Jump to content

Gimnastika

Featured Replies

Rumunski premijer bojkotuje zatvaranje OI zbog oduzete medalje Ane Barbosu na parteru.

• Replies 249
  • Views 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Vratili su medalju Rumunki!

• Sad odgledah gredu, nestvarno.    

• Yulo said after Saturday's win that he already knew he’d be gifted a house by his country’s government. That incentive is on the table for all prospective gold medalists representing the Philippines. 

Može i naš zbog Majdova.

Meni se vežba Ane Barbosu nije svidela uopšte pa mi je negde kao ajde i ok da Chiles uzme bronzu (u odnosu na Barbosu). Sad, naravno da mi je žao, naročito kad sam videla onaj snimak gde se dete raduje, pa odjednom skonta da nije treća nego četvrta, pa plakanje... jbg. 

Sabrina Voinea je druga priča, imala je mnogo bolji nastup na parteru (i od Barbose i od Chiles), nju su ukopali jer je navodno otišla OOB (petom, u vazduhu, nije zapravo zgazila nogom na plavo, ali rukovodili su se izgleda snimkom iz ptičuje perspektive gde to uopšte nije jasno, ima dole na jednom od linkova da se vidi) + em su je oštetili za poene + em oduvali kad se žalila.

https://www.euronews.ro/articole/surse-exercitiul-sabrinei-voinea-va-fi-reanalizat-mesajul-primit-de-nadia-comanec

https://www.digisport.ro/jo-2024/surpriza-de-proportii-decizia-luata-de-fig-in-cazul-sabrinei-voinea-dupa-scandalul-izbucnit-la-jocurile-olimpice-3102727

https://www.nbcnewyork.com/paris-2024-summer-olympics/romania-appeals-gymnast-score-after-jordan-chiles-floor-inquiry-drama-at-olympics/5680881/

Koliko sam razumela, pogledaće opet snimak, pa... ne znam ima li smisla nadati se bilo čemu.

Danas pocinje ritmicka gimnastika, da li cu se dopisivati sama sa sobom-da

@Katikon u koliko krece?

Ide sad, pocela u 10, ali su ovo kvalifikacije

Nemam max, pa ako bude na ovim drugim kanalima, valjda cu nesto uhvatiti.

On 5. 8. 2024. at 15:44, Mil@n said:

Inače, poprilično surov sport rekao bih, jedna greška ume da deli od medalje do ničega

Najsuroviji, imho. Od svih sportova gde (ne)uspeh zavisi od fizički nemerljivih rezultata, gimnastičari ubedljivo najviše žrtvuju - detinjstvo, mladost, sve... da bi na kraju neki korumpirani ili pristrasni smrad odlučivao o njihovoj karijeri.

Iz nekog razloga se dobro sećam Atlante, i kako su pokrali Kineskinje u višeboju i posebno u dvovisinskom razboju gde su zbog minijaturnih grešaka na ultra-teškim vežbama dobile smešne bodove, a Amerikanke za boza vežbe zlato. Od Atine i skandala sa Nemovim ne gledam, nemam zivaca.

• Author
Just now, zorglub said:

Najsuroviji, imho. Od svih sportova gde (ne)uspeh zavisi od fizički nemerljivih rezultata, gimnastičari ubedljivo najviše žrtvuju - detinjstvo, mladost, sve... da bi na kraju neki korumpirani ili pristrasni smrad odlučivao o njihovoj karijeri.

Iz nekog razloga se dobro sećam Atlante, i kako su pokrali Kineskinje u višeboju i posebno u dvovisinskom razboju gde su zbog minijaturnih grešaka na ultra-teškim vežbama dobile smešne bodove, a Amerikanke za boza vežbe zlato. Od Atine i skandala sa Nemovim ne gledam, nemam zivaca.

Odgledao sam skoro sva gimnastičarska takmičenja u Parizu, ženska. Moram da priznam da je bodovanje bilo korektno tj sve mi je bilo nekako logično i realno, do ovog poništavanja Rumunki na kraju, na parteru, mada to ne mogu da komentarišem, osim da mi je jako žao Rumunki i da je to užasan način da odeš sa Olimpijade. Imaš medalju pa ti je uzmu. Ne smem ni da pomislim osećaj. Dok nisu Bajls izbacili na prvo mesto iako je imala dva izletanja sa partera, rekao bih da je bilo legit, jer takvi šampioni se uvek guraju ka još još JOŠ medalja, tipa Felps Čavić.

1 minute ago, Mil@n said:

iako je imala dva izletanja sa partera

Da li je Atina ili Sidnej, Amer se bukvalno polomi ispavši sa partera i pap - zlato. Možda su nešto radili na bodovanju, ali ja i dalje nemam živaca. Meni su oni svi pobednici i svi zaslužuju medalje.

Grozan sam ali meni ova ritmicka gimnastika ko da gledam cirkus :D 

Dok je Milena Baldasari radila vežbu s trakom, ovaj ju je otprilike 5X nazvao Sofia Rafaeli. Prestao je kada je grafika ponovo izbacila njeno ime.

Edited by zorglub

Edit Pogresan topic

Ali da prokomentarisem i ovo : Italijanke :wub:

I ovi magarci koji prekidaju prenos :vesala2:

Edited by Grandilof

Ne stigoh da gledam ritmicku gimnastiku danas, mada mnogo vise i volim onu klasicnu. Samo sam malocas stigla da vidim devojcice koje placu zbog medalja - neke zbog osvojenih, neke zbog neosvojenih.

Surov sport.

Inace, sa ovakvim zatezanjem kose do pucanja, ona se potpuno proredila na rubovima lica, ogromne zaliske imaju...sa 15-20 godina im fali pola kose na glavi :sad:

Ma da... ono sto sam malo gledao prenos uhvatio dve stvari koje mi toliko zaskripele. Ide neka gimnasticarka i komentator "ima samo 17 godina, tek je na pocetku karijere, ko zna sta sve stoji ispred nje..." a dve takmicarke pre nje bila Bugarka koja "je htela da se penzionise jos pre dve godine ali je ipak dosla na ove svoje poslenje olimpijske igre". Bugarka inace 23 godine.

Background Picker
Customize Layout