Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Letnje šeme: filmovi o letu

Featured Replies

Čini mi se da niko nije pomenuo ovaj solidan film iz majčice - Neposlušni

xl_2267712_70e5968e.jpg

SaE

• Replies 134
  • Views 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• sad bas razmisljam.... pravi letnji u kojima vidim svoja leta iz mladosti su varljivo leto (osnovni), call me by your name i tavernijeov nedelja na selu (il u prirodi, vise se ne secam kako je kod nas

• Nisam ni znao do pre neki dan da se na RTS 3 već neko vreme prikazuju filmovi Erika Romera,a izgleda da je dinamika prikazivanja jednom nedeljno. U sredu veče prikazan je još jedan letnji film Ze

• Film mi je, inače, prva asocijacija na leto. Kupanje, hladna lubenica, pečeno pile za nedeljni ručak u dvorištu i hladno vino iz podruma.

Posted Images

4 hours ago, hansolo said:

13. Point Break

:ziga:
remek delo

Ben Quick 

• 2 weeks later...

a leto se tek zaletelo..

pica slačica!

• 2 weeks later...

Nisam ni znao do pre neki dan da se na RTS 3 već neko vreme prikazuju filmovi Erika Romera,a izgleda da je dinamika prikazivanja jednom nedeljno.

U sredu veče prikazan je još jedan letnji film Zeleni zrak, pa koga zanima i ima tu mogućnost može još uvek da vrati unazad.

Zeleni zrak deo je ciklusa Komedije i poslovice.

https://www.rts.rs/tv/rts-digital/5490766/ciklus-fimova-erika-romera-zeleni-zrak.html

https://www.rts.rs/lat/rts/rts-predstavlja/filmski-program/filmovi/5419025/erik-romer-umetnost-morala-i-vodjenja-razgovora.html

https://www.imdb.com/title/tt0091830/?ref_=nm_flmg_t_15_dr

Ono što volim u ovom filmu, a vidljivo i u drugim Romerovim filmovima (kada smo kod teme u Pauline at The Beach, u A Summers Tale, itd...) je upadljiva pojednostavljenost života u osamdesetim godinama prošlog veka, neopterećenost materijalnim vrednostima i konceptom posedovanja, neposrednost u kontaktima itd...

Naravno da ovde ne govorim o konceptima koji omogućavaju autoru da se usredsredimo na bitno u filmu, već o konceptima koji su zaboravljeni i zapostavljeni, a verujem itekako važni za poimanje vremena u kojem živimo:

Svi se prilikom susreta prisno pozdravljaju, a najčešće i ljube. Danas se čuknemo pesnicama.

Na plažama su svi na peškirima, bez plažnog inventara, bez dominantnih suncobrana i ležaljki i što je još važnije ljudi nisu smešteni ni u kakve torove i slobodno se kreću. U slučaju Zelenog zraka govorimo o Bijaricu, a ne o nekakvoj plaži u Buljaricama.

Upadljivo odsustvo rekvizita, specijalne opreme, gadžeta. Junakinja iz Zelenog zraka je otišla u planine i prošetala do ivice snega gacajući po blatu u svojim espadrilama u kojima je do juče gazila po obali okena. Danas se u planinu, na plažu, na trčanje, ju nejm it! ne ide ukoliko nisi opremljen kao profesionalac.

MV5BMTIyNTYzNTA0MF5BMl5BanBnXkFtZTYwMDQ2

Sjajna ispod-radara 80s komedija

4 hours ago, Ras said:

Nisam ni znao do pre neki dan da se na RTS 3 već neko vreme prikazuju filmovi Erika Romera,a izgleda da je dinamika prikazivanja jednom nedeljno.

U sredu veče prikazan je još jedan letnji film Zeleni zrak, pa koga zanima i ima tu mogućnost može još uvek da vrati unazad.

