Jump to content

PbP naših sportista u Parizu '24

Shan Jan
Message added by Shan Jan,

Featured Replies

17 minutes ago, 189- said:

bolji mec je bio polufinale ria protiv istih tih amerikanki

To je bio najbolji meč ženske odbojke koji sam gledao.

Dobar je bio i ovaj danas. Amerikanke (kao i Amerikanci) sve hvataju u polju i generalno su jako zabavne/zabavni za gledanje.

Mislim da možemo da ih dobijemo u finalu :)

Teško će Amerikanke do finala, pre ćemo mi i recimo Italija.

7 minutes ago, Ivo Petović said:

To je bio najbolji meč ženske odbojke koji sam gledao.

Dobar je bio i ovaj danas. Amerikanke (kao i Amerikanci) sve hvataju u polju i generalno su jako zabavne/zabavni za gledanje.

Mislim da možemo da ih dobijemo u finalu :)

smrsao sam 5 kila tokom te utakmice. ako ne racunamo djokovica, to je poslednja utakmica gde sam se bas nervirao zbog reprezentacije

• Author

Sutra u 9:30 finale Lazara Kovačevića u streljaštvu. Niko nije očekivao da se tu nađe, pa neka samo nastupi rasterećeno i da bude šta bude. :) 

Negde oko 10:40 nastupa džudista Aleksandar Kukolj. Ima jako težak žreb, nažalost. Prva borba protiv Mađara treba da se prođe ali onda ide na Nikoloza Šerazadišvilija, Gruzina koji se takmiči za Španiju. On je preozbiljan takmičar, i veliki Kukoljev rival iz perioda kada su se takmičili u kategoriji do 90 kg (sada su u onoj do 100). Zanimljivo, Kukolj je tada bio možda jedini na svetu koji je ravnopravno mogao da se nosi sa njim, imao mu je šifru. U ovoj težoj kategoriji Šerazadišvili nije baš toliko dominantan, ali Kukolj tu još uvek nema pobedu protiv njega. U svakom slučaju, ako ga nekako prođe, značiće da je u formi i da može daleko da dogura. 

Pre početka sam računao ovako: 

streljaštvo

košarka

basket

ž odbojka

atletika

tenis

rvanje

mislim da je uz malo sreće to realno i jedno smo već ostvarili 

ali isto tako ne sumnjam da će negde biti kiks

a za bonuse sam računao pre svega još 1 borilački sport ili još jednu medalju u streljaštvu ili eventualno atletika 2

rekao bih da smo i dalje na right track za tih 7 medalja, ali što je manje ovih bonusa onda će morati ovi gore navedeni da ne budu kiks

a za 9 sa prethodnih, to već polako čezne

Za sve koji ne znaju finale u streljaštvu ujutru ide 3x5 metaka klečeći, pa 3x5 ležeći pa 2x5 stojeći i onda idu eliminacije metak po metak gde po jedan ispada do kraja. To je sve stojeći. 

Počinje u 9:30. 

Sutra imamo i 2 meča basketaša gde je sad već imperativ pobede, Đokovića, Barnu na 50m, vaterpolo sa ESP što izvesno gubimo i Kukolja od koga ne očekujem ništa. Mislim da u najboljem slučaju gubi drugo kolo protiv naturalizovanog Španca

Edited by theanswer

• Author

Eto, Majdov se smirio i hladne glave i trezven odlučio da se obrati javnosti. Ovo mi je 100 puta gore od spontanog luđenja u afektu nakon očigledne sportske nepravde.

Čovek je zaista ubeđen da ga proganjaju zato što je Srbin i pravoslavac. :isuse:

Najgore od svega je što se za njega Igre zapravo ne završavaju, treba da učestvuje i u ekipnom takmičenju. Sad je i svojim kolegama iz reprezentacije napravio problem ako sudijska organizacija reši da nastavi sa svojom satanističkom praksom.

Screenshot_20240801_023914_Instagram.thumb.jpg.340c4da40e06931a338e807d4dd46dda.jpg

• Author
5 hours ago, freakns said:

Grk nista nije kriv.

Naravno da nije, to niko ni ne tvrdi, bila je to samo ilustracija onoga što je Majdov mogao da postigne da mu je bilo omogućeno da se normalno takmiči.

Inače, kakvu god reputaciju imao među sudijama, kakva god džiberčina bio i nakaradna razmišljanja imao - čovek se sasvim regularno plasirao na OI i jedino je ispravno dozvoliti mu da se takmiči pod istim uslovima kao i svi drugi.

Meni je prije svega nejasno da netko tko se bavi sportom i prošao je svijet može imati takva suluda razmišljanja i biti baš do te mjere poremećen jer ovo su, pogotovo prvo, ali i drugo, poruke poremećene osobe. Ne poremećene neočekivanim ili nepravednim porazom nego poremećene i kad se probudi u neki utorak u maju na vikendici.

Bilo je budala i naših i vaših, i to raznih tipova budala, ali ovo mi je dvije-tri klase više.

Meč nažalost nisam gledao ali s druge strane u ovih par dana sam odgledao džuda više nego ikad i vidio hrpu sudaca lakih na kartonima, kao i hrpu odluka koje su na prvu wtf a onda poslije za baš svaku lijepo stručni sukomentator objasni da, eto, stvarno su suci u pravu zbog ovog i ovog. Što se neaktivnosti tiče (u usporedbi s nekim drugim borbama koje su spominjane) ovaj naš je isto uz jednu borbu pričao da ne moraš ti napadati, obrana je legitimna taktika, ali ne smiješ se povlačiti unatrag, ne smiješ mahati rukama i izbjegavati grip, ne smiješ se sam bacati na trbuh bez da je protivnik krenuo u zahvat, itd. U jednoj borbi je lik dobio dva žuta kartona u manje od minute zbog tog "mahanja". Ali se onda sabrao i nije to više radio.

Ovu boksačicu vašu sam malo pogledao i meni laički izgleda da je bila bolja, ali boks na OI je nažalost uvijek bio smeće od sporta/suđenja i uvijek će ostati, nema tu spasa. Vjerojatno nije do vas nego do Rusije i ne mislim na svjetsku zavjeru nego na boksačku zavjeru, MOK i IAB su na ratnoj nozi, ne podnose se, IAB dozvoljava Rusima nastupe na svojim natjecanjima gdje MOK nije imao utjecaja i lako moguće da ovdje stižu i neke "osvete".

Jos ovu cu o Majdovu i ende. Oni su stvarno vrhunski sportisti, dzudisti, uradio je za dzudo stvarno dosta, na kraju krajeva svjetski je prvak i viceprvak, te evropski prvak i  nema za čim da kuka. Sa druge strane je kombinacija sns snsd i spc. I to mogu da razumijem (od dzuda niko ne moze da živi, a on zivi jako dobro, kao prosječan fudbaler blizanaca), al onda j..i se i ti i tvoji uspjesi, sam pao sam se ubio. 

Edited by beeva

Kreće Lazar 

Jutro uz Strajnića, ima li šta lepše

Au kakva serija Lazara, prosek ispod 10

Nije dobro počelo.

grci prenose bič volej i imaju prilog o nekom svom strelcu na plastične patke. kako li se ta disciplina zove. 

Druga serija dosta bolja.