Sunday at 22:173 days 2 minutes ago, fandorin said:Nisu samo te 3 naravno. Njih sam naveo jer su bile do or die (maltene). Ako ćemo sad da špekulišemo da li je igrao sezonu na nivou onoga koliko je plaćen zalazimo u domen apsurda. Ko je igrao u skladu sa cenom? Bolomboj i niko više. Možemo da pročešljamo i ostale timove. Lorenzo Brown igra za 1.6 miliona godišnje, igrao je nemerljivo lošije od Mekintajera. Dalje, Teodosić ide u mirovinu, Jaga bi ceo forum najurio, gde da nađemo 3 plejmejkera po ukusu forumaša? G d e?zato sto ne znamo gde da nadjemo dobrog igraca za 2 miliona smo i tu gde smo, deseto mesto maksimumnije lako jer ima jos 9-10 ekipa koje imaju te pare, tako da naravno ni ja ne bih znao gde da nadjem boljeg od kenana ili kodija, ali to je ono sto pravi razliku. trebaju ti ljudi u klubu koji godinama prate i znaju gde da nadju lika kome ce postojeci roster i sam klub odgovarati. da izdvojim 2.3 miliona za lika iz baskonije koji je odigrao sezonu zivota bih vec znao i ja, kezualni gledalac evrolige. i kenana bih znao da nadjem bez problema, a znao bi i svaki gm evrope. ja bih zadrzao cmm-a, a otarasio bih se kenana i jaga.
Sunday at 22:193 days 5 minutes ago, fandorin said:Nisu samo te 3 naravno. Njih sam naveo jer su bile do or die (maltene). Ako ćemo sad da špekulišemo da li je igrao sezonu na nivou onoga koliko je plaćen zalazimo u domen apsurda. Ko je igrao u skladu sa cenom? Bolomboj i niko više. Možemo da pročešljamo i ostale timove. Lorenzo Brown igra za 1.6 miliona godišnje, igrao je nemerljivo lošije od Mekintajera. Dalje, Teodosić ide u mirovinu, Jaga bi ceo forum najurio, gde da nađemo 3 plejmejkera po ukusu forumaša? G d e?Mislim da je kod CMM najizraženija ta diskrepanca™ između cene i pruženog, ali ok, možda igrače ne treba gledati kroz pare jer svi su preplaćeni. U Evropi ostaje b klasa igrača koji imaju prvu klasu plata jer je potražnja za kvalitetnim igračima veća od ponude.Meni on od prvog dana nije bio po ukusu, kamenjar, nije organizator, vrlo slab na pola terena. Ok, ima impresivno telo zgodno za preuzimanja ali to je malo.Gde naći boljeg? Pa ne znam, za početak da nađemo bolji sportski sektor, neka to bude prvi korak u boljem skautingu. Ova ekipa je pokazala da ne može bolje.
Sunday at 22:213 days 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:brt struka su dozet i bagzi, trenutno je sfero jedini kršteni košarkaški radnikne bio vam niko u koži ako njega oterate, bukvalno vam on na svojim plećima drži sezonu 2025/26pa, da i zato mozemo da napravimo iskorak™ samo ako nas tesko ukenjatrener nije dovoljan za dobru selekciju koja se nadogradjuje godinama. em su i oni sami prolazni i neretko zahtevaju igrace sa kojima su dobri ili imaju neke druge kombinacije em su tokom sezone u ubitacnom ritmu utkamica, treninga i putovanja.
