Jump to content
Kraljeva magija

KK Crvena Zvezda 2024/25

Featured Replies

Sto se tice "evrokup nam je mera" i to je tacno. Ne sto se ambicija tice ali svakako sto se finansija tice.

Lepo brate pustis sezonske karte i clanarinu, mi svi zberemo 3-4 miliona evra i eto ti budzet. Plus par pravih sponzora i imas odlican evrokup budzet.

Just now, JPM said:

Sto se tice "evrokup nam je mera" i to je tacno. Ne sto se ambicija tice ali svakako sto se finansija tice.

Lepo brate pustis sezonske karte i clanarinu, mi svi zberemo 3-4 miliona evra i eto ti budzet. Plus par pravih sponzora i imas odlican evrokup budzet.

cilj evrokupa je da se udje u evroligu, i sta, mi osvojimo evrkup, pa kazemo necemo u evroligu, evrokup nam je mera, idemo ispocetka :)

onda bolje fiba, barem mozes da kazes da si osvajac lige sampiona.

Just now, Nikodije said:

cilj evrokupa je da se udje u evroligu, i sta, mi osvojimo evrkup, pa kazemo necemo u evroligu, evrokup nam je mera, idemo ispocetka :)

onda bolje fiba, barem mozes da kazes da si osvajac lige sampiona.

Naravno da necemo. Ako osvojimo Evrokup, sa budzetom koji je primeren ovdasnjoj ekonomiji, onda imamo odredjeno opravdanje da trazimo neku pomoc. U tom slucaju se to moze gledati i kao odredjena nagrada za izuzetan sportski uspeh. Ali kod nas se to ne desava. Desava se besomucno sipanju u bunar bez dna kako bi Dobric imao milionsku platu a ti i ja osecaj da smo bitni, sve to dok nam celo drustvo gori i trune iznutra.

besomucno sipanje u bunar bez dna su botovske plate na koje srbija godisnje trosi milijradu evra. gde su silni tenderi na kojima se pokrade jos nekoliko milijardi. prvo to da resimo, pa cemo ostalo, ukljucujuci besomucno sipanje u blizance.

Edited by Nikodije

1 minute ago, Nikodije said:

besomucno sipanje u bunar bez dna su botovske plate na koje srbija godisnje trosi milijradu evra. gde su silni tenderi na kojima se pokrade jos nekoliko milijardi. prvo to da resimo, pa cemo ostalo, ukljucujuci besomucno sipanje u blizance.

Lopov je i onaj ko ukrade 100 i onaj ko ukrad 1000 dinara. Samo je ovaj drugi u boljoj poziciji da krade. Deo su istog problema.

To je sve tako tipicno nase. Svi bismo da nesto funkcionise ali da ne ide iz naseg dzepa. Zato ovo i ima podrsku, jer ljudi misle da bi se to ionako potrosilo na gluposti. Pa da. Ali te obe stvari treba da stanu u isto vreme. Dacu ti primer. Bio je predlog da se donese zakon o finansiranju crkve i naravno nije izglasan. Zasto? Zato sto nasem verniku ne odgovara da mora da finansira svoje dogme nego hoce da to radim ja. Nekome iz Vojvodine ili Nisa nije stalo da dva BG kluba dobijaju tolike novce, ali se ne pitaju. Zasto? Pa zato sto se ovako kupuje socijalni mir.

Edited by JPM

40 minutes ago, Nikodije said:

pre verujem da je sada izvesno da ne moze da igra do kraja sezone, pa ga pustaju jer nema potrebe da sedi ovde, samo nece tako da kazu.

I treba da se oporavi za narednu sezonu. Ova je realno gotova. Aba i kls uzimamo bez stranaca lagano. fantom

3 minutes ago, JPM said:

Ne znam da li je sustina do jaja, ali jeste sustina. Nije KKCZ i sipanje novca u nju jedini niti najveci problem ali je svakako deo problema. Naravno da drzava ne treba da placa profesionalni sport i naravno da je to "hleba i igara". Ja nisam prestao da navijam za Zvezdu ni kad je Uvalin trenirao. Ovo sto se radi ne prilici situaciji u kojoj je nasa zemlja i samo sluzi kako bi se pakao u kom zivimo zamaskirao u dovoljnoj meri da neko pomisli kako ima smislen i lep zivot.

Ne treba se sprdati na ovo sto @kralj pise.

To ne da nije sustina nego nema veze sa zivotom. Forumska naklapanja. Nikakve pare koje se daju Zvezdi i Partizanu ne bi otherwise otisle na klinike i skole, ostale bi u NIS-u ili Telekomu da rukovodioci dele bonuse ili, u najbolje slucaju, da beznacajno podignu plate zaposlenima. Kazem beznacajno jer tih par miliona su sitnis za te drzavne kompanije, toliko oba kluba godisnje uplate na ime poreza. Klubovi takodje dobijaju nesto malo od Grada Beograda ali i to se uglavnom fakturise kao donacija na ime koriscenja hala za trening koje su u gradskom vlasnistvu.

