Jump to content

KK Crvena Zvezda 2024/25

Featured Replies

5 hours ago, uini said:

što se CMMa tiče, slažem se sa @Dankan Ajdaho da ima tekmi kada mentalno nestane, ima tekmi kada ne ume da provali promene u odbrani protivnika (pa mentalno nestane), ima tekmi kada je jednostavno loš. međutim, mislim da je u stanju da donese neke berićete koje malo koji plej/bek u evropi može - odlična defanziva, mogućnost da switchuje na visoke i hold its own, dobar iako ne sjajan plejmejking, okejiš iako ne sjajan šut i uprkos lakijevom ubeđenju, solidna muda, koja mu ponekad pritisnu mozak pa šutne i ključnu tricu, ne shvatajući da njegova epska 5/6 za tri partija do tada, nije pokazatelj da baš on treba da je uzme. mogli bi da pričamo i šta je tu krivica kolega tj saigrača ali bilo bi TLDR;

---

bilans: ostavio bih CMMa bez problema i pronašao mu kompatibilnijeg kolegu na PG nego što je to yago.

ako je matori zo u planu, onda je neophodan i drugi-treći PG koji će pre svega znati dobro da šutira & odigra korektnu odbranu, ne treba ništa više.

Meni je nerealno da se Kodi dovodi u pitanje posle ove sezone samo zato sto je ovu seriju protiv Buducnosti igrao povredjen i igrao je maltene bez prodora, sto mu je napadacki najveci forte. Vazda minucioznim i na vrhunsku kosarku naviklim navijacima Zvezde nije trebalo dugo da zaborave kako smo palili svecu da se ne povredi i bude sposoban da pegla 30+ minuta jer je Jago potonuo kao betonski blok na dno Marijanske brazde a Tea kosarka nije zanimala, pa prakticno nismo imali drugog pleja. Istina je da smo ga preplatili posle monstruozne sezone koju je imao u Baskoniji ali i tada smo znali kakvog igraca uzimamo i kojim kvalitetima raspolaze, nije njegova krivica to koliko smo para dali za njega. CMM je doslovno jedan od tri-cetiri igraca ovog tima koji uopste nije sporan, nije on kriv sto nam je rotacija na pleju pored njega bila takva kakva je bila.

Ti isti navijaci su se podsmevali upravi sto su iz naftalina izvadili "raspalog" Dzona Brauna a sada bi dali krv da ostane, sto nista ne govori ni o Braunu ni o Kodiju vec o tom nerazumnom stavu navijaca Zvezde koji je eskalirao poslednjih godina da se igrac tretira u zavisnosti od toga kako je odigrao poslednju utakmicu i da se ima nulta tolerancija za greske, pad forme, izlazak iz povrede, los dan ili bilo koji drugi razlog zbog kojeg igraci ponekad ne odigraju kako mogu. Mi imamo u rosteru neke sistemske probleme koji su delom posledica traljave selekcije, pre svega na bekovskim pozicijama, a delom i povredom Bolomboja koji je koncepcijski daleko najbitniji igrac Zvezde u ovom rosteru. Kodi uopste nije nikakav problem, naprotiv.

Edited by harper lee

• Replies 14.9k
  • Views 736.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• harper lee
    harper lee

Ako mi dozvoli cenjeni ciganski auditorijum savetovao bih da se okanete rasprava o tome ko je kriv i "ko nas majku mu zavadi" na komsijskom topiku. Zaboravite cak i najdobronamernije postove jer dobra

• Кристофер Лумумбо
    Кристофер Лумумбо

Odlican je podcast sa kalinom. Kaze ovaj, imamo sada segment gde pustamo klipove a ti nam dajes siri kontekst. Kaze kalina pazi koji klip pustas 😂

• jeste da se primilo ovo pederu, nažalost, ali radije bih da mu se skandira ''huljo žvalava!'' jer mu je HULJA leglo ko budali šamar. ta reč je izmišljena za njega, u rečnicima njegova slika da stoji p

Posted Images

to je to. jesmo mu dali previse para, ali nije uopste los igrac. ne znam da li bi jedan jedini igrac ostao u rosteru ako bi striktno gledali odnos cene i kvaliteta.

mislim da ni ne postoji ozbiljna mogucnost da on ode. ima veliki ugovor koji tesko da ce mu neko mecovati plus imamo jedno desotoricu graca koji su po svim parametrima pre za sut kartu od njega.

