Friday at 09:531 day 11 minutes ago, uini said:koju ponudu je u nacelu prihvatio?Ponudu CSKA za neku upravljačku poziciju. Edited Friday at 09:541 day by Malvo
Friday at 11:021 day Meridian nam dovodi Izundua (ex fmp), ne verujem da je lupetanje jer to je naslovni sponzor. Baš me zanima ko sada dogovara igrače, Čovićevi kadrovi ili neko novi ko tek treba da se ustoliči. Rekao bih ovi prvi.
Friday at 11:141 day Mene zanima da mi vi mene kazete kako je mali Rebojica uspeo da napravi medjunarodnu karijeru u kosarci, ovde nije umeo loptu da prevede godinamaMene to brine jutros
Friday at 11:241 day 15 minutes ago, Nikodije said:Meridian nam dovodi Izundua (ex fmp), ne verujem da je lupetanje jer to je naslovni sponzor. Baš me zanima ko sada dogovara igrače, Čovićevi kadrovi ili neko novi ko tek treba da se ustoliči. Rekao bih ovi prvi.Bili smo zainteresovani i za Bogavca iz Mege, pored Miljenovica, ali je decko zapalio u Ameriku. Nakon dobijanje trogodisnje licence i ako ostane ABA liga u ovom formatu ne bi me nimalo zacudilo da i mi i Partizan napravimo roster od 20 igraca od kojih ce jedno 7-8 igraca da se skidaju samo za ABA ligu i cekaju kao zapeta puska ako se neko od prvih 12 povredi ili mu je potreban odmor. Evroliga ce imati deset duplih kola a ABA liga se jos prosiruje, ne znam gde cemo uopste udenuti toliko utakmica, kamoli ih odigrati sa klasicnim rosterom od 12+2-3 igraca.
Friday at 11:301 day 3 minutes ago, harper lee said:Bili smo zainteresovani i za Bogavca iz Mege, pored Miljenovica, ali je decko zapalio u Ameriku. Nakon dobijanje trogodisnje licence i ako ostane ABA liga u ovom formatu ne bi me nimalo zacudilo da i mi i Partizan napravimo roster od 20 igraca od kojih ce jedno 7-8 igraca da se skidaju samo za ABA ligu i cekaju kao zapeta puska ako se neko od prvih 12 povredi ili mu je potreban odmor. Evroliga ce imati deset duplih kola a ABA liga se jos prosiruje, ne znam gde cemo uopste udenuti toliko utakmica, kamoli ih odigrati sa klasicnim rosterom od 12+2-3 igraca.Nisam siguran da to tako može da funkcioniše, 20 igrača u rosteru koji se onda kombinuju od utakmice do utakmice, napravio bi se haos u timu. Onda je logičnije napraviti dva potpuno odvojena tima sa odvojenim stručnim štabovima, pa da jedan tim igra samo EL, drugi samo ABA.
Friday at 11:341 day ...aba liga se proširuje ali će se smanjiti broj utakmica jer će se igrati po grupama a biće f4 umesto plej ofa
Friday at 11:531 day 2 hours ago, Jimmy Kowalski said:Bio je floor general, ima smisla da bude general manager..Bio je floor manager prošle godine
Friday at 11:551 day 21 minutes ago, Nikodije said:Nisam siguran da to tako može da funkcioniše, 20 igrača u rosteru koji se onda kombinuju od utakmice do utakmice, napravio bi se haos u timu. Onda je logičnije napraviti dva potpuno odvojena tima sa odvojenim stručnim štabovima, pa da jedan tim igra samo EL, drugi samo ABA.Standard je 15 igraca, tri petorke na treningu, sa svim ovim povredama i potrebom da se igraci odmaraju nije to toliko daleko od tih famoznih 20 igraca od kojih bi tih pet sa kraja bili mladji prospekti. Ne kazem da ce se to desiti, samo kazem da me ne bi zacudilo da imamo nekoliko mladjih i neafirmisanijih igraca koji ce uskakati na utakmicama ABA lige protiv slabijih protivnika.
