Jump to content

Odbojka OI 2024

Featured Replies

Posted

Odbojka na Olimpijskim igrama u Parizu 2024:
Odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. održava se od 27. jula do 10. avgusta. Takmičenje se odigrava u muškoj i ženskoj konkurenciji, a učestvuje ukupno 12 reprezentacija u svakoj.
Sistem takmičenja:
 * Timovi su podeljeni u tri grupe sa po četiri selekcije.
 * Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe, idu u četvrtfinale.
 * Od četvrtfinala se igra eliminatorijom.
Grupe:
Muškarci:
 * Grupa A: Srbija, Slovenija, Francuska, Kanada
 * Grupa B: Poljska, Italija, Brazil, Egipat
 * Grupa C: Japan, Argentina, Nemačka, SAD
Žene:
 * Grupa A: Srbija, SAD, Kina, Francuska
 * Grupa B: Brazil, Poljska, Japan, Kenija
 * Grupa C: Italija, Turska, Holandija, Dominikanska Republika
Raspored utakmica i rezultati:
 * Možete pronaći na zvaničnoj web stranici Olimpijskih igara: https://olympics.com/en/olympic-channel
 Srbija na turniru:
 * Muška odbojkaška reprezentacija Srbije nalazi se u grupi A sa Slovenijom, Francuskom i Kanadom.
 * Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je u grupi A sa SAD-om, Kinom i Francuskom.
Realno je da možemo da dođemo do medalje, u muškoj ili u ženskoj konkurenciji ili u obe.

• 2 weeks later...

@freakns

Džordan Larson se vratila iz penzije i igraće za SAD u Parizu. :D

ona ko Maja :D

mada Maja je igrala, Larson se povukla pre godinu ili dve. ali ne cudi me da hoce da pomogne. Amerikanke su u padu posle Tokija, i drugi primac, Hackley se isto povukla kao i srednjak Akinradewo koja je uz Larson 10 godina cinila okosnicu. 

vrnula i Zhu za kineskinje nakon sto se oporavila od povrede sake. ako bude igrala blizu svog nivoa, ima sve da prsti u nasoj grupi... otvaramo s Francuskom, bolje im je da su naspanovane kako treba i dobiju to 3-0 :D

3 minutes ago, freakns said:

ona ko Maja :D

mada Maja je igrala, Larson se povukla pre godinu ili dve. ali ne cudi me da hoce da pomogne. Amerikanke su u padu posle Tokija, i drugi primac, Hackley se isto povukla kao i srednjak Akinradewo koja je uz Larson 10 godina cinila okosnicu. 

vrnula i Zhu za kineskinje nakon sto se oporavila od povrede sake. ako bude igrala blizu svog nivoa, ima sve da prsti u nasoj grupi... otvaramo s Francuskom, bolje im je da su naspanovane kako treba i dobiju to 3-0 :D

Ko nam je najveci rival na OI? Brazil, Turska...ili jos neko?

Jel su Kineskinje jos zajebane kao pre? Secam se OI gde smo igrali s njima valjda finale

It

8 minutes ago, Lancia said:

Ko nam je najveci rival na OI? Brazil, Turska...ili jos neko?

Italija je osvojila Ligu nacija i to su baš dobro igrale, najbolje još od onog finala SP sa nama pre 6 godina kad smo se klali na jednu loptu. Egonu melje, srednjaci su im jaki kao crna zemlja, kao naše nekad. Naravno, treba takvu igru ponoviti i nakon mesec dana, ali ako ostanu u toj formi, najozbiljniji su kandidat za zlato.

Turska je imala dosta problema sa povredama tako da im se igra još i više svodi na Vargas. Brazilke su dobre, Kineskinje lutaju godinama ali imaju ozbiljan potencijal, ako im se sve poklopi, mogle bi svakog da otkinu. Amerika je u padu, ali na OI ih ne treba nikad otpisivati.