Da li drzava treba ili ne treba da placa profesionalni sport je sasvim drugi tip rasprave koja ne moze ni da zapocne dok se ne resi pitanje vlasnistva nad klubovima o kojima govorimo. Termin "drzava" se u kontekstu finansiranja ili uzimanja para iz klubova koristi kolokvijalno. Nema tu nikakve drzave koja se time bavi, sve su to politicki nalozi, javna preduzeca i politicke stranke, cesto i pojedinacni politicari u manjim sredinama. Potpuno je besmisleno raspravljati na teme o drzavama i klubovima jer niti govorimo o drzavi niti govorimo o klubovima koji imaju uredjeno vlasnistvo. Kad tako gledas i Ostojine i Drceline pare su drzavne, svi poslovi kojima se oni bave van kosarke su vezani za dobre odnose s politickom vlascu. Ceo taj sistem je naopako postavljen ili uopste ne postoji, prica o nekakvim fantomskim bolnicama i skolama koje bi nicale po Srbiji da nema Zvezde i Partizana su najobicnija besmislica.

18 minutes ago, JPM said:

Pitam ponovo, ko je to izmerio i koji su bili kriterijumi merenja? Sve dok na to ne mozes da odgovoris i da dokumentujes svodi se na tvoje privatno misljenje o tome sta klub treba da igra. Na svoje misljenje imas pravo koliko i na svoje dupe ali tolika mu je otprilike i vrednost. Isto kao i moje ili bilo cije misljenje. Ti gledas klub sa prihodima kakve sada ima kao evroligas i zakljucujes da bi nam prava mera bilo takmicenje ispod a ne pitas se kakvi bi nam bili prihodi u tom slucaju. To je malo komplikovanija formula od toga da biras da li ces da kupis Rols Rojs ili Ladu Samaru u zavisnosti od toga kolika su ti fiksna primanja.

1 minute ago, harper lee said:

prica o nekakvim fantomskim bolnicama i skolama koje bi nicale po Srbiji da nema Zvezde i Partizana su najobicnija besmislica.

Koliko ja vidim, ovde je pomenuto da se sipa "tri bolnice godisnje u crnu rupu". Misli se na kolicinu novca naravno, u iznosu potrebnom da se izgrade tri bolnice. Izjava je data pausalno naravno ali to jeste problem ovog drustva i ja svakako ne mogu da to podrzavam. Nisam u mogucnosti da sprecim, naravno.

To sto ti pricas jesu dublji problemi drustva i ponovicu ovo nije najveci problem ali problem jeste. Mazanje ociju, skupljanje politickih poena, stvaranje privida normalnosti. Obicno posle takvih kurcenja sledi "kamen na kamenu" scenario sa odnosenjem obruca sa Kalemegdana. Zato nama i ne daju A licencu. Jer je finansiranje neplansko i nesigurno. Mi smo tempirana bomba koja ceka da eksplodira. Ok, oni ce mudro sisati nas kao ovce dok traje, ali kada prestane, oni (Evroliga) svakako nece zeleti da ima jedan takav klub u eliti.

1 minute ago, harper lee said:

Pitam ponovo, ko je to izmerio i koji su bili kriterijumi merenja? Sve dok na to ne mozes da odgovoris i da dokumentujes svodi se na tvoje privatno misljenje o tome sta klub treba da igra. Na svoje misljenje imas pravo koliko i na svoje dupe ali tolika mu je otprilike i vrednost. Isto kao i moje ili bilo cije misljenje. Ti gledas klub sa prihodima kakve sada ima kao evroligas i zakljucujes da bi nam prava mera bilo takmicenje ispod a ne pitas se kakvi bi nam bili prihodi u tom slucaju. To je malo komplikovanija formula od toga da biras da li ces da kupis Rols Rojs ili Ladu Samaru u zavisnosti od toga kolika su ti fiksna primanja.

Ja imam vrlo jasan kriterijum i evo spreman sam da to platim. 100 evra clanarinu i 500 evra godisnju ulaznicu. 600 evra od mene. Plus nesto kupim u Red Star sopu i izadje 1000 evra godisnje. Posto nas, Zvezdasa ima toliko koliko pricamo, 40% Srbije, to ti je 0.4*6 700 000= 2 680 000 Zvezdasa. Neka svaki peti stavi novac tamo gde su mu usta i dobijes 536 000 sponzora ili sociosa kluba. Puta 1000 evra godisnje = 536 000 000 evra sponzorstva. Pa onda mozemo i NBA da igramo, zar ne?

Svoje zadovoljstvo treba da placamo mi, kao sto neko placa NETFLIX a neko F1TV. Pa ako nas ima koliko kazemo da nas ima, bice love ihahaj.

