Posted June 17, 2024Jun 17 Popular Post Trenutno je tim Srbija na 92 takmičara, s tim što ima šanse da se taj broj poveća. Pre svega odbojkaši koji sve drže u svojim rukama jer igraju protiv direktnog konkurenta Kube u Ligi Nacija. Što se tiče učesnika, krenimo od atletike: Ivana Španović, nije učestvovala na mnogo takmičenja ove godine, vukla je i neku povredu ali ako je zdrava verujem da je spremna da skače preko 7 metara i da bude kandidat za medalju Angelina Topić ima šanse za medalju i na OI ali će verovatno morati da skoči preko 2 metra prvi put u karijeri Adriana Vilagoš isto ima dobru priliku da se uključi u borbu za medalju, nadam se da može preko 65 metara prvi put u karijeri. Velika takmičenja je inspirišu a gde će veće od OI Košarka: Muškarci favorit za medalju bez ikakve sumnje Žene nemaju šanse ali je njihovo učešće već veliki uspeh Basket 3x3 je opet jedan od glavnih favorita, nadam se da mogu više od bronze iz Tokija Odbojka: Žene jedan od favorita za zlato, muškarci se još bore za plasman na igre Boks: Posle dugo godina imamo šanse za medalju u boksu i to Vahid Abasov i Natalija Šadrina, oboje rođeni Rusi Imaćemo i drugu devojku, ultra talentovanu Saru Ćirković koja ima 19 godina i svetski i evropski je juniorski šampion. Sva tri takmičara su prošla uzuzetno kvalitetne kvalifikacije a još tri su izgubila u poslednjem kolu Kajak i kanu Imamo tri posade: K4 na 500 muškarci K4 na 500 žene K1 na 500 žene Strašna konkurencija u svim disciplinama, muški K4 možda malo veće izglede za medalju ima ali svašta tu može biti, sprint je, kratka trka... Svakako mislim da možemo barem sva tri A finala izboriti Džudo Čak 6 takmičara, 3 momka i 3 devojke: Strahinja Bunčić do 66kg, jako teško do medalje. On je ispod 20. mesta na svetskoj listi Nemanja Majdov do 90kg, drugo mesto na svetskoj listi, može do medalje ali naš džudo već dugo na OI ima razočaravajuće rezultate Aleksandar Kukolj do 100kg, četrnaesti na svetskoj listi Milica Nikolić do 48kg je peta na listi, može se umešati u borbu za medalje Marica Perišić do 57kg, šesta na listi a sedma je Nora Đakova olimpijska šampionka Nije bez šanse, zavisiće puno od žreba što naravno važi i za ostale Milica Žabić, plus 78kg, deveta na listi Veslanje: Zvanično tri postave ali je u savezu haos. Haos do te mere da su probali da sabotiraju kvalifikacije dubl skul tima koji je intervencijom svetske federacije otišao na regatu u Lucern u maju i tamo ipak izborio mesto na OI Takmičari: Nikolaj Pimenov skif, ex takmičar Rusije Jovana Arsić skif Nikolaj Pimenov/Martin Mačković dubl skul Streljaštvo: Jedini naš takmičar sa puškom Lazar Kovačević 10m vazdušna puška koji ne deluje da ima velike šanse Pištolj: Arunović i Mikec pojedinačno 10m vazdušni pištolj i timski 10m vazdušni pištolj. U sve tri discipline sposobni za medalju Tekvondo, samo jedna takmičarka Aleksandra Perišić do 67kg, kandidat za medalju Rvanje: Imamo pet takmičara, dva u slobodnom stilu i tri u grčko rimskom. Svih pet mogu do medalje, konkurencija je paklena ali su oni sposobni za medalju. Od pet takmičara tri su Rusa Vaterpolo, prvi put posle dugo godina nismo favorit za medalju na OI. Možda mogu da iznenade ali nisam optimista Biciklizam, imamo po jednog takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji... totalni autsajderi Tenis, ako Đoković bude zdrav uvek favorit za medalju. Ne znam ko od ostalih može da učestvuje I na kraju plivanje, Andrej Barna na 50 i 100 slobodno I štafeta 4x100 slobodno
June 17, 2024Jun 17 Od teniserki ne može da učestvuje nijedna jer sve su ispod top100, a neki teniseri se još premišljaju. Đere i Kecman rekli da misle da neće igrati jer su im drugi turniri prioriteti.