U principu je jako izjednačen turnir, od svih ekipa samo Francuska i Kenija realno nikog ne mogu da pobede. Još sa ovim sistemom takmičenja nemaš pravo na loš dan ili ti se može desiti da ne prođeš ni grupu.

Nakon grupne faze nema žreba kao takvog neko se pravi tabela od 8 reprezentacija koje su prošle u četvrtfinale, pa se igra po sistemu 1-8, 2-7, 3-6, 4-5.

Elem, Gvideti objavio spisak:

Ognjenović, Drča

Bošković

Uzelac, Lozo, Buša, Lazović, Milenković

Stevanović, Aleksić, Kurtagić

Jegdić

rezerva: Bjelica

Hvala bogu da Bjelica nije u 12, ne treba nam rezervni korektor u ovakvom sistemu takmičenja, a realno, ako se Tijana povredi, nemamo šta ni da tražimo tamo.

Ozbiljno se računalo na Brankicu Mihajlović, ali pred početak priprema je sama odustala, verovatno je procenila da nije više u stanju da izdrži. Šteta, mogla je biti od koristi.

Milenković je tu valjda zbog defanzivnih zadataka, nadam se da neće biti potrebe za nekom značajnijom minutažom. Kapiram da su za startne primače planirane Uzelac i Lozo/Buša.

Iznenađenje je da nema Mine Popović, ali Hena Kurtagić se ozbiljno pokazala u Ligi nacija i mislim da je već sad bolja igračica i više zaslužuje mesto u timu.

I nadam se da će Gvideti imati muda da Bojana Drča bude startni dizač. 

nista se ne zna kao i  obicno u zenskoj odbojci....

prvi favoriti bi trebalo da je Turska. imaju verovatno najbolji par srednjaka na svetu plus Vargas. od kada su nju doveli, kidaju. meni i dalje nije jasno kako niko nije uspeo da pokida prijem jer igraju sa Karakurt kao jednim primacem

drugi bi trebale biti Brazil. Gabi je verovatno i dalje najbolji primac na svetu, imaju odlicnog korektora i dobre srednjake. 

treci favorit je Italija. Egonu je u malom padu, ali igraju odlicno kao tim. 

cetvrti i peti smo Kina i mi. nama je ceo tim Tijana, Kina ima brutalan prijem ako Zhu bude igrala kako ume. 

sesti favorit je USA. realno, imaju najslabiji tim od favorita, ali ni prosle OI nisu bile na vrhu, pa je odjednom Drews eksplodirala i donela im zlato. zena inace ni pre ni posle toga nista nije odigrala... ta ekipa je bila na vrhuncu u Riju, pa smo ih dobili... a u Tokiju, kada smo mi trebali biti na vrhuncu oprale nas u polufinalu...

ostale ce tesko prici medalji. Poljska i Holandija su dobre ekipe, ali nemaju extra kvalitet. Japan je uzasno ali uzasno zajeban. medalju ce tesko da uzmu, ali ako u 1/4 finalu odigraju kako umeju, mogu da izbace nekog favorita. 

velika steta je sto nema Rusije. imaju 4-5 devojaka mladjih od 25 godina, kidaju kolko su dobre.

Steta za Brankicu :sad: 

25 minutes ago, freakns said:

a u Tokiju, kada smo mi trebali biti na vrhuncu oprale nas u polufinalu...

E kad se setim kako su naše odigrale taj turnir, kao sakate. Jedna dobra utakmica protiv Italije u četvrtfinalu + sreća da je meč za bronzu bio protiv Koreje koja je neočekivano izbacila Tursku.

Realno nas je korona baš sjebala, trebalo je da budemo na vrhuncu 2020. godine, ubeđen sam da nam tad niko ne bi prišao. Ovako, Stefana Veljković ostala trudna, Brankica se povredila, Rašićki nije više bilo do života, Maja isto smorena, Terziću već bilo muka od svega... Užasno odigrane OI (kao i EP u Beogradu posle), bukvalno je Tijana sama igrala,

BTW, imam feeling da će Turska tako izgledati ove godine. 

