Jump to content

Odbojka OI 2024

Featured Replies

13 minutes ago, samo_opusteno said:

Nisam siguran da teza o lozenju pije vodu jer generacija brace Grbic nije imala na koga da se lozi pa se istovremeno pojavilo toliko vrhunskih igraca, mnogi usred rata odrastali. 

Mislim da se vrhunske generacije jednostavno pojave, dovoljna su 2-3 vanserijska talenta. 

Recimo nemci u kosarci sad imaju bracu Vagner i Srudera i to ce biti dovoljno za zetvu medalja. 

Gledaj kakav domino efekat je napravila generacija Inieste i Cavija u spanskom fudbalu, sva prvenstva u svim kategorijama su osvojili.

• Replies 505
  • Views 16k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• A ne, ne, nije ti to samo do Vučića, hajde da se ne lažemo. Vučić je političar, on narodu daje ono što će doprineti njegovom imidžu, ne ono što je za narod najbolje, i tu on nije mnogo različit od bil

• Prvo sam se užasno iznervirao zbog one gluposti u prvom setu, sad sam samo smoren. Realno, ni po čemu nismo zaslužili da se borimo za medalju na ovim OI.   Gvideti nema hemiju sa ovom ekipom

• Pa da, sad cedimo poslednje kapi iz suve drenovine generacije koja je odrastala ložeći se na Grbiće, Kviska, Miljkovića, Gerića... Realno, na Atanasijevića i Podraščanina se nije ložio niko, a tek na

27 minutes ago, samo_opusteno said:

Nisam siguran da teza o lozenju pije vodu jer generacija brace Grbic nije imala na koga da se lozi pa se istovremeno pojavilo toliko vrhunskih igraca, mnogi usred rata odrastali. 

Mislim da se vrhunske generacije jednostavno pojave, dovoljna su 2-3 vanserijska talenta. 

Recimo nemci u kosarci sad imaju bracu Vagner i Srudera i to ce biti dovoljno za zetvu medalja. 

Nisu imali na koga da se lože, ali su počinjali da se odbojkom bave u ozbiljnim klubovima u kojima se dobro radilo.

U SFRJ je odbojka dugo bila u zapećku u poređenju sa drugim timskim sportovima, ali je sredinom i krajem 80-ih počela da doživljava ozbiljan uspon, ona generacija je proizvod toga.

Sad em klinci nemaju nikog ko bi im bio idol, em klubovi jedva mogu račun za struju da plate. Duplo golo.

17 minutes ago, Halvard said:

Nisu imali na koga da se lože, ali su počinjali da se odbojkom bave u ozbiljnim klubovima u kojima se dobro radilo.

U SFRJ je odbojka dugo bila u zapećku u poređenju sa drugim timskim sportovima, ali je sredinom i krajem 80-ih počela da doživljava ozbiljan uspon, ona generacija je proizvod toga.

+1

Samo iz moje osnovne je mnogo ljudi iz tih generacija otišlo da igra po klubovima u Srbiji, CG, Italiji, Francuskoj.

Nešto mi je prejak i neopravdan ovaj lament koji slušam. Nismo se oporavili od generacije Đule Meštera, a repka uzela dva prvenstva Evrope 2011. i 2019. Da ne nabrajam ostale uspehe. Šmekera™ takođe na izvoz, od UKovačevića, Lisinca, Starovića, Bate, Janića, itd. na koje se klinke i te kako lože. 

Da, odbojka je baš bila u zapećku iako smo uzeli i dve bronze na EP krajem sedamdedetih, nekako se smatrala za "ženski" sport. Moje prvo sećanje na mušku reprezentaciju je zlato na univerzijadi u ZG 1987, Čaušević, Malević, Urnaut, Žare Petrović... Ne sećam se zbog čega, ali znam da sam ispratio sve utakmice naših odbojkaška tada. 