June 17, 2024Jun 17 14 minutes ago, arheolog1981 said: Trenutno je tim Srbija na 92 takmičara, s tim što ima šanse da se taj broj poveća. Pre svega odbojkaši koji sve drže u svojim rukama jer igraju protiv direktnog konkurenta Kube u Ligi Nacija. Što se tiče učesnika, krenimo od atletike: Ivana Španović, nije učestvovala na mnogo takmičenja ove godine, vukla je i neku povredu ali ako je zdrava verujem da je spremna da skače preko 7 metara i da bude kandidat za medalju Angelina Topić ima šanse za medalju i na OI ali će verovatno morati da skoči preko 2 metra prvi put u karijeri Adriana Vilagoš isto ima dobru priliku da se uključi u borbu za medalju, nadam se da može preko 65 metara prvi put u karijeri. Velika takmičenja je inspirišu a gde će veće od OI Košarka: Muškarci favorit za medalju bez ikakve sumnje Žene nemaju šanse ali je njihovo učešće već veliki uspeh Basket 3x3 je opet jedan od glavnih favorita, nadam se da mogu više od bronze iz Tokija Odbojka: Žene jedan od favorita za zlato, muškarci se još bore za plasman na igre Boks: Posle dugo godina imamo šanse za medalju u boksu i to Vahid Abasov i Natalija Šadrina, oboje rođeni Rusi Imaćemo i drugu devojku, ultra talentovanu Saru Ćirković koja ima 19 godina i svetski i evropski je juniorski šampion. Sva tri takmičara su prošla uzuzetno kvalitetne kvalifikacije a još tri su izgubila u poslednjem kolu Kajak i kanu Imamo tri posade: K4 na 500 muškarci K4 na 500 žene K1 na 500 žene Strašna konkurencija u svim disciplinama, muški K4 možda malo veće izglede za medalju ima ali svašta tu može biti, sprint je, kratka trka... Svakako mislim da možemo barem sva tri A finala izboriti Džudo Čak 6 takmičara, 3 momka i 3 devojke: Strahinja Bunčić do 66kg, jako teško do medalje. On je ispod 20. mesta na svetskoj listi Nemanja Majdov do 90kg, drugo mesto na svetskoj listi, može do medalje ali naš džudo već dugo na OI ima razočaravajuće rezultate Aleksandar Kukolj do 100kg, četrnaesti na svetskoj listi Milica Nikolić do 48kg je peta na listi, može se umešati u borbu za medalje Marica Perišić do 57kg, šesta na listi a sedma je Nora Đakova olimpijska šampionka Nije bez šanse, zavisiće puno od žreba što naravno važi i za ostale Milica Žabić, plus 78kg, deveta na listi Veslanje: Zvanično tri postave ali je u savezu haos. Haos do te mere da su probali da sabotiraju kvalifikacije dubl skul tima koji je intervencijom svetske federacije otišao na regatu u Lucern u maju i tamo ipak izborio mesto na OI Takmičari: Nikolaj Pimenov skif, ex takmičar Rusije Jovana Arsić skif Nikolaj Pimenov/Martin Mačković dubl skul Streljaštvo: Jedini naš takmičar sa puškom Lazar Kovačević 10m vazdušna puška koji ne deluje da ima velike šanse Pištolj: Arunović i Mikec pojedinačno 10m vazdušni pištolj i timski 10m vazdušni pištolj. U sve tri discipline sposobni za medalju Tekvondo, samo jedna takmičarka Aleksandra Perišić do 67kg, kandidat za medalju Rvanje: Imamo pet takmičara, dva u slobodnom stilu i tri u grčko rimskom. Svih pet mogu do medalje, konkurencija je paklena ali su oni sposobni za medalju. Od pet takmičara tri su Rusa Vaterpolo, prvi put posle dugo godina nismo favorit za medalju na OI. Možda mogu da iznenade ali nisam optimista Biciklizam, imamo po jednog takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji... totalni autsajderi Tenis, ako Đoković bude zdrav uvek favorit za medalju. Ne znam ko od ostalih može da učestvuje I na kraju plivanje, Andrej Barna na 50 i 100 slobodno I štafeta 4x100 slobodno Hvala za post. Prvi put od Los Anđelesa 1984. ne znam ko od naših učestvuje i kakve su nam šanse za medalje. Znam naravno za košarkaše, za situaciju sa Đokovićem i, zahvaljujući evropskom od pre par dana, za Topić i Vilagoš.
