August 8, 2024Aug 8 Just now, Halvard said: Ajde, možda i ona, ali stvarno ne verujem. Mene je ponizila.
August 8, 2024Aug 8 13 minutes ago, Milošica said: Aleksandra Perišić? To je ona sto je pevala u Moby Dick-u ?
August 9, 2024Aug 9 18 hours ago, Halvard said: Ajde, možda i ona, ali stvarno ne verujem. ima vece sanse nego Cebalov, to je sigurno ja se ne bih iznenadio medaljom uopste. sto nece popraviti opsti utisak na igrama, ali dobro
August 9, 2024Aug 9 Posle LeBrona i Embiida ništa ne može da popravi utisak. S jedne strane, nema ko da dobaci do tog nivoa značaja i senzacije koji je košarkašima izmakao i ništa nije dovoljno, s druge nema potrebe, oni su već uradili dovoljno. Nole je car, ali ipak bar pola koraka manje važan od košarke. (I to sam shvatio tek kad je došla košarka na red).
August 9, 2024Aug 9 Kosarka je drugi najveci i najpopularniji sport na svetu. A u timskom sportu da od nekih 30 najboljih igraca sveta, 12 igra u istoj ekipi, ne znam da li je to igde vidjeno u nekom timskom sportu. Ti momci pruzaju najvisi nivo profesionalnog sporta, a mi smo ih zamalo pobedili. Ta utakmica je bila sam vrh sporta. Djokovic-Alkaraz je isto najvisi nivo profesionalnog sporta. Uz par atleticara, plivaca... to je najbolje sto sport moze da ponudi. I nasi su ucestvovali u dobrom delu toga svega. Svaka cast svakom na OI, ali nemoj da se zajebavamo. Bronza u kosarci, uz onakvu utakmicu protiv SAD-a i Novakovo zlato i ovo je vrh vrhova za nas. Da je Ivana nekim cudom skocila guzicom u pesak preko 7,10 i uzelo zlato, i Angelina da je skocila preko 2 metra i pobedila, to bi isto bio nevidjen uspeh, nivo ispod Novaka i kosarke, ali blizu vrha profesionalnog sporta i nista nam vise ne bi trebalo. Mozda zenska odbojka koja deluje jako ozbiljno i profesionalno sa gomilom dobrih reprezentacija i igracica. Idemo na bronzu u kosarci i ja ponosan i zadovoljan. Jebo to da li su 3 medalje ili 20, to u sustini ne govori puno. Edited August 9, 2024Aug 9 by Hele
August 10, 2024Aug 10 I zvanično 5 medalja. Negde na granici prihvatljivog, rekao bih. Pogotovo što je u jednom trenutku postojala realna opasnost da ostanemo na dve medalje i da glavni utisak pored Đokovića budu Majdov i satanisti. Plus što će imati šta da se pamti. Šteta za odbojku i atletiku, ne samo da nismo osvojili medalju nego nismo bili ni blizu. I šteta što se nastavlja ružna tradicija da baš atletičari (Gardašević, Bibić, Sinančević) ostave najgori utisak i ne priđu svojim najboljim izdanjima kad je najvažnije.
