Jump to content

KK Crvena Zvezda 2024/25

Featured Replies

Rekao sam jedno a reci cu i sto puta ako treba. Zvezda ne sme, NE SME, da dopusta da ovakvi talenti odu bez ostavljanja traga u klubu, bez...evo nece biti ni 10 utakmica. 18 godina, pa sta. Sa koliko je Luka Doncic igrao u Realu? Reci cete da Andrej nije Luka. NIJE. Ali ni mi nismo Real.

Neka mi sad neko objasni Dobrica.

13 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

Sta ce da se eskalira, ta je prica odavno zavrsena.

Hocu reci brzo ce Evropa da presusi sto se talenata tice.

ma zavrseno je to, presusila je evropa, ostaju samo oni koji mogu direktno u nba.

pretpostavljam da se dobija neko obeštećenje?

2 minutes ago, Nikodije said:

pretpostavljam da se dobija neko obeštećenje?

200k

Jel to fiksno?

Ako će igrači da odlaze za tako male pare baš niko neće imati nikakav interes da se bavi bilo kojim mladim igračem.

Tako ispada.

Ne znam da li je fiksno, to je cifra koju sam video na par mesta da se spominje.

Bas sranje za svetsku kosarku.

Znam da su se spanski velikani od toga cuvali tako sto su propisivali otkupne klauzule koje posle delimicno plati NBA a delimicno sam igrac iz svog ugovora.

Edited by JPM

Pa jedino velika obeštećenja mogu da štite proizvođače i da ih motivišu da dalje proizvode. Ako je Zvezda ulagala godine rada u tog Kostića, a onda on zapali za pišljivih 200k što bi se baktala nekim novim Kostićem. A još je on jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi, što znači da drugi odlaze za manje.

Slazem se, ali ce verovatno biti ili pod tim uslovima ili nikakvim. Mi nismo dovoljno jak klub da bismo postavljali uslove. Klinci ce jednostavno ili pristajati da igraju za nas pod ovakvim klauzulama ili ce ici u Megu.

Crta se da necemo moci da privucemo nikog od decurlije. Ne samo nama, naravno...

Pa i ne treba nam niko ako može da zapali na koledž u svakom trenutku za sitno obeštećenje. Najjače da Zvezda treba da razigrava klince za neki Kanzas.

Just now, Nikodije said:

Najjače da Zvezda treba da razigrava klince za neki Kanzas.

Brave new world. Tako ispada. Plati pa klati. Ono istina puna su usta svima tradicije, navijaca i ostalih stvari, ali kad se podvuce crta, ispada da je samo do love.

EDIT: Ispravicu sam sebe. Nije samo do love. Do svega je. Tamo dobijes top uslove za ucenje i fizicko sazrevanje, bez nekih velikih pritisaka rezultata, spremas se za draft i diplomu. I milku dolara preko.

Ovde ti baja sa 52 godine u dupetu i 17 zuba u vilici jebe kevu posle svakog poraza.

U principu je no brainer. Za tu decu. Za klubove je katastrofa.

EDIT EDITOVOG EDIT:

B92.net
No image preview

Zvezda naciljala prvo pojačanje za novu sezonu - Eurole...

Košarkaški klub Crvena zvezda je naciljala prvo pojačanje za narednu sezonu, a radi se igraču Cedevita Olimpije – Devinu Robinsonu.

Kao smo zainteresovani za krilnog centra sokica. Ovaj lik mi se dojmio kad je igrao protiv nas. Minus je sto nema iskustvo u Evroligi. Bukvalno Brendon Ingram za sirotilju.

Edited by JPM

Što ne bi Zvezda razigravala igrače za Kansas, kad taj Kansas ima duplo veći budžet nego cela ABA zajedno, 15k gledalaca na svakoj utakmici i jedan je od top timova već 100 godina. Ne znam šta je Zvezda uložila u tog momka da neće debelo zaraditi s tih 200k. Možda bi zaradili više za koju godinu, ali k'o što Zvezda može da uzme koga hoće i svi ostali u Srbiji mogu da se puše ili da puše, sad ima novi šerif u gradu. Prilagodi se ili nestani.

45 minutes ago, Nikodije said:

Jel to fiksno?

Ako će igrači da odlaze za tako male pare baš niko neće imati nikakav interes da se bavi bilo kojim mladim igračem.

Uvek možemo da blokiramo aerodrom

covid19

19 minutes ago, Venom said:

Što ne bi Zvezda razigravala igrače za Kansas, kad taj Kansas ima duplo veći budžet nego cela ABA zajedno, 15k gledalaca na svakoj utakmici i jedan je od top timova već 100 godina. Ne znam šta je Zvezda uložila u tog momka da neće debelo zaraditi s tih 200k. Možda bi zaradili više za koju godinu, ali k'o što Zvezda može da uzme koga hoće i svi ostali u Srbiji mogu da se puše ili da puše, sad ima novi šerif u gradu. Prilagodi se ili nestani.

Tjah, možda si u pravu, samo bi trebalo da se uzme više od tih 200k, ako je to tačna cifra. Ako Kanzas ima budžet od 50+ miliona neka plate milion za jednog od najtalentovanijih evropskih juniora.

31 minutes ago, Nikodije said:

Tjah, možda si u pravu, samo bi trebalo da se uzme više od tih 200k, ako je to tačna cifra. Ako Kanzas ima budžet od 50+ miliona neka plate milion za jednog od najtalentovanijih evropskih juniora.

Ako je vec stvar u trzistu onda i Evropa mora da se ponasa trzisno, da se dogovori sa FIBA i vezuje svoje igrace ugovorima koji vaze i za otkup od strane americkih liga pa ako neko hoce da ih uzme neka plati trzisnu vrednost a ne da americke lige propisuju koliki iznos je adekvatan. Igracima koji odu bez obestecenja propisanog ugovorom treba da bude zabranjeno da igraju FIBA i druga evropska takmicenja do kraja karijere pa onda neka znaju sta rizikuju ako ne uspeju u Americi.