June 17, 2024Jun 17 1 hour ago, arheolog1981 said: Trenutno je tim Srbija na 92 takmičara, s tim što ima šanse da se taj broj poveća. Pre svega odbojkaši koji sve drže u svojim rukama jer igraju protiv direktnog konkurenta Kube u Ligi Nacija. Što se tiče učesnika, krenimo od atletike: Ivana Španović, nije učestvovala na mnogo takmičenja ove godine, vukla je i neku povredu ali ako je zdrava verujem da je spremna da skače preko 7 metara i da bude kandidat za medalju Angelina Topić ima šanse za medalju i na OI ali će verovatno morati da skoči preko 2 metra prvi put u karijeri Adriana Vilagoš isto ima dobru priliku da se uključi u borbu za medalju, nadam se da može preko 65 metara prvi put u karijeri. Velika takmičenja je inspirišu a gde će veće od OI Košarka: Muškarci favorit za medalju bez ikakve sumnje Žene nemaju šanse ali je njihovo učešće već veliki uspeh Basket 3x3 je opet jedan od glavnih favorita, nadam se da mogu više od bronze iz Tokija Odbojka: Žene jedan od favorita za zlato, muškarci se još bore za plasman na igre Boks: Posle dugo godina imamo šanse za medalju u boksu i to Vahid Abasov i Natalija Šadrina, oboje rođeni Rusi Imaćemo i drugu devojku, ultra talentovanu Saru Ćirković koja ima 19 godina i svetski i evropski je juniorski šampion. Sva tri takmičara su prošla uzuzetno kvalitetne kvalifikacije a još tri su izgubila u poslednjem kolu Kajak i kanu Imamo tri posade: K4 na 500 muškarci K4 na 500 žene K1 na 500 žene Strašna konkurencija u svim disciplinama, muški K4 možda malo veće izglede za medalju ima ali svašta tu može biti, sprint je, kratka trka... Svakako mislim da možemo barem sva tri A finala izboriti Džudo Čak 6 takmičara, 3 momka i 3 devojke: Strahinja Bunčić do 66kg, jako teško do medalje. On je ispod 20. mesta na svetskoj listi Nemanja Majdov do 90kg, drugo mesto na svetskoj listi, može do medalje ali naš džudo već dugo na OI ima razočaravajuće rezultate Aleksandar Kukolj do 100kg, četrnaesti na svetskoj listi Milica Nikolić do 48kg je peta na listi, može se umešati u borbu za medalje Marica Perišić do 57kg, šesta na listi a sedma je Nora Đakova olimpijska šampionka Nije bez šanse, zavisiće puno od žreba što naravno važi i za ostale Milica Žabić, plus 78kg, deveta na listi Veslanje: Zvanično tri postave ali je u savezu haos. Haos do te mere da su probali da sabotiraju kvalifikacije dubl skul tima koji je intervencijom svetske federacije otišao na regatu u Lucern u maju i tamo ipak izborio mesto na OI Takmičari: Nikolaj Pimenov skif, ex takmičar Rusije Jovana Arsić skif Nikolaj Pimenov/Martin Mačković dubl skul Streljaštvo: Jedini naš takmičar sa puškom Lazar Kovačević 10m vazdušna puška koji ne deluje da ima velike šanse Pištolj: Arunović i Mikec pojedinačno 10m vazdušni pištolj i timski 10m vazdušni pištolj. U sve tri discipline sposobni za medalju Tekvondo, samo jedna takmičarka Aleksandra Perišić do 67kg, kandidat za medalju Rvanje: Imamo pet takmičara, dva u slobodnom stilu i tri u grčko rimskom. Svih pet mogu do medalje, konkurencija je paklena ali su oni sposobni za medalju. Od pet takmičara tri su Rusa Vaterpolo, prvi put posle dugo godina nismo favorit za medalju na OI. Možda mogu da iznenade ali nisam optimista Biciklizam, imamo po jednog takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji... totalni autsajderi Tenis, ako Đoković bude zdrav uvek favorit za medalju. Ne znam ko od ostalih može da učestvuje I na kraju plivanje, Andrej Barna na 50 i 100 slobodno I štafeta 4x100 slobodno Svaka čast. Sjajan uvod.
June 17, 2024Jun 17 Dodaj na spisak još dvojicu tekvonduista Kakvo je loženje na tekvondo mislio sam da imamo gomilu takmicara Isto streljaštvo ,samo dvoje veterana A stonitenis kako tu stojimo ?