Sunday at 22:303 days Ista ekipa je skautirala Bolomboja. To je ubod decenije, niko od nas laika nije ni sanjao da će on igrati ovako kako je odigrao 2 sezone. Drugo, kvalitet Mekintajera nije samo telo koje moze da preuzima, u tom slucaju bi pleja mogao da igra bilo ko tih gabarita. Ponavljam, pogledati ponovo one 3 navedene utakmice (ne samo njih, nego je tako lakše za diskusiju), skok i tranzicija, to je elitni nivo, nije operisan od dodavanja (nije Teo, naravno) i nije kamenjar kakvim se opisuje. Meni je, pošteno govoreći, najveće razočaranje pozicija 2 zbirno. I Kenan i Nedović, nikakva konstantnost tu nije postajala i to je osnovni problem. Dodajmo tu i Dobrića i Gedraitisa. Od Dauma ništa nisam očekivao pa me nije ni razočarao. Džon Braun je pored katastrofalne polusezone sad doatigao nivo da bi bilo idiotski ne produžiti ga. Ovih nekoliko utakmica je demonstrirao umetnost igranja odbrane i čitanja protivničkih kretnji.
Sunday at 22:373 days da, dvojka nam je najlosija pozicija.a bolomboj nije dovoljan da ih opravda. samo su njega uboli za cirka deset godina, a totalni promasaji se broje u desetinama. bolomboj je odigrao samo jednu sezonu, videcemo i to kako ce na kraju da ispadne. deluje da nema telo koje moze da izdrzi 30 minuta u ovom ritmu. al svejedno top igrac, obozavam ga.
Sunday at 22:383 days 1 hour ago, fandorin said:Da li se varam ili vidim postove u kojima piše da se treba zahvaliti Petrusevu? Domaći igrač koji je u top 5 visokih u Evropi. I to zato što nije odvalio seriju protiv Budućnosti, a u drugom meču je ubacio 20 poena za nekih 15 minuta na parketu. Ako mu se zamera malodušnost, na stranu sve ostalo, pogledati ponovu utakmicu sezone u Minhenu. Drugo, njemu se više faulovi ni ne sviraju. Nervira sudije jer se beči? FantastičnoSferopulosu otkaz? Ovo je još luđe.Ovoj ekipi treba 4 nova igrača. Plej umesto Teodosića, bek umesto Kenan/Nedović, dobra četvorka i rezervni centar. Ako je Odželej zamena za Rokasa, preživeću.Dakle, Gudura, a ostala 3 koji buduGdje ces razumom na grupu malodusnih navijaca kkcz.
Sunday at 22:503 days 9 minutes ago, Heaviside said:da, dvojka nam je najlosija pozicija.a bolomboj nije dovoljan da ih opravda. samo su njega uboli za cirka deset godina, a totalni promasaji se broje u desetinama. bolomboj je odigrao samo jednu sezonu, videcemo i to kako ce na kraju da ispadne. deluje da nema telo koje moze da izdrzi 30 minuta u ovom ritmu. al svejedno top igrac, obozavam ga.Najviše je ispogađao Tomić prve sezone u Kkcz, kada je ubo dosta pojačanja ispod radara. Doduše, u drugoj sezoni se pogubio, ali on je imao bukagiju u vidu FČ3, to realno nije mogao da hendluje. Tomića su nedavno pominjali kao mogućeg novog sd, ali izgleda ništa od toga. Edited Sunday at 22:513 days by Nikodije
Sunday at 23:483 days Potrebni su starteri na svakoj poziciji osim krila, gde bi trebalo da ostane Kalinic, a Rokasa zameni Ojeleye.Na centru je taj starter u idealnom slucaju Petrusev, njega ce sigurno zadrzati ako budu mogli, pa i preplatiti ako treba, ali nisam optimista. Olimpijakosu je potrebna sveza krv na 5, Rajt i Milutinov su izvesno bivsi, verovatno ce upariti Filipa sa Fallom.Treba ocekivati ovako nesto npr:? - CMM - Miljenovic? - NedovicKalinic - Ojeleye - Dobric? - Brown - Davidovac? - McCormack - Izundu + Bolomboy+ neki Barna i(li) Saranovic za mahanje peskirimaDa se razumemo, CMM-a i Nedovica ne mogu ocima da vidim, ali mislim da su im vece sanse za ostanak nego Yagu i Canaanu, a sanse nema da ih se sve cetvorice ratosiljamo.Na Bolomboya ne treba racunati ozbiljno, sa relevantnih mesta je potvrdjeno da nece na parket pre nove godine, a ko zna na sta ce da lici posle tolike pauze. Zato me ne bi cudilo da pokupe i McCormacka i Izundua (sto se i najavljuje ovih dana), a mozda ostave i Mitrovica, zlu ne trebalo.
