June 20, 2024Jun 20 Moram priznati da bih menjao jednu našu medalju u tipa tekvondou za zlato Femke Bol
June 21, 2024Jun 21 Malo pesimizma. 2 srebra i 4 bronze. Topić, Vilagoš, neki od ovih naturalizovanih, basketaši, Arunović/Mikec i još neko iznenađenje. Odbojkašice 4. mesto, košarkaši 1/4 finale. Ostali ekipni, 1/4 finale u najboljem slučaju. Španović, svaka čast na dosad postignutom, ali penzija je tu. Novaka gazi psihološki pritisak jedinog neosvojenog trofeja, gubi u trećem kolu nakon mučenja u drugom. Voleo bih da bude nešto tipa Rio/Tokyo, naložiću se svakako, ali mislim da smo tada imali ozbiljnije kandidate.
June 24, 2024Jun 24 ja za olimpijske igre imam standardne zelje. zato mi je Rio bio savrsen elem, lista zelja je sledeca: 1 zlato. koje god, ne pravim razliku. medalja u muskoj kosarci. ne u basketu, vec u kosarci. medalja u zenskoj odbojci. medalja u atletici. u kosarci nismo imali ovako dobar tim od '95-'96. ne samo da imamo najboljeg igraca na svetu, vec imamo jos 3 coveka koji regularno igraju, od kojih su dvojica igrali u playoffu a Vasa se preporodio u Charlotteu. takodje, igraci iz Evrope nisu za baciti. ako ih izlapeli Pesic poslozi kako on to zna, mislim da je medalja must. kiks protiv Italije ne sme da se ponovi... sistem takmicenja je idiotski, igra se 3*4 umesto 2*6, tako da sreca moze mnogo toga da odluci. medjutim, i pored toga sto smo nikada jaci, zlato ce ostati van domasaji. Amerikanci ovo ne mogu da izgube. ovaj tim je uzasno jak, ali uzasno. 5 minuta ozbiljne kosarke, ima da samelju svakoga. takodje, osim Juznog Sudana i Japana, svi ostali ce da vijaju medalju. dakle, 9 ekipa za dve medalje... Nemci su svetski prvaci, Francuzi domacini, Australija je brutalna, imaju 10 NBA igraca, Kanada jos jaca... iz kvalifikacija trebaju jos da dodju Spanija i Letonija koje su domacini i imaju relativno lake grupe, zatim Italija ili Litva koje ce u Portoriku da se bore za jedno mesto i to bas u grupi sa nama, te Slovenija ili Grcka koje igraju u Grckoj. tu je i Hrvatska, ali ne vidim da oni imaju sanse protiv Slovenije/Grcke mi smo btw imali srece u zrebu. dosao nam je Juzni Sudan i Amerika. tako da izbegavamo Amerikance u 1/4 finalu, plus imamo jednog od dva autsajdera... nemos mnogo bolje. treca ekipa, kao sto rekoh, bice Litva ili Italija. Litva je zajebana kao kratko cebe a Italija nam se userava u zivot jos od kvalifikacija za Tokio i pun mi ih je vise kurac. ali na ovakvom turniru nemos dobiti i Japan i Juzni Sudan, tako da, ako si dobar, dokazi... za zensku odbojku ne znam sta bih rekao... nismo nista igrali ove godine, ko zna u kakvoj cemo formi stici i kako cemo igrati. Maji je valjda ovo poslednje takmicenje, mada smo vec mislili da se oprostila. imamo Tijanu, na srednjacima smo veoma dobri, ali nemam pojma sta cemo sa primacima. da li je Uzelac spremna, da li Lazovic konacno napravila iskorak, ili cemo se oslanjati na Lozo i Busu sto me realno plasi... i kako ce sve to Guidetti posloziti?! previse je tu nepoznanica... grupe su dosta izjednacene. nasa je malo jaca od drugih, ali u bilo koju grupu da smo upali tako bi bilo. 1/4 finale je must, a onda kom u odbojci a kom u kosarci... sto se tice atletike, sve tri devojke imaju sanse za medalju. Ivani je ovo poslednje takmicenje. nakon SP sve je posvetila pripremama za OI i zeli zlato. zelje su jedno, ali realnost je drugo. ona ako je zdrava i spremna, sigurno ima preko 7. ali Mihambo je vec skocila 7.22 ove sezone, poslednjih 5 godina redovno skace preko 7, aktuelni je olimpijski sampion i ima dve svetske titule. Tara Davis je skocila 7.15 pre dve nedelje. jos 10ak devojaka je skakalo ove sezone preko 6.85... konkurencija ce biti pakao. ali opet, ako je Ivana zdrava i spremna, medalja bi trebala biti tu. zlato, tesko. Angelina Topic ce se boriti za bronzu. Mahuchikh i McDermott ce skakati za zlato, a grupa od nekih 7-8 devojaka ce odlucivati o bronzi. sve one su na 197-198, dok Mahuchikh i McDermott skacu redovno preko 2, i to bez vecih poteskoca... treba ipak sacekati takmicenje, vis je veoma jebena disciplina, ali bilo koja drugacija raspodela medalja bila bi senzacija Vilagos ima najmanje sanse. ne bi me iznenadilo da za finale treba celih 63, sto uopste nije lagano. za medalju ce trebati verovatno preko 65. znaci, morace odlicno da baci u kvalifikacijama plus da izvuce i vise od maximuma u finalu. ali hej, jedan hitac da joj se sve poklopi, i ko zna dokle to koplje moze da ode. treba istaci da je Angelina ubedljivo najmladja u visu, slicno kao i Adrijana... Adrijana je nekih 10 godina daleko od svog prajma, i sve druge bacacice su preko 25... osim neke Kineskinje koja ima, pazi sada, 16 godina. 16 godina i ove godine je prebacila 64M 10ak puta, sto je suludo.