Zeleni zrak deo je ciklusa Komedije i poslovice.

https://www.rts.rs/tv/rts-digital/5490766/ciklus-fimova-erika-romera-zeleni-zrak.html

https://www.rts.rs/lat/rts/rts-predstavlja/filmski-program/filmovi/5419025/erik-romer-umetnost-morala-i-vodjenja-razgovora.html

https://www.imdb.com/title/tt0091830/?ref_=nm_flmg_t_15_dr

Ono što volim u ovom filmu, a vidljivo i u drugim Romerovim filmovima (kada smo kod teme u Pauline at The Beach, u A Summers Tale, itd...) je upadljiva pojednostavljenost života u osamdesetim godinama prošlog veka, neopterećenost materijalnim vrednostima i konceptom posedovanja, neposrednost u kontaktima itd...

Naravno da ovde ne govorim o konceptima koji omogućavaju autoru da se usredsredimo na bitno u filmu, već o konceptima koji su zaboravljeni i zapostavljeni, a verujem itekako važni za poimanje vremena u kojem živimo:

Svi se prilikom susreta prisno pozdravljaju, a najčešće i ljube. Danas se čuknemo pesnicama.

Na plažama su svi na peškirima, bez plažnog inventara, bez dominantnih suncobrana i ležaljki i što je još važnije ljudi nisu smešteni ni u kakve torove i slobodno se kreću. U slučaju Zelenog zraka govorimo o Bijaricu, a ne o nekakvoj plaži u Buljaricama.

Upadljivo odsustvo rekvizita, specijalne opreme, gadžeta. Junakinja iz Zelenog zraka je otišla u planine i prošetala do ivice snega gacajući po blatu u svojim espadrilama u kojima je do juče gazila po obali okena. Danas se u planinu, na plažu, na trčanje, ju nejm it! ne ide ukoliko nisi opremljen kao profesionalac.

ovo glede 80-ih si lepo napisao. uvek pricamo o nama sa ove druge strane, zeljama, razotkrivanju ali niko nam ne prica o zivotu ljudi sa ipak druge strane. 

stanje nas a stannih opterecivalo, nekakva zelja za boljim drustvom, koliko smo mi, uslovno mi, bili sebicni. 

filmovi su dobri spomenici, 

mozda sam zalutao u tvom postu ali nesto mi se dopalo

Sasvim simpatična makedonska komedija iz 1961. godine sa Slobodanom Perovićem u glavnoj ulozi.

Edited by colonelo

On 28. 7. 2024. at 1:38, colonelo said:

Sasvim simpatična makedonska komedija iz 1961. godine sa Slobodanom Perovićem u glavnoj ulozi.

upravo sam htela da postavim! nedavno je digitalizovan, pa ga ima i po sharing platformama.

kuriozitet je da je to prva mk filmska komedija i ujedno prvi mk film koji je režirao mk režiser (dimitrie "ruli" osmanli).

meni je hajlajt prelepa ljupka džundeva - kao oličenje hičkokove plavuše. 

On 27. 7. 2024. at 23:52, zorglub said:

MV5BMTIyNTYzNTA0MF5BMl5BanBnXkFtZTYwMDQ2

Sjajna ispod-radara 80s komedija

Prilično volim taj film, nagoni me na smejanje...

Produced by george harrison

• 2 weeks later...

Sad sam se setila i Shirley Valentine

Ipak je ajkula najbolji letnji film

• Author

Chinatown je mnogo vise od svega, ali ima taj jasan letnji ambijent u kojem se radnja desava: mali stoni ventilatori po Nikolsonovom ofisu, ledeni cajevi koji se nude, susa, odnosno nedostatak vode, borba za kap vode, zvuci i hucanje same vode po jarugama, kanalima, reci, moru i vodozahvatima i naravno graske znoja na licu Dzona Hjustona kada je u istom kadru sa Nikolsonom. Sinoc sam reprizirao, tako da u novom razumevanju kod mene ima potencijal kao dosta jak pobocni letnji film