Jump to content

Srbija u Parizu, učesnici i očekivanja

Featured Replies

7 hours ago, freakns said:

Sinancevic pak, to ne mogu da razumem. On je covek koji je bio sedmi na OI u Tokiju sa svega 24 godine. Sa 25 je bacio 21.88, I umesto da danas, kada je usao u najbolje godine za kuglasa, baca preko 22m, on dve godine ne moze da sastavi bacanje preko 21. Daljine koje je lagano baca sa 24 godine, sa 27 ne moze ni da im prismrdi. ne znam sta je razlog tome, ali nadam se da necemo gledati reprizu Bekrica koji je sa 22 godine trcao 48.05 i umesto da ode ispod 48, on sa 24 vise nije mogao da trci ispod 50 sekundi.

Sinančević se već skoro dve godine muči sa povredama i zdravljem uopšte. Bez obzira na to, meni se od početka čini da on prilično neozbiljno-poluamaterski pristupa treninzima i karijeri uopšte, i da je to što je postigao izvukao na suv talenat i fizikalije. Da ga neki ozbiljan trener uzme pod svoje, ubeđen sam da bi komotno mogao da redovno baca preko 22 m, naravno, pod uslovom da je fit. Mada, moguće je da čoveku to prosto nije prioritet. 

Gardašević će biti jedna od gomile skakačica koja jednom u sezoni ubode skok od 6,85+, ostalo 6,60-6,70. Možda joj se nekad poklopi da joj takav skok dođe na velikom takmičenju i osvoji neku medalju. Najverovatnije neće, ali bilo bi skroz OK da bude redovna učesnica u finalima. Ali za to prvo treba da razbije sad već očiti mentalni blok u kvalifikacijama. 

Ne mislim ni ja da je atletika bila neuspeh, više šteta. Realno je uspeh da su Angelina i Adriana u ovom uzrastu uopšte učestvovale, a kamoli bile u konkurenciji za medalju. Šteta je da nisu to iskoristile već sada, jer stvarno ko zna šta sve može da se desi za 4 godine. Za početak je glavno da se Angelinina povreda potpuno sanira i da ne preraste u dugoročni problem.

Ivana ima toliko kredita da je mogla da se pojavi samo da bi se prošetala zaletištem i mahala publici, ništa ne bi moglo da joj se zameri. 

• Replies 266
  • Views 15.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mislim da sam na drugoj temi pisao šta sam očekivao ali zaključiću na ovoj.    Očekivao sam da nam je 7 neki max.   Streljaštvo done Košarka done Tenis done Borilačk

• Milica Zabic      Nisam neki ljubitelj ovog meme-a, ali ovde prosto bode oci  

• A problem je što za nošenje zastave moraš biti ispred, a ne na kraju.

Posted Images

Na pitanje kakvu šansu vaterpolisti imaju za medalju, ONI su verovali! :D

On 21. 7. 2024. at 15:35, BWA said:

Skoro pa nikakvu.

Previše teških mečeva treba dobiti u kontinuitetu da bi se stiglo do medalje 

Neka šansa ipak postoji, recimo 5%.

On 21. 7. 2024. at 14:07, kud u maglu Simoviću said:

apsolutno nikakvu

Meni je najdraže to što sad svi znaju da mi koji od 2016-2017. imamo poremećaj spavanja zbog debelog nismo nenormalni i da njega treba gledati dok za to postoji prilika, a još više pratiti tokom pauze između sezona. :D

Vratio se Mikec :hail:

IMG_7843.jpeg

:)

Mikec da je ostao jos koji dan, ladno bi bio direktan prenos njega kako landra po parizu, kupuje djindjuve i jede sladoled na sanzelizeu, sad je i definitivo zavrsena olimpijada, stupanjem njegove noge na svetu srpsku zemlju :D

ja kad vidim sliku, Olimpijske igre su poslednja stvar koja mi pada na pamet :sleep:

ps. Olimpijada je pocela, zavrsene su Olimpijske igre(Olimpijada je period izmedju igara)

7 hours ago, freakns said:

Olimpijada je period izmedju igara

...na starogrčkom, na kome je i idiot nezainteresovana osoba, nemač pojma.

Na modernim jezicima znači i olimpijske igre. Evo iz nekoliko referentnih rečnika.

Oxford Learner's Dictionary (Englezi inače imaju i reč Olympics):

32bnRmM.png

Duden Bedeutungswörterbuch:

3PDQOf8.png

Diccionario de la lengua española de Real academia española:

E4vNHgV.png

Istituto della enciclopedia italiana (Treccani):

yZM3mgz.png

Le Robert:

qeEldwd.png

Большой толковый словарь русского языка:

8YkwTJj.png

Edited by vememah

...

Edited by vememah

Bas veliki hejt prema Petri Brutali svuda.

Osim ovde 😊

On 12.8.2024. at 17:26, vememah said:

...na starogrčkom, na kome je i idiot nezainteresovana osoba, nemač pojma.

Na modernim jezicima znači i olimpijske igre. Evo iz nekoliko referentnih rečnika.

Oxford Learner's Dictionary (Englezi inače imaju i reč Olympics):

32bnRmM.png

Duden Bedeutungswörterbuch:

3PDQOf8.png

Diccionario de la lengua española de Real academia española:

E4vNHgV.png

Istituto della enciclopedia italiana (Treccani):

yZM3mgz.png

Le Robert:

qeEldwd.png

Большой толковый словарь русского языка:

8YkwTJj.png

ne lupetaj. frikns je u pravu covek, olimpijada je period izmedju olimpijskih igara u staroj grckoj, i svaki astronom, kao dole potpisani, moze da potvdri da je postojala i era olimpijada. 

da ti sad ne bih drvio nasiroko, gugl je tvoj prijatelj. ili daunloduj opstu astronomiju od sevarlica i brkica.

olimpijada je uvek, pa i u danasnje vreme, PERIOD izmedju olimpijskih igara. i kriticna tocka. (a mogao bi i da pogledas dublje sta zapravo rusi i vrancuzi, na primer,  vele za definiciju olimpijade:))

Background Picker
Customize Layout