June 24, 2024Jun 24 Mene bi baš iznenadilo da 2m ne bude dovoljno za medalju u visu, i mislim da Angelina ima to u sebi. Naravno, treba to izvući u finalu OI, ali tu se prepoznaju šampioni. Najgore bi bilo da izduva za medalju zbog većeg broja pokušaja, a negde mi se priviđa takav scenario. Ubeđen sam da Ivana neće ni nastupiti ako nije baš ono 100% fizički spremna, tako da, ako je vidimo u Parizu, znači da veruje da može do zlata. Naravno, ne pita se samo ona, ako Mihambo opet skoči preko 7,20 Ivana može samo da joj čestita, ali ipak se ne skače 7,22 svaki dan + zaletište sa stadiona u Rimu nije baš reprezentativno. Naravno, svaka medalja bi bila odličan rezultat, verujem da je dostižno. A zlato, ako dođe... Vilagoš će morati preko 65 m za medalju, što isto nikad ranije nije, ali daleko od toga da je nemoguće. U svakom slučaju, moja prognoza, od njih tri jedna sigurno osvaja medalju. A mislim da su dve medalje u atletici čak i realnije nego da uzmemo i u košarci i u odbojci.
June 25, 2024Jun 25 Uh 2 medalje u atletici... Imamo 3 medalje ukupno, cela SFRJ ima 2 + spanovic 2016, to je bas hrabra prognoza. Svaka medalja koju srbija uzme u atletici je mega eksces, i taj koji to uspe zasluzuje 4 penzije
June 25, 2024Jun 25 kako nas je zajebao bivsi CEO. lik je porucio karte za zenska nadmetanja. znaci nista RG, nista kosarka, atletika, fudbal itd. uzeo na kraju karte za finale odbojke, ako nista bice dobre ribe...
June 25, 2024Jun 25 3 hours ago, MocaVukotic said: Uh 2 medalje u atletici... Imamo 3 medalje ukupno, cela SFRJ ima 2 + spanovic 2016, to je bas hrabra prognoza. Svaka medalja koju srbija uzme u atletici je mega eksces, i taj koji to uspe zasluzuje 4 penzije Nekada je i jedna medalja u atletici bila pipe dream, pa se onda pojavila Ivana Španović i ta medalja je postala realnost. U Riju bi bilo mnogo veće iznenađenje da nije osvojila medalju nego što jeste, kao što je u Tokiju bilo iznenađenje i veliki lični neuspeh što nije. Mislim, imamo dve izuzetno talentovane vrlo mlade takmičarke sa rezultatima vrlo blizu onim kojim se osvajaju medalje na najvećim takmičarkama, plus ženu koja je aktuelna svetska šampionka i čitavu deceniju konstantno barem u top 3 u svojoj disciplini. Naravno da niko ne može garantovati dve medalje niti to radi, jednako ako ne i više moguće je da ne bude nijedna, ali po prvi put smo u situaciji da su dve medalje uopšte koliko-toliko izgledna opcija. Da bi bio ogroman uspeh, podrazumeva se.
June 25, 2024Jun 25 Elzan Bibić će po svemu sudeći biti prvi ispod crte za učešće na 5000 m Baš bi bio bedak da tako izvisi.
June 25, 2024Jun 25 Jbt, i Strahinja Jovančević prvi ispod crte u skoku u dalj. Mada, on se povredio na EP, pitanje je da li bi bio spreman da učestvuje. Armin Sinančević bi trebalo da je siguran u bacanju kugle, mada je već dugo daleko od bilo kakve forme. A sad vidim da je Kolašinac na poslednjem mestu koje vodi preko rang liste, stvarno bi bio show da ponovo ide. Edited June 25, 2024Jun 25 by Halvard
June 26, 2024Jun 26 Author 12 hours ago, Halvard said: Jbt, i Strahinja Jovančević prvi ispod crte u skoku u dalj. Mada, on se povredio na EP, pitanje je da li bi bio spreman da učestvuje. Armin Sinančević bi trebalo da je siguran u bacanju kugle, mada je već dugo daleko od bilo kakve forme. A sad vidim da je Kolašinac na poslednjem mestu koje vodi preko rang liste, stvarno bi bio show da ponovo ide. Gde gledaš te liste? World athletics pa neki poseban deo?