Jump to content

Grupa C: USA, Srbija, Portoriko, Južni Sudan

Featured Replies

1 hour ago, Micko8 said:

Mi smo uzasna suterska ekipa

Covece, jebote.

Protiv Australije ce biti uzivanje. Necemo ih odvaliti kao u Riu, imaju vise kvaliteta nego onomad, plus mi nemamo Stefana i Kalinu. No verujem da nece biti puno problema, bolji smo.

• Replies 1.4k
  • Views 44.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ivo Petović
    Ivo Petović

Stvarno je to rekao? Govno jedno.   Njemu da uzima posao..jbt koji posao, čovek ni ne gleda košarku. Putuje po Parizima i lupeta iste gluposti 30 godina. Edin bukvalno udiše miris one narand

• Mindaugas Žukauskas
    Mindaugas Žukauskas

Ti bar imaš devojku

Posted Images

giddey (koji igra odlican turnir & kljucni je igrac australije ovde) je verovatno tip igraca koji nasoj spore-noge odbrani najvise odgovara;

isto vazi i za landalea, drugog top3 igraca ozija - njegovi gabariti su idealni za nase visoke. jokic i milutinov mogu da ga melju, petrusev i jovic da ga isprate do perimetra i nazad.

kada je tako, ostaje da patty mills sam divlja i ubaci 40, sto je uvek moguce ali i okej opcija za nas.

sve u svemu, jako povoljan matchup, ukoliko odigramo korektnu tekmu.

Edited by uini

Fali nam taj 1 da hapsi. Da trejdujemo Dobrića i prava na Tadiju za Denijelsa.

Oziji bi bili vraški zajebana ekipa da je Ben normalan i da nisu katovali Tajbla.

Screenshot-20240804-075433.png

Ekipa nam je kao mlohava ćuna ,nema tu ko da stegne odbranu i odbrani nešto .Igramo neku rekreativnu košarku na 90+ poena .

Uopste mi nije ova ekipa gotivna i pored Bogdana i Jokića.Milutinov mi je najveće razočarenje ,kao čunj neki ,ne može ni napred ništa ni pozadi . Nekako da pobedimo kengure pa da iznenadimo Kanadu za bronzu.

7 hours ago, Micko8 said:

Ako se dovucemo do amerikanaca, na toj utakmici treba igrati svaki drugi napad na postu preko Jokica. Jedina sansa je da on puni dole i vrsi pritisak na njihovu unutrasnju liniju, ako pocnu da udvajaju bice i kvalitetnih suteva za njegove saigrace. Protiv njih se igra mora sto vise umrtviti, ne dopustiti im da se rastrce i sutiraju iz tranzicionih napada. Mi smo losa suterska ekipa ovog leta i ako se uhvatimo u neku trku sa njima, razvalice nas do pluvremena.

poenta protiv svake ekipe je da ih nateras da igraju 5x5, nije ti to neka nuklearna fizika.

i Australija ako se rastrci, pregazice nas ko plitak potok.

mi smo obe tekme od Amera izgubili ne zato sto su nas pregazili u tranziciji vec sto su gadjali 70% za 3 u prvom poluvremenu i u momentu kad smo mi prestali pogadjati, odlepili se. 

protiv Amera treba usporiti LeBrona i Anta. oni pokrecu tim. jeste nas Durantula ubio u drugoj, Steph u prvoj, ali sve je kretalo od LeBrna/Anta. Ameri igraju dosta nekarakteristicno za njih, imaju mnogo pasova, lopta se krece, nesebicni su... mnogo vise to lici na GSW ili Nuggetse nego na Sunse ili Lakerse. ali najvece pitanje je sta raditi kada oni lockuju odbranu posto mi nemamo igraca osim Jokica koji moze da napravi visak. Bogdan i Vasa ce morati da odigraju utakmicu zivota i nema vise 20% na otvorenu trojku. 

sve to je go kurac doduse. mi prvo moramo dobiti Australiju. bice vremena za USA. siguran sam da Kari to vrlo dobro zna. 

koliko fantazmagorije.

od petog do osmog nas čeka. 

9 hours ago, Micko8 said:

Nema brige za nas, mi ionako ispadamo u cetvrtfinalu.

Screenshot-20240804-092301-Viber.jpg

9 hours ago, Hele said:

Nemamo apsolutno nikakve sanse protiv Amera. Nije ovo ta generacija. Taj voz je prosao, mozda dodje novi.

A i tad je ogromno pitanje, i kad legne generacija, pre ce doci do junackog poraza, kao Spanci nekada, nego da ih stvarno dobijemo.

Nama je ta Australija po meri za sad i prvi u stvari realni test. Iskreno, poraz smatram neuspehom.

I onda je red da dobijemo vise za to trece mesto. To je pravi test. Nismo od 1999. godine. Da se napokon shvati vaznost te utakmice i da vidimo ekipu koja grize kao da je finale.

To bi u sustini bio i prvi turnir zavrsen pobedom koja nesto vredi od 2002.godine.

Slazem se, bronza bi zapravo bio bas veliki i dobar uspeh, izmedju ostalog i iz tog razloga, da se dobije zadnja utakmica na takmicenju. 

