Jump to content

Odbojka OI 2024

Featured Replies

Inače Grbić je produžio ugovor sa Poljaciima do L.A 2028.

• Replies 505
  • Views 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• A ne, ne, nije ti to samo do Vučića, hajde da se ne lažemo. Vučić je političar, on narodu daje ono što će doprineti njegovom imidžu, ne ono što je za narod najbolje, i tu on nije mnogo različit od bil

• Prvo sam se užasno iznervirao zbog one gluposti u prvom setu, sad sam samo smoren. Realno, ni po čemu nismo zaslužili da se borimo za medalju na ovim OI.   Gvideti nema hemiju sa ovom ekipom

• Pa da, sad cedimo poslednje kapi iz suve drenovine generacije koja je odrastala ložeći se na Grbiće, Kviska, Miljkovića, Gerića... Realno, na Atanasijevića i Podraščanina se nije ložio niko, a tek na

Srbija ostala bez selektora

Đovani Gvideti neće više sedeti na klupi reprezentacije Srbije posle poraza od Italije i eliminacije odbojkašica sa Olimpijskih igara u Parizu.

Edited by Ayatollah

Grbic je trener muskaraca, nije to bas isto...

stize nam znaci treci selektor u 3 godine... oh, joy.

i ne nudi Vucic 200k za medalju, zaboga ljudi! nisu to njegove pare, niti predsednik drzave ima neki budzet pa raspodeljuje te novce... 

Čini mi se da smo pre 10-12 godina bili prvaci Evrope u obe konkurencije, a sad ovo... u čemu je problem? Znam da je Aleksandar Boričić zaslužan za uspon odbojke, pretpostavljam da je on sad odveć mator a novih kadrova nema.

4 minutes ago, freakns said:

Grbic je trener muskaraca, nije to bas isto...

stize nam znaci treci selektor u 3 godine... oh, joy.

i ne nudi Vucic 200k za medalju, zaboga ljudi! nisu to njegove pare, niti predsednik drzave ima neki budzet pa raspodeljuje te novce... 

Gle sada kada Jelena Blagojević bude selektor...

5 minutes ago, Nikodije said:

Čini mi se da smo pre 10-12 godina bili prvaci Evrope u obe konkurencije, a sad ovo... u čemu je problem? Znam da je Aleksandar Boričić zaslužan za uspon odbojke, pretpostavljam da je on sad odveć mator a novih kadrova nema.

Boricic je predsenik evropske odbojkaske feferacije plus jeste mator.

"a sada ovo" - opet su se obe ekipe plasirale na OI, prvi put posle Londona kad su obe ekipe zavrsile u grupi, tj nijedna nije otisla u 1/4 finale.

nije bas odbojka kod nas u raspadu... kod devojaka je ubedljivo najmasovniji sport. kod muskaraca nazalost vec duze vreme se nista pozitivno ne desava, a kada ce, to ne znamo.

10 minutes ago, Ayatollah said:

Gle sada kada Jelena Blagojević bude selektor...

ako ume, sto da ne... ne znamo samo da li ume

a moze i Maja, ako obeca da nece sebe staviti za prvog tehnicara

S jedne strane i jeste logično da ode s obzirom da je objektivno doživeo težak neuspeh, ali s druge blagu predstavu nemam ko bi mogao da ga zameni, svi kvalitetni treneri imaju ugovore, a ni mi više nismo baš hot commodity pa da se otimaju oko nas. Od domaće "struke" svakako 'leba nema, nadam se da im neće padati na pamet da angažuju nekadašnje Terzićeve pomoćnike ili tako neke gluposti. 

Blagojević bi bila sasvim OK izbor da je provela još jedan ciklus u stručnom štabu uz nekog vrhunskog trenera. Još uvek svakako ne, ali ako baš nema niko drugi, jbg. 

Mi doslovno sutra moramo da počnemo da pravimo tim za sledeći ciklus. Maja je definitivno out, Bojana takođe. Stevanović, obe Popovićke, Bjelica, Milenković, niko ko nema realne izglede da izgura do Los Anđelesa. Svakako da je pozicija tehničara najkritičnija, tu bi trebalo što pre prelomiti i opredeliti se za nekog, ko god to bio, za koga se proceni da bi bio najbolje rešenje i ko ima najveći potencijal, i onda s njima krvavo raditi kako bi se izvukao nekakav maksimum. Ne mora to da bude nova Maja, to i nije moguće, dovoljno je da bude solidan tehničar koji je uigran sa ekipom i u kog igračice imaju poverenja. Neće se desiti preko noći, ali neće se desiti nikad ako ne počne odmah da se radi na tome.

Na pozicijama primača i srednjaka smo sasvim solidno pokriveni, ima tu igračica koje u perspektivi mogu biti bolje i od Buše, Lozo ili Mine Popović. Libero takođe zasad nije previše kritičan.

E sad, jedan slon u sobi. Vreme Tijane Bošković lagano prolazi. Jeste ona kalendarski još mlada, ali ona nam je već 10 godina ubedljivo najvažniji igrač u reprezentaciji. To je ogromno opterećenje i vidi se na njoj da ne može više konstantno da vuče čitav tim na leđima kao što je to radila sve ovo vreme do sada. Svakako moramo naći korektora koji će imati veću ulogu nego Bjelica, ali generalno se mora sistem menjati tako da ne pada sav teret na nju. Pre dve godine je to sasvim lepo funkcionisalo, čim smo se vratili na fabrička podešavanja pod Gvidetijem, tresnuli smo u zemlju.

