June 17, 2024Jun 17 U rvanju i džudou imamo najviše predstavnika dosad, 5 i 6. E sad, od petorice rvača, samo je Mate Nemeš proizvod našeg sistema, ostalo su trojica Rusa + Stevan Mićić koji je rođen i odrastao u SAD. Ne znam šta da mislim o masovnoj kupovini rvača sa Kavkaza. Deluje mi besmisleno, ali opet, gotovo svi to rade, ako ništa, naš savez makar uspeva da privuče kvalitetne takmičare. Medalju očekujem od Aleksandra Komarova, koji je inače oženjen Srpkinjom, tako da eto makar ima još neku povezanost sa Srbijom osim pasoša. Eventualno još jedna, Mićić. Od šestoro džudista niko nije naturalizovan, svi su domaći, ali rekao bih da su pred Tokio bila veća očekivanja i da su svi bili u boljoj formi relativno gledano, pa smo svejedno slavno propali. Verovatno treba najviše očekivati od Nemanje Majdova i Milice Nikolić, ali IMO veće su šanse da ostanemo bez medalje. Inače je Kosovo svetska sila u ovom sportu, pogotovo u ženskoj konkurenciji, ali lepo smo se rasporedili po disciplinama tako da samo u jednoj (žene 57 kg) i mi i oni imamo predstavnike i moguć je duel.
June 17, 2024Jun 17 Kakav je naš stav u pogledu potencijalnih susreta sa takmičarima sa Kosova. Nećemo da se borimo sa njima, ili hoćemo?
June 17, 2024Jun 17 9 minutes ago, Arkadija said: Kakav je naš stav u pogledu potencijalnih susreta sa takmičarima sa Kosova. Nećemo da se borimo sa njima, ili hoćemo? Ako su ludi, pa nece da se bore, nek ih diskvalifikuju.
June 17, 2024Jun 17 2 minutes ago, Lancia said: Ako su ludi, pa nece da se bore, nek ih diskvalifikuju. Ludaka koji bi to mogli da traže ima na pretek, Mislim na ludake sa viših instanci Edited June 17, 2024Jun 17 by Arkadija
June 17, 2024Jun 17 Just now, Arkadija said: Ludaka koji bi to mogli da traže ima na pretek Naravno da ima, to su isti oni koji uspesno brane srpski narod decenijama, pa bi sad da brane i cast i sportski duh na Olimpijadi.
June 17, 2024Jun 17 Nedavno su se na olimpijskim kvalifikacijama u tekvondou naši normalno borili protiv takmičara sa Kosova. U Parizu je direktan susret moguć samo u džudou između Marice Perišić i Nore Đakove. Slično je bilo u Tokiju, i koliko se sećam, Vučić (ko bi pa drugi) je između redova rekao da ne bi bilo nikakvog bojkota.
June 17, 2024Jun 17 Ne svidja mi se to uzimanje ruskih sportista, kao da smo neki Kazakstan ili Katar, bez sportske tradicije. Bronzu u Tokiju, koju je osvojio onaj Gruzijac, ne racunam kao nasu. Ta medalja pripada Gruziji, a ne nama.
June 17, 2024Jun 17 2 minutes ago, *edited by mod said: Šta bi sa onom slatkicom iz streljaštva? Ti hoćeš ponovo na društvenim mrežama da završiš
June 17, 2024Jun 17 Author Datunašvili je u Gruziji na takmičenju napadnut od strane predsednika saveza i udaren u glavu metalnom šipkom. Sukob je nastao jer je optužio savez da su korumpirani, tako da njegov odlazak iz gruzijskog rvanja i promena sportske nacionalnosti meni nisu za osudu i da tu medalju proglašavam gruzijskom. Drugi par cipela je recimo slučaj kubanskih troskokaša, dvojice najboljih na svetu, koji su od strane Španije i Portugala jednostavno plaćeni više... i to je sve
June 17, 2024Jun 17 Nadam se medalji u dzudu, konkurencija je paklena, ali srpski savez je radom zasluzio medalju na olimpijadi. Majdov je vrhunac forme imati na olimpijadi a mogao bi i Kukolj jako do samog kraja.
