Jump to content
IGNORED

Srpska klupska košarka - opšta tema

Krošek

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, theanswer said:

KLS nije poluamaterski nivo, to je profi liga, bez tih top 6 klubova.. Znači tu su svi igrači plaćeni. Poluamaterski nivo može da bude druga liga koja je najviša liga pod okriljem KSS, da ne mešamo sad babe i žabe. Pošto bi neka profi KLS trebala da ima jedno 10-12 timova, onda uz ovih 6 bi moralo da uđe i 6 iz ove trenutne KLS. 

Meni nije jasno zašto pobornicima srpske košarkaške lige nije zanimljiva utakmica između prvog i drugog u KLS. Pričamo o gradu Novom Sadu btw gde ne postoji bolji klub. Evo i Pešić je bio verovatno da vidi po 3 amerikanca u oba tima i MJK i Ljubičića spremnih za reprezentaciju sutra kad bi se zajebavali. 

Koliko su plaćeni prosečni KLS igrači? Tipa starter tima koji ne igra ABA2 ili šesti, sedmi igrač nekog Zlatibora? Nije retoričko pitanje nego stvarno ne znam. 

Posted

2k

Posted

Kakvi seljaci Covic i Vujosevic. Oni uzivaju u mulju, tu je problem i tu nema srece. Oni ce i stvoriti problem cak i kada ga nema. Vole podjebavanja, kafanske price, uplit politike..

• +1 1
Posted
On 12. 12. 2024. at 0:19, Heaviside said:

Koliko su plaćeni prosečni KLS igrači? Tipa starter tima koji ne igra ABA2 ili šesti, sedmi igrač nekog Zlatibora? Nije retoričko pitanje nego stvarno ne znam. 

Ili mislis koliko nisu placeni.

Pa zavisi od kluba do kluba.Zlatibor,Vojvodina,Joker  imaju reklo bi se ozbiljne ugovore sa igracima.Vojvodina naravno najjace i to su vec ozbiljne pare.

Ostali od sumraka do svitanja.Imas igraca koji su mladi tipa 18-19 godina koji igraju za stan hranu i 200,300,400 eura stariji igraci neko 600 neko 800 dok oni da kazem nosici max 2000e.

• +1 1
Posted

Izgleda će Gajdobra konačno u KLS. 

• +1 2
Posted

deluje da je to ta godina imaju lepu prednost, najbolju i najdublju ekipu i ne vidim tu nesto mnogo konkurenata koji su zagrizli da udju u kls

a i ispali su u kupu neki dan od pirota, nece (opet) doci u situaciju da im to predstavlja teret

meni je ta druga liga nekako zanimljiva od kls, pratim je zbog zela, ponajvise zbog curcica i radovica

ima svega, dobro poznatih 35+, pa i 40+ veterana bircevic, mijatovic, milivoje bozovic, sinovec, balmazovic

zatim gomila klinaca mahom na pozajmicama, pa i igraca koji kvalitetom pripadaju kls

bivsih "velikih" kls klubova, klubova iz malih mesta kojima je ovo top takmicenje (arilje, ivanjica, indjija)

Posted
On 12. 12. 2024. at 0:21, Кристофер Лумумбо said:

2k

svakako si bolje upucen, ali medi tih 2 000 deluje mnogo

vise mi lici na ovo sto blok kaze, da to dobijaju (obecano im je) poneki nosioci u tim klubovima

u borcu je pre 2,3 godine bilo dosta igraca koji su igrali za tek nesto vise od toga

a borac je dva platezna ranga iznad

mada verovatno i infalcija igra ulogu i da su plate generalno skocil poslednjih godina

kad to pomenuh, zanimljivo koliko igraca (pa bas i bivsih borca) igra jako ozbiljnu ulogu u aba 2, ali u aba nemaju mesta ni u siroj rotaciji

odnosno, hocu reci, u smislu kvaliteta je bas velika razlika izmedju donjega aba doma i aba 2 lige

Posted
On 11. 12. 2024. at 11:50, Heaviside said:

Pa kad je najveći rang u državi u stvari treći rang i poluamaterski nivo, što je nešto što ti podržavaš jer Vučić i velika tradicija Cibone. 

ds tej vidim ovo i apsolutno mi nije jasno sta si hteo reci sa ovim

Posted
2 minutes ago, pbg12345 said:

svakako si bolje upucen, ali medi tih 2 000 deluje mnogo

vise mi lici na ovo sto blok kaze, da to dobijaju (obecano im je) poneki nosioci u tim klubovima

u borcu je pre 2,3 godine bilo dosta igraca koji su igrali za tek nesto vise od toga

a borac je dva platezna ranga iznad

mada verovatno i infalcija igra ulogu i da su plate generalno skocil poslednjih godina

kad to pomenuh, zanimljivo koliko igraca (pa bas i bivsih borca) igra jako ozbiljnu ulogu u aba 2, ali u aba nemaju mesta ni u siroj rotaciji

odnosno, hocu reci, u smislu kvaliteta je bas velika razlika izmedju donjega aba doma i aba 2 lige

Primenilo se dosta u poslednje dve godine, plate su  otisle gore. U B ligi imas klubove koji rutinski placaju 2k, dok losiji klubovi placaju 1k. Danas 2000 nije mnogo u KLS, to dobijas lagano. 

