July 15, 2024Jul 15 4 hours ago, Guuundogan said: nije ova skupina igraca ni blizu onoj. niti ima potencijala da bude. ovo sve su apsolutno zasluzili, ali nece biti nikakve dominacije. Ovo sto su ovi napravili na turniru, dakle lagano prosli najtezu grupu pa izdominirali tri favorita u nokaut fazi, ta velika Spanija nije nijednom ucinila. Ta spanska generacija je bila vec na papiru bolja od ostatka sveta. Ne zaboravimo tad su velike reprezentacije bile u prilicnoj krizi ( ARG, FRA, ENG), prosto loseg igrackog kadra (ITA, BRA) Ili u smeni generacija (GER) I Spancima se poklopile kockice. Da ne kazemo da je Roben da nije promasio sansu zivota mogao sve da im srusi. Njima je zapravo najveci konkurent bio Portugal sto se u polufinalu 2012 I pokazalo. Ili setimo se sta im je vec stasalima 2006. napravio Zidan. Vec mrtve Italijane 2008. prosli na penale nakon egal utakmice. Ponavljam, ovo sto su ovi uradili pa jos sa ovakvom igrom, nikad pre nisu ucinili. Edited July 15, 2024Jul 15 by dillinger
July 15, 2024Jul 15 Srećom se završi kako treba inače je malo falilo da prođe ova Piksi fiksi teorija nije bitno što igramo ružan fudbal ali se zato plasiramo dalje, da su Englezi guzovače i ovdje prošli to bi bila najveća nepravda prema fudbalu.
July 15, 2024Jul 15 6 hours ago, JohnnyD said: Neshvacena, napacena umetnicka dusa Jedva cekam da padne Vucic pa da ovakve odjave radi sa PUF-om
July 15, 2024Jul 15 59 minutes ago, Ćenta said: da su Englezi guzovače i ovdje prošli to bi bila najveća nepravda prema fudbalu. Ma idi, kao da se nad fudbalom vec 10-15 godina ne vrsi konstantna nepravda, kao da nismo konacno stigli dotle da jedan rodri bude "najbolji igrac na svetu danas". Svaka cast!
July 15, 2024Jul 15 47 minutes ago, ficfiric said: Jedva cekam da padne Vucic pa da ovakve odjave radi sa PUF-om
July 15, 2024Jul 15 6 hours ago, dillinger said: Ovo sto su ovi napravili na turniru, dakle lagano prosli najtezu grupu pa izdominirali tri favorita u nokaut fazi, ta velika Spanija nije nijednom ucinila. Ta spanska generacija je bila vec na papiru bolja od ostatka sveta. Ne zaboravimo tad su velike reprezentacije bile u prilicnoj krizi ( ARG, FRA, ENG), prosto loseg igrackog kadra (ITA, BRA) Ili u smeni generacija (GER) I Spancima se poklopile kockice. Da ne kazemo da je Roben da nije promasio sansu zivota mogao sve da im srusi. Njima je zapravo najveci konkurent bio Portugal sto se u polufinalu 2012 I pokazalo. Ili setimo se sta im je vec stasalima 2006. napravio Zidan. Vec mrtve Italijane 2008. prosli na penale nakon egal utakmice. Ponavljam, ovo sto su ovi uradili pa jos sa ovakvom igrom, nikad pre nisu ucinili. Da ne preterujemo, ta Spanija je osvojila evropsko, pa svetsko, pa evropsko. Oce centrala jednom da pogresi... Meni licno ova Spanija igra lepsi i leprsaviji fudbal, ali moraju jos mnogo pasulja da jedu da bi dostigli one po rezultatima. Svakako da mogu, problem je sto su oni Spanci uradili nesto sto se desava jednom u istoriji. To ni mozda najjaca reprezentacija ikada Francuska sa Zidanom nije uspela. Edited July 15, 2024Jul 15 by JohnnyD
July 15, 2024Jul 15 57 minutes ago, JohnnyD said: Da ne preterujemo, ta Spanija je osvojila evropsko, pa svetsko, pa evropsko. Oce centrala jednom da pogresi... Meni licno ova Spanija igra lepsi i leprsaviji fudbal, ali moraju jos mnogo pasulja da jedu da bi dostigli one po rezultatima. Svakako da mogu, problem je sto su oni Spanci uradili nesto sto se desava jednom u istoriji. To ni mozda najjaca reprezentacija ikada Francuska sa Zidanom nije uspela. Argentina sinoć je isto ko tadašnja Španija; Kopa Amerika 2021, Mondijal 2022 i opet Kopa Amerika