June 17, 2024Jun 17 Author 1 minute ago, Fakundo Sava said: Dodaj na spisak još dvojicu tekvonduista Kakvo je loženje na tekvondo mislio sam da imamo gomilu takmicara Isto streljaštvo ,samo dvoje veterana A stonitenis kako tu stojimo ? Jel, nisam znao da je još dvoje tekvondoista izborilo vizu. Ko još u streljaštvu? Stoni tenis ništa, tu nema nade
June 17, 2024Jun 17 Tekvondisti Stefan Takov i Lev Kornejev su se kvalifikovali jer neutralni™ takmičari ipak nisu dobili dozvolu da učestvuju, a njih dvojica su bili prvi ispod crte. U stonom tenisu je Izabela Lupulesku obezbedila plasman preko svetske rang liste. Baš malo takmičara u streljaštvu, još su Mikec i Arunović veterani, baš dugo se niko od mlađih nije probio. Valjda će Zorana konačno pobediti prokletstvo OI, samo joj ta medalja fali. U kajaku smo baš doživeli pad, u Riju je jedno srebro bilo maltene doživljeno kao debakl, sad bi bilo koja medalja bila fantastična.
June 17, 2024Jun 17 Author 27 minutes ago, Halvard said: Tekvondisti Stefan Takov i Lev Kornejev su se kvalifikovali jer neutralni™ takmičari ipak nisu dobili dozvolu da učestvuju, a njih dvojica su bili prvi ispod crte. U stonom tenisu je Izabela Lupulesku obezbedila plasman preko svetske rang liste. Baš malo takmičara u streljaštvu, još su Mikec i Arunović veterani, baš dugo se niko od mlađih nije probio. Valjda će Zorana konačno pobediti prokletstvo OI, samo joj ta medalja fali. U kajaku smo baš doživeli pad, u Riju je jedno srebro bilo maltene doživljeno kao debakl, sad bi bilo koja medalja bila fantastična. Odlično, nigde ne nađoh info za njih dvojicu. Obojica mogu do do medalje rekao bih. Mislio sam da nemamo nikog u stonom tenisu, super vest
June 17, 2024Jun 17 Hvala za uvodni post, dosta korisnih informacija koje nisam znao, narocito to za situaciju u veslanju. Inace, pre nekoliko dana sam istrazivao medalje iz vremena Jugoslavije. Zanimljivo je to da su dugo Hrvati i Slovenci bili ispred nas u medaljama za bivsu drzavu. Mi se pojavljujemo sa rvanjem 70ih, da bi zakljucno sa Seulom presli na vodece mesto u doprinosu. Mislim da to ima veze sa nasledjem sportske kulture iz Austrougarske i da nam je trebalo vremena da uspostavljeni jugoslovenski sportski sistem krene da daje plodove. Generalno gledano, mislim da smo mi u ovom veku mnogo uspesniji u sportu od Jugoslavije, a i na olimpijskim igrama, ali da je to sve bazirano na temeljima i organizaciji koja je tad uspostavljena.
June 17, 2024Jun 17 Što se atletike tiče, Ivana Španović je odavno rekla da je ove godine zanimaju samo OI i to zlato. To će joj ujedno biti i poslednje takmičenje u karijeri. Verujem da je više nego dovoljno iskusna da zna šta radi i da će u Parizu biti maksimalno spremna, pa ako to bude dovoljno da se adekvatno zaokruži karijera naše najbolje sportistkinje svih vremena, super. Naravno, svaka medalja bi bila odlična. Angelina Topić i Adrijana Vilagoš nisu bez šansi. Realno, u ženskom skoku u vis konkurencija trenutno nije nešto spektakularna, pa ako Angelina bude imala nastup na nivou ličnohg rekorda ili malo preko, a neka od favoritkinja podbaci, eto šanse za medalju. Vilagoš bi za medalju morala da baca preko svog ličnog rekorda, ali ona je već pokazala da takav šampionski mentalitet ima, pa ako se ukaže prilika... Ipak, najrealnije je da će one doći na svoje za 4 godine u Los Anđelesu, a Pariz je samo bonus. Tu je i Milica Gardašević koja se dosad užasno pokazivala na velikim takmičenjima, a više nije ni mlada, puni 26 ove godine. Dobar rezultat bi bio da na OI uđe u finale. Možda im se pridruži još neko poput Elzana Bibića na osnovu plasmana preko rang liste.
June 17, 2024Jun 17 Odbojka... Meni najveća misterija. Iskulirali smo Ligu nacija ove godine, jedini od svih, kako bi najbolje igračice bile maksimalno odmorne i spremne za Pariz. To može da se pokaže kao super odluka, a može da bude i katastrofa. Niko ne zna u kakvoj ćemo formi biti na OI, ali tim koji ima Tijanu Bošković je svakako uvek u konkurenciji za medalju. E sad, promenjen je sistem takmičenja, umesto 2 grupe po 6 timova, uveden je onaj idiotizam sa 3 grupe po 4. Tu je problem što smo zbog loših rezultata u Ligi nacija dosta pali na rang listi, pa sad može da se desi da dobijemo neku monstrum grupu tipa SAD, Brazil, Kina gde bi bilo klanje za sam prolaz u četvrtfinale. Videćemo, meni se nije dopalo kako smo prošle godine igrali pod Gvidetijem, možda je i on uvideo neke greške. Samo nam zlato na OI fali, realno je ona ekipa iz Rija bila bolja, ali mogu i ove igračice do njega, samo će ipak biti teže.