Videćemo, dosta se menja i odbojkaški kalendar u novom ciklusu, SP će biti na dve godine, EP će biti kvalifikaciono za OI, moraćemo početi da vodimo računa o rang listi, što znači da više nema zajebavanja u Ligi nacija, treba se prilagoditi i tome. 

Jako je glupo Santareli prepušten Turcima. 

2 hours ago, freakns said:

@Halvard hah, vidi, i ti mislis da treba da ima prvu postavu kad dodje na Olimpijske igre? izgleda da smo pogodili... ili to ili ne prepoznajemo genijalnost Guidettija. 

Ima nešto o čemu nisam hteo da pišem da ne prizivam zlo :D, a nisam bio baš ni sasvim siguran. 

Elem, Gvideti je po svemu sudeći iskoristio rupu u pravilima. Konačan spisak je trebalo da bude poslat MOK-u do tipa 8. jula, a pravila kažu da su izmene bile moguće do dva dana pred početak OI u slučaju povrede igračica ili druge više sile. Mi taj spisak jesmo poslali u roku, ali Gvideti je odmah rekao da je to reda radi i da je moguće da će biti izmena. Na kraju i jeste bilo tako, Silvija Popović je zamenila Aleksandru Jegdić, a Ana Bjelica je otpala kao rezerva i na njeno mesto je upala Mina Popović. Verovatno su ove što su otpale dobile neku potvrdu da su "povređene".

Nijedna druga ekipa to nije radila, svi su se držali tog prvobitnog spiska. Nije da smo na taj način nešto oslabili tim, naprotiv, ali vidi se čovek 20 dana pred početak turnira i nakon 2 meseca priprema i dalje nije imao jasnu ideju ko će mu igrati.

A na kraju krajeva, i nije sportski tako izvrdavati pravila.

Sve me ovo neodoljivo podseća na Ivanu Španović. I za nju sam sve vreme verovao da ima plan i da zna šta radi, da će kad se pojavi na takmičenju sve biti top. Na kraju je praktično priznala da joj je plan bio da se nekako dovuče do OI u jednom komadu i onda na iskustvo pokuša da izvuče nešto.

Tako izgleda i ovde, plan je bio da igračice budu odmorne i da se ne povrede, pa kad počne takmičenje, valjda će sve samo od sebe doći na mesto. Samo što, gle čuda, nije. 

Nije moralo ovako da bude. To me najviše nervira od svega, opet smo potrošili OI, a da nismo izvukli ono najbolje od tima. Samo što sad nema ni medalje za utehu. 

Edited by Halvard

6 hours ago, sasha said:

Inače Grbić je produžio ugovor sa Poljaciima do L.A 2028.

Logicno. U Poljskoj sam poslom. Nikola sinoc daje izjavu na TV na izgleda prilicno dobrom poljskom. On se lepo uklopio i ima uspeha. 

Edited by Moonwalker

10 hours ago, johan nagel said:

Јбг Кина је била кључан меч, океј 3-2 пораз од Америке није нека катастрофа али пораз од Кине је већ био недопустив ако хоћеш медаљу. Овде све и да су узеле овај просут први сет тешко да би добиле а овако ево очекивано расуло.

9 hours ago, Lancia said:

Ja i dalje ne mogu da se opasuljim, verovatno bi izgubili mec iovako ionako, ali da se ubije onakav pozitivan momentum u prvom setu, ne pamtim da sam video.  

To je potpuno druga utakmica da su naše dobile prvi set, ali potpuno. Ne bi onako loše izgledale u ostatku meča da su dobile taj prvi.

Da, ali da su dobile prvi set išlo bi verovatno u pet. Pošto su Italijanke bile sigurne u sebe, spremne i svesne da će pronaći svoju igru tokom meča. Dok su naše bez samopouzdanja, i sa nadom da će stvari funkcionisati, tako je bilo do pred kraj prvog seta, a onda se sve brzo raspalo. 

5 hours ago, Moonwalker said:

Logicno. U Poljskoj sam poslom. Nikola sinoc daje izjavu na TV na izgleda prilicno dobrom poljskom. On se lepo uklopio i ima uspeha. 

Time out na primer vodi na engleskom

Poljski drugi tim je jaci od našeg,ima i sa čime da igra.

5 minutes ago, Fakundo Sava said:

Time out na primer vodi na engleskom

Poljski drugi tim je jaci od našeg,ima i sa čime da igra.

Verujem da je to tako jer se radi o biti/ne biti situaciji i bira sigurniju opciju. Nesporazuma ne sme da bude kod TA. Nije izjava za TV. 
Ne govorim poljski. Mogu da citam i razumem ih solidno. Kod srodnih jezika su moguci nesporazumi jer se nekad iste reci koriste na potpuno drugaciji nacin. 

Možda da proba da vodi tajmaute na ruskom :covid19:

Background Picker
Customize Layout