Friday at 11:581 day 30 minutes ago, harper lee said:Bili smo zainteresovani i za Bogavca iz Mege, pored Miljenovica, ali je decko zapalio u Ameriku. Nakon dobijanje trogodisnje licence i ako ostane ABA liga u ovom formatu ne bi me nimalo zacudilo da i mi i Partizan napravimo roster od 20 igraca od kojih ce jedno 7-8 igraca da se skidaju samo za ABA ligu i cekaju kao zapeta puska ako se neko od prvih 12 povredi ili mu je potreban odmor. Evroliga ce imati deset duplih kola a ABA liga se jos prosiruje, ne znam gde cemo uopste udenuti toliko utakmica, kamoli ih odigrati sa klasicnim rosterom od 12+2-3 igraca.Devet duplih kaže Urbonas mada ne menja puno. Aba liga će biti 2 konferencije po 10 timova, sa verovatno Partizanom i Zvezdom u dve različite, kako će se posle igrati, boga pitaj, ali trebalo bi da bude manje utakmica ako su iole normalni. Svakako je odluka EL da se ide na 38 kola opasno loša. Jedino ajde ako ovo bude stvarno prelazna sezona do formata 2x12. Evroliga navodno ima uniju igrača, ako ičemu služe verujem da će izbalansirati u smislu broja treninga, broja nedelja za pripreme i slično ali džaba, opet će biti pakao. Pričao sam pre više godina da EL želi da ide stopama NBA ali u njenom sluičaju to je žaba koja je videla da se konj potkiva, ne može da se pravi taj sistem bez NBA infrastrukture ma koliko dodatno bogatih izraelaca, rusa pa i srba ubaciš
Friday at 12:001 day 18 minutes ago, Nikodije said:...aba liga se proširuje ali će se smanjiti broj utakmica jer će se igrati po grupama a biće f4 umesto plej ofaTo je prilično glupo. U ABA imaš 4 jaka tima i još recimo 3 solidna svake sezone. I sad kada se naprave grupe i F4 smanjuješ broj kvalitetnih utakmica u sezoni.Sa druge strane dva takmičenja sa po 20 timova + kup + ABA plej-of to je potencijalno 90 utakmica i to bez KLS, EL plejina/plejofa, pripremnih utakmica i turnira...
Friday at 12:011 day Neko je juce prekjuce preneo da je za ovakvo prosirenje EL bez podele na 2 grupe glasalo 9 klubova, dok su 4 bila protiv. Ocigledno da vecini klubova deonicara broj utakmica nije problem, plus gledaju da zarade koji evro vise..
Friday at 12:051 day 3 minutes ago, *edited by mod said:To je prilično glupo. U ABA imaš 4 jaka tima i još recimo 3 solidna svake sezone. I sad kada se naprave grupe i F4 smanjuješ broj kvalitetnih utakmica u sezoni.Sa druge strane dva takmičenja sa po 20 timova + kup + ABA plej-of to je potencijalno 90 utakmica i to bez KLS, EL plejina/plejofa, pripremnih utakmica i turnira...Ma bolje da bude f4, po mogućstvu u Dubaiju, da ne gledamo više onu Moraču, i da nam ne dolaze na topik ćacigorci da seire jer nas dobiju u tom kokošinjcu. Ovako gospodski f4 na nekom neutralnom terenu, završi se brzo i milina.
Friday at 12:131 day On 26. 5. 2025. at 23:20, Heaviside said:I to u dubaiju uvek da budeovo su i uveli jer je imalo veliku tezinu zbog evrolige, sad treba da vrate f4. i da podele ligu u dve grupe po 10, 18 utakmica, prva dva na f4 i a u picku materinu. Paralelno da se igra ili domaca liga ili neko evropsko takmicenje.7 minutes ago, Nikodije said:Ma bolje da bude f4, po mogućstvu u Dubaiju, da ne gledamo više onu Moraču, i da nam ne dolaze na topik ćacigorci da seire jer nas dobiju u tom kokošinjcu. Ovako gospodski f4 na nekom neutralnom terenu, završi se brzo i milina.
Friday at 12:161 day 9 minutes ago, Nikodije said:Ma bolje da bude f4, po mogućstvu u Dubaiju, da ne gledamo više onu Moraču, i da nam ne dolaze na topik ćacigorci da seire jer nas dobiju u tom kokošinjcu. Ovako gospodski f4 na nekom neutralnom terenu, završi se brzo i milina.F4 i ajde nekako ali mi se ne sviđa podela na grupe. Ako već tako rade neka prekopiraju EL sa sve plejin/plejof+f4