Edited by Heaviside

Problem sa Kodijem je što smo svi očekivali dobrog igrača, a ne nekog ko nije loš.

OK je kad se za JB III kaže nije loš, isto za Gedraitisa ili za Dauma do povrede.

Kodi je trebao da nosi ovu ekipu, a nešto se ne sećam da jeste. Prešla za kikbox, prejak za rokenrol.

Možda 2 utakmice da nas je vodio do pobede: Monako i Oly u gostima.

Malo za prvog pleja, makar to bio Armani za sirotinju.

kodiju bukvalno fale fundametalni kvaliteti na toj poziciji, ako ce da nas zadovolje sekundarni kvaliteti tipa dobra tranzicija da bismo rekli "pa nije los" i ako to vredi milku i po, onda ok. cela bekovska linija je zrela za remont, ali koliko vidim veca je verovatnoca da tu ne bude nikakvih promena jer stranci imaju ugovore, a i kumari se sprema novi dvogodisnji.

Edited by Nikodije

pa ne vredi milku i po, covek je u donjem domu evrolige ako se gledaju prvi plejmejkeri svojih ekipa, ali mi smo skoro celu ekipu preplatili. mislim, ako cemo kao zelimir da oteramo ceo tim onda u redu, ali ako je plan da se poneko i zadrzi onda bih zadrzao Kodija i umesto jaga doveo ozbiljnog igraca koji moze daa igra i vise od kodija. deluje da to i jeste plan ako su tacne price da se razmislja o lorencu, mada bih ja pre doveo drugacijeg igraca. kodi kao nominalno drugi plej je vec ozbiljna prica.

mozda onda pre neki tip igraca koji moze da igra u paru sa kodijem, neko ko je jak na lopti i moze nesto da organizuje uz naravno dobar sut, ne mora da bude vrh defanzivac. ne mora da bude klasicna podela na keca i dvojku, nego da budu komplementarni po karakteristikama. nisam siguran da je kodija moguce svesti na klasicnog bek apa.

Edited by Nikodije

...znaci neko takav umesto kenana. kodi i kenan u paru opet, ne nikako.

On 2. 6. 2025. at 15:11, Nikodije said:

...a šta reći za Nedovića, očekivano. Dakle, ništa od promena u klubu, i dalje Nebojša to vodi a Janis se ne pita ništa.

Sure fantom

3 minutes ago, Nikodije said:

...znaci neko takav umesto kenana. kodi i kenan u paru opet, ne nikako.

kenan i nedovic na dva i jago kao drugi plej je tezak odron. to ako ne rasciste nemamo cemu da se nadamo. prihvatljivi su samo kao treca opcija na svojoj poziciji, a kenan i jago su preskupi za to. Nedovic za 400, ako je to uopste tacno, koji povremeno ulazi kao pomoz bog opcija kada ne moze da se porodi kos jos i moze da prodje ako bas mora da ostane.

Igrac moze da ima losu sezonu, moze da ima privatne probleme i milion drugih razloga zbog cega nije u stanju da pruzi svoj "pravi" kvalitet konstantno.

Meni se kod CMM-a najmanje svidja njegov govor tela, njegova "ravnodusnost". Kapiram ja o cemu harper govori, ali Kodi se do Decembra bukvalno nije pojavio, pa smo poceli da strahujemo da je novi Sabaz Nejpir. Pa se polako digao, pa opet pao, i onda posle Februara i 16:10 se opet zabagovao....