Uzelac bi mogla da bude aprejdovana verzija Anje Spasojević, prvi kompletan primač nakon x godina, devojka je zaista ozbiljan potencijal. Ako je krene sada i ako Tijana bude u elementu, mogu da nas nose do zlata. Valjda je Gvideti uklopio sve to kako treba. 

pitanje za vas koji pratite zensku odbojku, sta je sa vanjom savic?

znam da je vazila za velikog talenta, kao klinka otisla u kan

moze li se ona u dogledno vreme ocekivati u reprezentaciji?

pogotovo, posto je korektor, a tijana je neprikosnovena

inace, vanja je cerka sase (cvike) savica ex kosarkasa borca, hemofarma...

2 hours ago, Halvard said:

Iznenađenje je da nema Mine Popović, ali Hena Kurtagić se ozbiljno pokazala u Ligi nacija i mislim da je već sad bolja igračica i više zaslužuje mesto u timu

ovo je baš iznenađenje barem meni 

a Hena (prvi put čujem to ime) ako smem da primetim je prava lepotica 

5 hours ago, pbg12345 said:

pitanje za vas koji pratite zensku odbojku, sta je sa vanjom savic?

znam da je vazila za velikog talenta, kao klinka otisla u kan

moze li se ona u dogledno vreme ocekivati u reprezentaciji?

Nije nažalost napredovala koliko se očekivalo, teško da će imati mesta u reprezentaciji u skorije vreme.

U problemu smo sa rezervnim korektorima, naravno da se ne može očekivati da neko bude ni blizu Tijani, ali trenutno nemamo nikoga ko bi mogao da realno doprinese na bilo koji način, osim protiv ekipa treće klase. 

4 hours ago, Fakundo Sava said:

ovo je baš iznenađenje barem meni 

a Hena (prvi put čujem to ime) ako smem da primetim je prava lepotica 

Što se tiče samog bloka može da prestigne i Milenu Rašić, ima fenomenalnu tehniku. Napad poprilično škripi, ali dobro, mlada je, ima vremena da se to usavrši. Bolji je izbor od Mine Popović koja stagnira već nekoliko sezona. 

Dobri su nam srednjaci, Maja Aleksić je odlična, ali duo Rašić-Veljković verovatno neće nikad biti prevaziđen. 

A u muškoj, kakve su nam šanse bar za 1/4finale?

I ko su sad tu glavni favoriti, verujem Poljaci, Italija, Francuzi domaćini...

Muškarcima je četvrtfinale plafon, Francuska i Slovenija su objektivno jače, sa Kanadom smo tu negde. Realno je uspeh što smo se uopšte plasirali.

Francuska, Brazil, Italija, Poljska, SAD, tu će se deliti medalje. Mada je meni Japan jako gotivan, posle 100 godina ponovo imaju super mušku ekipu, mada ne znam da li baš mogu do medalje.

On 9. 7. 2024. at 20:39, Halvard said:

Što se tiče samog bloka može da prestigne i Milenu Rašić, ima fenomenalnu tehniku. Napad poprilično škripi, ali dobro, mlada je, ima vremena da se to usavrši. Bolji je izbor od Mine Popović koja stagnira već nekoliko sezona. 

Dobri su nam srednjaci, Maja Aleksić je odlična, ali duo Rašić-Veljković verovatno neće nikad biti prevaziđen. 

nece ona puna igrati. 

starteri ce biti Aleksic i Stevanovic. jedino pitanje je kod nas je ko ce na prijem. da li ce startovati Uzelac, ili cemo svi da lupamo glavu u zid gledajuci Busu i Lozo/Milenkovic... 5 godina smo cekali Katarinu Lazovic, i nismo je docekali, pa je od vrhunskog potencijala postala osrednji igrac jer nije dobila sansu. valjda sa Uzelac necemo napraviti istu gresku... a spomenuo si ti gore da li ce Guidetti imati m00da da se startuje Drca. znas i ti da nece :D