June 17, 2024Jun 17 3 hours ago, Defunctus said: Ne svidja mi se to uzimanje ruskih sportista, kao da smo neki Kazakstan ili Katar, bez sportske tradicije. Bronzu u Tokiju, koju je osvojio onaj Gruzijac, ne racunam kao nasu. Ta medalja pripada Gruziji, a ne nama. Kazahstan ima tradiciju upravo u ovim sportovima u kojima mi naturalizujemo sportiste.
June 17, 2024Jun 17 Da uporedimo ovo što imamo sad sa Igrama u Riju, koje su po mom mišljenju bile vrhunac srpskog olimpizma, iako smo u Tokiju nominalno imali bolji rezultat. Kolektivni sportovi: Tada 4 medalje, sada ni u ludilu ne može da se ponovi. Vaterpolisti će jako teško do medalje, košarkašice nikako. Odbojkaši i da se plasiraju nemaju šanse za medalju. Realno bi bilo super da košarkaši i odbojkašice ponove tadašnja srebra (BTW, što vreme više prolazi, sve mi teže pada srebro odbojkašica tada, moglo i se moralo do zlata, samo da je Terzić malo više verovao u njih). Ajde, sad je tu basket da malo popravi stvari. U svakom slučaju manje medalja nego tada. Atletika: Bronza Ivane Španović je nešto što svakako može da se ponovi, ako ne i poboljša. Plus joj tad niko od naših atletičara nije bio bi blizu, sada su tu Topić i Vilagoš koje nisu u najužem krugu favorita za medalju, ali ne bi bila ni nezamisliva senzacija da je osvoje. Advantage Paris. Kajak: Tada jedno srebro, a očekivalo se više. Sada bi to jedno srebro bilo fenomenalan uspeh. Tekvondo: Srebro Tijane Bogdanović. Nije nezamislivo da se sad osvoji medalja, ali najbolja takmičarka Nadica Božanić nam je povređena i ne učestvuje. Rvanje: Zlato Štefaneka. U sadašnoj ekipi teško da neko baš može do zlata, osim možda Komarova, ali mogle bi da se osvoje recimo dve medalje i to bi bilo odlično. Sportovi u kojima tada nismo imali medalje, a sada možemo: Streljaštvo: Tad smo imali ekipu koja je harala čitavim olimpijskim ciklusom, očekivala se surova dominacija, 4-5 medalja, na kraju jedva da je iko ušao u finale. U principu u streljaštvu važi da se što se više ložimo, to gore ispušimo, tako da je možda i bolje ovako ispod radara. Što reče kolega arheolog, sa tri takmičara možemo i do tri medalje, ali ipak da spustimo letvicu malo niže i da kažemo da bi i jedna medalja bila uspeh. Džudo: Tada je bio samo Kukolj, ako se ne varam, i odmah je ispao. Sada imamo daleko brojniju ekipu, i mada niko nije izrazit favorit za medalju kao što rekoh, možemo se makar nadati nekoj. Tenis: Đoković gore od Rija ne može sve i da hoće , ali previše je svakako tu varijabli da bi se još uvek mogle davati neke prognoze. Boks stvarno ne pratim dovoljno da bih mogao da dajem neke prognoze. U veslanju smo večito tu negde, ali nikad dovoljno dobri baš za medalju. Sve drugo bi baš bila senzacija. Sve u svemu, ja bih bio zadovoljan da ponovimo bilans iz Rija, eventualno plus jedna-dve medalje. Edited June 17, 2024Jun 17 by Halvard
June 18, 2024Jun 18 7 hours ago, BWA said: Kazahstan ima tradiciju upravo u ovim sportovima u kojima mi naturalizujemo sportiste. Moja greska u navodjenju primera. Samo sam lupio onako na prvu zbog Elene Ribakine, a ne treba gresiti dusu i navoditi ih za to sto sam hteo reci.
June 18, 2024Jun 18 Kakve sanse dajete Topicevoj cerci? Koliko vidim maltene jos dete a samo rusi rekorde a i deluje da ima tu koncentraciju i veru u sebe koja krasi sampione