August 11, 2024Aug 11 Popular Post Mislim da sam na drugoj temi pisao šta sam očekivao ali zaključiću na ovoj. Očekivao sam da nam je 7 neki max. Streljaštvo done Košarka done Tenis done Borilački sport done Basket propast Atletika propast Ženska odbojka propast Naravno, bilo je realno i to sam isto napisao da će biti neki kiks ovde. Ipak je Đoković došao izlazeći iz povrede, Ivana isto, znali smo da će kod košarkaša i odbojkašica da dosta zavisi od žreba a streljaštvo je sport u kome je faktički nemoguće predvideti medalju. Ali sam pre svega mislio da iz borilačkih sportova možemo da izvučemo još nešto, pre svega iz rvanja, možda iz boksa ili džudoa. Vaterpolo se iskreno nisam nadao uopšte. Žao mi je boksa jer smo tu zaslužili medalju i žao mi je što nismo Angelinu videli u finalu kako će da skoči, to me je više zanimalo od eventualne medalje, da vidimo gde je psihički u konkurenciji najboljih na velikoj pozornici. Onakva povreda, ako mene pitate amaterska ipak... Sreća pa ima vremena za nju. Ali za 4 godine ko živ ko mrtav. Pet medalja je realnost. Mislim da smo pisali i prethodnih godina kako smo imali uspehe nesrazmerno stanju u tom sportu ili generalno sportu i državi. Uzeo bih za primer žensku košarku koja je bukvalno sport na marginama a dolazi do četvrtfinala OI treći put. Nemam trunku sumnje da je neki Steva Paradajz Karadžić seletkor ove ekipe umesto Marine da ne da ne bi videli OI nego bi se verovatno borili da ostanemo u prvoj diviziji na EP. Što se ujedno i desilo u tih godinu dve koliko nas je Marina bila ostavila za gore pomenutog. Toga je srpski sport prepun. Neću reći ništa epohalno ali gurati za naše uslove astronomske pare osvajačima medalja umesto te pare uložiti u bazične sportove u škole sporta u grassroots infrastrukturu, u trenere da ti ljudi ne moraju da zavise od članarina i da svako dete ima priliku da se bavi sportom a ne samo ona sa imućnijim roditeljima je blasfemija. Ali ne može sport razdvojeno od države. Da bi danas dobio neka sredstva, da bi dobio neki termin. ti moraš da ideš na mitinge, da skupljaš sigurne glasove, na malo većem nivou da daješ javnu podršku i prodaš dupe sns-u. To apsolutno znaju svi da u ovoj državi tako sve funkcioniše od mesne zajednice na gore, a sport nikako nije izuzetak, možda je i jedan od najgorih primera. A iskren da budem, takva smo nacija, koliko smo talentovani, toliki smo i cigani, ne verujem da bi se mnogo promenilo da sutra bude neka druga ekipa na vlasti. Ajd pozdrav svima, čitamo se nekom drugom prilikom.
August 11, 2024Aug 11 Ovim zlatom u vaterpolu preskočismo susjede na opštem skoru na OI 2024. Nije da je važno a nije ni da nije. Edited August 11, 2024Aug 11 by Meduzalem
August 11, 2024Aug 11 vise manje se slazem s Iversonom, uz ogradu da ne bih rekao da je Atletika bila propast. Ivana nije mogla, Angelina se povredila. To sto je ta devojcica skocila 192 sa slomljenom fibulom, to je nenormalan podvig. Od Bibica i Gardasevic sam dobio sto sam i ocekivao. dao bog da gresim i da Gardasevis moze da postane takmicarka koja ima 6.80 serije, a extra skokovi odu preko 7, ali mislm da je 6.50 njena realnost. Sto nije lose, to su vrhunski rezultati. Jedino sto s time neces uzeti medalju. Sto se Bibica tice, on je trkac za Evropska prvenstva. Kada dodje na svetsko ili OI, on dobije dirktno 3 Kenijca, 3 Etiopljanina, 3 Ugandjanina, plus nekoliko njih iz Maroka/Alzira/Tunisa.... svi ti ljudi na 5K trce ispod ili blizu 13 min, nema on tu sta da trazi. Oni koji su podbacili su Sinancevic i Vilagos. za Vilagos i nije iznenadjenje. ona ocigledno ima 65M i daljinu za medalju na OI, ali problem je sto je ispali jednom u 10 pokusaja. Za nekog od 19 godina to i nije neobicno, jer joj je tehnika daleko od automatike... Uostalom, bacacice koplja s razlogom ulaze u prime sa 25 godina, ne s 19. Sinancevic pak, to ne mogu da razumem. On je covek koji je bio sedmi na OI u Tokiju sa svega 24 godine. Sa 25 je bacio 21.88, I umesto da danas, kada je usao u najbolje godine za kuglasa, baca preko 22m, on dve godine ne moze da sastavi bacanje preko 21. Daljine koje je lagano baca sa 24 godine, sa 27 ne moze ni da im prismrdi. ne znam sta je razlog tome, ali nadam se da necemo gledati reprizu Bekrica koji je sa 22 godine trcao 48.05 i umesto da ode ispod 48, on sa 24 vise nije mogao da trci ispod 50 sekundi. a ubedljivo najvece razocaranje su odbojkasice. i to ne zbog rezultata, kao sto rekoh, losa tekma uvek moze da ti se desi. vec zbog igre na OI, jer nama se nije desila losa tekma, nama su se desile lose OI. rezultat je bio smo logicki sled dogadjaja...
