petrušev od gudure sam priznajem očekivao ovako nešto, on ima najveća muda u ovom timu (da smo imali 5 sek zadnji napad na -2 ja bih bio najsigurniji da on to šutne) aleksa je igrao vrhunsku tekmu, medjutim, na stranu cak i rizik u prenosu lopte na kraju, kada su ameri stisli - aleksi je bas kocka poveriti cak i ono gore opisano -> visoki pik sa jokicem a kamo da ocekujes od njega improvizaciju bez rizika ako tu nesto ne ide. dok god se trci otvorenkm terenom, aleksa (i tim sa aleksom) profitira, kada se udje u pozicionu kosarku onakvog defanzivnog intenziteta, mogu da razumem zasto on nije bio razmatran kao opcija. ---- jebiga, falili su nam milimetri ali smo gledali opasan basket, verovatno nesto najbolje sto je nasa repka pruzila, imajuci u vidu protivnika prekoputa.
August 9, 2024Aug 9 1 minute ago, uini said: aleksa je igrao vrhunsku tekmu, medjutim, na stranu cak i rizik u prenosu lopte na kraju, kada su ameri stisli - aleksi je bas kocka poveriti cak i ono gore opisano -> visoki pik sa jokicem a kamo da ocekujes od njega improvizaciju bez rizika ako tu nesto ne ide. dok god se trci otvorenkm terenom, aleksa (i tim sa aleksom) profitira, kada se udje u pozicionu kosarku onakvog defanzivnog intenziteta, mogu da razumem zasto on nije bio razmatran kao opcija. O da. Ako ti je Avram jedan od PG, treba ti i treci prosto jer se na ovoga ne mozes do kraja zauzdati. On ti je random kec u rukavu, ali ako ga iskoristis u pogresnom momentu, pisi poraz.
August 9, 2024Aug 9 Aleksa je bio sigurniji sa loptom u rukama od Micica. Sta smo mi imali od toga sto je Micic bio na terenu u poslednjoj cetvtini kada nista nije kreirao ni za sebe ni za saigrace. Nikoga nije mogao da probije i uzeo je samo jednu bezveznu trojku u 14 sekundi napada. Avramovic je igrao odlican mec i jedini je igrac nase spoljne linije koji je bio konkretan kada su prodori u protivnicki reket u pitanju a isao ga je i sut. Kada igrac ima takvo vece on se ne vadi iz igre. To je jedina prava greska Pesica na utakmici ali velika, koja nas je mozda i kostala utakmice na kraju. Mislim da je nagradio Micica za partiju protiv Australije i tu je se debelo zajebao. Cak je mozda i Guduric trebao da bude na terenu posto ga je napokon krenulo a nije bio los ni u odbrani. Edited August 9, 2024Aug 9 by Micko8
August 9, 2024Aug 9 pa dobro, zato je vasa cepao taj finis. tu je sve okej, imho. znam da ce zvucati nezahvalno a zaista ne pisem ovo da bih kritikovao jokica - mislim da nam je na koncu najvise nedostajala nikolina vrhunska partija. jahali su ga svi zivi, bio je opterecen licnim greskama, odigrao je standardno legit jokic - partiju ali eto, taj neki grejtnes tipa bodiroge u finalu protiv argentine, mi se cini kao jedino cime bi preveslali na obalu pobede. ponavljam, nikakva kritika, mad respct za sve. bez nikole ne bi bili u prilici da pobedimo.
August 9, 2024Aug 9 4 minutes ago, Micko8 said: Aleksa je bio sigurniji sa loptom u rukama od Micica. Sta smo mi imali od toga sto je Micic bio na terenu u poslednjoj cetvtini kada nista nije kreirao ni za sebe ni za saigrace hvala ti sto me odmah podsetis koliko je nemoguce diskutovati sa tobom, gdinom-agendom.
August 9, 2024Aug 9 Pa pogledaj opet snimak utakmice. Ne znam kako neko moze da stekne utisak da je Micic bio bolja opcija od Avramovica u poslednjoj cetvrtini posle onakvog izdanja Avramovica. I Stiv Ker ga je izdvojio kao igraca koji ih je bas namucio. Micic je bio totalno bekoristan u poslednjoj cetvrtini, nema tu nikakve agende. Edited August 9, 2024Aug 9 by Micko8
August 9, 2024Aug 9 kerr ga je eksplicitno izdvojio kao igraca koji je sasuo xy trojki a ne kao nekoga ko je izuzetno organizovao napad, jer nije.
August 9, 2024Aug 9 Imali su isti broj asistencija samo sto je Avramovic uspesno ulazio i u reket u nekoliko navrata pa bi izbacio loptu napolje saigracu za razliku od Micica koji je spor i ne poseduje bilo kakvu eksplozivnost. Uvek treba forsirati igraca koji ima svoje vece. Micic je odigrao veoma slabu utakmicu i nije zasluzio da bude na terenu duze od Avramovica. Ima Avramovic petlju kada je tesno, zna da poludi i prosle godine nas je vratio u igru u finalu svetskog prvenstva. Jokicu jedino zameram sto je previse sutirao za tri poena a nije se odlucivao dovoljno na prodere ili sto nije bio odlucniji kada je zidao dole na bloku. Ali on je bio velika preokupacija za americku odbranu , samo njegovo prisustvo na terenu je otvaralo prostor ostalim nasim igracima, plus sto su se na njemu redjala tri protivnicka centra a bogami su ga i dobro tukli, imao je i par koseva pri kojima je bio fauliran a sudije nisu svirale u njegovu korist. Plus velika minutaza, veliko energetsko trosenje na onakvoj utakmici. Edited August 9, 2024Aug 9 by Micko8
August 9, 2024Aug 9 4 minutes ago, SNARC said: Nazalost, od jutros...ipak nije mnogo bolje. Jebem im bas mater. Biče bolje kad zveknemo Amere popodne.
August 9, 2024Aug 9 Kako smo ih zbunjivali odbranom. Nervirali ih sporom igrom, sporim ubacivanjem lopte.. psihički se igrali s njima. Taktkički fenomenalna igra. Šteta što nije neki sudijski zvižduk otišao na našu stranu, neka trojka upala i slično :/ Ovo što smo odigrali će biti analizirano i predavano po košarkaškim klinikama širom sveta. Fantastično pripremljen meč. Šteta, šteta, šteta...
August 9, 2024Aug 9 Nije me popustila zelja od sinoc..i sad im uzasan poriv da upadnem u full Srki Djokovic mode i odem i popisam im se na ambasadu..pre nego sto mi se zena probudi da mi kenja koliki sam idiot.
August 9, 2024Aug 9 5 minutes ago, SNARC said: Nije me popustila zelja od sinoc..i sad im uzasan poriv da upadnem u full Srki Djokovic mode i odem i popisam im se na ambasadu..pre nego sto mi se zena probudi da mi kenja koliki sam idiot. Dao si mi dobru ideju. Upravo prolazim tuda.
August 9, 2024Aug 9 8 hours ago, Ratamahatta said: Jokiceva cetvrta licna sjebala sve, jbg. 6 poena iz 2 napada, zatim nebranjenje Embida u nekoliko situacija i neodlucnost u napadu kod postavljanja blokova i igre ledjima Steta, realno jebali smo kevu kako smo odigrali, nisam ocekivao ovakav otpor. Mislio sam da ce nas ugaziti Još je pre toga šutnuo sam na +11 i onda umesto da imaš +14 dođeš na +5 ta da je ušla bilo bi gotovo. Čak i više nego kada je Dobrić šutnuo za +5