July 15, 2024Jul 15 1 hour ago, JohnnyD said: Da ne preterujemo, ta Spanija je osvojila evropsko, pa svetsko, pa evropsko. Oce centrala jednom da pogresi... Meni licno ova Spanija igra lepsi i leprsaviji fudbal, ali moraju jos mnogo pasulja da jedu da bi dostigli one po rezultatima. Svakako da mogu, problem je sto su oni Spanci uradili nesto sto se desava jednom u istoriji. To ni mozda najjaca reprezentacija ikada Francuska sa Zidanom nije uspela. Pa zasluzeno su osvojili ali ponavljam, kad vec pominjemo ta dva tima, leto gospodnje 2006to, s jedne strane Zidan na oprostaju, Tiram, Makelele, Vijera, mrtvi Bartez...a sa druge Kasiljas, Pujol, Cavi, Cabi, Sesk, Tores, Vilja maltene ceo taj slavni tim ok par godina mladji... Samo ta jedna utakmica I cinjenica da su titule osvajali preko Nemaca u restruktuiranju, De Jonga I fan Bomela, kao I Italije s Balotelijem...kvari mi dojam da se eto radi o najvecem timu svih vremena Edited July 15, 2024Jul 15 by dillinger
July 15, 2024Jul 15 1 hour ago, MocaVukotic said: Ma idi, kao da se nad fudbalom vec 10-15 godina ne vrsi konstantna nepravda, kao da nismo konacno stigli dotle da jedan rodri bude "najbolji igrac na svetu danas". Svaka cast! Pa realno nagrada Rodriju juče je glupost, svakako nije bolji bio od Ruiza, Olma, Jamala i Vilijamsa. Al ok i 2010. su dali nagradu Ćaviju a taj turnir su bolje odograli Ćabi Alonso, David Vilja... Edited July 15, 2024Jul 15 by dillinger
July 15, 2024Jul 15 43 minutes ago, dillinger said: Pa realno nagrada Rodriju juče je glupost Meni je, pak, logično da posle virtuoznog simfonijskog koncerta najistaknutiji izvođači poberu aplauze i bukete cveća, ali se zna da priznanje ide dirigentu.
July 15, 2024Jul 15 Mnogo mi je drago da je Rodri konacno dobio jedno ovakvo individualno priznanje, nakon sto je vec neko vreme mozda najbolji fudbaler na svetu. Ja sam tek kad je Zvezda igrala protiv Sitija shvatio kakva zver od igraca je u pitanju, drugacije gledas utakmice kad si duboko involviran. Strava me je hvatala kad god lopta dodje do njega jer sam uvek znao da ce nesto dobro da se desi za Siti i lose po Zvezdu, celu utakmicu u Mancesteru je drzao u svojim rukama/nogama i oba tima su igrala tacno ono sto je on nametnuo da se igra. Uostalom, koliko je Rodri znacajan za igru Spanije znali su i treneri protivnickih ekipa cim je odigrao polufinale i finale pod markacijom, u polufinalu Kantea a u finalu Fodena. Ne pamtim kada je igrac koji je nominalno zadnji vezni a nije DLP kroz kojeg idu sve lopte (Rodri ima sjajnog Fabijana Ruiza pored sebe), na ovako bitnim utakmicama imao "flastera". Cinjenica da je Spanija odigrala i dobila drugo poluvreme finala bez njega je samo dodatni testament De la Fuenteovom sistemu u kojem inace prosecni ili nesto iznadprosecni igraci daju vise nego neke izvikane zvezde od po 100 miliona dolara u drugim reprezentacijama. Rodri je neverovatan igrac, covek tesko moze da se odluci da li je bolji s loptom u nogama ili bez nje. Nijedna greska u pasu, nijedna greska u citanju igre, nijedna greska u postavljanju, nijedna odluka na terenu koja u tom trenutku nije najbolje resenje za tu konkretnu situaciju a skoro svaka lopta prodje kroz njega.
July 15, 2024Jul 15 Poezija po Nediću, napiši rečenicu i onda stavi bilo koju reč koja se rimuje. Ovo nije ni krindž osećaj, ovo je da ga oteraš u tri pizde materine.
July 15, 2024Jul 15 Meni je zao samo koliko klinci (<18) ne primecuju takve igrace kao Rodri i Ruiz koji em sto krljaju do besvesti imaju strasan pas i pregled igre, a upravo to im omogucava da se vade iz teskih situacija recimo kad pocinju napad na jak presing. U timovima poput naseg to se primeti najvise po broju pasova unazad (u 90% golmanu)