E ta 87 je baš bila jaka godina, čileanci, bormio, mladi rukometaši

7 hours ago, Moonwalker said:

Ta reprezentacija je nastala na bazi Vojvodine u koju su svojevremeno osamdestih presli kao treneri Kinezi koji su radili u Mladosti iz Zagreba, pa je i sa nasim trenerima nastala ona strasna Vojvodina s kraja osamdestih.  Dobar deo igraca je bio iz te skole, plus Partizana u koga je Kvisko dosao iz Budve. I fenomenalnog Brdjovica koji je iz Kraljeva presao u Zvezdu. Postojali su jaki klubovi u Kraljevu, Nisu, ova dva beogradska. Plus sasvim solidni iz Pozarevca i Obrenovca. Plus je bio dobro organizovan savez, sa Boricicem i Milosevicem.

I reprezentacija SFRJ je bila prilicno solidna pred raspad zemlje. 

i ne zaboravimo tanaskovica iz lucana :happy:

iz nekog razloga odbojka je u cacku nepostojeca gotovo, ali zato su lucani imali priclino ozbiljnu skolu

skolski drugar iz lucana koji je i sam trenirao odbojku mi je pricao da su imali dosta korektnih graca na nivou srbije

22 minutes ago, KennyDalglish said:

Da, odbojka je baš bila u zapećku iako smo uzeli i dve bronze na EP krajem sedamdedetih, nekako se smatrala za "ženski" sport. Moje prvo sećanje na mušku reprezentaciju je zlato na univerzijadi u ZG 1987, Čaušević, Malević, Urnaut, Žare Petrović... Ne sećam se zbog čega, ali znam da sam ispratio sve utakmice naših odbojkaška tada. 

da, il smo vladali ili se najavljivao pocetak ozbiljnog vladanja u svim ekipnim sportovima

1 hour ago, KennyDalglish said:

Laninovic iz Mostara. U sustini isto kao i za rukomet. Bilo je vezano za glavne gradove i velika SD ili jake privredne centre. Steta to je lep i atraktivan sport. Negde procitah ovih dana da za Amere na pesku igra lik koji je na koledzu furao oba sporta paralelno, opredelio se posle za kosarku, imao u karijeru u NBA i na kraju na ovoj olimpijadi se vratio odbojci. U spojleru.

Na kraju se sve svodi na novac.

Edited by Moonwalker

1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said:

Nešto mi je prejak i neopravdan ovaj lament koji slušam. Nismo se oporavili od generacije Đule Meštera, a repka uzela dva prvenstva Evrope 2011. i 2019. Da ne nabrajam ostale uspehe. Šmekera™ takođe na izvoz, od UKovačevića, Lisinca, Starovića, Bate, Janića, itd. na koje se klinke i te kako lože. 

Mislila sam na zastupljenost odbojke u klubovima u manjim sredinama, to je mnogo bolje funkcionisalo kad su te generacije bile aktuelne. Ne mislim samo na Mešterovu, trajalo je to skoro dve decenije. Forsiralo se još iz škole, lokalni klub je bio jak, stvarala se velika baza igrača, samim tim su generacije bile jače. Sad je sve to u mnogo gorem stanju, ženska odbojka se nešto malo i drži, muška  ne postoji (mislim konkretno na svoju sredinu). O šmekerima nisam ni pričala :happy:

@Moonwalkerda, spominjali smo ga na nekom drugom topiku :D

kad pomenu privredne centre, sad se setih da je i zelezara sisak 70 tih imala solidan odbojkaski klub

pokojni kucni prijatelj je tad igrao za njih i prepricavao mi neke meceve

e:zenska odbojka je u potpuno drugacijoj situaciji od muske

sigurno najmasovniji zenski sport kod nas

u cacku npr muski klub se obnavlja i gasi svako malo, dok zenskih ima 3 ili 4 koja se ozbiljno takmice, plus svaka skola ima zensku odbojku

Edited by pbg12345

Jedno Ljubinje je bilo standardni prvoligaš. Ne znam da li je opština ikad prebacila 4000 stanovnika. Nisu imali ni privredu, nista.

Đorđe Đurić dobar igrač bio, nastupao za SRJ a otac Jovo reprezentativac SFRJ.

Holanđanke ispale. Šteta za onaj prvi meč protiv Turske.

fantazija kako italijani unistavaju poljski napad. 

Ubi ih Kurek servisom. Sjajan kambek Poljaka u 3. setu nakon 21:23 i dva uzastopna tajmauta Grbića

Slovenci idu na Poljake, najgori moguči rival. 

X6dKYCY.png

Background Picker
Customize Layout