August 11, 2024Aug 11 Desile su se i vaterpolistima lose OI pa su osvojili zlato. Nije takmicenje po grupama merilo. Tesko je reci da nije samo losa tekma jer su Italijanke ocistile sve do kraja. Da nismo na njih naleteli u cetvrtfinalu, ko zna sta bi bilo... Ne kazem da bi uzeli medalju, ali ne kazem ni da ne bi Finale, polufinale i cetvrtfinale, Italijanke su apsolutno izdominirale, mi smo i najmanje izgubili:
August 11, 2024Aug 11 Što se mene tiče, razočarali su odbojka i rvanje. Odbojkašice jednostavno nisu bile spremne za OI i to je nedopustivo. Za razliku od Londona kad su stvarno objektivne okolnosti dovele do onako očajnog rezultata, sada nema opravdanja za potpuno promašenu formu. Italija je pre nešto više od mesec dana osvojila Ligu nacija u potpuno istom sastavu u kom su se sad maltene prošetale do titule, niko im se nije umorio i iscrpeo. Za to vreme pitaj boga šta su naše radile, a zbog kuliranja Lige nacija smo doživeli pad na rang listi tako da nam je u Parizu umesto Francuske u grupu mogao da upadne Brazil, i tek bi to bilo jedno ružno iskustvo. U svakom slučaju ovako nešto ne sme nikad više da se ponovi. Iz one generacije koja je osvojila prvo zlato na SP (a trebalo je i u Riju) ostala je samo Tijana, zamene nisu na istom nivou, sledi nam ozbiljan, ozbiljan rad da ostanemo makar blizu dosadašnjeg nivoa. Kako sada stvari stoje, ja ne bih stavio ruku u vatru da će nas biti u Los Anđelesu, ali da ne mračimo još uvek. Što se rvanja tiče, naša realnost je da nas predstavlja jedan rvač, eventualno dvojica. I to je skroz OK, pakleno je teško kao Evropljanin plasirati se na OI u rvanju. E sad, ako hoćeš da se kurčiš da si rvačka velesila tako što masovno dovodiš takmičare sa Kavkaza, čak i u neolimpijskim disciplinama, organizuješ u Beogradu SP na kome se dele kvote za OI i tako dalje, e pa onda moraš to i da potkrepiš medaljama. A ovde ne da ih nije bilo, nego smo od petorice takmičara dočekali dve pobede - protiv Amerikanca u GR stilu koji je njima uvek daleko slabiji i protiv predstavnika izbegličkog tima. Nijedna pobeda protiv ijednog iole ozbiljnog protivnika. Komarov je bio jako blizu, nije imao ni sreće sa žrebom, sve se nekako namestilo protiv njega, ali jbg, na kraju se gleda samo konačan rezultat. E da, i basket isto. Nije da to nešto posebno pratim, ali da toliko puta osvojiš valjda sva živa takmičenja, bahato najavljuješ zlato, i onda odeš i odigraš onako, pa ne znam šta bih rekao.
August 11, 2024Aug 11 Sto se tice ocekivanja, Srbinin je bio najmudriji i sve ih je penisovao Edited August 11, 2024Aug 11 by Ratamahatta
August 11, 2024Aug 11 Ono sto je najzanimljivija stvar koju sam naucio iz ove Olimpijade je da su najveci Srbi na svetu navijaci Denver Nagetsa i NoleFam.