6 hours ago6 hr 7 hours ago, JPM said:Možemo da diskutujemo o platama, ali možda je mnogo smislenije diskutovati o logici dovođenja Dobrića. Ja je ne vidim. Kao što napisa kolega iznad, Dobriću trebaju minuti, a on je doveden na već popunjenu poziciju 3, pritom to je jedina pozicija koju on može sa uspehom da igra.Čekao se Đurišić pred ovu sezonu, nije ispalo kako smo očekivali, on je otušao u razvojnu NBA. Doveden je Dobrić posle užasne sezone u Virtusu, isprekidane povredama i nepoverenjem trenera.Ok, možda je on seo sa Janisom i dogovorio ovaj status koji ima kod nas, ja to ne znam. Ali iz perspektive održivog razvoja ekipe, to dovođenje uz prethodno produženje Rokasa, nema nikakvog smisla.Naravno, i faktor novca je tu. Možda smo mogli da dovedemo nekog boljeg za bitnu ulogu u rotaciji, nego li što smo doveli, da smo deo tog novca koji je dat Ogiju usmerili negde na stranu. A za tu ulogu koju on ima (čitaj: u 12 sam na nebitnim utakmicama i kad je neko povređen) mogli smo dovesti nekog atletu, mlađeg ili slično... Ili jednostavno dati šansu Kostiću. Pitanje je da li bi se on tek tako odlučio da ode, da mu je data fer šansa. Verovatno bi, ali opet imali bismo bolju poziciju za pregovore.Dobric je doveden zato sto je bio slobodan, Janis se tu nista nije pitao niti je ista dogovarao sa Dobricem. Dobio je jos jednog igraca za roster bez obaveze da mu uopste igra, probao je tu i tamo da ga iskoristi ali se to zavrsilo kako se zavrsilo. Dobric, Davidovac, Lazic i Mitrovic su sto godina sa Covicem i prema njima je imao poseban odnos dok je bio u klubu, otuda i njihov status.Da ne citiram i drugi post, Segi i Rokas uopste ne mogu u istu kategoriju igraca. Istina je da Janis nije uspeo da nadje pravu ulogu Litvancu a nije mogao ni minute jer na toj poziciji ispred njega u rosteru imamo alfa muzjaka i jednog od najvaznijih igraca ali Rokas je i u toj krpljenoj minutazi nezasluzeno potcenjen kad je defanzivni deo igre u pitanju. On ima bez bonusa 600 hiljada po sezoni i s obzirom na to kako se cene krecu to nije previse za takvog igraca. Nikad ga ne bih menjao za nekog Alfu Dialoa, Malkolma ili tako te 3D igrace i mislim da nema prepreke da odradi svoj ugovor do kraja. Od tog tipa igraca koji su oko milion i ispod jedino bih razmislio kad bi mu zamena bio Blosongejm ili mozda Kolson. Giedraitis je ubedljivo najmanji problem u nasem rosteru, posteno odradjuje svoje minute, ne buni se zbog minutaze iako ima razloga, navikao se na zivot u Beogradu, porodica mu je tu i nema opasnosti da nam se s njim dogode Vildoza ili Karlik scenario. Mogao je da ima bolji suterski ucinak ali, jebi ga, mogao je i Kenan kojim osim tog suta ne donosi nista drugo a kosta nas duplo vise. Uostalom, mi na toj poziciji imamo jednog od najskupljih igraca sa velikom minutazom, tesko da bi neki skuplji igrac od Rokasa rado i bez gundjanja sedeo na klupi i gledao Kalinica kako cepa 25+ minuta.Ako uspemo da zadrzimo Petruseva i pod uslovom da Bolomboj odradi sezonu bez povreda nama visoke pozicije uopste nisu previse kriticne. Eventualno neka bolja strec cetvorka od Dauma i nista drugo nam i ne treba. Mislim da fokus treba da nam bude na renoviranju spoljnje linije koja je manje-vise potpuno zakazala kad se odlucivala sezona u Evroligi. Osim Kodija niko od njih nista korisno nije odigrao u tom periodu a neki, poput Jaga i Dobrica, su propali kao zeton.
5 hours ago5 hr 4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:bolombojzar on nije koleno povredio?!Koleno je bila prva povreda ove sezone, ono proklizavanje noge na utakmici protiv Buducnosti u Podgorici.Ovo je druga povreda, utakmica sa Armanijem u Beogradu kada je cini mi se stopalom u doskoku nagazio na nekoga.
5 hours ago5 hr Koje sranje, baš mi žao čoveka nevezano gde igra, ko zna da li će i igrati više na nekom približnom nivou.
5 hours ago5 hr 7 minutes ago, uini said:zasto ne mozemo imati lepe stvari ili ljudeNe da se siromi sitno samleti, jbg.
4 hours ago4 hr Zavisno od oštećenja može biti 4-6 nedelja ili i do 6 meseci pauze. Nije mi jasno da su napisali da se “retko dešava” i “neobična” pošto to sigurno nije.
4 hours ago4 hr Mislim da je on završio s ozbiljnom karijerom, a možda i karijerom. Ima garantovani ugovor još sezonu, nakon toga neće moći da zabode jak bez dokazivanja, a ako/kad se bude dokazao svejedno biće mator. Eventualno sezona u Turskoj i to je to. Još je sva prilika da će Petrušev opet bar na letnju ligu i u najboljem slučaju propustiće pripreme. Dva centra će morati da dovedu.
3 hours ago3 hr Da ne budem shvacen pogresno, nijedan sportista ne zasluzuje tezu povredu (dobro, skoro nijedan), ali nije moglo nezasluzenije, covek je em odlican igrac, em jedan jedini incident, ni najmanji, nije napravio, cuti, radi i tovari. Jos ako je tacno sto pise u tekstu da ga na treningu ocekuju u novembru, pa jbt, od ACL su se ljudi brze oporavljali.
3 hours ago3 hr „Poštovane kolege, kako bismo sprečili bilo kakve spekulacije oko povrede i oporavka Džoela Bolomboja… Naš centar je operisan u SAD i to smo kao klub zvanično objavili odmah nakon operacije – što jasno i nedvosmisleno znači da povreda nije laka. Period oporavka koji se “provlači” kroz pojedine medije nije istinit iz prostog razloga što NIKO ne može u ovom trenutku da prognozira period oporavka. Neozbiljno bi bilo licitirati takvim stvarima i molimo sve vas da nespretnim interpretacijama ne nanosite štetu ni igraču ni Klubu.
2 hours ago2 hr 2 hours ago, Borca said:Ovo je druga povreda, utakmica sa Armanijem u Beogradu kada je cini mi se stopalom u doskoku nagazio na nekoga.Piše da mu je pukla tetiva koja spaja nožni palac sa ostalim prstima i da je to uočeno tek nakon što su mu odradili snimanje dok je stajao na prstima kao balerina.Sve u svemu - nije dobro. Žao mi čoveka u pm, izuzetan lik.