Sunday at 23:493 days 1 hour ago, fandorin said:Da li se varam ili vidim postove u kojima piše da se treba zahvaliti Petrusevu? Domaći igrač koji je u top 5 visokih u Evropi. I to zato što nije odvalio seriju protiv Budućnosti, a u drugom meču je ubacio 20 poena za nekih 15 minuta na parketu. Ako mu se zamera malodušnost, na stranu sve ostalo, pogledati ponovu utakmicu sezone u Minhenu. Drugo, njemu se više faulovi ni ne sviraju. Nervira sudije jer se beči? FantastičnoSferopulosu otkaz? Ovo je još luđe.Ovoj ekipi treba 4 nova igrača. Plej umesto Teodosića, bek umesto Kenan/Nedović, dobra četvorka i rezervni centar. Ako je Odželej zamena za Rokasa, preživeću.Dakle, Gudura, a ostala 3 koji buduA dobro, to je Laki, on posle svake druge utakmice otera po pola tima.Treba posteno reci da je prvo i osnovno to da smo se zajebali sa racunicom da Teodosic moze i hoce jos uvek da igra, njegova epska kurcobolja i privatizovanje nam je poremetilo kompletnu rotaciju na bekovima. Jago u paru sa Kenanom i Nedovicem je busan kurton u odbrani koji nikako nismo uspevali da pokrpimo a ni u napadu nije funkcionisalo jer Jago ne kasni sa pasom jedino kad se zaleti na kos pa onda iz drive-kicka nadje nekog sutera. Na kraju se sve svelo na to moze li CMM, kojeg svi sad horski teraju, da pegla 30+ minuta jer su petorke bez njega bile poslovicno jezive, a nije pomoglo ni to sto je Dobric do pre par dana igrao najgoru sezonu u zivotu. Znam da ovde nije popularna ideja sa Lorenzom ali mi je jasna ideja zasto ga hoce, pogotovo ako ostanu ova dva skracena beka sutera koji su defanzivno nemocni. Iz iste kuhinje je ideja da se proba sa Miljenovicem koji takodje vazi za solidnog defanzivca. Dakle, Teo i Lazic out u funkcionere, Lorenzo i Miljenovic in. Naravno, ostaje opcija da nas useru neki Micic ili Guduric ali to ce tesko ici, Micica trazi pola Evrolige a Guduric je resio da slavno zavrsi karijeru tako sto ce u Mesininom groblju kvalitetnih igraca da odigra par sezona bez briga za nenormalno velike pare. Takodje mi je jasna racunica sa Odzelejem ali mislim da on ne dolazi umesto Rokasa vec umesto Dauma. Kalina, Rokas i Dobric su opcije za poziciju tri i ne verujem da ce se tu mnogo toga menjati. Odzelej, Braun, Davidovac, Petrusev, Bolomboj i jos jedan centar bi trebalo da popune reket. Mitrovic je verovatno isto out, mada mozda ostane tamo negde na kraju klupe ili u civilu da odigra nesto ako budemo imali neku seriju povreda.To je manje-vise roster ako se ne bude menjalo previse igraca. Iskreno ne vidim nijedan argument da nam bekovi i sledece sezone budu Nedovic i Kenan ali nisam siguran da nece ostati obojica, Kenan ima ugovor a Nedovic je ono kao nas pa ce na gurku da dobije produzenje ugovora. Not great, not terrible, opet neki roster za tu oko desetog mesta.
Monday at 00:033 days 1 hour ago, Heaviside said:ja bih zadrzao cmm-a, a otarasio bih se kenana i jaga.+1Ali ako Sfero ostaje jasno je bilo večeras šta je njima pretenzija.
