August 2, 2024Aug 2 50 minutes ago, 189- said: jesmo mi to i zvanicno out? Jesmo ako Japan dovece uzme makar set Amerima
August 2, 2024Aug 2 e ovo jos nisam video. slovenac promasio smec na 0 igraca u bloku. i to za metar van terena
August 2, 2024Aug 2 jel gledao odbojku sada? cini mi se da su bas ruzno pokrali francuze u finisu petog seta. usput sam sad saznao da se u roku od osam sekundi mora traziti celendz, pa ako se poen oduzi ne moze nakon istog
August 2, 2024Aug 2 Dva puta zaredom su nas naguzili. Ali odlicna odbojka, uzivancija je bilo gledati.
August 2, 2024Aug 2 a dobro... i nismo za 1/4 finale. matori smo, i Luburic i Bata su prosecni igraci, a danas bez vrhunskog korektora ne mozes igrati. na kraju, plasman na OI nije los rezultat. pokazali smo zube Francuzima, mozda i Kanadu dobijemo... treba se sada polako okretati novim igracima. Peric i Kujundzic treba da budu primacka dijagonala i naci par klinaca koji ce da se uce, videti dal ovaj Todorovic vredi necemu, srednjake smo uvek imali OK.... a valjda u tim mladjim kategorijama ima i neki korektor(ne pratim musku odbojku van reprezentacije, tako da ne znam kaki su klinci). ako treba, zrtvovati jedan olimpijski ciklus ali napraviti ekipu za to vreme. iz ove smo iscedili suvu drenovinu, a bili su tek prosek. Bata dok je bio mladji, Lisinac i Podrascanin su bili svetska klasa, ali ostali slabo. makar ja nisam nikada mislio da su Ivovic i posebno Kovacevic vrhunski igraci. a o tehicarima da ne pricam, tu smo bas bas tanki. opet, sve ovo je pod predpostavkom da u mladjim kategorijama postoji nesto i da imas neku grupu iz koje mozes naci igrace. ako nema, ondak cemo tonemo, jbg
August 2, 2024Aug 2 Šta se desilo Atanasijeviću ,nije ni senka onog igrača ,a nije toliko mator,znam da je vukao povredu ali dal je realno da ovako propadne ,vidm da sada igra u Kini . A nekad je vrteo oko malog prst Saru Jo i Nevenu Božović A Lisinac jel on uopšte igra odbojku ? Razlika u odnosu na rukomet je što u odbojci ima na koga klinci da se ugledaju a koji omladinac uopšte zna nekog našeg rukometaša
August 2, 2024Aug 2 9 minutes ago, Fakundo Sava said: Šta se desilo Atanasijeviću ,nije ni senka onog igrača ,a nije toliko mator,znam da je vukao povredu ali dal je realno da ovako propadne ,vidm da sada igra u Kini . A nekad je vrteo oko malog prst Saru Jo i Nevenu Božović A Lisinac jel on uopšte igra odbojku ? Razlika u odnosu na rukomet je što u odbojci ima na koga klinci da se ugledaju a koji omladinac uopšte zna nekog našeg rukometaša Cini mi se da smo olako prokockali veliku popularnost iz vremena brace Grbic i kompanije. Samo su kosarkasi imali vecu harizmu od njih.
August 2, 2024Aug 2 Pa da, sad cedimo poslednje kapi iz suve drenovine generacije koja je odrastala ložeći se na Grbiće, Kviska, Miljkovića, Gerića... Realno, na Atanasijevića i Podraščanina se nije ložio niko, a tek na njihove naslednike neće. Odbojci se dogodila "savršena oluja" jer se ona generacija pojavila odmah po ukidanju sankcija, kad su ljudi bili željni uspeha u sportu, a oni su pored košarkaša jedini konstantno imali rezultate nekih 6-7 godina, otud i tolika popularnost. Jbt, kad se setim kako su se pratile utakmice Svetske Lige, kao da se finale Olimpijade igra. Ali kako je ta generacija polako zalazila, tako su i rezultati počeli da bivaju slabiji, medalje se proredile, interesovanje počelo da opada, a nismo stvorili dovoljno veliku bazu iz koje bi se izvlačili novi igrači sličnog nivoa i to je sad začarani krug iz kog je jako teško izvući se.
August 2, 2024Aug 2 Nisam siguran da teza o lozenju pije vodu jer generacija brace Grbic nije imala na koga da se lozi pa se istovremeno pojavilo toliko vrhunskih igraca, mnogi usred rata odrastali. Mislim da se vrhunske generacije jednostavno pojave, dovoljna su 2-3 vanserijska talenta. Recimo nemci u kosarci sad imaju bracu Vagner i Srudera i to ce biti dovoljno za zetvu medalja.
August 2, 2024Aug 2 1 hour ago, Halvard said: Pa da, sad cedimo poslednje kapi iz suve drenovine generacije koja je odrastala ložeći se na Grbiće, Kviska, Miljkovića, Gerića... Realno, na Atanasijevića i Podraščanina se nije ložio niko, a tek na njihove naslednike neće. Odbojci se dogodila "savršena oluja" jer se ona generacija pojavila odmah po ukidanju sankcija, kad su ljudi bili željni uspeha u sportu, a oni su pored košarkaša jedini konstantno imali rezultate nekih 6-7 godina, otud i tolika popularnost. Jbt, kad se setim kako su se pratile utakmice Svetske Lige, kao da se finale Olimpijade igra. Ali kako je ta generacija polako zalazila, tako su i rezultati počeli da bivaju slabiji, medalje se proredile, interesovanje počelo da opada, a nismo stvorili dovoljno veliku bazu iz koje bi se izvlačili novi igrači sličnog nivoa i to je sad začarani krug iz kog je jako teško izvući se. Ta reprezentacija je nastala na bazi Vojvodine u koju su svojevremeno osamdestih presli kao treneri Kinezi koji su radili u Mladosti iz Zagreba, pa je i sa nasim trenerima nastala ona strasna Vojvodina s kraja osamdestih. Dobar deo igraca je bio iz te skole, plus Partizana u koga je Kvisko dosao iz Budve. I fenomenalnog Brdjovica koji je iz Kraljeva presao u Zvezdu. Postojali su jaki klubovi u Kraljevu, Nisu, ova dva beogradska. Plus sasvim solidni iz Pozarevca i Obrenovca. Plus je bio dobro organizovan savez, sa Boricicem i Milosevicem. I reprezentacija SFRJ je bila prilicno solidna pred raspad zemlje. Edited August 2, 2024Aug 2 by Moonwalker