Stela Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 17 minutes ago, Sandradjer said: Call me by your name je prvi koji mi je pao na pamet. Od glavnog glumca mi nije dobro nakon onih saznanja. Uopste ne znam gde da smestim taj film u glavi. Muke zive Drugi koji su mi pali na pamet A Month by the Lake, Swimming Pool (Charlotte Rampling), Adore,... Kad rece Swimming Pool, setih se La Piscine, eno ceka da ga pogledam, a u skladu je sa ovom temom. Da dodam Before Sunrise, letnja su desavanja - lep i drag film; ima jos dva nastavka, ovaj najvise volim. 1 1
Sandradjer Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 3 minutes ago, Stela said: Kad rece Swimming Pool, setih se La Piscine, eno ceka da ga pogledam, a u skladu je sa ovom temom. Da dodam Before Sunrise, letnja su desavanja - lep i drag film; ima jos dva nastavka, ovaj najvise volim. Zato sam i stavila Rampling uz film da se ne pomesa sa La Piscine. Before Sunrise mi nije legao, nisam uspela da se uzivim u film. Mozda pogledam ponovo i bude neki bolji utisak 1
adam Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 sad bas razmisljam.... pravi letnji u kojima vidim svoja leta iz mladosti su varljivo leto (osnovni), call me by your name i tavernijeov nedelja na selu (il u prirodi, vise se ne secam kako je kod nas preveden). ima i onaj talijanski ferragosto koji mi je ubersimpa al to se uglavnom desava u zatvorenom prostoru pa nemam isti osecaj. kad malo razmislim, stand by me bih isto tu stavio zbog odrastanja u prashini. lepljivo, znojavo leto, to je sav americki jug al to nije sezonski momenat. onako 's vrha glave' medju najznojavima su mi dugo toplo leto, thelma and louise, angel's heart s ventilatorom na plafonu i big easy s ubersegsi elen barkin. zabavno i segsi bas kako treba. s vremenom sam se navikao i na leto ovde u uk pa evo par favorita - a canterbury tale (powel & pressburger klasik, odlican), i life is sweet (to je taj moj zivot u londonu, zna mike lee), film s kojim nemam zajednicko a jedan mi je od najdrazih letnjih je do the right thing spike lee-ja. zaljubio se u film od prvog momenta kad sam ga video. taj neizmerni talenat koji kulja iz coveka kao iz vulkana nezavisno od zelja, karaktera i aspiracija sam, cini mi se, video jos samo kod pete doherty-ja na pocetku karijere, nezavisno od toga sta su i jedan i drugi uradili posle od toga. no dobro, to je do mene. i nravno - ajkula! film zbog kojeg i dan danasu moru plivam nazad cim vidim da se broj ljudi ispred mene proredio. bonus - bergmanov summer with monica je faking remek delo al je zahtevan u majcinu. pozno leto, rekao bih. neko drugo vreme, neki drugaciji filmovi, nije za ljude koji ocekuju zabavu. 8 1
adam Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 e, da... kako sam samo zaboravio jedan od mojih najdrazih filmova ikad box of moolight https://www.imdb.com/title/tt0115738/ . ko god nije gledao - najtoplija preporuka. jedan od onih malih filmova koji nikad nisu doziveli zasluzenu paznju. savrsen film a uz to i letnji. john turturo i sam rockvell fenomenalni. rockwell mi nigde nije bio tako dobar niti tako drag lik kao tamo. a i muzka hit. tip iznajmi auto, nadje kasetu i pusta. a ono kejv all the way. a setih se i belle epoque. pravi zabavni letnji film. 2
Frile Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 40 minutes ago, adam said: ima i onaj talijanski ferragosto kad je feragosto u pitanju: Caro Diario (Nanni Moretti), prva priča 2 1
morgana Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 (edited) i palombella rossa u kojoj moretti kontemplira o vaterpolu i komunizmu kad smo kod moretti-ja Edited June 22, 2024 by morgana
kud u maglu Simoviću Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 @Lancia si gledao leto kad sam naučila da letim? 1
Ras Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 3 hours ago, makaronee said: tenesi vilijams je zaduzen i za paniku na sinama... Da, Tenesi Vilijams baš nije voleo uobičajene odlaske na plažu tokom leta: Mačka (E. Kazan) i Iguana (J. Huston).
Lancia Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: @Lancia si gledao leto kad sam naučila da letim? Jesam to je neko pokrenuo pre dve godine ovde, pa smo svi potrcali da gledamo. 1
Ras Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 Fatih Akin - Im Juli (In July) i Tschick (Goodbye Berlin) 1
Sludge Factory Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 Meni su tipicni letnji filmovi American Graffiti i Dazed and Confused. School's out! 1
kud u maglu Simoviću Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 nešto sasvim drugačije od “letnjeg” filma, a opet letnji film 1
adam Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 1 hour ago, morgana said: i palombella rossa u kojoj moretti kontemplira o vaterpolu i komunizmu kad smo kod moretti-ja ovo nisam gledao. stavicu na listu.
morgana Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 1 minute ago, adam said: ovo nisam gledao. stavicu na listu. simpa je ali zahtijeva nerve
gsb Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 Kad smo kod domacih, meni ovo skroz letnje, od ove godine: 5 1 1
Recommended Posts