Monday at 00:073 days 1 hour ago, Nikodije said:Najviše je ispogađao Tomić prve sezone u Kkcz, kada je ubo dosta pojačanja ispod radara. Doduše, u drugoj sezoni se pogubio, ali on je imao bukagiju u vidu FČ3, to realno nije mogao da hendluje. Tomića su nedavno pominjali kao mogućeg novog sd, ali izgleda ništa od toga.Pojacanja ispod radara za Evrokup. Osim ako ne mislis da je Stratos Perperoglu pojacanje ispod radara. Tomic je pogodio sa Beronom, doveo je takodje Fajea i Reglanda od kojih je ovaj prvi zaista iskopina veka ali takva da bismo se svi sad slogirali kad bi bio doveden takav igrac a Regland takodje nije dosao kao nepoznat igrac. To su tih njegovih "dosta pojacanja ispod radara", jedino je Beron od svih njih kasnije imao uzlet u karijeri. Ostatak rostera su bili domaci igraci, Cirbes kojeg je doveo Radonjic i Odzo koji je prebacen iz FMP-a.
Monday at 01:223 days 1 hour ago, harper lee said:Pojacanja ispod radara za Evrokup. Osim ako ne mislis da je Stratos Perperoglu pojacanje ispod radara. Tomic je pogodio sa Beronom, doveo je takodje Fajea i Reglanda od kojih je ovaj prvi zaista iskopina veka ali takva da bismo se svi sad slogirali kad bi bio doveden takav igrac a Regland takodje nije dosao kao nepoznat igrac. To su tih njegovih "dosta pojacanja ispod radara", jedino je Beron od svih njih kasnije imao uzlet u karijeri. Ostatak rostera su bili domaci igraci, Cirbes kojeg je doveo Radonjic i Odzo koji je prebacen iz FMP-a.Ne kažem da je to za padanje u nesvest, ali pogodio je sva pojačanja i svi su odigrali u skladu sa očekivanjima ili iznad toga, što nam se nikada pre ni posle nije desilo. Uvek smo imali nekoliko promašaja pa se to krpilo raznim doselekcijama ili se nije krpilo, kao ove godine.Mislim da je jasno zašto klub mora da ima jak trust mozgova u sportskom sektoru, koji dovodi pojačanja u skladu sa logikom potrebe tima, umesto što se nagomilavaju najjača dostupna imena na tržištu, a čini mi se da je uglavnom to naša ideja vodilja kada se potpisuju igrači.Čast Radonji koji nije dozvoljavao da mu se roster natrpava bilo čime, ali on je sa druge strane bio i suviše konzervativan pa ni to nije dobro u eri velikih budžeta i velikog prometa kada treba stalno da si aktivan tržištu i svake godine potpisuješ gomilu novih igrača, jer u današnjim okolnostima više ne prolazi taj njegov old skul način rada. Edited Monday at 01:343 days by Nikodije
Monday at 04:313 days On 27.5.2025. at 0:42, milfisland said:Nerealno loša partija Zvijezde. Teško mogu odigrati ponovo ovako loše. Uprkos svemu, pobjeda u Beogradu dosta realna. A majstorica neizvjesna. Otprilike na loptu-dvije, penal završnica i sl...Kakva sam vještica :). Moga bi se počet kladit na basket, sad kad nas Tranpe Srbine rašarafi na berzu :) Malo sreće, dosta Rajta koji će izgleda u Dubai sa sve Kamenjašem. Budućnost ove sezone voli da diže adrenalin navijačima. Tako je u Eurocup bila sa finalistima u grupu i izgubila od Gran Canarie na produžetke i dobila Hapoel na produžetke. Nadam se da neće biti sranja kada ponovo bude puna sala sa Partizanom. Zvijezdi za početak da poželim kvalitetan remont tima što je očekuje realno, a Budućnosti još želja da tekme sa Zvijezdom budu kao i ostale što se navijanja tiče i da magarci više ne prave sranja.