A prava nasa mera. Evo probaj na konto ljubavi prema klubu da trazis pare za sezonske karte. Dobices par hiljada zaludjenika koji su dolazili i kada se cula skripa patika u hali. E to je nasa mera. Zato ja i kazem, nas pristojan nivo je budzet Buducnosti.

Just now, JPM said:

Koliko ja vidim, ovde je pomenuto da se sipa "tri bolnice godisnje u crnu rupu". Misli se na kolicinu novca naravno, u iznosu potrebnom da se izgrade tri bolnice. Izjava je data pausalno naravno ali to jeste problem ovog drustva i ja svakako ne mogu da to podrzavam. Nisam u mogucnosti da sprecim, naravno.

To sto ti pricas jesu dublji problemi drustva i ponovicu ovo nije najveci problem ali problem jeste. Mazanje ociju, skupljanje politickih poena, stvaranje privida normalnosti. Obicno posle takvih kurcenja sledi "kamen na kamenu" scenario sa odnosenjem obruca sa Kalemegdana. Zato nama i ne daju A licencu. Jer je finansiranje neplansko i nesigurno. Mi smo tempirana bomba koja ceka da eksplodira. Ok, oni ce mudro sisati nas kao ovce dok traje, ali kada prestane, oni (Evroliga) svakako nece zeleti da ima jedan takav klub u eliti.

Ma, i to je napamet prica.

Naravno da su sve takve izjave pausalne i nemaju veze s tim gde pare idu nego su mesavina nezadovoljstva nacinom funkcionisanja drzave i komicne zelje da kosarkaski klubovi izgledaju kao pre 40-50 godina kad su "na utakmice dolazili pravi ljubitelji kosarke a ne instagramuse i oni koji samo dodju da se slikaju". Pri cemu smo, naravno, mi pravi ljubitelji kosarke a svi drugi su nedostojni.

I ja bih voleo da ponovo imam 20 godina ali nemam, niti cu ih imati ponovo. Stvari se u zivotu menjaju. Svako od nas ima pravo da zeli kako klub za koji navija treba da mu izgleda ali to ne znaci da klub takav treba da bude jer to ne zavisi od nasih zelja. Kome se bas toliko ne svidja kako klub danas izgleda jednostavno ne mora da gleda kosarku i mirna Backa. A to da ides na svaku utakmicu ili ne propustas prenos na televiziji a vajkas se kako je u tvoje vreme svaka dolina bila zelena i kako hoces da se to vreme vrati je licemerno sviranje kurcu.

Edited by harper lee

6 minutes ago, JPM said:

Ja imam vrlo jasan kriterijum i evo spreman sam da to platim. 100 evra clanarinu i 500 evra godisnju ulaznicu. 600 evra od mene. Plus nesto kupim u Red Star sopu i izadje 1000 evra godisnje. Posto nas, Zvezdasa ima toliko koliko pricamo, 40% Srbije, to ti je 0.4*6 700 000= 2 680 000 Zvezdasa. Neka svaki peti stavi novac tamo gde su mu usta i dobijes 536 000 sponzora ili sociosa kluba. Puta 1000 evra godisnje = 536 000 000 evra sponzorstva. Pa onda mozemo i NBA da igramo, zar ne?

Svoje zadovoljstvo treba da placamo mi, kao sto neko placa NETFLIX a neko F1TV. Pa ako nas ima koliko kazemo da nas ima, bice love ihahaj.

A prava nasa mera. Evo probaj na konto ljubavi prema klubu da trazis pare za sezonske karte. Dobices par hiljada zaludjenika koji su dolazili i kada se cula skripa patika u hali. E to je nasa mera. Zato ja i kazem, nas pristojan nivo je budzet Buducnosti.

Odlicna ti je ekstrapolacija bazirana na tome na sta si ti licno spreman ali moram da ti kazem da ne vredi koliko vredi vreme koje si potrosio da je napises.

3 minutes ago, harper lee said:

Odlicna ti je ekstrapolacija bazirana na tome na sta si ti licno spreman ali moram da ti kazem da ne vredi koliko vredi vreme koje si potrosio da je napises.

E pa onda da malo smanjimo ocekivanja?

17 minutes ago, JPM said:

4 minutes ago, JPM said:

E pa onda da malo smanjimo ocekivanja?

Ne zavisi od nas, to ti pricam sve vreme. Pasce i ovi majmuni sa vlasti pa ces videti da se nista po tom pitanju nece promeniti. Nase zelje su nasa privatna stvar, to ne znaci da treba da lupetamo da bismo opravdali nase zelje. Nema potrebe za tim, svako ima pravo da ima svoju viziju kako treba da izgleda klub za koji navija ali to pravo vrednosno nije nista vece od prava nekog ko hoce da ode na utakmicu Evrolige da gleda vrhunsku kosarku. Pa makar samo zbog toga da bi okinuo selfi. Danas je klub tacno ono sto moze da bude, trkeljisanja o tome sta bi bilo kad bi bilo i koliko bi nam bolje pasovao Evrokup su besmislena.