• Hvala 1
Posted

@pbg12345 Dača Mijatović je otišao u Kikindu, ima 180k za jedan trening i utakmicu, druga srpska. Koliko sam čuo dolazi i Vlahović iz Inđije. Obojica iz B lige.  U istoj ligi, Bocka igra u Apatinu, ne znam tačnu cifru ali nema mnogo manje ako ima manje uopšte. Poenta je gde uđu pare i politika ima para. 

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
49 minutes ago, theanswer said:

@pbg12345 Dača Mijatović je otišao u Kikindu, ima 180k za jedan trening i utakmicu, druga srpska. Koliko sam čuo dolazi i Vlahović iz Inđije. Obojica iz B lige.  U istoj ligi, Bocka igra u Apatinu, ne znam tačnu cifru ali nema mnogo manje ako ima manje uopšte. Poenta je gde uđu pare i politika ima para. 

evo sad gledam ovo sto si pisao, taj apatin nije onaj suputov klub (dunav) kao sto sam pomislio, oni igraju prvu srpsku

i sam suput je registrovan za njih, a i najstariji mu sin

dok najmladji sin igra upravo za apatin

prilicno cudna situacija

pretpostavljam da su to sve sns projekti

problem sa tim je uvek, sto to jednako brzo propadne kao sto se uzdiglo

samo sto se po pravilu ne resetuju na pocetne pozicije, nego u beton ili se potpuno gase

Posted

pa to se i desava pojedinim klubovima sada

Posted

pa da, veciti problem "instant klubova"

Posted (edited)
46 minutes ago, pbg12345 said:

evo sad gledam ovo sto si pisao, taj apatin nije onaj suputov klub (dunav) kao sto sam pomislio, oni igraju prvu srpsku

i sam suput je registrovan za njih, a i najstariji mu sin

dok najmladji sin igra upravo za apatin

prilicno cudna situacija

pretpostavljam da su to sve sns projekti

problem sa tim je uvek, sto to jednako brzo propadne kao sto se uzdiglo

samo sto se po pravilu ne resetuju na pocetne pozicije, nego u beton ili se potpuno gase

Da, ovo je drugi apatin, taj prvi (dunav 2014) je prva srpska i meni deluje da će oni da se ugase ili samo da zamene mesta, ko to više zna. Pre 2 vikenda nisu otišli na utakmicu jer se poklopila sa Jokerovom. Svi gledaju da im zakažu kad vide kad igra Joker da ovi ne bi mogli da igraju pošto su 75% tima :D

Ne može ništa jače ako nije politika. U Kikindu su ušle pare u sve sportove, sad su nešto pikirali košarku, veza je naravno Jovanov is SNS. U suštini prave tim da igraju B ligu odmah. Koliko će da traje, beats me.. To da nastaju i gase se klubovi i da završavaju u betonu realno ima od kako je sveta i veka, onda samo dodaju godinu na ime kluba da se promeni u APR-u i aj jovo nanovo. Svakako i nije teško imajući u vidu da imaš samo 4 ranga takmičenja. Teoretski moraš da kreneš iz petog ali to je ista sezona u kojoj možeš da igraš i četvrti. Razlika dal igrao treći ili četvrti rang realno maltene i da ne postoji. Većina timova koji su u vrhu druge srpske bi lagano igrala prvu srpsku. Razlika je između prve srpske i B lige, bar u Vojvodini, prilično izražena trenutno. 

@Кристофер Лумумбо jel se morava ugasila? prošle godine oni, ove godine surdulica, uvek se nađe neko ko izgura sezonu jer ih pusti savez da izguraju. 

Edited by theanswer
Posted

da to sa moravom/radnikom je bas bzvz i kvari sliku te lige

bukv igraju sa nekih 5 srpskoligaskih igraca, svi ih napucavaju 50+

bilo bi mnogo postenije da pre pocetka ustupe mesto nekom ko ima sredstava i kvaliteta za taj rang

a ovo sto kazes u razlici, vidljivo je i na tabeli, svi koji su usli ove godine iz srpskih liga ivanjica ( u kojoj btw "blista" matija milosevic ex borac junior i ex mladi reprezentativac), zemun zele indjija su pri dnu

jedino je nis u gornjem delu tabele, neko je i pisao ovde o njima, to je verovatno posledica sto su imali zorana paunovica i andriju marjanovica, mada je ovaj drugo otisao skoro u palanku

a vidljivo je i golim okom

gledam ponekad srpsku zapad zbog mladosti, to je vec uveliko amaterski nivo

nije bas kao druga srpska, da igra maltene ko god zeli, ali ima i u prvoj gde npr likovi od 195 i 120 kg koji se jedva krecu igraju centre i slicno

mada ima i tu poneki zanimljiv klinac i veteran sa solidnom karijerom

zar kod pozajmica nije ogranicenje 2 igraca iz kluba mogu bit pozajmljena drugom klubu?