Ali meni je ova ekipa bas draga, treba da se bori do kraja, a i ako ispadne od Australije, nece mi to promeniti nista. 

Bezveze je pričati o Amerima dok imamo Australiju mada sam ubeđen da njih dobijamo svakako, ali tri stvari moramo da imamo protiv Amera pa da imamo bilo kakvu šansu. Ne otkrivam toplu vodu ali jednocifren broj izgubljenih lopti, vrhunski procenat šuta, verovatno oko 50% za 3 nam treba i da neutrališemo one glupave što bi Skip2mylou rekao miskomunikacije u odbrani. Sa ovim personelom koji imamo na bekovima to mislim da je nemoguća misija ali to su preduslovi. 

Koliko ne podnosim Juzni Sudan. Em ono zbog Borise em sto su juce opet izasli da isprebijaju(jbg njima do or die al opet) i isutiraju trojke. Najace sto se bune kako su imali malo FT(?!) a juce opalili preko 40 trojki...Znaci nije im cilj bio da udju u reket...A sto su njima svirali 40% faulova sto su pravili nikom nista!

Niko ne podnosi takve atletske ekipe kad ih ima za protivnike. Fizički su dominatni, mogu da preuzimaju, na liniji dodavanja su čak i kad kasne...

Inače, sa tim u vezi, jedan od najgorih trendova u savremenim košarkaškim diskusijama je tretman izgubljenih lopti kao kroz jednosmernu ulicu. Nije slučajno da protiv ovakvih ekipa imaš više izgubljenih, ne samo zato što su bolji kradljivci, nego te i teraju na klizav teren i delikatne situacije na terenu.

Naježim se kad čujem treba da smanjimo broj izgubljenih.

Edited by kralj

36 minutes ago, Sludge Factory said:

Slazem se, bronza bi zapravo bio bas veliki i dobar uspeh, izmedju ostalog i iz tog razloga, da se dobije zadnja utakmica na takmicenju. 

Ali meni je ova ekipa bas draga, treba da se bori do kraja, a i ako ispadne od Australije, nece mi to promeniti nista. 

Ekipa jeste bas draga, ali ekipa je i prepuna proseka, sto igrackog, sto mentalnog.

Ne kazem ja da ljudski njima mentalno nesto fali, sta vise, deluju kao svi momci na mestu i stabilniji nego oni pre, ali teren je nesto drugo.

Ko preslikani su svi - Milutunov, Guduric, Marinkovic, Dobric... sve sjajni momci koji pomazu bakama da predju pesacki.

Samo, ko ce od njih da povuce, poludi, uradi nesto sto niko ne ocekuje? A to nam treba za pobedu protiv Amera.

Ko ce da pukne 4 trojke Amerima i ima sut 4 od 6 za tri kao Gurovic 2002. godine?

A on tu nije bio nosioc te ekipe, bili su Peja i Bodiroga, pa onda Vlade, pa onda ovi ostali.

Ko ce to nas na taj nacin da iskoci iz drugog plana, ne racunajuci Bogdana i Jokica?

I Petrusev ovo sto igra iznad proseka je vise onako skolski i zasluga Jokica, fazon Gilespija u Zvezdi sa Teom. Ne bas toliko, svaka cast Filipu, ali nije ni on nesto toliko poludeo i da kaze covek da igra nesto neverovatno.

Jedino je eto Aleksa taj koji moze tu da poludi i odigra nesto iznad svakog proseka na obe strane terena, ako mu se bas poklopi. Mada ocekivati da to Aleksino ludilo bude neki faktor protiv Amera...

I Vasa Micic pokazuje neke naznake da bi mogao da ima neku partiju zivota kad bude trebalo, ali opet deluje nedovoljno sve to.

I Jovic bi mogao biti taj, ali vraca se iz povrede, van forme je, a i klinac je i dalje, tesko da ce na ovom prvenstvu to da se desi.

Ostalo su fini momci, 3-7 poena, javljaju se komsijama u liftu i ne bacaju smece nikad van kante.

Problem je sto pored te ofanzivne limitiranosti i nedostatka ludaka koji imaju potencijal da ubacuju frizider kad bude trebalo, defanzivno smo isto mekani i tanki.

- treba se nadati 

- neverovatna pobeda protiv usa ne znaci zlato i srebro ovde bi bilo mozda najveci uspeh nase kosarke ikada

- pogledajte ko ce biti iza nas ako budemo  bronzani

- bronzom bi se moglo reci da je kari bio uspesan u ovom drugog pokusaju na klupi reprezentacije, u suprotnom ne, definitivno ne

da odigramo mi protiv ozija najpre; 

secam se unapred dobijene tekme protiv hrvata, 1/4finale u riu, jedna od najstresnijih tekmi svih vremena sto se mene tice, jos u 3-4-5 ujutru, trebim pljuge bez da drinkam, totalni cold turkey.

bolji smo od australije ali to treba i pokazati

slazem se sa kolegama iznad, ovo je tekma za pokazati karakter. od jokica sada ocekujem pa do kraja - individualnu dominaciju, pri cemu je jasno da on 20/12/7 moze da uradi i da ga probudis u pola noci, ne mislim na to-> vec da ga se plase.

Background Picker
Customize Layout