Ako je povredjen, ili mu povreda onemogucava glavno oruzje, ne treba uopste da igra, simple as that.

Meni se kao plejmejker ne svidja, jer po meni on nije plejmejker koji asistencijama vodi ekipu. i koji tako cini ceo tim boljim.

Ne zelim bas da mu vidim ledja, ali odnos cene i pruzenog nije u balansu, Nadam se da ce da pokida sledece sezone, ali sigurno ne bi suzu pustio da ode.

7 minutes ago, Heaviside said:

kenan i nedovic na dva i jago kao drugi plej je tezak odron. to ako ne rasciste nemamo cemu da se nadamo. prihvatljivi su samo kao treca opcija na svojoj poziciji, a kenan i jago su preskupi za to. Nedovic za 400, ako je to uopste tacno, koji povremeno ulazi kao pomoz bog opcija kada ne moze da se porodi kos jos i moze da prodje ako bas mora da ostane.

mislim da bi kodi dao vise da je kenan drugaciji tip igraca, kao i obrnuto. kodi je slab pnr igrac, ne stvara visak, kenan jednostavno ove sezone nije imao dovoljno dobrih iskreiranih suteva, dok je kenan slab na lopti, on ne moze da uzme loptu i nesto kreira. oni su jedan drugog vukli na dole.

Koliko sam cuo Kenan ima ugovor za sledecu sezonu, tako da ce tesko on da ode, sem ako ga neko bude trazio, sto bi me zacudilo (sem da nije neka Buducnost ili Olimpija)...

ja sam od kenana ocekivao vise u odbrani. nije vise samo skracen nego mu fali malo i eksplozivnosti i koncetracije. u napadu sta znam, on ni u oliju nije bio konstantan. jednom ubacuje firizidere preko ruke, pa onda dve tekme ne ubada nista i tako u krug. kreacija slaba za standarde danasanje kosarke u kojoj se od oba beka ocekuje veliki doprinos u tom domenu. nekako mi nema vise nijedan kvalitet koji ga izdvaja, a nema ni konstantnost.

Mene je kod Kenana najviše nervirala odbrana rukama. Koliko tupavih faulova je napravio, to ne može da se izračuna.

Ključni problem na spoljnim pozicijama su ipak Nedara sa ulogom klačera i karijernim klač procentom od 3,11 pogođenih šuteva i Jago koji je zamišljen da ulazi sa klupe i menja ritam utakmice. Sa njih dvojicom u tako bitnim ulogama, teško da će biti bolje.

Kodi je ofanzivno sigurno najgori plejmejker medju evroligaskim starterima. To je posebno upadljivo u Sferoballu koji je sve suprotno od kosarke koja njemu odgovara (trcanje, tranzicija, brza resenja i vrlo malo pozicionih napada).

On je verovatno doveden s idejom da pruzi kakav-takav defanzivni balans mekanom, skracenom ostatku spoljne linije (Yago, Teo, Nedovic, Kenan) i bude oruzje na preuzimanjima, a u napadu sta uradi - uradio je. To sto je kamenjar nije trebalo da predstavlja problem, jer su ostali dobri suteri, makar u teoriji. U praksi je malo teze islo jer su svi redom podbacili, Mekintajer je tu jos bio najkonstatniji i najmanje los.

Sad se postavlja pitanje sta planiraju za novu sezonu. Ako ostane vecina ili opet dovuku neke midzete (SK pise da jurimo Edvardsa) opet cemo biti busni defanzivno i tu ce nam znaciti njegova telesina. Ako se ratosiljaju bar trojice i dovedu bekove koji nisu slabotelesne defanzivne kese (ovo drugo sto se pominje - Lorenzo, Lojd), onda ce nam trebati nesto drugacije, ofanzivno potentnije od Kodija. On i Lorenzo su kompatibilni k'o cevapi i slag...