Jump to content

ŠPANIJA - ENGLESKA, 14.07. 21h

prvak Evrope je... 54 members have voted

1. 1. Koji kolonizatori su bolji?

• Konkvistadori 90
    • Imperijalisti 90
    • Konkvistadori 120
    • Imperijalisti 120
    • Konkvistadori na penale
    • Imperijalisti na penale

This poll is closed to new votes

Poll closed on 07/14/24 at 19:00

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Gde ste vi otisli jbt… rodri je moderna jaca bolja verzija buskeca i to vam je to.

• Replies 506
  • Views 17.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lepo je sto je ovaj destruktivni fudbal koji su igrali Francuzi i Englezi doziveo poraz i to od Spanije, koju je uzivanje gledati.

• Pobedila ekipa koja igra lep fudbal... Meni srce puno... 

• Realno, onaj visoki konj na kojem obično jaše deluje da je porastao još tri metra. Čuj, kućno vaspitanje 

Posted Images

1.78 jak ko bizon

11 minutes ago, Guuundogan said:

Gde ste vi otisli jbt… rodri je moderna jaca bolja verzija buskeca i to vam je to.

sta ces vise od toga, buskec je bio igracina.

4 minutes ago, nenad said:

sta ces vise od toga, buskec je bio igracina.

spanska stoka u smislu fer pleja, igracina svakako… prilicno potcenjen je njegov doprinos i u klubu i u reprezentaciji.

52 minutes ago, Weenie Pooh said:

Gerrard je bio moj (i Zidanov) omiljeni veznjak

Hm

"My toughest opponent? Scholes of Manchester. He is the complete midfielder. Scholes is undoubtedly the greatest midfielder of his generation.”
Just now, napadaj said:

Hm

"My toughest opponent? Scholes of Manchester. He is the complete midfielder. Scholes is undoubtedly the greatest midfielder of his generation.”

Ne znam na koju to generaciju misli, Scholes je samo dve godine mlađi od njega (a šest stariji od Gerrarda). Ova izjava je jasnija:

"In his prime, Gerrard was the best in the world. I think it was in the summer of 2004 when I had a conversation with Florentino (Pérez) & told him that I wanted him to be my partner in Madrid's midfield."

To je za prime, dakle 2-3 sezone najviše.

Meni je seedorf bolji od obojice.

Seedorf je bio zver ali nivo ispod tehnicki ako ne cak i dva.

Just now, bags said:

Seedorf je bio zver ali nivo ispod tehnicki ako ne cak i dva.

od gerrarda i scholesa?

4 minutes ago, Guuundogan said:

od gerrarda i scholesa?

Prema mom laickom misljenju da ako govorimo 3,4 peak sezone.

Just now, bags said:

Prema mom laickom misljenju da ako govorimo 3,4 peak sezone.

nisam ni ja fudbalski trener, ali bih ti preporucio da se podsetis ili preispitas… seedorf je radio stvari koje ova dvojica nisu mogli da zamisle. 

Na prste jedne ruke mogu da se nabroje vezni igraci sa boljom tehnikom, meni npr jedino zidan pada na pamet, mozda iniesta…

1 hour ago, Weenie Pooh said:

@harper lee

Dobro, to su uglavnom bili vrhunski igrači (Mauro Silve se baš i ne sećam, Jokanovića i Bobana nikad nisam nešto cenio). Rodri pola njih šije fizički a pola tehnički :D 

Dunga i Makelele nisu bili poznati po dodavanju, klasični fajteri i vodonoše minimalnog ofanzivnog učinka. Pritom bi izgubili 9 od 10 skok duela od Rodrija.

Xabi Alonso je sličan tip dirigenta kao Rodri ali fizički nikad nije bio na nivou na kom je ovaj, sporiji i slabiji u duelu. 

Gerrard je bio moj (i Zidanov) omiljeni veznjak ali defanzivno prilična rupčaga, pre svega poziciono; Benitez je pizdeo zbog njegovog manjka discipline, najbolje im je išlo kad ga je stavljao da igra polušpica. Više Yaya Toure nego Rodri, vibes ispred mozga.

Zidan je verovatno najbolje poređenje od navedenih s tim što ni on nije pomagao zadnjoj liniji kako Rodri to radi - drugo vreme, druge odgovornosti. S razlogom važi za jednog od najboljih ikada, upravo zbog te kombinacije snage i tehnike koju ovaj ima.

Edit: Viera možda više liči nego Zidan.

Ne postoje dva identicna igraca, trazio si igrace slicnih karateristika sa stanovista tehnike i fizikalija i nabrojao sam ti nekoliko. Moj argument je da je ono sto izdvaja Rodrija od vecine slicnih igraca njegova vrhunska sportska inteligencija, fizicki dominantnih igraca koji su znali s loptom ima koliko hoces.

Mislim da ni YT video od 8 sati highlightsa ne moze da mi promeni misljenje.

Gledao sam tih godina fudbal kao manijak i prilicno se dobro secam kako je ko igrao.

U redu.