June 17, 2024Jun 17 Zar je moguće da je streljaštvo spalo na 3 takmičra? Šta se desilo sa Ivanom Maksimović? Streljaštvo nam je dugi niz godina bila sigurna medalja na OI. Atletika.... Ivana Španović je svetska klasa, to nema sumnje, ali pitanje je da li je izbrusila formu bez učešća na velikim takmičenjima. Strepnju mi unosi Mihambo, skočila je kao od šale 7,22 pre neki dan u Rimu. Ove dve mlade devojke, treba da bace i skoče kao što nikad nisu. Plivanje... rekreativno Tekvondo.... od onolikog hajpa i silnih medalja, spdosmo na 3 učesnika pa šta bude Velanje.... tuga jedna, kajak takođe Tenis... Ako Novak bude sanirao koleno, može svašta da bude, ostali, ako se budu cimali da učestvuju, ništa. Kolektivni sportovi Vaterpolo, lično ne volim tu tuču u bazenu, ali bili smo velesila, a sada smo 0 Košarka, valjda će smoreni Somborac da bude prevaga koja vodi ka medalji Ženska odbojka, trebalo bi da smo kandidat za medalju Moram da spomenem, prvi put posle 25 godina na OI nema Aleksandra Karakaševića U Tokiju je sport po izboru domaćina bio skejbord. Francuzi su izabrali brejkedens ( tako je bilo kada sam se zadnji put interesovala)
June 17, 2024Jun 17 Daj boze da odbojkasi roknu Kubu, to mi je tradicionalno sport broj jedan na Olimpijadi, jos kad bi devojke osvojile zlato normalno posle ide basket i atletika. I tenis ako se Novak oporavi. Uz plivanje, gde nema nasih, to bi bile moje olimpijske igre. moja prognoza: ZLATO Spanovic, zenska odbojka, Djokovic i basket 3x3 SREBRO muska kosarka, Topic BRONZA Vilagos i neka borilacka prca, rvanje ili boks.
June 17, 2024Jun 17 Btw, mogao bi theanswer da se vrati za OI, Naopako kad od svih ljudi ja moram da ga zovem da pise.
June 17, 2024Jun 17 Author 33 minutes ago, Arkadija said: Zar je moguće da je streljaštvo spalo na 3 takmičra? Šta se desilo sa Ivanom Maksimović? Streljaštvo nam je dugi niz godina bila sigurna medalja na OI. Atletika.... Ivana Španović je svetska klasa, to nema sumnje, ali pitanje je da li je izbrusila formu bez učešća na velikim takmičenjima. Strepnju mi unosi Mihambo, skočila je kao od šale 7,22 pre neki dan u Rimu. Ove dve mlade devojke, treba da bace i skoče kao što nikad nisu. Plivanje... rekreativno Tekvondo.... od onolikog hajpa i silnih medalja, spdosmo na 3 učesnika pa šta bude Velanje.... tuga jedna, kajak takođe Tenis... Ako Novak bude sanirao koleno, može svašta da bude, ostali, ako se budu cimali da učestvuju, ništa. Kolektivni sportovi Vaterpolo, lično ne volim tu tuču u bazenu, ali bili smo velesila, a sada smo 0 Košarka, valjda će smoreni Somborac da bude prevaga koja vodi ka medalji Ženska odbojka, trebalo bi da smo kandidat za medalju Moram da spomenem, prvi put posle 25 godina na OI nema Aleksandra Karakaševića U Tokiju je sport po izboru domaćina bio skejbord. Francuzi su izabrali brejkedens ( tako je bilo kada sam se zadnji put interesovala) U streljaštvu smo na poslednje tri olimpijade imali od 7 do 9 učesnika, baš je pad u broju evidentan. Međutim, ne bih se iznenadio da uzmemo tri medalje na samo troje takmičara... Što se tiče Tekvondoa nismo nikada imali više od tri takmičara: 2012. tri, 2016. i 2020 po dva i sad opet tri. Moja neskromna prognoza je da uzimamo od 10-14 medalja, po meni 5 zlata, 3 srebra i 4 bronze