July 1, 20241 yr 59 minutes ago, levi said: jedina pobeda u polrekreativnoj ligi nacija. tu smo pobeđivali čak i neugodnu Rusiju u kvalifikacijama i na prvenstvima nikad nismo pobedili Sloveniju, ni u našim najboljim danima Polurekreativna liga koja ti daje mogucnost plasiranja na evropsko/svetsko, i gde sve ekipe igraju sa najjacim sastavima? Edited July 1, 20241 yr by JohnnyD
July 1, 20241 yr Ne videh da je neko pomenuo ostale dve alpske reprezentacije, Austriju i Svajcarsku. One su na ovom turniru uz Spaniju i najzanimljivije za gledanje. Njih smo u proteklih 10-ak godina mogli da gledamo jer su se nekoliko puta susretale sa nasom reprezentacijom. Na pocetku tog destleca, mogli smo da se smatramo blagim favoritima u utakmicama protiv njih. Cak smo i pobedjivali (npr. Srbija 3 - Austrija 2). Kako su godine prolazile, mi smo bili svedoci sistematskog napretka ovih reprezentacija i u igri, i u kvalitetu igraca i u kvalitetu trenera. Ne samo sto su Svajcarska i Austrija pretekle nasu reprezentaciju (to vise i nije neki podvig), nego su postale konkurentne reprezentacijama koje se smatraju evropskom elitom.
July 1, 20241 yr To jeste, dva preozbiljna sistema. Ovaj deo kostura Holandija - Rumunija - Austrija - Turska je baš gotivan. Super što će jedna od te 4 repke završiti u polufinalu. Edited July 1, 20241 yr by Milošica
July 1, 20241 yr 16 minutes ago, Dimitrije said: Ne videh da je neko pomenuo ostale dve alpske reprezentacije, Austriju i Svajcarsku. One su na ovom turniru uz Spaniju i najzanimljivije za gledanje. Njih smo u proteklih 10-ak godina mogli da gledamo jer su se nekoliko puta susretale sa nasom reprezentacijom. Na pocetku tog destleca, mogli smo da se smatramo blagim favoritima u utakmicama protiv njih. Cak smo i pobedjivali (npr. Srbija 3 - Austrija 2). Kako su godine prolazile, mi smo bili svedoci sistematskog napretka ovih reprezentacija i u igri, i u kvalitetu igraca i u kvalitetu trenera. Ne samo sto su Svajcarska i Austrija pretekle nasu reprezentaciju (to vise i nije neki podvig), nego su postale konkurentne reprezentacijama koje se smatraju evropskom elitom. Obe te reprezentacije su gotovo uvek bile solidne i predstavljale su neki srednji evropski nivo, sto i sada predstavljaju i uvek ce predstavljati. Posto imaju dobre fundamente ponekad im se dogodi dobra generacija koja iskoci i napravi zapazen rezultat ali nista revolucionarno. Hrvatska za ovo malo godina koliko postoji kao samostalna drzava napravila je vise uspeha na velikim takmicenjima nego obe te reprezentacije zajedno. Ideja da ce te dve zemlje i Slovenija u sledecem periodu dominirati evropskim fudbalom je epska fantazija kojoj bi se i Tolkin poklonio s dubokim postovanjem.
July 1, 20241 yr Uhvatili ste se za Sloveniju bez razloga. Ne ocekujem da oni postanu dominantna fudbalska sila. Necu da se slatko smejem ako se desi da Slovenija prodje Portugal, ali cu da posaljem e-mail Tolkinu. Austrija je imala period kada su bili evropska elita, koja je imaimali svojstven stil igre: tzv. Vundertim Huga Maizla iz 1930-ih (4. na SP 1934; 2. na Olimpijadi 1936.) do Anslusa. Zatim 1950-ih (3. na SP 1954.). Ne znam za Svajcarsku. Da sacekamo kraj ovog turnira pa da vidimo gde ce da zavrse alpske reprezentacije.
July 1, 20241 yr 12 hours ago, Dimitrije said: Nastupa vreme alpske dominacije. Austrija, Svajcarska pa i Slovenija. 42 minutes ago, Dimitrije said: Ne ocekujem da oni postanu dominantna fudbalska sila. Istini za volju, Profo, jedino za sta smo se mi uhvatili su formulacije iz jednog od vasih prethodnih postova.
July 1, 20241 yr 1 hour ago, Dimitrije said: Uhvatili ste se za Sloveniju bez razloga. Ne ocekujem da oni postanu dominantna fudbalska sila. Necu da se slatko smejem ako se desi da Slovenija prodje Portugal, ali cu da posaljem e-mail Tolkinu. Austrija je imala period kada su bili evropska elita, koja je imaimali svojstven stil igre: tzv. Vundertim Huga Maizla iz 1930-ih (4. na SP 1934; 2. na Olimpijadi 1936.) do Anslusa. Zatim 1950-ih (3. na SP 1954.). Ne znam za Svajcarsku. Da sacekamo kraj ovog turnira pa da vidimo gde ce da zavrse alpske reprezentacije. ja sam u vijuge zauvek upisao igrače od 7 do 11 iz šezdesetih. nemec, knol, bucek, hof rafrajder.
July 1, 20241 yr 1 hour ago, harper lee said: Istini za volju, Profo, jedino za sta smo se mi uhvatili su formulacije iz jednog od vasih prethodnih postova. Ispred imena Slovenije ima “pa i” sto ukazuje da je nisam svrstao u Isti rang sa prve dve, vec da je to jos jedna alpska zemlju koja je napravila uspeh kvalifikujuci se za 2. krug takmicenja. Ako vas zabavlja, nastavite.
July 6, 20241 yr On 30. 6. 2024. at 21:39, Ivo Petović said: Rodri trenutno najbolji fudbaler na svetu. Agree. Kapa dole i za privatni zivot