Jump to content

QF2 Srbija - Australija 6.8. 14:30

Ko prolazi 66 members have voted

1. 1. U SF prolazi

This poll is closed to new votes

Poll closed on 08/06/24 at 12:30

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Za ljubitelje asistencija, Vasa 6, Avram 1. 

• Replies 729
  • Views 31.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Nikola Jokic led Serbia in points, rebounds, assists and steals in a 24 point comeback win against Australia.

I da, kad ne pogađa šut spolja, Jokić nije najbolji igrač na svetu a u poslednje vreme ga ne pogađa nikako. Da li je problem u onoj povredi zgloba koju vuče ne znam ali je to taj dodatni nivo koji mu daje da može da kaže da je najbolji. 

6 minutes ago, Choda said:

Svim ljubiteljima +/- statistike image.thumb.png.c4e605b5991736a6eeb9d16b2f1a64d6.png

Samo što ona trojka i lopta za Guduru pod košem vrede +50 kad ostalih nije bilo. 

5 minutes ago, theanswer said:

Nikad nisam bio u senilni starac iz Pirota kampu ali danas je Pešić sjebao od sredine prve četvrtine sve što je mogao sjebati. Na stranu to što mu nisu pomogli igrači ali slepa vera nas je mogla koštati mnogo danas. Da smo danas igrali sa Nemcima recimo izgubili bi ovo sa laganih 15ak razlike posle onakvog poluvremena. Davidovac je mora napolje posle 3 minuta, a ne 8, Petrušev je morao da uđe posle max 5min a ne na minut do kraja poluvremena, Jokić je opet previše sedeo pa kad se vratio ga upario sa Milutinovim naravno što je ponovio u četvrtoj nažalost. Veliki treneri su jako sujetni ali mora neko da ga prodrma tamo, nije +- najbitnija statistika u košarci ali je valjda dovoljno prosta da i old school trener može da je razume. 

Jokić je daleko od top forme, Bogdana uguši Vasa koji je danas još nešto i odigrao konačno. Dobrić i Petrušev mi nikad nisu delovali kao igrači sa velikim IQ-em ali su naučili da igraju uz Jokića što Vanja i Gudurić nikad neće, ograničeni su ko terasa iako su privatno pametni likovi, overthinkuju, imaju samopouzdanje mene kad bih išao na dejt sa Adrianom Limom i nikad ništa za reprezentaciju neće odigrati. Jednostavno raspodela snaga je trenutno takva da bi medalja bila jako veliki uspeh. Protiv Amera nema čemu da se nadamo, nemamo taj kvalitet, nema ga niko, ali dosta igrača ovde ne igra na vrhuncu svojih mogućnosti da bi tako nešto uopšte i bilo blizu mogućeg. 

Sve 5, osim što mislim da Dobrić i Petrušev nemaju loš košarkaški IQ - Dobrić je prosto limitiran nekim talentom, a Petrušev mi je danas izgledao dosta stegnut, kao da se uplašio. 

Prvi momenat koji sam uopšte video kad sam se uključio na utakmicu je Davidovac na Milsu, tako da mi je odmah bilo jasno da nešto nije i neće biti kako treba.

Ja bih probao sa Micićem i Avramovićem zajedno na parketu + Bogdanović/Dobrić. Gudurića ne bih uvodio uopšte.

Avram je sa svojom defanzivnom energijom povukao ostale igrace u trecoj cetvrtini, dzaba objasnjavati onima koji ne mogu da vide nesto sto je ocigledno.

5 minutes ago, Micko8 said:

Ne bi rekao da Jokic nije u dobroj formi. Samo Pesic ne zna da ga koristi pravilno, ponavljam Skariolo bi pravio cuda sa njim kao sto je nekada sa Pau Gasolom.

Ne javljaj se.

Ali koliko je Vanja lazni suter, svaka lopta zavrsi na drugom obrucu, nista mu ne verujem. On treba da bude taj koji ce da pegla odbranu i kaznjava pomoc ali on nije taj suter jednostavno. 

5 minutes ago, theanswer said:

Tako je. Sve je to super ali preuzimanje a mučeni Vasa mu baca pas od pod protiv Denijelsa. To ovi navijači Denvera kad gledaju Srbiju kao Srbi kad gledaju Denver pa kukaju na Mareja da uzima previše šuteva. Ili da ne zna da spusti pas na post. Ali u sutšini ne može 1 igrač da vuče sam a Jokić nije u formi iz NBA i pravila su drugačija naravno. 

Nemamo bukvalno nijednu akciju za Jokica dole.

Ne ide to bas tako, Jokic stane ispod kosa i ti mu bacis loptu. Mora ceka ekipa da se krece, prave se blokovi... da bi do toga doslo.

Nadam se da cemo nesto da promenimo po tom pitanju.

2 minutes ago, Hele said:

Ne javljaj se.

Sto, ti ces da mi zabranis:) Kod nas na utakmicama uvek bude 5,6 minuta u cetvrtini gde Jokic statira u igri. Znaci niti se igra na postu preko njega a nema ni pik "n"rolla. Covek je potpuno neiskoristen u napadu.

Edited by Micko8

7 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

Ma budalastina najobicnija, sve vreme gledaju da mu daju loptu ali numeju, nekolko puta smo izgubili loptu zato sto smo insistirali na tome i ako nije trebalo.  Nije ni on odigrao dobru utamkicu, ali nas je izvukao na kraju na klasu. I mora malo vise da rola ka kosu, stalno se nesto izvlaci gore, a ne zeli da sutira. 

Problem je gde dobija loptu i problem su kretnje ostalih igrača. Uvek se kasni. Jokić dobije loptu na 5 metara od koša, a Petrušev se onda seti da treba da isprazni stranu i takvih primera koliko hoćeš. Ovi ga dubliraju iz sredine, a 4 ostala igrača se ne pomere i ne probaju da utrče u sredinu i dobiju pas.

Drugo što sam primetio gledajući na laptopu iz kanca - našii uopšte ne gledaju matchupove - Bogdan napada Denijelsa, onda ga u sledećem napadu čuva Gidi i Bogdan se skloni u ćošak i igra se nešto drugo. I takvih primera isto milion.

De ste 

Bez ikakve dileme, najveće mentalne blokade pri igri za repku imaju Gudura i Milutinov, kao i Vanja Marinković. 

Bukvalno, na nivou, po 5 kila okova na rukama. 

Gudura je objektivno 50% bolji igrač od onoga što igra za repku, velik je, jak, i brz, eksplodira po nekad kao onaj prodor danas, ali sve ostalo je neki grč koji kreće iz glave.

Milutinov je kao pao sa marsa. Ako se uporedi sa onim što je igrao na EP, kao da je drugi igrač u pitanju. 

Kari bi to trebao kroz razgovore, treninge pa i sportskog psihologa da rešava jer sve to traje nekoliko takmičenja.

1 minute ago, Micko8 said:

Sto, ti ces da mi zabranis:) Kod nas na utakmicama uvek bude 5,6 minuta u cetvrtini gde Jokic statira u igri. Znaci niti se igra na postu preko njega a nema ni pik "n"rolla. Covek je potpuno neiskoristen u napadu.

Pricaj nam kako je Jovic povredjen i nece ici na prvenstvo i kako Australija dobija.

Background Picker
Customize Layout